Informatiekrant in de brievenbus én online

Home > Inwoners > Nieuws > Informatiekrant in de brievenbus én online

Informatiekrant in de brievenbus én online

5 januari 2018 – Onlangs verscheen de Informatiekrant Jeugdhulp, Wmo, Werk en Inkomen. Deze krant werd huis-aan-huis verspreid. In deze krant vindt u praktische informatie, interviews, tips en nog veel meer. De krant is ook online beschikbaar met extra’s in de vorm van filmpjes en andere aanvullingen: online informatiekrant over Jeugdhulp, Wmo, Werk en Inkomen.

Coördinerend wethouder Sociaal Domein Jacqueline Koops: 'Natuurlijk is het ’t allerfijnst als u zelfstandig bent en uw eigen boontjes kunt doppen. Die zelfredzaamheid stimuleren we als gemeente. Bijvoorbeeld met subsidies voor vrijwilligersorganisaties die activiteiten organiseren. Of met regelingen voor inwoners die een laag inkomen hebben. Of door ondersteuning aan te bieden voor mantelzorgers. Als u dan toch onverhoopt ondersteuning nodig hebt, kunt u terecht bij de gemeente. Denk aan vragen over de opvoeding, hulp bij het vinden van een baan, het oplossen van schulden en het op orde brengen van de administratie of voorzieningen waarmee u langer zelfstandig kunt blijven wonen.  Met deze krant willen we u de weg wijzen naar de mogelijkheden die er in onze gemeente zijn voor jong en oud.'

Wat leest u in de informatiekrant?

In de krant vindt u allerhande praktische informatie, interviews en tips. Zo kunt u bijvoorbeeld lezen over de collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, pleegzorg, de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein, onafhankelijke cliëntondersteuning en wat u zelf kunt doen om fit en actief te blijven ook als u een dagje ouder wordt. Verder staat er in de krant onder meer een fotoverslag van een mantelzorger en een handig overzicht van belangrijke telefoonnummers.

Geen krant?

Misschien heeft u de krant niet gekregen of bent u deze kwijt geraakt? U kunt de krant dan online lezen via online informatiekrant over Jeugdhulp, Wmo, Werk en Inkomen. In de online versie staan bovendien nog allerlei extra’s zoals directe links, filmpjes en extra informatie en artikelen.

Hebt u geen internet of heeft u liever een papieren krant? De Informatiekrant  Jeugdhulp, Wmo, Werk en Inkomen kunt u ook afhalen bij het gemeentekantoor aan de Endelhovenlaan 1 in  Maarssen.