Hennepkwekerij in bedrijfspand Nieuwersluis

Home > Inwoners > Nieuws > Hennepkwekerij in bedrijfspand Nieuwersluis

Hennepkwekerij in bedrijfspand Nieuwersluis

27 september 2019 - Afgelopen donderdag 26 september is in Nieuwersluis een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepplanten zijn vernietigd en de hennep gerelateerde goederen zijn in beslag genomen door de politie. Er is een verdachte aangehouden. In de kwekerij stonden naar schatting 400 hennepplanten.

Naast de politie waren bij deze controle ook medewerkers van de netbeheerder Stedin en de gemeente aanwezig. Aangezien de stroom die benodigd is voor deze kwekerijen vaak wordt gestolen, komen medewerkers van Stedin ter plaatse voor inspectie. Als er sprake is van stroomdiefstal doen zij aangifte.

Vanuit de gemeente is een beeld gemaakt van de situatie in het pand. Samen met de informatie van de politie gaat burgemeester Yvonne van Mastrigt zich beraden op het nemen van bestuurlijke maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het tijdelijk sluiten van het pand.

Hennepkwekerijen kunnen zeer gevaarlijk zijn voor de omgeving. De aanleg van elektriciteit gebeurt vaak onveilig en er vindt diefstal van stroom plaats. Dit kan resulteren in brand. Tevens komen vanuit een hennepkwekerij regelmatig waterlekkages voor.

Vermoedens?

Vermoedt u dat er in uw omgeving een hennepkwekerij staat? Bel dan de politie! Dit kan via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Kijk voor meer informatie op de website van de politie.