Speelplekken herinrichten

Home > Inwoners > Speelplekken herinrichten

Speelplekken herinrichten

De gemeente zorgt voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

Speelvoorzieningen per wijk of kern

In 2014 is het speelbeleid Buiten Spelen Natuurlijk! vastgesteld door de gemeenteraad. Hierin is besloten om alle speelplekken te voorzien van gras. Per wijk of kern is gekeken naar de beste spreiding van speelplaatsen in de gemeente. We zorgen voor voldoende afwisseling in de speeltoestellen zodat alle leeftijdsgroepen er leuk kunnen spelen. We onderscheiden daarbij 2 leeftijdsgroepen: kinderen van 2 tot 6 jaar en van 7 tot 12 jaar.

Aanpak

Gemeente Stichtse Vecht telt ruim 260 speelplekken. Per wijk of kern bespreekt de gemeente de wensen met kinderen, ouders en omwonenden. Op basis daarvan wordt een plan gemaakt voor de inrichting van de speelplek. In 2025 zijn alle plannen gerealiseerd. Als de speelplek in uw kern of wijk aan de beurt is, informeren we u en nodigen we u uit voor een bijeenkomst.

Herinrichting kernen

Begin van de zomer 2018 is een aantal speelplekken in Breukelen, Nigtevecht en Maarssenbroek heringericht.

Toekomstige herinrichting

Ouders en kinderen zijn van harte welkom op de bijeenkomst om de conceptplannen voor de nieuwe speelplekken te bekijken. De volgende bijeenkomsten voor de herinrichting van speelplekken staan gepland voor najaar 2018:

  • Antilopespoor: wordt nog gepland naast Antilopespoor 706/707 in Maarssenbroek, bij de entree van de wijk
  • Duivenkamp: wordt nog gepland in De Ark, Duivenkamp 844 in Maarssenbroek
  • Maarssen: wordt nog gepland in de Vondel, Vondelstraat 51 te Maarssen