Via Kansis werkervaring opdoen bij Kuehne + Nagel

Home > Inwoners > Nieuws > Via Kansis werkervaring opdoen bij Kuehne + Nagel

Via Kansis werkervaring opdoen bij Kuehne + Nagel

21 maart 2019 - Woensdag 20 maart bezochten wethouders Jeroen Willem Klomps en Maarten van Dijk samen met Thomas van Waardhuizen, directeur Kansis, Kuehne + Nagel op de vestiging in Utrecht. Vol enthousiasme en trots leidde Egon Walboomer, National Copack manager van Kuehne + Nagel, het gezelschap rond. Zo konden Van Dijk en Klomps met eigen ogen bij Kuehne + Nagel zien hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via Kansis met veel plezier werken en werkervaring opdoen.

Inpakken en ompakken

Kuehne + Nagel is een groot distributiebedrijf op het bedrijventerrein Lage Weide, en een belangrijke klant voor Kansis. Via Kansis werken circa 35 mensen op de locatie in Utrecht van Kuehne + Nagel. Zij doen voornamelijk in- en ompakwerk van diverse grote merken voor de levering aan supermarkten

Voor Kuehne + Nagel is de samenwerking met Kansis vanuit hun maatschappelijk verantwoord ondernemerschap ontstaan. De klanten van dit  van oorsprong commerciële Duitse bedrijf  vinden dit ook belangrijk. Daarnaast is het ook een kostenbaten-overweging die ze in hun profilering kunnen gebruiken als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Egon Walboomer, National Copack manager van Kuehne + Nagel: “Ik ben het meest trots wanneer ik op de afdeling loop, fijne gesprekken voer, en de tevredenheid van medewerkers voel. Mensen vangen elkaar op, het management doet het goed en heeft oog voor het welzijn van de mensen.”

Kansis

Vanaf het nieuwe jaar is Kansis van start gegaan, het leerwerkbedrijf van de gemeente Stichtse Vecht. In de nieuwe opzet van Kansis krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid om werkervaring op te doen met als doel uiteindelijk door te stromen naar een reguliere baan.

Gemeente Stichtse Vecht streeft naar een sluitend, motiverend en rechtvaardig re-integratiebeleid waarbij niemand aan de zijlijn hoeft te staan. Met een gerichte en samenhangende aanpak wil de gemeente inwoners uit de bijstand duurzaam aan het werk helpen.