Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

Home > Inwoners > Nieuws > Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

30 november 2017 - Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Het liefst in uw eigen buurt? Dan is er de Sociale kaart. De Sociale kaart is een website met een database. Daarin vindt u praktische informatie en contactgegevens van lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen.

Denk bijvoorbeeld aan het helpen uitvoeren van kleine hand- en spandiensten, hulp bij sociale activiteiten of uw administratie, of ondersteuning door het maatschappelijk werk. De organisaties die vermeld staan in de Sociale kaart zijn bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, sportclubs of kerken. U kunt deze organisaties rechtstreeks benaderen, zonder tussenkomst van de gemeente.

Oplossing dicht bij huis

Met de Sociale kaart kunt u zoeken naar een oplossing dicht bij huis voor uw vraag of probleem. Zo helpt de gemeente inwoners met een eenvoudige hulpvraag om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.

Als er meer hulp nodig is, kunt u natuurlijk contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0346 of het hulpvraagformulier.

Onafhankelijk advies

Soms is het moeilijk om zelf informatie te vinden over de hulp die het beste past bij uw situatie. Dan is het goed om te weten dat u recht hebt op gratis informatie en advies van onafhankelijke cliëntondersteuners. Deze cliëntondersteuner kan u helpen bij het indienen van aanvragen bij  gemeente Stichtse Vecht of andere organisaties.

U vindt de Sociale kaart via de knop: Nu de sociale kaart raadplegen.