Home > Inwoners > Veelgestelde vragen > Kliko (afvalcontainer) aanvragen, opzeggen, omruilen, legen of als vermist doorgeven

Antwoord:

Gebruik het formulier hieronder voor:

• nieuwe kliko (afvalcontainer) aanvragen
  • kapotte kliko (afvalcontainer) omruilen
  • omruilen kliko (afvalcontainer) voor ander formaat
  • vermissing van kliko (afvalcontainer) doorgeven
  • melden dat kliko (afvalcontainer) niet geleegd is

Nu kliko (afvalcontainer) aanvragen, opzeggen, omruilen, legen of als vermist doorgeven

Per huishouden moeten deze kliko's (afvalcontainers) aanwezig zijn (behalve bij gebruik van ondergrondse containers):

• 1 huisvuilcontainer
  • 1 gft-container

De kliko's (afvalcontainers) horen bij de woning en kunt u niet inleveren. Heeft u van 1 soort 2 of meer kliko's (afvalcontainers) dan kunt u deze inleveren.

Papiercontainer

Gebruik het formulier hier boven voor het aanvragen of omruilen van een grote papiercontainer voor een kleiner formaat. Het omruilen is gratis en de papiercontainer wordt altijd bij u thuis omgeruild.

Let op: op dit moment zijn er nog geen papiercontainers op voorraad op het afvalscheidingsstation. Als u een aanvraag voor een papiercontainer indient wordt deze dus altijd thuis bezorgd.

Kliko (afvalcontainer) omruilen

• Thuis laten bezorgen. Kosten: € 36,05. U ontvangt een factuur. Vul het formulier in
  • Zelf omruilen bij afvalscheidingsstation. Dit is gratis. Omruilen kan alleen bij afvalscheidingsstation in Maarssen op alle werkdagen. Vul het formulier in en neem deze uitgeprint mee naar het afvalscheidingsstation. Alleen hiermee kunt u een nieuw kliko (afvalcontainer) ophalen

Kliko (afvalcontainer) kapot of niet leeggemaakt

Vul het formulier in. Let op: zet de oude kliko (afvalcontainer) zichtbaar op het eigen terrein voor uw huis. De kliko (afvalcontainer)moet leeg zijn.

Heeft het gevroren? Afval in de groene kliko blijft vaak vast zitten als het nat is. Bij te vaak schudden kan de kliko (afvalcontainer) scheuren. Van Gansewinkel komt hiervoor niet terug. Tip: steek het afval van te voren los.

Extra kliko's (afvalcontainers) aanvragen

Maximaal 2 extra kliko's aanvragen.

• kosten: € 92,80 per jaar per 140 liter kliko (afvalcontainer)
  • kosten: €113,45 per jaar per 240 liter kliko (afvalcontainer)

De litermaten hierboven gelden zowel voor de gft-container als de grijze (restafval) container. De kliko (afvalcontainer) kunt ophalen bij het afvalscheidingsstation in Maarssen. Dit kan alleen op werkdagen. De kliko (afvalcontainer) kan op verzoek ook bij u thuis bezorgd worden op een door de gemeente ingepland moment. Vul het formulier in.

Nieuwe inwoner

Wilt u als nieuwe bewoner van een pand een andere kliko (afvalcontainer) dan kunt u de kliko's (afvalcontainers) omruilen voor een kleiner of groter model. Hieraan zijn geen kosten verbonden. U kunt tot 3 maanden na de verhuizing de kliko gratis laten omruilen. U kunt de kliko (afvalcontainer) thuis laten bezorgen op een door de gemeente ingepland moment of zelf omruilen bij het afvalscheidingsstation in Maarssen. Zelf omruilen kan alleen op werkdagen. Vul het formulier in.

Stuur door

Aangepaste openingstijden in april, mei en juni vanwege meerdere feestdagen.

uw mening telt