Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Gemeente start pilot (thuis)bezorgen reisdocumenten

  23 maart 2017 - Gemeente Stichtse Vecht gaat haar inwoners de mogelijkheid bieden om hun paspoort of identiteitskaart veilig op afspraak te laten (thuis)bezorgen. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument. Dat heeft het college van B&W deze week besloten. De gemeente start een aanbestedingstraject en streeft er naar op 1 juni te starten met bezorgen. De pilot duurt een jaar.

  Lees meer over gemeente start pilot (thuis)bezorgen reisdocumenten

 • 25 maart Landelijke Opschoondag: doet u mee?

  23 maart 2017 - Zaterdag 25 maart is het Landelijke Opschoondag. Overal in het land organiseren mensen leuke activiteiten om samen hun straat of buurt schoon te houden. Want in een schone omgeving, is het prettiger wonen. Samen meedoen aan een schoonmaakactie maakt uw wijk niet alleen schoner, het is ook een mooie en gezellige gelegenheid om buurtbewoners of leden van uw (sport)vereniging beter te leren kennen. Ook een aantal wethouders doet mee.

 • Zie op de kaart waarom een boom wordt gekapt

  23 maart 2017 - U heeft kunnen lezen dat er in de gehele gemeente 700 bomen worden gekapt. Het grootste aantal bomen wordt gekapt omdat uit controle is gebleken dat ze gevaar kunnen opleveren. Dit grote aantal komt vooral door boomziekten onder de kastanjes en essen. Verder zijn er bomen (20) die op aanvraag van inwoners - na zorgvuldige afweging - worden verwijderd. Op een speciale online kaart kunt u per boom precies zien waarom hij wordt gekapt. Klik op de rode cirkel en er verschijnt een pop-up venster met daarin alle informatie.

  Online kapplan bekijken

 • Waterschap en gemeenten pakken door op samenwerking in de afvalwaterketen

  23 maart 2017 - Op 16 maart 2017 tekenden 14 Utrechtse gemeenten en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden voor een tweede periode in de samenwerking rond de afvalwaterketen: Waterinnovatienetwerk(Winnet). De samenwerking is gestart in januari 2013 en heeft in haar eerste periode haar nut bewezen. ‘Winnet is winst voor water, we leveren betere kwaliteit tegen lagere kosten,’ aldus Constantijn Jansen op de Haar, hoogheemraad (dagelijks bestuurslid) bij het waterschap.

 • Plan voor vernieuwing sportparken Zuilense Vecht

  22 maart 2017 - De gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht gaan samen de sportparken Zuilen/Elinkwijk en Daalse Weide een nieuwe impuls geven. Beide sportterreinen zijn toe aan vernieuwing. De colleges van beide gemeenten stelden het intentiedocument Zuilense Vecht vast.

  Lees meer over plan voor vernieuwing sportparken Zuilense Vecht

 • Gratis zak compost

  22 maart 2017 - Ook dit jaar kunt u tegen inlevering van de bon in VARNWS of Vechtstroom op zaterdag 25 maart 2017, de landelijke compostdag, gratis een zak compost afhalen. Tussen 9:00 en 12:00 uur kunt u, met een uitgeknipte bon uit de krant en zolang de voorraad strekt, terecht op één van de 4 afhaalpunten in Stichtse Vecht.

 • Vreeland: laatste werkzaamheden groot onderhoud Vreelandbrug

  22 maart 2017 - In het weekend van 24-27 maart worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de Vreelandbrug in de Provincialeweg (N201) in Vreeland. De werkzaamheden zijn gestart op vrijdagavond 17 maart en zijn zoals verwacht gereed op maandagochtend 27 maart.

  Lees meer over laatste werkzaamheden groot onderhoud Vreelandbrug

 • Gezamenlijke inkoop zonnepanelen

  21 maart 2017 - Wilt u zonnepanelen op uw dak en profiteren van korting? Doe dan mee aan de gezamenlijke inkoopactie. Meer weten? Kom op 6 april naar de bijeenkomst in Maarssen of op 13 april naar de bijeenkomst in Breukelen.

