Home > Inwoners > Veelgestelde vragen > Kliko (afvalcontainer) aanvragen, opzeggen, omruilen, niet geleegd of als vermist doorgeven

Antwoord:

Met dit formulier kunt u als inwoner van Stichtse Vecht:

• een nieuwe kliko aanvragen
  • een kapotte kliko omruilen
  • een vermissing van uw kliko doorgeven
  • de kliko omruilen voor een ander formaat
  • melden dat de kliko niet geleegd is
  • aangeven dat u de kliko niet meer nodig heeft

Nu wijziging kliko doorgeven

Per huishouden moeten deze kliko's aanwezig zijn (behalve bij gebruik van ondergrondse containers):

• 1 huisvuilcontainer
  • 1 gft-container

De kliko's horen bij de woning en kunt u niet inleveren. Heeft u van 1 soort 2 of meer kliko's dan kunt u deze inleveren.

Papiercontainer

Gebruik het formulier hier boven voor het aanvragen of omruilen van een grote papiercontainer voor een kleiner formaat. Het omruilen is gratis en de papiercontainer wordt altijd bij u thuis omgeruild.

Let op: op dit moment zijn er nog geen papiercontainers op voorraad op het afvalscheidingsstation. Als u een aanvraag voor een papiercontainer indient wordt deze dus altijd thuis bezorgd.

Kliko omruilen

• Thuis laten bezorgen. Kosten: € 36,05. U ontvangt een factuur. Vul het formulier in
  • Zelf omruilen bij afvalscheidingsstation. Dit is gratis. Omruilen kan alleen bij afvalscheidingsstation in Maarssen op alle werkdagen. Vul het formulier in en neem deze uitgeprint mee naar het afvalscheidingsstation. Alleen hiermee kunt u een nieuw kliko ophalen

Kliko kapot of niet leeggemaakt

Vul het formulier in. Let op: zet de oude kliko zichtbaar op het eigen terrein voor uw huis. De kliko moet leeg zijn.

Heeft het gevroren? Afval in de groene kliko blijft vaak vast zitten als het nat is. Bij te vaak schudden kan de kliko scheuren. Van Gansewinkel komt hiervoor niet terug. Tip: steek het afval van te voren los.

Extra kliko's aanvragen

Maximaal 2 extra kliko's aanvragen.

• kosten: € 92,80 per jaar per 140 liter kliko
  • kosten: €113,45 per jaar per 240 liter kliko

De litermaten hierboven gelden zowel voor de gft-container als de grijze (restafval) container. De kliko kunt ophalen bij het afvalscheidingsstation in Maarssen. Dit kan alleen op werkdagen. De kliko kan op verzoek ook bij u thuis bezorgd worden op een door de gemeente ingepland moment. Vul het formulier in.

Nieuwe inwoner

Wilt u als nieuwe bewoner van een pand een andere kliko dan kunt u de kliko's omruilen voor een kleiner of groter model. Hieraan zijn geen kosten verbonden. U kunt tot 3 maanden na de verhuizing de kliko gratis laten omruilen. U kunt de kliko thuis laten bezorgen op een door de gemeente ingepland moment of zelf omruilen bij het afvalscheidingsstation in Maarssen. Zelf omruilen kan alleen op werkdagen. Vul het formulier in.

Stuur door