Stichtse Vecht organiseert inspiratiesessie Deep Democracy

Home > Inwoners > Nieuws > Stichtse Vecht organiseert inspiratiesessie Deep Democracy

Stichtse Vecht organiseert inspiratiesessie Deep Democracy

21 november 2019 - Gemeente Stichtse Vecht wil de aanwezige kennis in onze samenleving beter benutten bij de totstandkoming van besluiten. Maar hoe doe je dit? Hoe neem je alle inbreng mee? Het gedachtengoed van Deep Democracy heeft hier een antwoord op.

De wijsheid van de minderheid écht benutten

Er gebeurt over het algemeen veel binnen de dynamiek van een groep; er ontstaan subgroepen, bepaalde mensen drukken sterker hun stempel op de besluitvorming dan anderen, (groepen) mensen voelen zich niet gehoord en ontwikkelen ‘weerstand’ etc. Deep Democracy is in de jaren ‘90 ontwikkeld in het bedrijfsleven van Zuid-Afrika om gesprekken met elkaar aan te gaan, zodanig dat ieders standpunt gehoord werd en er een breed draagvlak ontstaat voor besluitvorming. Het biedt heel concreet handvatten voor gespreksvoering in groepen met verschillende belangen.

Inspiratiesessie door Minka Jongkind

In een inspiratiesessie van 1,5 uur door trainer Minka Jongkind krijg je inzicht in hoe groepsprocessen en fragmentatie werken en hoe onderstroom en sabotage ontstaan. Je maakt kennis met een actieve manier van gespreksvoering waarbij iedereen zich gehoord voelt en je ook het minderheidsstandpunt meeneemt in je beslissing.

Tijd en plaats van de inspiratiesessie Deep Democracy

Datum: donderdag 28 november 2019

Tijd: 9.00-10.45 uur

Locatie: restaurant gemeentehuis Stichtse Vecht in Maarsen

Voor wie: voor raadsleden en medewerkers van gemeente Stichtse Vecht

De inspiratiesessie is openbaar en daarmee ook toegankelijk voor geïnteresseerde inwoners en  ondernemers van Stichtse Vecht.

Aanmelden

Wilt u bij de sessie zijn? Stuur dan uiterlijk woensdag 27 november een e-mail naar inspiratiesessie@stichtsevecht.nl en vermeld hierin uw naam en (indien van toepassing) van welke organisatie u bent.

Uw vragen kunt u ook sturen naar het genoemde e-mailadres. Of neem telefonisch contact op via 14 0346 en vraag naar Cathelijne Dapiran of Nanda Bader.