Inzameling tuinafval

Home > Inwoners > Nieuws > Inzameling tuinafval

Inzameling tuinafval

31 oktober 2018 - De winter komt er aan. Voor velen de tijd om de tuin weer in orde te maken. In gemeente Stichtse Vecht wordt tuinafval op afroep ingezameld. U kunt dus het gehele jaar door zelf bepalen wanneer u tuinafval wilt laten ophalen. Zo maken we het u nog gemakkelijker. Bovendien blijft  de straat netjes, omdat er geen los tuinafval meer op straat wordt aangeboden.

Speciale tuinzakken verkrijgbaar

Snoeiafval, takken tot een doorsnede van 10 cm, knipsel van hagen en organisch tuinafval dat te groot is voor de minicontainer kunt u verzamelen in een speciale tuinzak van 1m3. Deze tuinzak kunt u thuislaten bezorgen of u kunt hem afhalen bij één van de afvalscheidingsstations. U mag de tuinzak twee weken thuis houden. Zo kunt u het tuinafval gelijk in de tuinzak doen wanneer u in de tuin aan het werk bent. Binnen twee weken na ontvangst van de tuinzak belt u naar de gemeente om af te spreken wanneer de volle tuinzak moet worden opgehaald.

Tuinzak bestellen

U kunt een tuinzak bestellen door het formulier in te vullen op www.stichtsevecht.nl/afval of door te bellen naar 14 0346. Via dat telefoonnummer kunt u ook een afspraak maken om uw tuinafval te laten ophalen.