Een kerstboom ruilen voor een lot?

Home > Inwoners > Nieuws > Een kerstboom ruilen voor een lot?

Een kerstboom ruilen voor een lot?

12 december 2018 - Wanneer de feestdagen achter de rug zijn, start in Stichtse Vecht weer de jaarlijkse kerstboominzameling. Ben je 16 jaar of jonger, dan krijg je voor iedere ingeleverde kerstboom een lot. Met dat lot zijn leuke prijzen te winnen. Zamel dus zoveel mogelijk kerstbomen in en wie weet win jij een geheel verzorgde dag naar Dierenpark Amersfoort plus een cadeaubon van Intertoys ter waarde van € 50. De drie hoofdprijs winnaars gaan op zaterdag 9 februari 2019 gezamenlijk naar Dierenpark Amersfoort.

Overige prijzen

In totaal zijn er 60 prijzen te winnen. Onder de overige loten worden nog 35 vier-baden­kaar­ten voor het zwembad ‘t Kikkerfort en 25 Intertoy’s Gift Cards van € 10 verloot.

Het inzamelen van de bomen

Op woensdag 9 januari kun je op verschillende plekken in Stichtse Vecht de kerstbomen omruilen voor een lot. Er is altijd een inzamelplek bij jou in de buurt. De exacte locaties vind je op de gemeentepagina die in de Vechtstroom wordt gepubliceerd en op de website van Stichtse Vecht

Meer dan 15 bomen?

Heb je meer dan 15 bomen ingezameld? Dan kun je die ook laten ophalen. Wie gebruik wil maken van deze service moet op dinsdag 8 januari 2019 tussen 9:30 en 17:00 uur contact opnemen met het Telefonisch Informatiecentrum van de gemeente: telefoon 14 0346. De kerstbomen worden dan op woensdag 9 januari in de loop van de dag aan huis opgehaald. Zorg dus dat ze dan langs de kant van de openbare weg liggen. Hoe laat de inzamelaar precies komt, kunnen we van tevoren niet aangeven. Als er niemand thuis is, doet de medewerker die de bomen komt ophalen de loten in de bus op het afgesproken adres.

Wat gebeurt er met de bomen?

De ingezamelde bomen worden naar de Groen Recycling gebracht. Daar worden ze tot compost verwerkt. Dat is veel beter voor het milieu dan het verbranden van kerstbomen. Meedoen aan de kerstboomloterij is dus ook nog eens goed voor het milieu!

Uitslag van de verloting

Op woensdag 16 januari 2019 worden de winnende lotnummers bekend gemaakt op de gemeentepagina in  de Vechtstroom en op de website van de gemeente.

Heb jij een van de hoofdprijzen gewonnen? Neem dan contact op met mevrouw Gerda Fiscalini, via telefoonnummer (0346) 25 42 43. Je krijgt dan een uitnodiging voor de feestelijke prijsuitreiking op woensdag 30 januari 2019.

De winnaars van de overige prijzen kunnen hun prijs tot uiterlijk vrijdag 1 maart 2019 afhalen bij het gemeentekantoor Maarssen, Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen. Kijk hier voor de openingstijden.