 • Digisterker: leer werken met websites van de overheid

  21 maart 2017- De overheid zorgt ervoor dat u steeds meer zelf kunt regelen via hun websites. Via de website van de gemeente kunt u bijvoorbeeld zelf een afspraak inplannen, een verhuizing doorgeven of een uittreksel aanvragen. Lekker makkelijk, want u hoeft dan niet naar het gemeentekantoor te komen. Maar wat nu als u moeite heeft met de overheidswebsites? Volg dan een cursus Digisterker bij de bibliotheek Angstel, Vecht en Venen.

 • Opnieuw huisvesten mensen uit opvang of beschermd wonen

  16 maart 2017 - 16 Utrechtse gemeenten (U16) maken afspraken over het opnieuw huisvesten van mensen die hebben gewoond in een maatschappelijke opvang of beschermd wonen. Zo zorgen de gemeenten ervoor dat deze sociaal kwetsbare inwoners weer een eigen plekje vinden in de gemeente van herkomst. Vaak is bij zelfstandig wonen nog wat hulp of begeleiding nodig. Die regelt de gemeente.

 • 30 dagen geen alcohol met IkPas

  16 maart 2017 - Op 1 maart ging de actie ‘IkPas’ van start. Deelnemers drinken tot en met 30 maart geen alcohol.  Zij zijn nu halverwege. Een applaus voor iedereen die meedoet.

 • Grote drukte bij aanvraag paspoorten en identiteitskaarten

  16 maart 2017 - Verloopt uw reisdocument binnenkort? Maak op tijd uw afspraak. Dan weet u zeker dat u het nieuwe reisdocument op tijd ontvangt. We verwachten namelijk grote drukte de komende maanden.

 • Boomfeestdag een groot succes

  16 maart 2017 - Afgelopen woensdag was het weer zover: feest voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in gemeente Stichtse Vecht. Dit jaar hebben 10 scholen uit Maarssen, Kockengen, Breukelen, Nieuwer Ter Aa en Nigtevecht meegedaan.

 • Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen in Stichtse Vecht

  Opkomstpercentage 84%

  16 maart 2017 - Op woensdag 15 maart vond in Nederland de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De voorlopige uitslag op partijniveau in Stichtse Vecht is bekend. In onze gemeente haalden we een opkomstpercentage van 84%. Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2012 was de opkomst 79%.

  Lees meer over voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen in Stichtse Vecht

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  16 maart 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Maatschappelijke stages 2017

  15 maart 2017 - Dinsdag 14 maart, het gemeentehuis van Stichtse Vecht. De scholieren die voor hun maatschappelijke stage de afgelopen maand als junior-adviseur hebben meegelopen bij allerlei werkzaamheden van de gemeente, presenteren hun bevindingen aan onder meer burgemeester Marc Witteman en gemeentesecretaris Annette van Hussel. ‘De gemeente doet veel meer voor inwoners dan we dachten, en werken bij de gemeente is ook veel gevarieerder dan we ons vooraf voorstelden’. Dit beeld kwam in alle presentaties van de scholieren terug.

  Lees meer over maatschappelijke stages 2017

 • Gemeentelijke belastingaanslagen 2017 komen eind maart

  15 maart 2017 - De gemeentelijke belastingaanslagen 2017 voor inwoners en ondernemers van Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren liggen eind maart op de mat. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een kwaliteitsslag van de WOZ-bestanden. Dit heeft geresulteerd in groen licht van de Waarderingskamer, de instantie die belast is met onafhankelijk toezicht.

  Lees meer over gemeentelijke belastingaanslagen 2017 komen eind maart

 • Klus brandveilig

  13 maart 2017 - De lente komt er aan en daarmee ook het mooie weer. Voor veel mensen reden om thuis en in de tuin te gaan klussen. Bij een aantal klussen kan brand ontstaan als u niet oplet. Hieronder vindt u tips om brand te voorkomen.

