Wegwerkzaamheden aan Rijksstraatweg (N402) in Nieuwersluis

Home > Inwoners > Nieuws > Wegwerkzaamheden aan Rijksstraatweg (N402) in Nieuwersluis

Wegwerkzaamheden aan Rijksstraatweg (N402) in Nieuwersluis

3 april 2019 - In de avond/nacht van 8 op 9 april 2019 voert de provincie Utrecht een asfaltreparatie uit aan de Rijksstraatweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd op het weggedeelte ter hoogte van de Penitentiaire Inrichting, over een lengte van ongeveer 150 meter. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet een gedeelte van de Rijksstraatweg worden afgesloten voor al het verkeer.

Wegafsluiting en omleidingen

De wegafsluiting start op maandagavond 8 april, 20:00 uur en duurt tot dinsdagochtend 9 april, 05:00 uur. De Rijksstraatweg wordt afgesloten tussen de Vrijheidslaan in Breukelen en de Bloklaan (N403) in Loenen.

Tijdens de afsluiting zijn zowel de brug over de Vecht als de brug over de Nieuwe Wetering afgesloten voor al het verkeer. Voor het doorgaande verkeer zijn er omleidingsroutes die met borden worden aangegeven. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer veilig te begeleiden en de juiste kant op te sturen. Alle panden in Nieuwersluis blijven bereikbaar via Breukelen of via Loenen.

Met de nood- en hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over een goede en snelle bereikbaarheid bij calamiteiten.

Geluidsoverlast

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas niet te voorkomen. Vooral het uitbreken van het asfalt (frezen en zagen) kan lawaai veroorzaken. Deze werkzaamheden worden daarom als eerste uitgevoerd. Ook zijn tijdens de werkzaamheden geluidssignalen, de ‘piepjes’ hoorbaar. Deze signalen gaan af als de vrachtwagens en de frees- en asfaltmachines achteruitrijden. De signalen zijn verplicht om de veiligheid van de wegwerkers te kunnen borgen.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden zoals langdurige of zware regenval er voor zorgen dat de werkzaamheden moeten worden uitgesteld. De Provincie Utrecht zal in dat geval daarover berichten.