Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Eikenprocessierupsen: bestrijding en tips

  19 juni 2019 - De behaarde eikenprocessierups -de larve van een nachtvlinder- komt dit jaar meer voor. De gemeente neemt maatregelen en heeft tips.  

 • Groot onderhoud voor viaducten Zuilense Ring Maarssen

  18 juni 2019 - In 4 weekenden (in juni, juli en augustus) voert aannemer Heijmans groot onderhoud uit aan 3 viaducten in de N230, Zuilense Ring, in opdracht van de provincie Utrecht. Het groot onderhoud betreft het vervangen van de voegovergangen van de viaducten. Voor de werkzaamheden is het nodig om rijbanen af te sluiten. Hierdoor is de weg tijdelijk maar in 1 richting open. Tijdens een rijbaanafsluiting wordt het verkeer met borden omgeleid.
   

 • Samenwerkingsovereenkomst Kleine Landschap Elementen ondertekend

  20 juni 2019 - Wethouder Van Dijk heeft op maandag 17 juni de samenwerkingsovereenkomst aanleg kleine landschapselementen ondertekend op de thuisbasis van Landschap Erfgoed Utrecht, huize Oostbroek in De Bilt. De proef wordt nog twee jaar voortgezet en uitgebreid met meer partijen.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook

  20 juni 2019 - Vanaf zondag 23 juni 11:00 uur tot nader order zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen. Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van De Strook op de fiets te komen.

 • Wegwerkzaamheden A2 rondom Breukelen

  19 juni 2019 - Het asfalt op de A2 is hard toe aan vervanging. De komende tijd voert Rijkswaterstaat meerdere werkzaamheden uit.

 • Nachtelijke werkzaamheden Breukelen

  19 juni 2019 - Deze week (17 t/m 23 juni) werkt Rijkswaterstaat 's avonds en ’s nachts aan de viaducten bij de aansluiting Breukelen in de richting van Utrecht. Weggebruikers hebben weinig last van de werkzaamheden.

 • Pasfotoautomaat gemeentekantoor kapot

  18 juni 2019 -  Op het moment is de pasfotoautomaat in het gemeentekantoor kapot.

 • Werk aan de weg Maarssen: herbestrating drempel

  18 juni 2019 - Op 26 juni wordt van 7:00 t/m 16:00 uur de drempel in de rondweg van Reigerskamp herbestraat.

 • Campagne 'Vrijwilligers zijn helden'

  18 juni 2019 - Vrijwilligers zijn helden! Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht. Doel is om alle vrijwilligers uit de gemeente in het zonnetje te zetten voor hun belangeloze inzet. De campagne duurt van 24 tot 30 juni 2019.

 • Maatschappelijke organisaties blijven papier inzamelen

  13 juni 2019 - Sinds 2014 wordt oud papier en karton in onze gemeente opgehaald door vrijwilligers van de stichting Inzameling Oud Papier Stichtse Vecht. De deelnemende verenigingen, scholen en kerken krijgen hiermee een financieel steuntje in de rug. Inmiddels is het een succes te noemen en zijn er 680 vrijwilligers die in Stichtse Vecht actief helpen bij de papierinzameling. Wethouder Van Dort heeft op 12 juni 2019 samen met de heer De Graaf en mevrouw Van der Neut van de Stichting Inzameling Oud Papier Stichtse Vecht de handtekening gezet en zo de overeenkomst verlengd met vijf jaar.

 • Lintjesregen 2020: aanvragen voor 1 juli 2019

  13 juni 2019 - Burgemeester van Mastrigt heeft op 26 april jl. tien Koninklijke onderscheidingen mogen uitreiken aan mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor de gemeenschap in Stichtse Vecht. Een mooie blijk van erkenning en een gewaardeerd gebaar. Ook in 2020 worden weer lintjes uitgereikt. Kent u iemand die ook een lintje verdient? U kunt deze persoon voordragen bij de gemeente.

