Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Extra controle op juistheid woonadressen

  13 september 2019 - De gemeente wil de kwaliteit van de Basisregistratie Personen (BRP) verder verbeteren. Omdat de BRP in orde moet zijn werken we mee met de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA). Overheidsdiensten geven hun twijfels over de bewoning van een adres door aan de gemeente. Vanaf medio september tot het einde van het jaar gaan we extra adresonderzoek doen en huisbezoeken afleggen. Onderzocht wordt of inwoners wel op het adres wonen dat zij hebben doorgegeven aan de gemeente.

 • Strook gemeentegrond kopen? Reageer voor 1 oktober

  11 september 2019 (UPDATE) - Gemeente Stichtse Vecht voert vanaf 2017 het project Grondgebruik uit. Het doel van het project Grondgebruik is het regelen van het gebruik van gemeentegrond op plekken waar dat (nog) niet was gebeurd. Ook is het voor inwoners van de gemeente mogelijk om een aanvraag in te dienen om een strook gemeentegrond aan hun tuin toe te voegen.

 • Nieuwersluis: reparatie aan Nieuwe Weteringbrug op 12 en 13 september

  11 september 2019 - Op 12 en 13 september 2019 voert de provincie Utrecht een reparatie uit aan de Nieuwe Weteringbrug in de Rijksstraatweg (N402) in Nieuwersluis. De reparatie betreft de aandrijving van de brug. De tandwielen moeten worden vervangen zodat de brug weer veilig en soepel geopend kan worden. Het scheepvaartverkeer blijft gestremd tot het probleem met de brug is opgelost.

 • Maarssen: herbestrating rijbaan Machinekade

  10 september 2019 - Van 16 september 7:00 uur tot en met 20 september 16:00 uur wordt een deel van de Machinekade afgesloten voor herbestrating.

 • Uitreiking Bronzen Troffel bij afsluiting Open Monumentendag

  10 september 2019 - Bij de feestelijke afsluiting van Open Monumentendag aanstaande zaterdag 14 september reikt wethouder van Cultuur Jeroen Willem Klomps de Bronzen Troffel uit. De beste restauratie van het afgelopen jaar in Stichtse Vecht wordt met deze prijs beloond. De uitreiking is om 16:00 uur en vindt plaats op het Kerkplein in Loenen aan de Vecht.

 • Open Monumentendag bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

  10 september 2019 - Op zaterdag 14 september is het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen in Breukelen geopend in verband met de landelijke Open Monumentendag. Het landelijk thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. U kunt van 11:00 tot 16:00 uur terecht voor gratis rondleidingen en professionele begeleiding bij archiefonderzoek op de studiezaal. Op ieder uur start een unieke rondleiding in het depot, waar u aan de hand van bouwtekeningen, archiefstukken en foto’s meer te weten komt over historische monumenten uit de streek. De studiezaal is de hele dag geopend voor archiefonderzoek naar bijvoorbeeld huis of monument uit de regio.

 • Mijn Huis: online hulp voor energiebesparen

  9 september 2019 - Op Jouw Huis Slimmer, het energieloket van 15 gemeenten in de regio Utrecht, is Mijn Huis online gegaan. Mijn Huis is de online hulp voor energiebesparing en verduurzamen van de woning. Met Mijn Huis kunnen bewoners zelf bespaarkansen ontdekken.

 • Slimme Bandenpomp bij McDonald's Breukelen

  5 september 2019 - De slimme Bandenpomp is verplaatst van parkeergarage P2 Bisonspoor naar het terrein van McDonald's in Breukelen. Door de pomp centraler in de gemeente te zetten, kan hij door meer inwoners gebruikt worden.

 • Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk in Maarssen

  5 september 2019 - KPN NetwerkNL is in Maarssen gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. De eerste schop is op dinsdag 3 september 2019 bij Kerkcentrum Open Hof in de grond gegaan door Maarten van Dijk, Wethouder van Stichtse Vecht: "Maarssen-Dorp gaat nu volledig over op glasvezel. De woningen van woningcorporatie Portaal waren al eerder aangesloten op het glasvezelnetwerk. KPN gaat nu circa 4.900 andere woningen in Maarssen-Dorp ook aansluiten op glasvezel. Maarssenbroek volgt daarna met circa 7.200 woningen. Daarmee komt sneller internet beschikbaar voor alle inwoners en ondernemers in Maarssen. Daar zijn we als college van B&W zeer content mee, want dat is onontbeerlijk voor een fijn woon-en werkklimaat, zeker ook met het oog op de vele ZZP-ers die in onze gemeente werkzaam zijn."

 • Eerste wereldwinkel ter wereld viert 50-jarig jubileum

  5 september 2019 - Vrijdag 6 september vanaf 14:30 uur viert Wereldwinkel Breukelen hun 50-jarig jubileum. In 1969 startte in Breukelen in de woonkamer van oprichter Johan Derks de eerste ‘Derde-Wereldwinkel’ ter wereld, algauw ‘Wereldwinkel’ genoemd. Nu, vijftig jaar later en enkele omzwervingen door Breukelen verder, viert de winkel zijn jubileum.

 • Werkzaamheden 6 t/m 9 september: Lageweideviaduct Utrecht afgesloten

  5 september - Vrijdag 6 september 20:00 uur tot maandag 9 september 05:00 uur vervangt Rijkswaterstaat de asfaltdeklaag van het Lageweideviaduct over de A2. 

 • Dit weekend hoofdrijbaan A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen richting Amsterdam afgesloten

  5 september 2019 - Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam. Doorgaand verkeer is mogelijk en gaat via de parallelweg. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten. 

 • Waar is de schoonste straat van Maarssen, Tienhoven en Oud-Zuilen?

  3 september 2019 (UPDATE) - In de maand september organiseren woningcorporatie Portaal, gemeente Stichtse Vecht en Verheij Integrale Groenzorg de wedstrijd ‘de schoonste straat’. Vindt u dat u in de schoonste straat woont? Doe dan samen met uw buren mee en wellicht wordt uw straat naast schoon straks ook groener. De winnende straat krijgt een budget van 1000 euro om samen met Verheij Groenzorg hun straat groener en kleurrijker te maken.

 • Jongerenloket Stichtse Vecht van start

  3 september 2019 - Vanaf 1 september 2019 is de gemeente Stichtse Vecht gestart met het Jongerenloket. Dat betekent dat iedere jongere (16-27 jaar) die zich met een hulpvraag bij de gemeente meldt, uiteindelijk via één vaste consulent contact heeft met de gemeente.

 • Dit weekend groot onderhoud A2 ter hoogte van Abcoude (richting Utrecht)

  22 augustus 2019 - Aankomend weekend van vrijdag 23 augustus 19.00 uur tot maandag 26 augustus 05.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen. In verband met deze werkzaamheden is op- en afrit (3) Abcoude richting Utrecht afgesloten. Daarnaast is de verbindingsweg A9/A2 in knooppunt Holendrecht vanuit Haarlem richting Utrecht afgesloten. Tussen Holendrecht en Vinkeveen zijn minder rijstroken beschikbaar. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd en omleidingen.

 • Gemeente stimuleert een gezonde leefstijl

  22 augustus 2019 - “Wie gezond leeft, zit lekker in z’n vel en kan voluit meedoen aan de samenleving. Daarom zetten we in op gezondheid van onze inwoners, met een positieve en preventieve benadering.” Dat zegt wethouder Volksgezondheid Hetty Veneklaas namens het college van B&W. Het college legt binnenkort de nota positief gezondheidsbeleid 2020-2023 aan de raad voor waarin deze aanpak staat beschreven.

