Kerstboominzameling 2020

Home > Inwoners > Nieuws > Kerstboominzameling 2020

Kerstboominzameling 2020

6 december 2018 - De manier waarop wij kerstbomen inzamelen in Stichtse Vecht gaat veranderen. De kerstboominzameling met de loterij voor kinderen tot 16 jaar is een geliefde traditie. Toch loopt de interesse van de jongeren langzaam terug en worden er steeds minder kerstbomen ingeleverd. De gemeente gaat daarom op zoek naar een efficiƫnte manier die beter past bij de huidige situatie.

In januari 2019 kunnen inwoners op verschillende manieren hun kerstboom aanbieden:

• De kerstboom zelf wegbrengen naar een van de gemeentelijke afvalscheidingsstations.
  • Inzameling van kerstbomen door kinderen tot 16 jaar. Zij krijgen voor ieder ingeleverde kerstboom een lot waarmee ze kans maken op prijzen uit de loterij.
  • Inwoners kunnen hun kerstboom inleveren op een vast moment op een vast punt in de wijk. Of als er veel bomen verzameld worden, worden de bomen thuis opgehaald.

2019 is een overgangsjaar waarin we de oude manier combineren met de nieuwe manier. Zo kunnen kinderen nog steeds meedoen met de kerstboominzameling en de loterij. Daarnaast kunnen inwoners voor het eerst hun kerstboom bij de centrale afvalinzamelinglocatie naast de groene bak plaatsen. Daarmee willen wij zwerfbomen voorkomen.

In het nieuwe jaar gaat de gemeente evalueren. Dat betekent dat we de verwerking van de kerstbomen inclusief de loterij goed zullen beoordelen en op basis daarvan een definitief standpunt innemen over de wijze waarop de inzameling in de toekomst wordt gedaan.

Houd de krant, website en sociale media in de gaten voor de inzamellocaties en tijdstippen.