 • 3 kandidaten voor functie kinderburgemeester Stichtse Vecht

  12 juni 2019 - Een jury heeft vanmiddag drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht, voor de periode 2019 – 2020. Het gaat om Merle Schweppe, Irene Tennekes en Ole Roelofs. Wethouder Hetty Veneklaas, voorzitter van de jury, maakte de namen van de genomineerden bekend.

 • Lift uw leven en ga opgeruimd de zomer in!

  7 juni 2019 - Beter met uw geld omgaan of een beetje gezonder leven? Misschien wat meer rust en tijd nemen? Wilt u leren uw post en administratie goed te ordenen? Leef Maatschappelijke Dienstverlening heeft twee interessante groepen die u hierbij kunnen helpen.

 • Vind handige tuintips op klimaatklaar.nl

  6 juni 2019 - De nieuwe website www.klimaatklaar.nl helpt iedereen aan handige tuintips voor een groenere en watervriendelijkere tuin. Hebt u een tuin, voortuin of dakterras? Groot of klein, iedereen kan iets aan ‘vergroening’ doen in zijn omgeving. En het is vaak makkelijker dan gedacht. Uw huis ziet er niet alleen leuker uit, uw omgeving is ook beter beschermd tegen wateroverlast en –schade, hitte en droogte.

 • Bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor onherroepelijk

  6 juni 2019 - Dinsdag 5 maart heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor vastgesteld. Het definitieve bestemmingsplan heeft van 10 april tot en met 22 mei voor beroep ter inzage gelegen. Er is geen beroep of verzoek om een voorlopige voorziening aangetekend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

 • Werk aan de weg Breukelen: aanleg nieuw gemaal bij Broeckland

  In de periode van 11 t/m 21 juni 2019 vinden er wegwerkzaamheden plaats in Breukelen, op de Kanaaldijk Oost (tussen de Maarssenbroeksedijk Oost en de Broekdijk Oost). De werkzaamheden starten op 11 juni om 7:00 uur en duren uiterlijk tot 21 juni, 17:00 uur. In deze periode blijft de rijbaan afgesloten voor doorgaand verkeer, behalve voor voetgangers en (brom-) fietsers.

 • Voortgang inventarisatie ‘overlast bomen’ in Stichtse Vecht

  29 mei 2019 - In de informatieve commissie van dinsdag 28 mei werden de resultaten van de  inventarisatie van bomen die overlast geven in de gemeente gepresenteerd. Deze zogenaamde quickscan komt mede voort uit de door de raad op 2 oktober 2018 aangenomen motie ‘Eerst snoeien, dan bloeien’. De resultaten laten zien dat het onderhoud aan de bomen in de gemeente een grote opgave is voor de komende jaren.

 • Plaatsing ondergrondse containers Antilopespoor Maarssenbroek

  29 mei 2019 - Vorige week zijn er 8 nieuwe ondergrondse containers geplaatst in de wijk Antilopespoor in Maarssenbroek.

 • Gezocht: ouders die mee denken over jeugdhulp met verblijf

  29 mei 2019 - Heeft u kinderen die om diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen? Heeft u (pleeg-)kinderen die in een gesloten of open instelling van Intermetzo/Pluryn, ’s Heerenloo of Youké verblijven of verbleven? Heeft u ideeën over hoe deze hulp voor kinderen en gezinnen eruit zou moeten zien? Wilt u meedenken over deze jeugdhulp in 16 gemeenten van de provincie Utrecht? Kom dan naar het gesprek dat wij organiseren tussen u als ouders, de gemeente en deze jeugdhulpaanbieders.

 • 3 juni gemeenteraadsvergadering

  29 mei 2019 - De gemeenteraad vergadert op maandag 3 juni over de nieuwe brandweerpost in Nieuwer Ter Aa, de verordening Jeugdzorg en de motie SAVE/Veilig Thuis.

 • Implementatie Digitaal Opkopers Register

  29 mei 2019 - 29 mei 2019 - Voor op- en verkopers in de gemeente Stichtse Vecht wordt het vanaf 1 september 2019 verplicht om de (tweedehands) goederen die zij op- en verkopen digitaal te gaan registreren. Dit gebeurt in het Digitaal Opkopers Register (DOR).

