Kom naar de Midzomerbijeenkomst

Home > Inwoners > Nieuws > Kom naar de Midzomerbijeenkomst

Kom naar de Midzomerbijeenkomst

Uitnodiging voor Midzomerbijeenkomst

1 juni 2017 - Na het succes van vorig jaar organiseert het gemeentebestuur van Stichtse Vecht op donderdag 29 juni 2017 opnieuw de Midzomerbijeenkomst.U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

De bijeenkomst vindt plaats in park Goudestein op Diependaalsedijk 19, Maarssen; van 17:30 - 20:30 uur. Burgemeester Marc Witteman zal de Midzomerbijeenkomst openen met een toespraak.

Thema

Het thema van de Midzomerbijeenkomst is dit jaar: Een groener, gezonder en slimmer Stichtse Vecht. Centraal staat hier: lang, gezond, vitaal, sociaal en zelfstandig samenleven, in schone, veilige, prettige, duurzame en economisch welvarende gemeente.

Samenwerking

Het werken aan een gezonde leefomgeving vereist een goede samenwerking tussen professionals uit veel domeinen, zoals milieu, volksgezondheid en ruimte. Maar het vraagt ook om participatie van bewoners en bedrijfsleven. Technologische ontwikkelingen zoals domotica, (nano) sensoren, digitale fora en slimme apps bieden nieuwe mogelijkheden om zelf bij te dragen aan de gezonde leefomgeving. Maar de belangrijkste succesfactor is samenwerking en menselijk contact.

Groen, gezond, slim

Deze avond kunt u in park Goudestein de informatiemarkt bezoeken. Daar staan diverse stands waar u kunt kennismaken met innovatieve initiatieven uit de gemeente. Deze initiatieven laten zien hoe zij bijdragen aan een toekomstbestendig Stichtse Vecht:

• Groen: Energiepositief wonen en werken; Circulaire economie; Integrale gebiedsontwikkeling.
  • Gezond: Zelfmanagement; Langer zelfstandig wonen; Innovatieve interventies; Life Sciences.
  • Slim: Slim gegevens gebruiken; Slim ondernemen; Slimme infrastructuur; Slimme mensen.

Stands

Bij de stand van Social Brothers kunt u onder andere kennismaken met de wereld van Virtual Reality. Maar ook kunt u alles te weten komen over het onderkomen van bijenvolken én een bijenkast van dichtbij bekijken, in de stand van Bijenstal Breukelen.

De GGD (Gemeentelijk Gezondheidsdienst) regio Utrecht zal onder andere hun GGDappstore  laten zien en Tiny House toont de mogelijkheden van een volledig zelfvoorzienend en verplaatsbaar huis.

Daarnaast kunt u nog diverse andere interessante initiatieven en organisaties in stands treffen op deze avond. Hieronder vindt u het volledige overzicht:

• Instituut voor Hyperbare Geneeskunde
  • KPN
  • Local First
  • InnoPV samen met sv de Vecht
  • Ton Creemers Innovatie en Advies BV
  • GGDrU
  • ZORA robot
  • AOT Instituut
  • Tiny House
  • Social Brothers
  • Bijenstal Breukelen
  • Stichting Duurzame Vecht
  • Wereldwinkels Maarssen en Breukelen
  • de Jonge Milieu Advies  en Stichting Technotrend
  • Tuincentrum van Ginkel
  • 100-100-100 actie
  • Smoothiefiets met Boer Erik
  • ZZP en OSV

Rondleidingen

Naast de informatiemarkt worden er rondleidingen in Goudestein en in het Gemeentekantoor georganiseerd.

Ontmoeten

Onder het genot van een hapje en een drankje is er volop gelegenheid om het gemeentebestuur in informele sfeer te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Hopelijk tot 29 juni!

Aanmelden

We zien uw aanmelding graag uiterlijk 28 juni tegemoet via: kabinet@stichtsevecht.nl. Vermeld daarbij uw naam, uw woonplaats en met hoeveel personen u komt. Vertegenwoordigt u een organisatie? Zet dat dan ook in uw e-mail.

uw mening telt