 • Laat een gratis tuinschets maken voor een klimaatbestendige tuin

  10 maart 2017 - Op vrijdagmiddag 24 maart en op zaterdagmiddag 8 april kunt u bij twee tuincentra u een gratis tuinschets laten maken voor een regenbestendige tuin. Deskundig personeel informeert bezoekers over het aanleggen van een watervriendelijke tuin. Zo helpen ze mee om wateroverlast te voorkomen en de tuin koeler te houden tijdens hitte.

 • Warenmarkt in Breukelen vroeger open

  10 maart 2017 - Voortaan kunt u elke vrijdag al vanaf 10:00 uur terecht op de warenmarkt in Breukelen. De burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht hebben de markttijden voor deze markt vastgesteld op 10:00 - 17:00 uur.

 • Burgemeester Witteman zoekt stageplaatsen

  9 maart 2017 - Burgemeester Marc Witteman gaat ook dit jaar weer stage lopen tijdens zijn zomervakantie. In zijn agenda heeft hij hiervoor de week van 10 tot en met 14 juli vrijgemaakt. Hij is voor deze periode op zoek naar lokale bedrijven en organisaties in Stichtse Vecht die hem gedurende een dagdeel of een hele dag als stagiair willen inzetten.

  Lees meer over burgemeester Witteman zoekt stageplaatsen

 • Regeling bijzondere kosten pleegzorg

  3 maart 2017 - Op 7 maart heeft het college de regeling Vergoeding bijzondere kosten pleegzorg vastgesteld. Met deze regeling ondersteunen we pleegouders door financiële en praktische drempels zoveel mogelijk  weg te nemen. Zo kunnen pleegouders hun belangrijke werk voor kwetsbare kinderen voortzetten. De regeling omvat bijvoorbeeld een vergoeding voor schoolspullen, medisch onderzoek, een fiets of een bril of contactlenzen. De regeling past binnen het beschikbare budget.

 • Nieuwe data gebiedssessies groenstructuurplan bekend

  9 maart 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft een prachtige groene uitstraling en dat willen we graag zo houden. Daarom willen we samen met inwoners en belangenorganisaties onze belangrijke groenstructuren in beeld te krijgen op basis waarvan de komende maanden een visie en ambitie op het openbaar groen wordt opgesteld. Op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart zijn uw ideeën en inbreng van harte welkom op 3 locaties.

 • Burgemeester Witteman bakt taarten voor stembureauleden

  8 maart 2017 - Dinsdag 14 maart, een dag voor de Tweede Kamerverkiezingen, stroopt burgemeester Marc Witteman om 14.00 uur de mouwen op om te helpen bij het bakken van appeltaarten. Dit doet hij samen met verstandelijk gehandicapten in de bakkerij van dagcentrum De Werkspecht in Maarssenbroek. 'Het is mijn manier om stembureauleden te bedanken voor hun inzet. Het is extra leuk dat ik deze bijzondere bakkerij erbij kan gebruiken, die midden in de samenleving staat', aldus Witteman. Op de verkiezingsdag, 15 maart, gaat de burgemeester om 8:00 uur naar basisschool De Klaroen in Maarssen om een van zijn zelfgebakken taarten te overhandigen en om daar zijn stem uit te brengen.

 • De Ronde Venen en Stichtse Vecht verliezen zaak snelheidsverhoging A2

  8 maart 2017 - De Raad van State deed vandaag uitspraak in het hoger beroep van de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen en een Maarssenbroekse wijkcommissie tegen de snelheidsverhoging van 100 naar 130 km per uur op de A2 tussen Maarssen en Holendrecht in de avond en nacht. Nadat zij het op essentiële punten niet eens waren met het eerdere vonnis van de rechter, is de zaak voorgelegd aan een hogere rechter. Deze rechter heeft het hoger beroep van de gemeenten ongegrond verklaard.