 • Ook kadernota Stichtse Vecht laat somber beeld zien

  29 mei 2019 - Het college van B&W heeft deze week de Kadernota 2020 aan de raad gestuurd. Net als in vele andere gemeenten laat de kadernota een moeilijk financieel beeld zien. Het college concludeert dan ook dat zij hun ambities kritisch tegen het licht moeten houden. De kadernota bevat daarom keuzes van het college die tot een stabiel financieel beeld leiden. Het is nu aan de raad om hier over in gesprek te gaan en tot besluitvorming te komen.

 • Vastgesteld wijzigingsplan ‘Tuinbouwweg 7’ in Maarssen ter inzage

  28 mei 2019 - Het wijzigingsplan ‘Tuinbouwweg 7’ in Maarssen is op 17 mei door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

 • Regionaal Huurteam Utrecht van start

  28 mei 2019 - Per 1 juni 2019 start Regionaal Huurteam Utrecht. Huurders die bij een particuliere verhuurder woonruimte huren in de gemeenten De Bilt, Nieuwegein, Stichtse Vecht en Zeist kunnen een beroep doen op Regionaal Huurteam Utrecht.

 • Centraal tellen van de stemmen

  27 mei 2019 - Gisteravond mochten de Nederlandse gemeenten de voorlopige uitslag van de Europees Parlementsverkiezing bekendmaken. In een aantal gemeenten, waaronder Stichtse Vecht, wordt vandaag centraal geteld op kandidaatsniveau.

 • Voorlopige uitslag Europees Parlementsverkiezing in Stichtse Vecht

  26 mei 2019 - Donderdag 23 mei vond de Europees Parlementsverkiezing plaats. Op partijniveau is er een voorlopige uitslag bekend. In Stichtse Vecht is 46,05% van de stemgerechtigden naar de stembus gegaan. In totaal 22.656 inwoners hebben hun stem uitgebracht. Er waren voor deze verkiezingen 49.197 kiesgerechtigden in Stichtse Vecht opgeroepen.

 • Werk aan de weg: inventarisatie kabels en leidingen in Nieuwer Ter Aa

  24 mei 2019 - Van maandag 27 mei 7:00 uur tot en met 29 mei 17:00 uur worden in de Dorpsstraat en op de Wilhelminaweg overdag proefsleuven gemaakt voor het inventariseren van kabels en leidingen.

 • 25 mei afsluiting Rijksstraatweg / Brugstraat Loenen aan de Vecht

  22 mei 2019 - Op zaterdag 25 mei vindt de jaarmarkt weer plaats in Loenen aan de Vecht. Hiervoor worden een deel van de Rijksstraatweg en de Brugstraat afgesloten.

 • Pilot waterschap aangepast maaien sloten in Maarssenbroek

  22 mei 2019 - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de waterplanten in de sloten van Maarssenbroek aangepast maaien.

 • Drukte bij telefooncentrale gemeente

  22 mei 2019 - Vandaag is het erg druk met telefoontjes naar de gemeente. Het kan voorkomen dat u even moet wachten voor u iemand aan de lijn krijgt.

 • Gezocht: nieuwe kinderburgemeester

  16 mei 2019 - Gemeente Stichtse Vecht zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Aan het einde van het schooljaar 2018/19 zit de taak van kinderburgemeester Britt Klomp erop. Wil jij haar opvolger worden en een schooljaar lang opkomen voor de belangen van kinderen in Stichtse Vecht? Solliciteer dan naar de functie van kinderburgemeester. Alle kinderen die na de zomervakantie, dus in schooljaar 2019/20, in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden.

 • Bijeenkomst voor pleegouders uit Stichtse Vecht en omgeving

  16 mei 2019 - Gemeente Stichtse Vecht waardeert pleegouders enorm. Zij zetten zich in voor jeugdigen die het moeilijk hebben en zijn daarom heel belangrijk.

