Gemeenteraad bezoekt Kockengen Waterproof

Home > Inwoners > Nieuws > Gemeenteraad bezoekt Kockengen Waterproof

Gemeenteraad bezoekt Kockengen Waterproof

21 maart 2019 - Op zaterdag 16 maart heeft de gemeenteraad onder de optimale omstandigheden van het regenachtige weer, een bezoek gebracht aan het project Kockengen Waterproof. Dit grootschalige herstelplan voor Kockengen is bedoeld om wateroverlast te voorkomen bij regen.

Kockengen is gebouwd op veen. De woningen zijn onderheid en verzakken niet. De openbare ruimte, waaronder de wegen, verzakt wel. Voor dit project heeft de raad enkele miljoenen uitgetrokken. Het project heeft een looptijd van 10 jaar en is in meerdere fases verdeeld.

Voorafgaand aan en tijdens de rondgang heeft de projectleider van de gemeente (Jules Nieuwenbroek), samen met vertegenwoordigers van de aannemer (Bunnik Groep), de raad geïnformeerd over de bereikte resultaten tot nu toe, de huidige werkzaamheden en de toekomstige ontwikkelingen. Het werkbezoek eindigde met de rondgang door een deel van Kockengen.