  Lees meer over De Ronde Venen en Stichtse Vecht verliezen zaak snelheidsverhoging A2

 • Boomfeestdag in Stichtse Vecht uitgesteld

 • Loenen aan de Vecht: Onderhoud aan Cronenbrugherbrug

  7 maart 2017 - In de periode van 13 t/m 31 maart voert de provincie Utrecht gedurende zes avonden en nachten onderhoud uit aan de Cronenburgherbrug, gelegen in de Bloklaan (N403) in Loenen aan de Vecht. Deze werkzaamheden kunnen enige verkeersoverlast veroorzaken.

  Lees meer over onderhoud aan Cronenbrugherbrug

 • Tymon de Weger geïnstalleerd als wethouder

  7 maart 2017 - Hedenavond heeft de gemeenteraad van Stichtse Vecht Tymon de Weger benoemd als tijdelijk wethouder, op voordracht van de raadsfractie van ChristenUnie-SGP. Hij neemt voor een periode van 4 maanden het wethouderschap over van mevrouw Jacqueline Koops-Scheele, die vanwege ernstige privé-omstandigheden op dit moment haar wethouderschap niet kan uitvoeren. 

  Lees meer over Tymon de Weger geïnstalleerd als wethouder

 • Blijf alert op auto-inbraak

  17 maart 2017 - In 2017 is er een toename te zien van het aantal auto-inbraken. Politie en gemeente werken intensief samen om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan. Zowel preventief als repressief wordt hier aandacht aan besteed. Er wordt extra capaciteit ingezet.

 • Raadsfoto in het gemeentekantoor

  7 maart 2017 - Vanaf nu wordt u door de gemeenteraad van Stichtse Vecht welkom geheten bij binnenkomst op het gemeentekantoor. De foto is vanmiddag onthuld door burgemeester Marc Witteman, voorzitter van de raad, en door Frank van Liempdt, waarnemend voorzitter van de raad.

 • Benoeming tijdelijk wethouder

  3 maart 2017 - Vanwege ernstige privé-omstandigheden is wethouder mevrouw Jacqueline Koops-Scheele momenteel niet in staat haar wethouderschap uit te voeren. Op grond van de Gemeentewet maakt zij gebruik van de mogelijkheid van ziekteverlof voor een periode van 16 weken.

 • Win-actie: op de foto met de online nieuwsbrief

  3 maart 2017 - De online nieuwsbrief van gemeente Stichtse Vecht is positief ontvangen. Daarom is de gemeente een campagne ‘Kies uw nieuws’ gestart om de online nieuwsbrief bij een nog breder publiek onder de aandacht te brengen. Er hangen niet alleen campagneposters door de hele gemeente, we dagen ook inwoners uit om op de foto te gaan met de online nieuwsbrief en die foto te posten op Twitter, Facebook of Instagram met als hashtag #onlineSV. De drie leukste of creatiefste foto’s winnen een jaarabonnement op Blendle.

  Lees meer over win-actie: op de foto met de online nieuwsbrief

 • Groot onderhoud Vreelandbrug

  1 maart 2017 - In de periode 17-27 maart 2017 voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan de Vreelandbrug in de Provincialeweg (N201) in Vreeland. Tegelijkertijd wordt de bovenste laag asfalt aan weerszijden van de brug vervangen door geluidreducerend asfalt, over een lengte van 1,2 kilometer. De werkzaamheden geven veel hinder voor het verkeer.

  Lees meer over groot onderhoud Vreelandbrug

 • Betaald parkeren Scheendijk-Noord

  28 februari 2017 - Van 1 april 2017 tot en met 30 september  2017 moet er betaald worden voor parkeren aan de Scheendijk-Noord in Breukelen. Bent u van plan om dit recreatiegebied veelvuldig met de auto te bezoeken, dan kunt u een parkeerkaart aanvragen.

 • Tegels eruit, plantje erin

  28 februari 2017 - Groen draagt bij aan een gezonde en toekomstbestendige omgeving. En dat is heel hard nodig. Doordat het klimaat verandert krijgen we vaker te maken krijgen met hitte, droogte en extreme regenbuien. Door zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen kan het regenwater in de bodem wegzakken. Zo wordt het grondwater aangevuld. Dit helpt mee om wateroverlast te voorkomen en houdt de tuin op hete dagen koeler. Een groene tuin is ook beter voor vogels, vlinders, bijen en andere diersoorten.

