23 maart: Doe mee met de Landelijke Opschoondag

Home > Inwoners > Nieuws > 23 maart: Doe mee met de Landelijke Opschoondag

23 maart: Doe mee met de Landelijke Opschoondag

27 februari 2019 - Zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Overal in het land organiseren mensen activiteiten om samen hun straat of buurt schoon te houden. Want: zwerfafval hoort niet in de natuur. En in een schone omgeving is het prettiger wonen. Dat vindt u toch ook? Hoe meer schoonmaakacties er worden gehouden, des te beter het resultaat!

Schoon Stichtse Vecht

Op zaterdag 23 maart gaan vrijwilligers landelijk van 10:00 tot 11:00 uur aan de slag. In gemeente Stichtse Vecht ruimen sommige vrijwilligers nog een uurtje langer op. Daar is iedereen vrij in. Het initiatief helpt mee aan een schone leefomgeving en het is een mooie en gezellige gelegenheid om buurtbewoners of leden van uw (sport)vereniging beter te leren kennen. De gemeente Stichtse Vecht ondersteunt de actie van harte. Want een schone buurt draagt bij aan een veilige en prettige leefomgeving.

Vrijwilligersgroepen en eigen initiatieven

Net als eerdere jaren staan vaste groepen vrijwilligers al in de startblokken, zoals: de Natuurgroep Kockengen, een groep uit Waterstede en de wijkcommissies Fazantenkamp en Pauwenkamp uit Maarssen. De ene groep vrijwilligers doet al 5 jaar mee en de andere zelfs al 15 jaar! Ook kinderburgemeester Britt Klomp doet mee. Bent u enthousiast geworden om mee te doen? U kunt zich bij bestaande initiatieven aanmelden of zelf aan de slag gaan.

Aanmelden bij MEC Maarssen

Meld uw actie voor 15 maart 2019 aan bij het Milieu Educatief Centrum Maarssen én bij Supporter van schoon. Als u zich opgeeft bij het MEC Maarssen, hoeft u via Supporter van schoon alleen maar door te geven hoeveel kinderen en hoeveel volwassenen u verwacht. De gemeente en het MEC faciliteren dan de afvalgrijpers, hesjes, handschoenen en vuilniszakken.

Kwestie van doen!

U hoeft niet te wachten tot 23 maart. Veel buurtgenoten ruimen zo nu en dan zwerfafval op: zelf of met een klein groepje. En ze sluiten de activiteit af met een kopje koffie. Wil u alvast aan de slag? Vraag een afvalgrijper, handschoenen en vuilniszakken aan via Kleurrijk Buiten.