Sporten met een laag inkomen

Home > Inwoners > Nieuws > Sporten met een laag inkomen

Sporten met een laag inkomen

7 februari 2019 - In Stichtse Vecht willen we graag dat iedereen kan sporten, ook als je een laag inkomen hebt. Om daarvoor te zorgen, kunnen mensen met een minimum inkomen gebruik maken van de U-pas, het Jeugdfonds Sport & Cultuur en/of de zwemregeling.

U-pas

In Stichtse Vecht kan iedereen met maximaal 125% van het sociaal minimum inkomen een U-pas aanvragen. Op de U-pas staat geld dat je kunt gebruiken voor school, sport en cultuur. Het geld op de U-pas kun je alleen voor jezelf gebruiken.

• Voor alle leeftijden
  • Persoonsgebonden
  • Voor school, sport en cultuur
  • Als je maximaal 125% van het minimum inkomen verdient

Aanvragen U-pas

Vraag de U-pas aan op www.u-pas.nl. Als je een uitkering (WWB, IOAW/IOAZ of Bbz) hebt, krijg je automatisch een U-pas.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het ‘Jeugdfonds Sport & Cultuur’ zorgt ervoor dat kinderen tot en met 17 jaar kunnen sporten. Het helpt bij het betalen van de sportclub als ouders dit niet kunnen betalen. Het fonds helpt gezinnen die een uitkering hebben, in de schuldsanering zitten of een minimum inkomen hebben (125% van
wettelijk sociaal minimum). Dit geldt ook voor culturele activiteiten zoals dansen.

• Voor kinderen van 4 t/m 17 jaar
  • Voor sport, cultuur en attributen
  • Kies sport óf cultuur
  • Als je maximaal 125% van het minimum inkomen verdient

Aanvragen Jeugdfonds

Vul het formulier in op www.sportpuntstichtsevecht.nl, of vraag een bijdrage aan uit het Jeugdfonds bij de gemeente of zwembad ’t Kikkerfort (formulier in meerdere talen) of doe de aanvraag via een intermediair (bijvoorbeeld een docent of zorgverlener).

Kinderen die lid willen worden van een sportvereniging kunnen gebruik maken van het Jeugdfonds Sport. Gebruik het Jeugdfonds voor kosten die je maakt bij de sportclub. Het bedrag op de U-Pas kun je bewaren voor andere kosten. Volwassenen kunnen de U-pas gebruiken voor sport.

Zwemregeling A- en B-diploma

In Stichtse Vecht kunnen kinderen met een U-pas gratis de zwemdiploma’s A en B behalen. Dit geldt voor kinderen tot en met 17 jaar en kan in ’t Kikkerfort in Breukelen, Safari in Maarssen of De Koet in Kockengen.

• Voor kinderen t/m 17 jaar
  • Voor behalen A- en B-diploma
  • In bezit van de U-pas

Aanvragen zwemregeling

Vul het formulier in op www.sportpuntstichtsevecht.nl. Of vraag naar het formulier bij het gemeentekantoor of zwembad ‘t Kikkerfort (formulier in meerdere talen). Kinderen zonder U-pas, maar met schuldsanering of statushouders kunnenzwemles aanvragen via het Jeugdfonds.

Meer informatie sporten met een laag inkomen