Speciale acties voor een watervriendelijke tuin

Home > Inwoners > Nieuws > Speciale acties voor een watervriendelijke tuin

Speciale acties voor een watervriendelijke tuin

3 juli 2017 - Wilt u korting op een regenton? Of willen uw kinderen meedoen aan de gratis workshop 'watertuinen'? Het kan in de maand juli! In samenwerking met de Tuinbranche, waterschap HDSR en de tuincentra Vechtweelde en Van Ginkel uit Maarssen brengen we deze maand de watervriendelijke tuin onder de aandacht met aantrekkelijke acties.

Zo kunt u uw kinderen een workshop watertuinen laten volgen. Klik voor meer informatie op de link hieronder. Vergeet niet om u aan te melden.

50% korting op watertonnen

Met een waterton kunt u zelf regenwater opvangen en dat later weer gebruiken om uw planten water te geven. Tuincentrum Van Ginkel aan de Tuinbouwweg in Maarssen geeft de hele maand juli 50% korting op regentonnen.

Extra groot assortiment

Daarnaast hebben Tuincentrum Van Ginkel (Tuinbouwweg 15 in Maarssen) en Tuincentrum Vechtweelde (Herenweg 35 in Maarssen) deze maand een extra groot assortiment planten die goed tegen veel en tegen weinig water kunnen. Kijk bij de demo-opstelling in het tuincentrum voor meer inspiratie.

Natuurlijk! De watervriendelijke tuin

De zomermaanden zijn vaak een uitdaging voor de tuin. Lange droge periodes afgewisseld door hevige zomerse hoosbuien, zorgen dat de tuin vaak te droog of te nat is.  Door de klimaatverandering worden de droge periodes langer en de hoosbuien heviger. Tijdens deze maand ontvangt u via Facebook en Twitter 12 ideeën voor het inrichten van een watervriendelijk tuin. U kunt zo in uw tuin blijven genieten van de zomer. De tuincentra bij u in buurt zijn ook ingericht voor de watervriendelijke tuin.

Meer weten

Kijk voor meer tips op www.stichtsevecht.nl/klimaatbestendig.

Lees ook het persbericht: Gratis tuinschets, kinderworkshop en 50% korting op regentonnen!

Illustratieve folder voor de watervriendelijke tuin. Informatie over gratis tuinschetsen die op de flyer staat is ook terug te vinden in de tekst van dit artikel

RSS
uw mening telt