Nationaal Schoolontbijt

Home > Inwoners > Nieuws > Nationaal Schoolontbijt

Nationaal Schoolontbijt

7 november 2019 - Op 5 november was burgemeester Yvonne van Mastrigt te gast bij basisschool Het Kompas aan de Bolensteinsestraat in Maarssen voor het Nationaal burgemeestersschoolontbijt.

Het burgemeestersontbijt is in zo’n 250 gemeenten onderdeel van het Nationaal schoolontbijt, dat voor de 17e keer op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig omdat er nog steeds veel kinderen zijn die niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Bij het Kompas was dat in de vorm van een “walking” ontbijt.

In haar openingstoespraak in de hal met de groepen 7 en 8 benadrukte Van Mastrigt hoe belangrijk het is om gezond te ontbijten. Dit sloot goed aan bij het thema voor dit jaar: neem tijd voor je ontbijt! Gemeente Stichtse Vecht juicht gezonde voeding ook heel erg toe. Hierna mochten de leerlingen in een rondgang door alle klassen de burgemeester ieder drie vragen stellen over allerlei onderwerpen.