Stemmen voor het Europees Parlement door niet-Nederlanders

Home > Inwoners > Nieuws > Stemmen voor het Europees Parlement door niet-Nederlanders

Stemmen voor het Europees Parlement door niet-Nederlanders

18 maart 2019 - Inwoners van Nederland die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, maar wel EU-burger zijn, mogen stemmen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Voorwaarden om te registreren

Om te registreren, moet u aan het volgende voldoen:

•    u woont op dinsdag 9 april 2019, de dag van de kandidaatstelling, volgens de basisregistratie personen in Nederland
•    u bent 18 jaar of ouder op donderdag 23 mei 2019, de dag van de stemming
•    u bent niet uitgesloten van het kiesrecht in Nederland of in een andere lidstaat van de Europese Unie

U blijft geregistreerd zolang u bent ingeschreven bij een Nederlandse gemeente.

Formulier downloaden en versturen

Download het formulier (Nederlands) of formulier (Deutsch/English/Français) om uzelf te registreren. Print het formulier vervolgens uit, vul het in en stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs ondertekend retour. Het adres is: gemeente Stichtse Vecht, Postbus 1212, 3600 BE Stichtse Vecht.