 • Inloopavond Zandpad: terugblik

  16 mei 2019 - Maandagavond 13 mei hield de gemeente een inloopavond voor direct betrokken inwoners bij het Zandpad. Het was een druk bezochte avond, met naar schatting meer dan 100 bezoekers.

 • Locatiekeuze fusiepost brandweerpost Tienhoven – Westbroek

  16 mei 2019 - Afgelopen maanden is gezocht naar een nieuwe locatie voor de fusiepost van brandweer Tienhoven – Westbroek. Twee locaties kwamen naar voren; één is eigendom van Natuurmonumenten en één is van een particuliere eigenaar.

 • Tweede werkweekend groot onderhoud A2 tussen Breukelen en Abcoude

  16 mei 2019 - Aankomend weekend (vrijdag 17 mei 19:00 uur tot maandag 20 mei 05:00 uur) voert Rijkswaterstaat weer onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Het gaat om het tweede werkweekend. Tijdens 56 uur zijn er op de A2 tussen Breukelen en Abcoude minder rijstroken beschikbaar voor het doorgaande verkeer.

 • Proef met zonneweg Kockengen levert waardevolle informatie op

  15 mei 2019 - Op donderdag 16 mei verwijdert BAM Infra de zonnepanelenmat op de N401 in Kockengen in opdracht van de provincie Utrecht. De proef met de zonnepanelen leverde gedurende een jaar veel waardevolle informatie op over het rendement en de toepasbaarheid van zonnepanelen op een druk bereden provinciale weg. De proef was oorspronkelijk bedoeld voor 2 jaar, maar met het oog op de verkeersveiligheid en de beschikbaarheid van de weg is besloten om de proef na één jaar te beëindigen.

 • Meer vliegverkeer boven Stichtse Vecht

  15 mei 2019 - Het vakantieseizoen begint. Dit betekent meer vliegverkeer dan normaal. Op Schiphol wordt dit jaar groot onderhoud gepleegd aan diverse banen. Daarom worden de Aalsmeerbaan en Zwanenburglaan vaker gebruikt voor landingen en starts.

 • Pontje Nigtevecht gaat langer varen

  15 mei 2019 - Met ingang van 30 mei 2019 (Hemelsvaartdag) gaat het pontje Nigtevecht langer varen.

 • Gebruik nieuwe pmd-containers

  15 mei 2019 - In het buitengebied, Vreeland en Loenersloot zijn de afgelopen weken pmd-containers afgeleverd, waar u verpakkingen van plastic, metaal (zoals blikjes cola, bier) en drankkartons (zoals van melk) in kwijt kunt. We krijgen regelmatig vragen of het formaat gewijzigd kan worden.

 • Storing opgelost, gemeente weer telefonisch bereikbaar

  10 mei 2019 - De grote landelijke telefoonstoring waar onze gemeente ook last van had is opgelost. De gemeente is telefonisch weer bereikbaar (vandaag nog tot 17:00 uur).

 • Onderhoud A2: Weekendwerkzaamheden tussen Maarssen en Breukelen

  9 mei 2019 - Rijkswaterstaat start het weekend van 10 tot en met 13 mei met de grote onderhoudswerkzaamheden aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel.

 • Update bouw viaduct Willy Posthumushaghe

  9 mei 2019 (update) - Om een viaduct in de Willy Posthumushaghe in Vleuten te bouwen, is er een tijdelijke omleidingsroute aangelegd. De weg kan vanaf half mei gebruikt worden. De omleidingsroute geldt voor fietsers, de bus en het autoverkeer.

 • Subsidie voor innoverende agrariërs in Stichtse Vecht

  2 mei 2019 - Bent u agrariër in Stichtse Vecht en werkt u aan een leefbaar, kwalitatief en innovatief platteland? Dan kunt u een subsidieaanvraag indienen bij de provincie Utrecht! Vanaf 27 mei om 9.00 uur stelt de provincie 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor Utrechtse agrariërs die willen vernieuwen, verduurzamen en innoveren.

