Doe mee aan de training 'Tips voor langer fietsplezier'

Home > Inwoners > Nieuws > Doe mee aan de training 'Tips voor langer fietsplezier'

Doe mee aan de training 'Tips voor langer fietsplezier'

23 juli 2019 - Nederland is een land van fietsers: we fietsen vanaf onze prille jeugd tot we soms wel 94 of 95 jaar oud zijn. De fiets is niet alleen een betaalbaar en praktisch vervoermiddel, maar draagt ook bij aan een betere gezondheid, een beter milieu en een stukje zelfstandigheid. In samenwerking met de provincie Utrecht en de Fietsersbond biedt gemeente Stichtse Vecht voor 60-plussers de mogelijkheid deel te nemen aan de gratis training Tips voor langer fietsplezier. Deze vindt plaats op donderdag 29 augustus, van 9:30-15:30 uur, in Boom en Bosch, Markt 13 in Breukelen.

Programma fietstraining

Bij deze gratis training staat alles in het teken van het fietsplezier: de deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar Boom en Bosch in Breukelen. Fietsdocenten van de Fietsersbond ontvangen de deelnemers met een kopje koffie of thee en testen gelijk hun kennis van het verkeer met een verkeersquiz. Op het programma staat vervolgens een fietstocht en een zelftest op een fietsvaardigheidsparcours. De fietsdocenten gaan tussendoor met de deelnemers in gesprek en proberen zoveel mogelijk hun vragen te beantwoorden. Ook geven zij tijdens en na de fietstocht en het fietsparcours tips over de fiets of e-bike (afstelling, comfort), de fietser (zithouding, verkeersgedrag) en het fietsen (bijvoorbeeld in een grotere groep).

Gezelligheid

Bij de training gaat het ook om de gezelligheid. Naast een fietstocht en enkele koffie/theepauzes zorgt de gemeente voor een heerlijke lunch voor de deelnemers. Tijdens de lunch leren de deelnemers elkaar wat beter kennen en ontmoeten ze eventueel fietsmaatjes. Het doel van de training is om samen met leeftijdsgenoten te genieten van de mogelijkheden die de fiets of e-bike biedt. Gemeente Stichtse Vecht, de provincie Utrecht en de Fietsersbond hopen dat de deelnemers zich na deze gezellige dag bewuster, comfortabeler en veiliger in het verkeer zullen begeven.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich bij de Fietsersbond online aanmelden voor de training. Of een e-mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl o.v.v. ‘Training Langer Fietsplezier Breukelen 29 augustus’. Vermeld hierbij dan ook uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.

09:15 uur        Ontvangst met koffie & thee

09:30 uur        Welkom door fietsdocenten en toelichting op het programma

09:35 uur        Verkeersquiz

10:15 uur        Groep 1 fietsgymnastiek/ groep 2 check Fiets en Fietser plus fietsparcours