Training voor organisatie van evenementen

Home > Inwoners > Nieuws > Training voor organisatie van evenementen

Training voor organisatie van evenementen

7 maart 2019 - Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom hebben organisatoren van evenementen in Stichtse Vecht zich deze week laten bijscholen tijdens een ‘masterclass crowdmanagement’. Of in goed Nederlands: een training in de wijze waarop grote menigten gestuurd kunnen worden.

Voorkomen van incidenten

De training voor organisatoren van evenementen werd georganiseerd door gemeente Stichtse Vecht. De clubs, verenigingen en organisaties die in de afgelopen jaren evenementen hebben georganiseerd zijn door de burgemeester uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De training was bedoeld om te zorgen dat de organisatie achter evenementen in de voorbereiding en tijdens de uitvoering weten waaraan zij moeten denken. Zij hebben geleerd over het voorkomen van incidenten en over de wijze waarop zij kunnen samenwerken met de hulpdiensten als er toch iets gebeurt.

Het gemeentebestuur van Stichtse Vecht is blij met de levendigheid door kleine en grotere evenementen in Stichtse Vecht. Er hebben zich hier nog geen grotere incidenten voorgedaan. En dat hopen alle betrokkenen zo te houden.