 • Vanaf september leging kliko restafval in buitengebied boven N201 1 x in 4 weken

  21 augustus 2019 - De bewoners van het buitengebied boven de N201 houden hun grijze kliko voor het restafval. Deze wordt vanaf september 1 keer per 4 weken geleegd.

 • Fietst u in schone lucht?

  21 augustus 2019 - Wilt u weten of u in schone lucht fietst, maak dan gebruik van een unieke kans. De provincie Utrecht wil meer informatie over de fijnstofconcentraties op fietsroutes in de provincie. Dit willen ze meten door aan inwoners een metertje beschikbaar te stellen. Fietst u veel en vindt u het leuk om hieraan mee te werken, geef u dan nu op.

 • Stichting Leergeld Stichtse Vecht zoekt vrijwillige coördinator

  19 augustus 2019 - Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen. Zo kunnen kinderen meedoen aan activiteiten binnen en buiten school. De stichting betaalt de kosten (of een deel daarvan) direct aan de school, de club of de winkelier. Landelijk zijn er 105 lokale Leergeld stichtingen. Leergeld Stichtse Vecht is een onafhankelijke stichting, in oprichting. Voor een vliegende start zoekt de stichting een vrijwillige coördinator!

 • Dierenambulancezorg in Stichtse Vecht 

  15 augustus 2019 - Gemeente Stichtse Vecht en het Huisdierenmeldpunt Utrecht hebben na een aantal gesprekken besloten om per direct de samenwerking te beëindigen. Het Huisdierenmeldpunt Utrecht heeft zich ruim 2,5 jaar ingezet voor huis- en zwerfdieren in Stichtse Vecht en zo veel huisdiereigenaren blij gemaakt met het terugvinden van hun huisdieren. Ook hebben zwerfdieren via het Huisdierenmeldpunt de verzorging gekregen die zij nodig hadden. Aan deze samenwerking komt nu voortijdig een einde.

 • Reageer op ontwerpen van project Toekomst N201

  15 augustus 2019 - De N201 vormt al jaren het grootste doorstromingsknelpunt in de provincie Utrecht. Het programma Toekomst N201, geleid door Provincie Utrecht, moet daar verandering in brengen. In juli 2019 zijn schetsontwerpen en aanvullende maatregelen besproken, die mogelijk een oplossing bieden voor de 7 knelpunten op het traject tussen Amstelhoek en Vreeland. 

 • Kom naar de inspiratiesessie over Swim To Fight Cancer op 27 augustus

  14 augustus 2019 - Swim to Fight Cancer begon als een kleine, sportieve inzamelingsactie tegen kanker. Inmiddels is ‘de Swim’ uitgegroeid tot een landelijk bekend evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Hoe is het Limore Noach (landelijk initiatiefnemer) en Karitha Wassenaar (voorzitter Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht) gelukt om zo’n succes te maken van de Swim? En hoe zorgen zij voor zoveel betrokkenheid bij de vrijwilligers en donateurs? Die vragen worden beantwoord tijdens de inspiratiesessie op dinsdag 27 augustus, van 16:00 tot 17:00 uur in het restaurant van de gemeente. Iedereen is welkom!

 • Frank Halsema nieuwe gemeentesecretaris Stichtse Vecht

  13 augustus 2019 - Frank Halsema is door het college aangesteld als waarnemend gemeentesecretaris Stichtse Vecht. Frank wordt daarmee de eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de organisatie. De unanieme voordracht van de selectiecommissie is hiermee overgenomen. De waarnemingsperiode duurt 1,5 jaar. 

 • Incident datalek e-mailadressen

  13 augustus 2019 - Op dinsdag 6 augustus 2019 verstuurde gemeente Stichtse Vecht een e-mail naar 175 inwoners. In die mail nodigden we hen uit voor een klanttevredenheidsonderzoek, naar aanleiding van hun afspraak bij de gemeente. Per ongeluk waren in deze mail de e-mailadressen van alle ontvangers zichtbaar. Er is geprobeerd de e-mail in te trekken. Dit leidde tot nog een
  e-mailbericht, waarin alle e-mailadressen zichtbaar waren. We ondernemen actie om zulke vergissingen in de toekomst te voorkomen.

