Week van de Pleegzorg

Home > Inwoners > Nieuws > Week van de Pleegzorg

Week van de Pleegzorg

31 oktober 2018 - Dit jaar wordt voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 31 oktober t/m 7 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Het doel is om landelijk 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

De Week van de Pleegzorg startte op woensdag 31 oktober tijdens de Pleeggrootouderdag in De Glind. Daarmee benadrukken we het belang van deze waardevolle en belangrijke groep binnen de pleegzorg. 16% van alle pleegouders is pleeggrootouder.

Bijeenkomst voor toekomstige pleegouders

Het pleegoudernetwerk Stichtse Vecht organiseert op 6 november 2018 een themabijeenkomst ‘Pleegkinderen en school’. Helen van Hattum en Elles Verschoor zijn beide pleegouder en werkzaam in het onderwijs. Zij hebben veel nuttige informatie voor pleegouders en pleegkinderen die naar school gaan (of willen gaan).

Deze bijeenkomst gaat niet alleen over pleegkinderen en school maar is ook bedoeld voor toekomstige pleegouders. Gezinnen en ouders die interesse hebben in het pleegouderschap of daar informatie over willen van ervaringsdeskundigen, zijn ook van harte welkom!  

Aanmelden en meer informatie

De pleegouderbijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 6 november  van 19:30 - 21:30 uur in ’t Web, Spinnerie 15 in Loenen aan de Vecht. Voor aanmelden en informatie kunt u terecht bij Elles Verschoor via e.verschoor@kabelfoon.net

RSS