 • Rioolwerkzaamheden en reconstructie Herenweg / Gageldijk Maarssen

  26 april 2019 (update) - Vanaf 23 april 7:00 uur tot en met naar verwachting 31 maart 2020 wordt zowel de Herenweg als de Gageldijk in fases afgesloten.

 • Wilt u contact met de gemeente? Mail dan!

  23 april 2019 - Door omstandigheden is de gemeente vandaag telefonisch niet goed bereikbaar.

 • Werk aan de weg Maarssen: Om en om regeling Dr. Plesmanlaan

  23 april 2019 - Op dinsdag 30 april wordt er van 7:30 tot 17:00 uur op de Dr. Plesmanlaan tussen de M.A. de Ruyterstraat en de Jan van Galenstraat een tijdelijke om- en om regeling voor verkeer ingezet. Dit vanwege werkzaamheden aan het glasvezelnetwerk waarbij een verdeelkast wordt geplaatst.

 • Bezwaarschriften Belastingen tussen 14 en 19 maart 2019 mogelijk niet ontvangen

  11 april 2019 - Door een technisch probleem heeft Belastingen SWW tussen 14 en 19 maart 2019 geen online bezwaarschriften ontvangen. Bezwaarmakers hebben wel een ontvangstbevestiging gekregen, maar het bezwaarschrift blijkt niet op opgeslagen te zijn op de server van Belastingen SWW.

 • Eigentijds wonen op een historische plek

  10 april 2019 - Op een unieke plek, langs de Dorpsstraat in het rustige dorp Nigtevecht, is ruimte voor vier kavels. Hier kunt u uw woonwens realiseren.

 • Werkzaamheden A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel vanaf 8 april

  9 april 2019 - Op maandag 8 april startte het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De werkzaamheden die hinder voor het verkeer opleveren, vinden alleen ’s nachts en in 9 weekenden tussen mei en september plaats. Tijdens de werkzaamheden zijn minder rijstroken beschikbaar en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Naar verwachting is het werk in september afgerond.

 • Archiefmateriaal gezocht

  4 april 2019 - Gemeente Stichtse Vecht doet mee met een landelijk initiatief van het Nationaal Archief om periodiek lokale hotspots aan te wijzen, waarvan we naast ons eigen gemeentearchief ook particulier archief over willen verzamelen. Om op die manier een volledig beeld te behouden van belangrijke gebeurtenissen in de gemeente. De hotspots van gemeente Stichtse Vecht uit 2017 en 2018 zijn vastgesteld.

 • Volg ons live-blog over de verkiezingen

  20 maart 2019 - Vandaag vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats. Via ons live-blog blijft u op de hoogte hoe de verkiezingen in Stichtse Vecht verlopen.

 • Werk aan de weg Nigtevecht: Aanleg nieuwe wateraansluiting

  18 maart 2019 - Op donderdag 21 maart wordt de Vreelandseweg ter hoogte van huisnummer 47a afgesloten, voor een nieuwe wateraansluiting. Dit duurt van 7:00 tot 17:00 uur.

 • Nieuw in Stichtse Vecht: de Wooncoach Senioren

  5 maart 2019 - Bent u woonachtig in Maarssen, Maarssenbroek of Tienhoven in een grote sociale huurwoning of in het bezit van een eigen woning? En heeft u wel eens gedacht dat de woning niet meer zo geschikt is en niet meer past bij uw wensen en behoeften? Maar ziet u op tegen het vooruitzicht om te verhuizen of u weet niet goed hoe u moet beginnen? De Wooncoach kan u helpen met advies en het zetten van de juiste stappen. Deze dienstverlening is kosteloos en vrijblijvend en is mogelijk gemaakt door woningcorporatie Portaal en gemeente Stichtse Vecht voor de duur van (voorlopig) twee jaar tot 1 maart 2021.

 • Belastingaanslag 2019

  19 februari 2019 - De belastingaanslagen van Belastingen SWW met daarin de Waardering onroerende zaken (WOZ) en gebruikersbelasting (afvalstoffenheffing en rioolheffing) zijn verstuurd.

RSS