 • Werk aan de weg Vreeland: Hijswerkzaamheden Boterweg

  12 augustus 2019 - De Boterweg in Vreeland wordt op dinsdag 13 augustus (7:00 - 9:00 uur) en vrijdag 16 augustus
  (7:00 uur - 16:00 uur) tijdelijk afgesloten. Een mobiele hijskraan staat op de weg om materialen over een woning heen te takelen. 

 • Werkzaamheden A2 komend weekend

  8 augustus 2019 - Van vrijdag 9 augustus 19:00 uur tot maandag 12 augustus 5:00 uur is de hoofdrijbaan afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel, in de richting van Utrecht. Verkeer wordt via de parallelbaan van de A2 geleid. Ook zijn er lokale afsluitingen.

 • Veteranenbijeenkomst Stichtse Vecht 14 september 2019

  8 augustus 2019 - Park Goudestein in Maarssen is zaterdag 14 september, van 12:30 tot 17:00 uur, het decor voor de lokale Veteranendag 2019. De gemeente organiseert deze bijeenkomst elk jaar, om de veteranen die in Stichtse Vecht wonen te bedanken voor hun inzet in dienst van vrede en veiligheid, nu en in de toekomst. Dit keer in nauwe samenwerking met de Stichting 43e Bevoorradingscompagnie en het Vechtstreekmuseum. Ook zoekt de gemeente nog vrijwilligers die mee willen denken over de invulling van het programma.

 • Eerste certificaat 'Veilige handel in gebruikte goederen' uitgereikt

  7 augustus 2019 - Burgemeester Van Mastrigt heeft op 6 augustus 2019 het eerste certificaat en sticker 'Veilige handel in gebruikte goederen' uitgereikt, aan Age van ’t Hoff en zijn echtgenote Tineke. De gelijknamige fietsenhandelaar in Breukelen bestaat deze maand 105 jaar en heeft zich als eerste bedrijf aangemeld bij het Digitaal Opkopers Register (DOR). Vanaf 1 september 2019 is dit landelijk register verplicht is voor handelaren in gebruikte goederen.

 • Loenen aan de Vecht: werkzaamheden middenspanning

  5 augustus 2019 - Van 2 september om 7:00 uur t/m uiterlijk 21 september om 16:00 uur (inclusief nachten) is er een om-en-om-regeling met tijdelijke verkeerslichten op de Oostkanaaldijk. Er wordt een middenspanningsaansluiting gemaakt, door en in een berm onder de weg.

 • Aanvullende maatregelen Wethouder D.M. Plompbrug Oud-Zuilen

  1 augustus 2019 - In juni is de Wethouder D.M. Plompbrug met verkeersborden afgesloten voor zwaar verkeer (meer dan 3500 kg). Omdat er nog steeds zwaar verkeer over de Plompbrug rijdt, zijn barriers aan weerszijde van de brug geplaatst. Ook zullen we later nog een verkeerscamera plaatsen. 

 • Veilig zwemmen: controleer de plek via zwemwater.nl

  25 juli 2019 - Een frisse duik: heerlijk met dit warme weer. Maar niet overal is het zwemwater veilig en schoon. Zwemwater van slechte kwaliteit vergroot de kans op huid-, maag- en darmklachten.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Maarten J. van Dijk

  10 juli 2019 - Oud-raadslid Maarten van Dijk van gemeente Stichtse Vecht heeft op 9 juli tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Van Dijk heeft de  onderscheiding gekregen omdat hij ruim 12 jaar raadslid is geweest voor de Partij van de Arbeid. Op 5 maart 2019 heeft hij voor de Partij van de Arbeid plaatsgenomen in het college van burgemeester en wethouders. Van Dijk mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Yvonne van Mastrigt.

