Nationale Archeologiedagen in Stichtse Vecht

Home > Inwoners > Nieuws > Nationale Archeologiedagen in Stichtse Vecht

Nationale Archeologiedagen in Stichtse Vecht

15 oktober 209 - Afgelopen vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober deed Stichtse Vecht mee met de Nationale Archeologiedagen. In de bibliotheek in Maarssen-dorp waren de archeologische vondsten van de 16e eeuwse afgebrande boerderij Zogweteringlaan 4 te zien.

Bijzondere vondsten

Met de opgraving die vorig jaar plaatsvond is een schat aan materiaal gevonden. De vrijwilligers van de archeologische vereniging (AWN) gaven tijdens de archeologiedagen uitleg over de bijzondere vondsten, zoals Duitse borden, Chinese porseleinen kommetjes en Delfts materiaal. Ook vertelden zij enthousiast over hoe zij te werk gaan met het puzzelen en plakken van allerlei scherven.

Enthousiaste bezoekers

Er kwamen 37 bezoekers naar de bibliotheek. Veel bezoekers kenden de plek goed of waren inwoners van Maarssen die zich interesseren voor de historie van hun dorp. Bijzonder is ook dat de inwoners zelf bruikbare “weetjes” inbrachten!

Verder onderzoek

De AWN is voorlopig nog niet klaar, want het is veel werk om alles te lijmen, dateren en registeren. En ook het organisch materiaal, zoals botten, moet nog worden onderzocht. Als alles klaar is zullen de vondsten in het provinciaal depot bewaard worden. De vondsten mogen worden uitgeleend aan musea en culturele instellingen om bij te dragen aan het vergroten van kennis van de geschiedenis van onze provincie.