Stem uiterlijk 11 februari voor de landelijke Vrijwilligersprijzen

Home > Inwoners > Nieuws > Stem uiterlijk 11 februari voor de landelijke Vrijwilligersprijzen

Stem uiterlijk 11 februari voor de landelijke Vrijwilligersprijzen

4 februari 2019 (update) - Gemeente Stichtse Vecht heeft de Tuinmannen van Doornburgh en Karitha Wassenaar officieel genomineerd voor de landelijke Vrijwilligersprijzen. Deze prijzen worden op 15 februari 2019 uitgereikt door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De door Stichtse Vecht genomineerden zijn de winnaars van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2018.

De Tuinmannen van Doornburgh zijn voorgedragen in de categorie ‘Lokale initiatieven’, Karitha Wassenaar dingt mee naar de individuele Passieprijs.
Wethouder Hetty Veneklaas: “Vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker. De inzet van inwoners voor elkaar en voor hun buurt en wijk is voor onze samenleving van grote waarde. Ik wil iedereen in onze gemeente dan ook oproepen om te stemmen. De Tuinmannen en Karitha zijn hiermee ook onze ambassadeurs, om het vrijwilligerswerk in onze gemeente, met meer dan 20.000 vrijwilligers, over het voetlicht te brengen. Ik ben daar ongelofelijk trots op! Stem nu op de Tuinmannen en op Karitha!”

Karitha Wassenaar van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

Karitha Wassenaar was voorzitter van de eerste Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht, een groot sportief en sociaal event, met 550 deelnemers die zwommen in de Vecht, 200 vrijwilligers, duizenden donateurs, duizenden toeschouwers en vele lokale sponsoren. Het evenement op zondag 2 september jl. was een doorslaand succes, het verbond de 12 kernen van de gemeente en al haar inwoners, en voor het wetenschappelijk onderzoek naar kanker werd € 419.000 opgehaald!  In het najaar van 2017 besloot Karitha samen met enkele dorpsgenoten de organisatie van een Swim to Fight Cancer in de gemeente Stichtse Vecht op te pakken.

De Tuinmannen van Doornburgh

Al meer dan tien jaar is een groep van circa 10 personen wekelijks als tuinman vrijwillig actief op de zeventiende-eeuwse buitenplaats Doornburgh in Maarssen met werkzaamheden zoals het opruimen van omgevallen bomen en takken, snoeien en versnipperen, het schoonhouden van de paden en het verzorgen van de begraafplaats. Dankzij de tuinmannen van Doornburg werd het verwilderde bos in de afgelopen tien jaar weer een prachtig park. Wat de groep vrijwilligers bovendien zo bijzonder maakt is dat ze nu voor het tweede jaar de vrijwilligersvergoeding die ze krijgen van de nieuwe eigenaar, een jaar lang opsparen en schenken aan vier maatschappelijke Goede Doelen in Maarssen.

Stem nu op onze winnaars

Er kan nog tot en met 11 februari gestemd worden voor de publieksprijzen. Stemmen kan via:

Lees ook het officiële persbericht Winnaars gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2018 genomineerd voor landelijke prijs van 18 december 2108.