 • Resultaten cliëntonderzoek Wmo dragen bij aan betere dienstverlening

  27 februari 2017 - Afgelopen zomer heeft gemeente Stichtse Vecht een onderzoek gehouden onder 492 cliënten van de Wmo. Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de respondenten tevreden is over de dienstverlening en de geleverde zorg. Ook is er een aantal verbeterpunten geconstateerd zoals het vergroten van de bekendheid van mantelzorgondersteuning en cliëntondersteuning en een betere monitoring van de kwaliteit van zorgaanbieders.

 • Gemeente kapt bomen voor veiligheid

  24 februari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is zuinig op haar groene woonomgeving en is terughoudend met het kappen van bomen. Toch worden er de komende 6 weken circa 700 bomen gekapt uit oogpunt van veiligheid. 350 bomen daarvan zijn vergunningsplichtig. Bomen met broedende vogels worden nog niet gekapt. De bomenkap staat los van de storm van afgelopen nacht.

  Lees meer over gemeente kapt bomen voor veiligheid

 • 30 dagen geen alcohol: gaat u de uitdaging aan?

  24 februari 2017 - “Het college van burgemeester en wethouders doet mee aan de landelijke actie IkPas. Ik daag ouders, opvoeders en sporters uit om ook van 1 tot en met 30 maart geen alcohol te drinken”, zegt burgemeester Marc Witteman namens het hele college van B&W.

  Lees meer over 30 dagen geen alcohol: gaat u de uitdaging aan?

 • Gemeentelijke belastingaanslagen 2017 vertraagd

  23 februari 2017 - Inwoners en ondernemers van de gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren krijgen de gemeentelijke belastingaanslag niet zoals gebruikelijk eind februari in de bus. ‘Belastingen Stichtse Vecht Weesp Wijdemeren’ (BSWW), de organisatie die de belastingen int voor deze drie gemeenten, heeft te maken met technische problemen waardoor de verzending van de aanslagen voor 2017 vertraagd is.

 • Meer inwoners betrekken met extra activiteiten in de wijk

  23 februari 2017 - In heel Stichtse Vecht zijn veel activiteiten waar inwoners aan mee kunnen doen. Dat werkt goed blijkt in de praktijk. Toch voelt zo’n 10% van onze inwoners zich niet betrokken bij de samenleving. Dat blijkt uit de monitor Sociale Kracht van de U10 gemeenten. Om juist ook deze inwoners te betrekken bij de samenleving zorgen we dat er meer en verschillende activiteiten komen. We willen dat er voor iedereen een activiteit is, toegankelijk en dichtbij.

 • Beleid auto-, vracht- en landbouwverkeer open voor inspraak

  23 februari 2017 - Het college van B&W heeft het  conceptbeleid voor auto-, vracht- en landbouwverkeer in de gemeente vrijgegeven voor inspraak. U kunt gedurende 6 weken uw zienswijzen kenbaar maken. Dat kan via info@stichtsevecht.nl of via de inloopavonden die worden georganiseerd. Het beleid vormt onderdeel van het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan (GVVP). Uitvoering van dit beleid mikt op het oplossen van de belangrijkste knelpunten ten aanzien van de verkeersveiligheid, leefbaarheid, bereikbaarheid en doorstroming van het auto- en vrachtverkeer in de gemeente.

 • Gemeente maakt afspraken over gebruik gemeentegrond

  23 februari 2017 - Op veel plekken in Stichtse Vecht hebben bewoners een stukje gemeentegrond in gebruik als tuin zonder dat hier afspraken over zijn gemaakt met de gemeente. Vaak zijn bewoners zich helemaal niet bewust van deze situatie, omdat het bijvoorbeeld al zo was bij aankoop van de woning. De gemeente heeft het grondgebruik nu in kaart gebracht en gaat afspraken maken met de bewoners die het betreft.

