Vind handige tuintips op klimaatklaar.nl

Home > Inwoners > Nieuws > Vind handige tuintips op klimaatklaar.nl

Vind handige tuintips op klimaatklaar.nl

6 juni 2019 - De nieuwe website www.klimaatklaar.nl helpt iedereen aan handige tuintips voor een groenere en watervriendelijkere tuin. Hebt u een tuin, voortuin of dakterras? Groot of klein, iedereen kan iets aan ‘vergroening’ doen in zijn omgeving. En het is vaak makkelijker dan gedacht. Uw huis ziet er niet alleen leuker uit, uw omgeving is ook beter beschermd tegen wateroverlast en –schade, hitte en droogte.

Raak geïnspireerd

Er zijn veel maatregelen mogelijk voor een groene tuin waar water de ruimte krijgt. Enkele voorbeelden zijn: haal tegels eruit, plant een boom, plaats een regenton en zorg dat water makkelijk wegstroomt. De website www.klimaatKlaar.nl geeft per maatregel algemene informatie, belangrijke aandachtspunten en inzicht in kosten, onderhoud, moeilijkheidsgraad en het effect. Elke maatregel maakt een verschil, ook de kleine maatregelen dragen al bij. Via de inspiratiepagina kan iedereen ervaringen en genomen maatregelen delen en daarmee anderen inspireren.

Voorbereid op de toekomst

We zien nu al dagelijks de impact van klimaatverandering. Wateroverlast in de tuin is een risico waar niet dagelijks bij wordt stil gestaan. Maar het kan wel vervelende gevolgen hebben en schade en gezondheidsklachten veroorzaken. Ook hitte en droogte kunnen leiden tot hinder, schade en gezondheidsrisico’s. Daarom is het verstandig om zelf maatregelen te nemen en de eigen omgeving voor te bereiden op de toekomst. Maatregelen hoeven niet ingewikkeld en duur te zijn, want zelfs kleine aanpassingen hebben al een positief effect. Groene maatregelen helpen daarnaast de groei van het aantal bijen en de vlinders.

Samenwerking regio Utrecht Zuidwest

www.klimaatklaar.nl komt voort uit een samenwerking van de gemeenten in de regio Utrecht Zuidwest, het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Provincie Utrecht en Veiligheidsregio. De website geeft per gemeente meer informatie over eventueel beschikbare subsidies, relevante gebiedsinformatie en contactgegevens. Ga direct naar www.klimaatklaar.nl.