Ga de uitdaging aan: 30 dagen geen alcohol

Home > Inwoners > Nieuws > Ga de uitdaging aan: 30 dagen geen alcohol

Ga de uitdaging aan: 30 dagen geen alcohol

12 februari 2018 - Geef u op voor de landelijke actie ‘IkPas’ en drink 30 dagen geen alcohol. Ook wethouder Volksgezondheid Jacqueline Koops en burgemeester Marc Witteman doen mee aan IkPas. 'We dagen u uit om met ons mee te doen!  Zet samen met ons uw alcoholgebruik op pauze van 1 tot en met 30 maart.'

Wie geen alcohol drinkt voelt zich fitter en scherper, slaapt beter en leeft gezonder. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Met de campagne ’IkPas’ gaat het vooral om het doorbreken van gewoontegedrag: dat wijntje tijdens het koken, een biertje in de sportkantine.

Alcohol niet meer vanzelfsprekend

Mensen die eerder meededen met IkPas merkten dat zij de gewoonte hadden om regelmatig een paar glazen alcohol te drinken. Door IkPas worden ze bewuster van hun keuze. Ze doorbreken vastgeroeste patronen. Alcohol is niet meer vanzelfsprekend. En daar voelen zij zich lekker bij.

Ook merkt een groot deel van de deelnemers positieve lichamelijke veranderingen tijdens IkPas. Ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

Aanmelden

Meer informatie over de actie is te vinden op www.ikpas.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden. Deel uw ervaring op www.facebook.com/ikpasinderegioUtrecht en Twitter via #ikpas.

Deelnemers kunnen elkaar stimuleren om de uitdaging vol te houden.

Meer weten

Kijk ook op de website van de  GGD Regio Utrecht voor meer informatie: Zet in maart je alcoholgebruik op pauze.

RSS