 • Vergoeding voor te late uitbetaling pgb

  23 februari 2017 - Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb) of bent u pgb-zorgverlener? En heeft u kosten gemaakt omdat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in 2015 het pbg te laat uitbetaalde? Dan kunt u misschien een vergoeding voor die kosten krijgen. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Op www.compensatieregelingpgb.nl checkt u of u in aanmerking komt voor de vergoeding. Doe de test.

 • Met een regenwatervijver regenwater opvangen

  21 februari 2017 - Het regent vaker en harder. Om hiermee om te kunnen gaan, is de gemeente druk bezig de openbare ruimte aan te passen. Een groot deel van het water valt echter op particulier terrein. Hier kunnen bewoners het verschil maken. Heeft u al eens nagedacht over hoe u met regenwater om kunt gaan? Regenwater kan bijvoorbeeld worden verzameld in een regenwatervijver. Dat is een vijver die is aangesloten op de regenpijp. Wanneer het regent wordt het water naar de vijver geleid. Zit de vijver vol, dan wordt het overschot alsnog naar het riool afgevoerd.

 • Onafhankelijke cliëntondersteuning in Stichtse Vecht

  21 februari 2017 - Heeft u hulp of zorg nodig, maar weet u niet precies welke zorg, of hoe u dat moet aanvragen? Wilt u advies of informatie over uw situatie of hulpvraag? Wilt u dat er iemand aanwezig is bij het keukentafelgesprek met de gemeente? Dan kunt u gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

 • Doe mee aan IkPas en win kaarten voor een interland

  21 februari 2017 - Op 1 maart start de campagne IkPas. Met ’IkPas’ daagt de GGD iedereen boven de 18 jaar uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. IkPas richt zich in de regio Utrecht met name op ouders/opvoeders en sportverenigingen. Het doel is gewoontegedrag te doorbreken. Daarbij kunnen ouders een goed voorbeeld zijn voor hun kinderen. Sportverenigingen met de meeste deelnemende leden aan IkPas, maken kans op kaartjes voor een interland.

 • Cameratoezicht bij stationsgebied in Breukelen

  16 februari 2017 - Rond het stationsgebied in Breukelen worden na de zomer camera’s geplaatst. Dat hebben B&W van Stichtse Vecht besloten. De camera’s zijn onderdeel van een brede aanpak van NS, Prorail, provincie Utrecht en gemeente Stichtse Vecht gezamenlijk om de openbare ruimte van het stationsgebied beter in te richten, het veiligheidsgevoel te verbeteren en criminaliteit te voorkomen. De plaatsing van camera’s is een rechtstreeks gevolg van afspraken die de politieke partijen na de  gemeenteraadsverkiezingen in 2014 hebben gemaakt.

  Lees meer over cameratoezicht bij stationsgebied in Breukelen

 • Gemeente voert initiatieven van bewoners uit

  16 februari 2017 - Bewonersgroepen en individuele bewoners wordt jaarlijks de gelegenheid geboden om sociale en fysieke leefbaarheidinitiatieven in te dienen. Voor 2017 is een budget beschikbaar van € 160.000, het centraal leefbaarheidbudget. Hiervan is 2/3 bestemd voor fysieke initiatieven (€ 110.000) en 1/3 voor sociale initiatieven (€ 50.000). Het college van B&W heeft alle fysieke initiatieven beoordeeld en voor een bedrag van € 94.048,00 gehonoreerd. Daarnaast zijn er ook sociale initiatieven gehonoreerd voor een bedrag van € 10.200,00.

 • Burgemeester Witteman bezoekt 94-jarige teller

  16 februari 2017 - Voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 15 maart a.s. wordt een hoge opkomst verwacht. Om ervoor te zorgen dat het tellen van de stemmen op de 34 stembureaus in onze gemeente vlot verloopt, zet de gemeente extra tellers in. Hiervoor deed de gemeente enkele weken geleden een oproep. Ruim 100 belangstellenden meldden zich en kregen een bevestigingsbrief van de gemeente dat ze mogen helpen. Zo ook de heer Aelbers. Alleen hij kreeg geen brief per post. Burgemeester Marc Witteman nam de brief en een bos bloemen persoonlijk mee en heeft hem afgelopen dinsdag 14 februari met een bezoek verrast. Reden: de heer Aelbers is met zijn 94 jaar de oudste teller in Stichtse Vecht.

