Vraag uw paspoort of identiteitskaart op tijd aan

Home > Inwoners > Nieuws > Vraag uw paspoort of identiteitskaart op tijd aan

Vraag uw paspoort of identiteitskaart op tijd aan

22 juni 2018 - Is uw paspoort of identiteitskaart verlopen en heeft u een nieuw exemplaar nodig? Wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak. Voor de zomermaanden verwachten we drukte met het aanvragen van reisdocumenten. Het zou jammer zijn als u niet terechtkunt op uw gewenste dag.

Wanneer u een reisdocument hebt aangevraagd, kunt u het reisdocument na 5 werkdagen ophalen op het gemeentekantoor. Voor het afhalen van een eerder aangevraagd reisdocument hoeft u geen afspraak te maken.

Nu een afspraak maken

Spoedprocedure

Heeft u snel een paspoort of identiteitskaart nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Zorg ervoor dat u uw afspraak hebt voor 13:00 uur. U kunt het document dan de volgende werkdag vanaf 10:30 uur persoonlijk afhalen. Een spoedaanvraag is duurder dan een gewone aanvraag. Heeft u uw oude paspoort of identiteitskaart niet meer, dan is een spoedprocedure niet altijd mogelijk.

Bezorging

Bij het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart kunt u aangeven of u het reisdocument bezorgd wilt hebben. Dat kan op uw woonadres, maar ook op uw werk of bijvoorbeeld op de sportschool. Waar u maar wilt. De bezorging kan ik in heel Nederland (behalve op de Waddeneilanden). Bij de aanvraag kunt u aangeven dat u het reisdocument bezorgd wilt krijgen.

Lees meer over de kosten van bezorging en de voorwaarden.

Meer weten

Meer informatie over het aanvragen van een paspoort of identiteitsbewijs vindt u hieronder.

RSS