Terugblik op raadsvergadering 29 januari

Home > Inwoners > Nieuws > Terugblik op raadsvergadering 29 januari

Terugblik op raadsvergadering 29 januari

31 januari 2019 - Op 29 januari vergaderde de gemeenteraad. Er zijn diverse besluiten genomen.

Nieuwe raadzaal in Koetshuis

De gemeenteraad heeft besloten dat er een extra bedrag wordt uitgetrokken voor de nieuwe raadzaal in het Koetshuis in Breukelen. Omdat de aanbesteding duurder uitviel, was ruim drie ton meer budget nodig. Na twee commissievergaderingen werd er ook in de gemeenteraadsvergadering lang over gedebatteerd. Bij de stemming bleek dat 18 raadsleden (VVD, GroenLinks, PvdA, Streekbelang en Het Vechtse Verbond) vóór het extra bedrag stemden en 15 tegen. (Lokaal Liberaal, CDA, Maarssen 2000, ChristenUnie, PVV en Stichts Appèl).

Het Koetshuis bij Boom en Bosch wordt ingrijpend verbouwd. De raadzaal komt op de begane grond. Daarnaast wordt een foyer gebouwd en komt er een kleine vergaderzaal op de eerste verdieping.

Voor ruimere winkeltijden en het recht van eerste koop

De gemeenteraad besloot met een ruime meerderheid dat de openingstijden van winkels op zondag worden verruimd van 10:00 tot 20:00 uur. Ook stemde de meerderheid van de raad in met het vestigen van het voorkeursrecht op enkele percelen bij het afvalscheidingsstation in Maarssen. De gemeente krijgt hiermee het recht van eerste koop. Het afvalscheidingsstation wordt verplaatst waardoor de gemeente de kans ziet om daar een nieuwe woonwijk te bouwen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om (delen van) de raadsvergadering terug te zien of te beluisteren.