Fietst u in schone lucht?

Home > Inwoners > Nieuws > Fietst u in schone lucht?

Fietst u in schone lucht?

21 augustus 2019 - Wilt u weten of u in schone lucht fietst, maak dan gebruik van een unieke kans. De provincie Utrecht wil meer informatie over de fijnstofconcentraties op fietsroutes in de provincie. Dit willen ze meten door aan inwoners een metertje beschikbaar te stellen. Fietst u veel en vindt u het leuk om hieraan mee te werken, geef u dan nu op.

Wat moet u hiervoor doen?

Eigenlijk heel weinig: u geeft zich op. U krijgt dan een kastje wat u voordat u gaat fietsen op de fiets monteert. Terwijl u fietst wordt de luchtkwaliteit gemeten. De gegevens worden verzonden en kunt u na uw fietstocht zelf bekijken. Zo kunt u al snel zien of u in schone lucht hebt gefietst. Deelname is geheel gratis. Het kastje krijgt u in september of oktober en blijft ongeveer 12 maanden in uw bezit. Het is ongeveer net zo groot als uw mobiele telefoon, maar is wel wat dikker. Natuurlijk krijgt u er een uitleg bij hoe het werkt.

Waarom doen we mee?

Ook voor ons als gemeente is het een mooie kans om meer inzicht te krijgen in de luchtkwaliteit op de fietsroutes. Daarnaast geeft het ons inzicht in welke fietsroutes veel gebruikt worden.

Interesse of vragen?

Mail dan naar de Omgevingdienst Regio Utrecht, w.cats@odru.nl. Het aantal kastjes is beperkt, als er meer aanmeldingen dan kastjes zijn, dan maken we een selectie.