Veiligheidsmonitor 2017

Home > Inwoners > Nieuws > Veiligheidsmonitor 2017

Veiligheidsmonitor 2017

18 mei 2017 - Deze week valt bij 4.150 willekeurig geselecteerde inwoners van Stichtse Vecht een uitnodiging op de mat met het verzoek om deel te nemen aan aan een enquête over veiligheid, de veiligheidsmonitor 2017.  In deze enquête krijgen zij vragen voorgelegd als: Hoe veilig is uw buurt? Welke problemen in uw wijk heeft u ervaren? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? De deelnemers kunnen de vragen online invullen.

Waarom veiligheidsmonitor?

Samen met politie, brandweer, jongerenwerkers, wijkmanagers en haar inwoners, werkt de gemeente aan een veilig Stichtse Vecht. Om zicht te krijgen op de veiligheid verzamelt de gemeente niet alleen het hele jaar door cijfers, ze doet ook onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid. De veiligheidsmonitor is één van de onderzoeken die de gemeente daarvoor inzet.

Wat doet de gemeente met de resultaten?

De gemeente gebruikt de resultaten van de veiligheidsmonitor bij het vormgeven en evalueren van het veiligheidsbeleid. Burgemeester Marc Witteman onderstreept het belang van deelname aan de enquête: 'Stichtse Vecht scoort goed op het terrein van veiligheid. We vinden dat heel belangrijk. Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Met de veiligheidsmonitor kunnen we onze resultaten ook goed vergelijken met voorgaande jaren en andere gemeenten. Hiermee kunnen we ons beleid beter afstemmen op de wensen en ervaringen van onze inwoners.'

Waarom is meedoen aan de enquête belangrijk?

Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter de gemeente in de toekomst kan blijven werken aan het verbeteren van de veiligheid in Stichtse Vecht. Behoort u tot de groep die de uitnodiging heeft ontvangen, deel dan uw zorgen en ervaringen met de gemeente en doe mee aan de veiligheidsmonitor 2017.

Meer weten

Meer informatie over de veiligheidsmonitor leest u op www.veiligheidsmonitor.nl. Of bel de gemeente via 14 0346.

uw mening telt