Geslaagde veteranenbijeenkomst

Home > Inwoners > Nieuws > Geslaagde veteranenbijeenkomst

Geslaagde veteranenbijeenkomst

18 september 2019 - Zaterdag 14 september was de jaarlijkse veteranenbijeenkomst van Stichtse Vecht. Dit keer niet ergens in een zaal, maar een zonnig buitengebeuren voor het hele gezin en belangstellenden.

In park Goudestein was er van alles te doen: een terras, oude militaire voertuigen, waaronder een amfibievoertuig. Alles in camouflagekleuren. Voor de kinderen was er een springkussen en schmink.

Na het opspelden van de witte anjer, de toespraak van burgemeester Yvonne van Mastrigt, het zingen van het volkslied, was het tijd voor een smakelijke blauwe hap. Deze rijstmaaltijd werd door de koks van stichting 43 bevocie (bevoorradingscompagnie) in een echte veldkeuken klaargemaakt. Voor de kinderen werden er pannenkoeken gebakken.

De rest van de middag stond in het teken van elkaar ontmoeten en naar elkaars verhalen te luisteren. Ook was er gelegenheid een bezoek te brengen aan het naastgelegen Vechtstreekmuseum.

Deze bijeenkomst wordt jaarlijks aangeboden door het gemeentebestuur van Stichtse Vecht om de veteranen aandacht, erkenning en waardering te tonen.

Vrijwilligers gezocht

Gemeente Stichtse Vecht wil de veteranen meer betrekken bij de organisatie van de lokale veteranenbijeenkomst. Volgend jaar vieren we in Nederland 75 jaar vrijheid. Voor de dan te organiseren lokale veteranenbijeenkomst zoekt de gemeente vrijwilligers onder veteranen die willen meedenken over de opzet, het programma en de organisatie van de bijeenkomst. Belangstellenden kunnen zich opgeven via het mailadres kabinet@stichtsevecht.nl.