 • Vervangen gemeentelijke informatiezuilen met plattegrond

  16 februari 2017 - De gemeente start de komende weken met het vervangen van de gemeentelijke informatiezuilen met de plattegronden die bij de invalswegen staan. De informatiezuilen hebben nog steeds een functie om bezoekers te helpen hun bestemming te vinden in onze gemeente. De zuilen sluiten aan bij de wens om een gastvrije gemeente te zijn.

 • Trouwplannen?

  15 februari 2017 - Bent u met Valentijnsdag ten huwelijk gevraagd? Van harte gefeliciteerd! In Stichtse Vecht kunt u zelf de locatie en het tijdstip kiezen waarop u het huwelijk laat voltrekken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sfeervolle buitenplaats, een kasteel of een theekoepel aan de Vecht, maar u kunt de ceremonie ook laten voltrekken in uw eigen achtertuin, of op de locatie waar u elkaar heeft ontmoet. En dat 7 dagen per week, 24 uur per dag.

 • Project geluidswal Maarssenbroek

  10 februari 2017 - Netbeheerder Stedin en waterbedrijf Vitens hebben de gemeente er op attent gemaakt dat hun leidingen nabij de geluidswal in Maarssenbroek niet overal meer bereikbaar zijn. Dit is wel nodig om voor onderhoud of werkzaamheden in geval van een storing snel te kunnen handelen. In het vastgestelde uitvoeringsplan staat beschreven op welke manier dit opgelost gaat worden.

  Lees meer over project geluidswal Maarssenbroek

 • 100 huishoudens leven 100 dagen 100% restafvalvrij!

  9 februari 2017 - “In Stichtse Vecht starten wij op 13 maart met de actie 100 huishoudens 100 dagen restafvalvrij”,  vertelt wethouder Linda van Dort. “Gaat het ons lukken om 100 huishoudens te vinden die 100 dagen kunnen leven zonder restafval over te houden? Ik daag de inwoners van Stichtse Vecht uit om het samen met mij te proberen!” U kunt zich vanaf 13 februari aanmelden.

 • Een groen dak tegen regen

  8 februari 2017 - Het klimaat verandert en dit heeft gevolgen voor onze leefomgeving. Om extreme regenval te kunnen opvangen is de gemeente druk bezig de openbare ruimte aan te passen. Maar dat is niet genoeg. Ook u bent nodig, omdat een groot deel van het water op particulier terrein valt. Heeft u al eens nagedacht over hoe u met regenwater om kunt gaan?

 • Werkzaamheden Breukelse Vechtbrug uitgesteld

  7 februari 2017 - De aangekondigde, geplande werkzaamheden aan de Breukelse Vechtbrug voor het vaarseizoen worden uitgesteld tot ná het vaarseizoen. Tijdens de voorbereiding voor de uitvoering is het onderhoud groter gebleken dan uit de reguliere inventarisatie naar voren is gekomen. Dit betekent dat er op de Vechtbrug vanaf 15 februari geen werkzaamheden zijn en de brug gewoon toegankelijk is voor alle verkeer.

 • Stichtse Vecht op Carrièredag Universiteit Utrecht

  4 februari 2017 - Studeer je aan de Universiteit van Utrecht en wil je de vrijheid om je eigen (afstudeer)stage vorm te geven. Kom dan op 9 april naar de Carrièredag van de Universiteit Utrecht en zoek ons op. Wij zijn er om jou en je medestudenten te laten zien hoe leuk het is om te werken bij gemeente Stichtse Vecht.

