17 maart: een gratis zak compost

Home > Inwoners > Nieuws > 17 maart: een gratis zak compost

17 maart: een gratis zak compost

Zaterdag 17 maart is het Landelijke Compostdag. Gemeente Stichtse Vecht bedankt op die dag alle inwoners voor het scheiden van groente-, fruit-en tuinafval (GFT). Op 4 afhaalpunten door de hele gemeente ligt op die dag een gratis zak compost voor u klaar.

Wethouder Duurzaamheid Linda van Dort: 'Met deze actie laten we u ervaren waarom het loont om groente-, fruit- en tuinafval te scheiden. Er wordt bijvoorbeeld uitstekende compost van gemaakt, en ook wel potgrond en mest. Daarnaast wordt het GFT-afval ook gebruikt als biomassa om groene energie te produceren. Het is dus echt een kostbare grondstof. Ik hoop dat u de zak compost goed gebruikt en dat er mooie planten en bloemen zullen groeien. Zo heeft u lang plezier van ons bedankje.'

Afval scheiden loont!

In Stichtse Vecht werd in 2017 5487 ton GFT-afval opgehaald. Dat is ongeveer 86 kg GFT per inwoner. Daarnaast werd er per persoon ook nog eens 24 kg grof tuinafval aangeboden. Velen van u gebruikten daarvoor de gratis tuinzak, anderen brachten het snoeiafval zelf naar een van de afvalscheidingstations. Het zijn mooie cijfers, want het composteren van GFT is niet alleen een voordelige manier om dit afval te verwerken, het wordt ook goed gebruikt. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, een bron voor groene stroom en groen gas. Ook wordt van de houtachtige delen duurzame biobrandstof gemaakt.

Een gratis zak compost afhalen

Woensdag 14 maart vindt in de Vechtstroom een bon. Knip hem uit en neem hem mee, want u krijgt de zak compost alleen tegen inlevering van de bon. U kunt tussen 9:00 en 12:00 uur terecht op één van de 4 afhaalpunten in Stichtse Vecht. De actie is alleen geldig op zaterdag 17 maart en loopt zolang de voorraad strekt. Op = op, dus kom op tijd.

Afhaallocaties

  • Gemeentewerf,  Rijksstraatweg 184,  Loenen aan de Vecht
  • Gemeentewerf,  Wilhelminastraat 43a,  Breukelen
  • Zwanenkamp, parkeerplaats bij Vomar (deze locatie vervangt de locatie bij Bisonspoor)
  • Afvalscheidingstation Diependaalselaan in Maarssen-Dorp.

RSS