 • Campagne Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2019 van start

  4 juli 2019 - Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Om dit werk te waarderen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met Gilde Stichtse Vecht en de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht elk jaar de Vrijwilligersprijs. Inmiddels heeft het Gilde de oproep om te nomineren verstuurd naar de vele vrijwilligersorganisaties in onze gemeente.

 • 3 kandidaten voor functie kinderburgemeester Stichtse Vecht

  12 juni 2019 - Een jury heeft vanmiddag drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht, voor de periode 2019 – 2020. Het gaat om Merle Schweppe, Irene Tennekes en Ole Roelofs. Wethouder Hetty Veneklaas, voorzitter van de jury, maakte de namen van de genomineerden bekend.

 • Bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor onherroepelijk

  6 juni 2019 - Dinsdag 5 maart heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor vastgesteld. Het definitieve bestemmingsplan heeft van 10 april tot en met 22 mei voor beroep ter inzage gelegen. Er is geen beroep of verzoek om een voorlopige voorziening aangetekend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

 • Pilot waterschap aangepast maaien sloten in Maarssenbroek

  22 mei 2019 - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de waterplanten in de sloten van Maarssenbroek aangepast maaien.

 • Gezocht: nieuwe kinderburgemeester

  16 mei 2019 - Gemeente Stichtse Vecht zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Aan het einde van het schooljaar 2018/19 zit de taak van kinderburgemeester Britt Klomp erop. Wil jij haar opvolger worden en een schooljaar lang opkomen voor de belangen van kinderen in Stichtse Vecht? Solliciteer dan naar de functie van kinderburgemeester. Alle kinderen die na de zomervakantie, dus in schooljaar 2019/20, in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden.

 • Rioolwerkzaamheden en reconstructie Herenweg / Gageldijk Maarssen

  26 april 2019 (update) - Vanaf 23 april 7:00 uur tot en met naar verwachting 31 maart 2020 wordt zowel de Herenweg als de Gageldijk in fases afgesloten.

 • Werkzaamheden A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel vanaf 8 april

  9 april 2019 - Op maandag 8 april startte het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De werkzaamheden die hinder voor het verkeer opleveren, vinden alleen ’s nachts en in 9 weekenden tussen mei en september plaats. Tijdens de werkzaamheden zijn minder rijstroken beschikbaar en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Naar verwachting is het werk in september afgerond.

 • Archiefmateriaal gezocht

  4 april 2019 - Gemeente Stichtse Vecht doet mee met een landelijk initiatief van het Nationaal Archief om periodiek lokale hotspots aan te wijzen, waarvan we naast ons eigen gemeentearchief ook particulier archief over willen verzamelen. Om op die manier een volledig beeld te behouden van belangrijke gebeurtenissen in de gemeente. De hotspots van gemeente Stichtse Vecht uit 2017 en 2018 zijn vastgesteld.

 • Nieuw in Stichtse Vecht: de Wooncoach Senioren

  5 maart 2019 - Bent u woonachtig in Maarssen, Maarssenbroek of Tienhoven in een grote sociale huurwoning of in het bezit van een eigen woning? En heeft u wel eens gedacht dat de woning niet meer zo geschikt is en niet meer past bij uw wensen en behoeften? Maar ziet u op tegen het vooruitzicht om te verhuizen of u weet niet goed hoe u moet beginnen? De Wooncoach kan u helpen met advies en het zetten van de juiste stappen. Deze dienstverlening is kosteloos en vrijblijvend en is mogelijk gemaakt door woningcorporatie Portaal en gemeente Stichtse Vecht voor de duur van (voorlopig) twee jaar tot 1 maart 2021.

 • Belastingaanslag 2019

  19 februari 2019 - De belastingaanslagen van Belastingen SWW met daarin de Waardering onroerende zaken (WOZ) en gebruikersbelasting (afvalstoffenheffing en rioolheffing) zijn verstuurd.

RSS