Gezocht: nieuwe kinderburgemeester

Home > Inwoners > Nieuws > Gezocht: nieuwe kinderburgemeester

Gezocht: nieuwe kinderburgemeester

16 mei 2019 - Gemeente Stichtse Vecht zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Aan het einde van het schooljaar 2018/19 zit de taak van kinderburgemeester Britt Klomp erop. Wil jij haar opvolger worden en een schooljaar lang opkomen voor de belangen van kinderen in Stichtse Vecht? Solliciteer dan naar de functie van kinderburgemeester. Alle kinderen die na de zomervakantie, dus in schooljaar 2019/20, in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden.

Wat doe je als kinderburgemeester?

Je praat met de burgemeester en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over veilig buitenspelen, school of sport. Je praat ook met kinderen uit Stichtse Vecht over wat zij belangrijk vinden. Je neemt ideeën van hen mee en je bedenkt samen met de gemeente oplossingen voor onderwerpen waar de kinderen mee komen. Verder mag je met de burgemeester of met één van de wethouders mee als er in Stichtse Vecht iets gebeurt dat van belang is voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas, de Koningspelen of aan een feestje dat gevierd wordt omdat een schoolomgeving veiliger is gemaakt.

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die in Stichtse Vecht woont, interesse heeft in de lokale politiek, die weet wat er speelt in de omgeving, die het leuk vindt om voor de belangen van kinderen op te komen en zich daarvoor een jaar lang serieus wil inzetten. Je wilt ervoor zorgen dat de gemeente meer rekening houdt met de jeugd. Je bent nieuwsgierig naar ideeën van anderen en je weet je leeftijdsgenoten goed te bereiken, met onder andere social media. Kortom: bruis je van de ideeën en ben je niet bang om in de spotlights te staan en heb je toestemming van je ouders/verzorgers? Dan zijn we op zoek naar jou!

Aanmelden tot 27 mei

Wil jij de nieuwe kinderburgemeester worden? Vul dan het sollicitatieformulier (.doc) in. Vertel daarin waarom je kinderburgemeester wil worden, wat je voor Stichtse Vecht wilt doen en waarom jij de beste kandidaat bent. We vinden het leuk als je je sollicitatie op een creatieve manier maakt, zoals een vlog of poster. Je kunt het ingevulde formulier mailen naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl.

Let op: het formulier moet uiterlijk maandag 27 mei bij ons binnen zijn.

Jury

Een deskundige jury leest de sollicitaties en beoordeelt vervolgens wie zij willen uitnodigen voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op woensdag 12 juni, tussen 14.30 en 17.00 uur. De kinderen met de leukste en meest bijzondere inzendingen, ontvangen een uitnodiging voor het gesprek met de jury. Direct na de gesprekken maakt de jury bekend welke drie kandidaten campagne mogen voeren voor de verkiezingen op woensdag 3 juli.