 • Gemeente start ontwikkeling groenstructuurplan

  Gemeente Stichtse Vecht heeft een prachtige groene uitstraling en dat willen we graag zo houden. Daarom willen we samen met inwoners en belangenorganisaties onze belangrijke groenstructuren in beeld krijgen op basis waarvan de komende maanden een visie en ambitie op het openbaar groen wordt opgesteld. Het project is gefaseerd in vier gebieden: Maarssenbroek, Loenen, Breukelen en Maarssen-Dorp. Op donderdag 16 februari van 16:00 uur tot 19:00 uur start de gemeente in park Maarssenbroek bij het Milieu Educatief Centrum met een inloopbijeenkomst. Uw ideeën en inbreng zijn daarbij van harte welkom.

 • Kom erbij!

  24 januari 2017 - Wilt u meer contact met de mensen uit uw buurt? Kijk dan eens in het overzicht van activiteiten dat verzameld is door het platform Kom erbij. De kosten van deze activiteiten zijn zo laag mogelijk of gratis. Doe mee en ervaar hoe leuk het is om met andere mensen in contact te komen. En nodig ook anderen uit om met u mee te gaan. Samen is zoveel gezelliger.

 • Waarschuwing voor schaatsen op natuurijs

  20 januari 2017 - Het heeft de afgelopen dagen gevroren, met overdag soms lichte dooi. Gemeente Stichtse Vecht waarschuwt schaatsliefhebbers niet te schaatsen op natuurijs in de gemeente. Volgens de schaatsbond KNSB is het natuurijs op verschillende plekken niet veilig.

 • Collectieve aanvullende verzekering voor vrijwilligers

  2 januari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft voor vrijwilligers een basispolis afgesloten waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt en een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd.

 • Nieuwe werkwijze huishoudelijke hulp

  8 december 2016 - Gemeente Stichtse Vecht trekt jaarlijks € 400.000,- extra uit voor de Hulp bij het Huishouden. Ook zijn nieuwe uitvoeringsregels vastgesteld die aansluiten bij de uitspraken die de Centrale Raad van Beroep deed op 18 mei 2016. Zo wil Stichtse Vecht garanderen dat iedereen die hulp nodig heeft voldoende hulp kan krijgen.

 • Buiten Spelen Natuurlijk!

  27 juni 2016 (update 20 december 2016) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat de gehele gemeente is voorzien van uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. De speelvoorzieningen worden met  elkaar verbonden door middel van veilige (speel)routes. Dit beleid heeft de naam Buiten Spelen Natuurlijk! gekregen en is door de gemeenteraad vastgesteld in 2014.

 • Mogelijke opvanglocaties voor asielzoekers

  24 november 2015 - Het college stelt aan de raad een aantal mogelijke opvanglocaties voor asielzoekers voer. Hiermee voert het college een motie uit van de raad. Kijk voor meer informatie op www.stichtsevecht.nl/opvanglocaties

 • Onderzoek vluchtelingen gemeente Stichtse Vecht

  3 november 2015 - Vanmiddag heeft het onderzoeksbureau Necker van Naem de resultaten gepresenteerd van het onderzoek onder de bevolking van Stichtse Vecht over de  tijdelijke opvang van vluchtelingen. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het college van B&W. De persconferentie die voor de presentatie gehouden is kunt u bekijken via het volgende filmpje: Persconferentie onderzoek.

 • Reactie gemeente Stichtse Vecht op nieuws '130 op A2'

  Wethouder verkeer Pieter de Groene:

  28 oktober 2015 - "Of een snelheidsverhoging naar 130 km per uur ’s avonds en ’s nachts op de A2 mag, ligt op dit moment nog onder de rechter. Gemeentes en bewonersgroepen tekenden beroep aan tegen het besluit van de Minister om ’s avonds en ’s nachts de snelheid te verhogen. We verwachten daarover binnenkort een uitspraak. Dit plan loopt daarop vooruit, en dat is bijzonder teleurstellend. Laat eerst de rechter nu eens een uitspraak doen.

 • Vragen over de inwonerspeiling opvang asielzoekers

  16 oktober 2015 (update 12 januari 2017) - De gemeente krijgt veel vragen over de het onderzoek dat gehouden wordt om uw mening te peilen over de opvang van asielzoekers. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

RSS
uw mening telt