26 oktober: Nacht van de Nacht

Home > Inwoners > Nieuws > 26 oktober: Nacht van de Nacht

26 oktober: Nacht van de Nacht

23 oktober 2019 - Zaterdag 26 oktober 2019 doet Nederland massaal het licht uit tijdens Nacht van de Nacht. Gemeente Stichtse Vecht doet hier aan mee. We doven of dimmen tijdens deze 15e Nacht van de Nacht de lichten van het gemeentekantoor, Boom & Bosch en diverse andere gemeentelijke gebouwen. Helpt u ook mee om lichtvervuiling in Nederland te verminderen?

Doel

Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Met het uitzetten of dimmen van de lampen wordt energie en geld bespaard en de lichtvervuiling verminderd. Hierdoor worden de sterren beter zichtbaar. Daarnaast heeft lichtvervuiling een grote invloed op nachtdieren die hier ’s nachts ander gedrag van vertonen dan ze normaal doen.

Beleef een fort in het donker

Op de website nachtvandenacht.nl staat een overzicht van activiteiten waar u aan kunt deelnemen. In Stichtse Vecht kunt u van 20.00 – 22.00 uur terecht op Fort Maarsseveen. Hier kunt u ruiken en proeven van de natuur, luisteren naar een verhalenverteller en een wandeling maken met de fortwachter. Deelname is gratis
Op www.forten.nl vindt u een overzicht van andere forten in de regio waar nachtelijke activiteiten georganiseerd worden.

Doe mee!

Honderden gemeenten en bedrijven doen mee aan de Nacht van de Nacht. En ook steeds meer particulieren sluiten zich bij dit evenement aan. Doet u ook zo veel mogelijk het licht uit op zaterdagavond 26 oktober?