Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Intensievere aanpak lezen en schrijven

  17 augustus 2017 - 'We willen dat al onze inwoners zoveel mogelijk mee kunnen doen in onze maatschappij. Dan helpt het enorm als je kunt lezen en schrijven.' Dat zegt wethouder Warner van Vossen (Participatiewet). 'Leren lezen en schrijven is belangrijk voor mensen die een buitenlandse taal spreken èn voor mensen voor wie Nederlands de moedertaal is. In Stichtse Vecht hebben we voor beide groepen al een breed aanbod van taalcursussen. Dat blijven we doen. Daarnaast willen we een impuls geven aan de aanpak van laaggeletterdheid bij mensen die Nederlands als moedertaal hebben.'

 • Toekomst afvalscheidingstations en gemeentewerf

  17 augustus 2017 - Het college van B&W van Stichtse Vecht gaat op 12 september 2017 in gesprek met de leden van de commissie Fysiek Domein over de toekomst van de afvalscheidingstations in Stichtse Vecht en van de gemeentewerf. Dit is een uitdrukkelijke wens van de gemeenteraad om te komen tot een toekomstbestendig afvalscheidingstation en gemeentewerf in Stichtse Vecht.

 • Voortgang snoeiwerkzaamheden bomen

  17 augustus 2017 - Sinds 24 juli zijn de snoeiwerkzaamheden aan de bomen in Stichtse Vecht in volle gang. De voortgang loopt voorspoedig en op dit moment zelfs iets voor op schema. Komende weken vervolgen de snoeiploegen de werkzaamheden in de wijken van Maarssen en Breukelen.

 • Vraag een U-Pas aan

  17 augustus 2017 - De U-Pas is een gratis pas voor inwoners met een laag inkomen. Met de U-Pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Ook zijn er bijdragen voor de schoolkosten. Op 1 juli is het nieuwe U-Pasjaar begonnen. Voor het nieuwe U-Pasjaar moeten pashouders de U-Pas opnieuw aanvragen. Pashouders met een bijstandsuitkering hoeven geen nieuwe aanvraag te doen; zij krijgen de nieuwe U-Pas automatisch thuisgestuurd.

 • Voor senioren: interactief theater over veiligheid en financiën

  15 augustus 2017 - Veiligheid is voor veel senioren een belangrijk onderwerp, ook als het gaat om financiën. Hoe houdt u zolang mogelijk regie op uw geldzaken, ook als u zo nu en dan hulp nodig heeft? Seniorenraad Stichtse Vecht, Welzijn Stichtse Vecht en Veilig Thuis Utrecht organiseren samen met gemeente Stichtse Vecht en de STAG 2 interactieve theatervoorstellingen over de gevoelens en gevoeligheden rond het thema veiligheid en financiën, en wat u kunt doen om misbruik te voorkomen.

 • Een klacht? Laat het ons weten

  15 augustus 2017 - Bent u niet tevreden over onze dienstverlening dan horen wij dat graag. Van klachten kunnen we leren; wij kunnen daarmee onze dienstverlening aan u nog verder verbeteren. Aarzel dus niet als u een klacht heeft: laat van u horen! Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw tips en adviezen.

 • Verken Stichtse Vecht wandelend of op de fiets

  10 augustus 2017 - Wilt u actief bezig zijn in de vakantie, denkt u er dan eens aan om de gemeente te verkennen per fiets. In Stichtse Vecht zijn verschillende mooie fietsroutes die u kunt volgen.

 • Iets gevonden of verloren?

  10 augustus 2017 - In Stichtse Vecht brengt u gevonden voorwerpen niet naar de politie, maar naar de gemeente. Die beheert gevonden en verloren voorwerpen. Via www.stichtsevecht.nl/verlorenofgevonden kunt u gevonden en verloren voorwerpen aanmelden, en zelf het bestand met gevonden voorwerpen doorzoeken.

 • Bisonspoor: start sloop kantoortoren op P1

  10 augustus 2017 - Maandag 14 augustus wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de leegstaande kantoortoren en een deel van het parkeerdek bovenop parkeergarage P1. Aansluitend wordt gestart met de sloop van de kantoortoren en een gedeelte van de parkeergarage. Tijdens de sloop blijft parkeergarage P1 gewoon beschikbaar voor bezoekers van het winkelcentrum. Ook de loopbrug en liften blijven tijdens de sloop bereikbaar.

 • Help mee uw wijk te verbeteren

  10 augustus 2017 - De gemeente biedt bewonersgroepen en individuele bewoners jaarlijks de gelegenheid om allerlei leefbaarheidinitiatieven in te dienen. Hiervoor heeft de gemeente geld gereserveerd (centraal leefbaarheidsbudget).

 • Afval, best apart

  9 augustus 2017 - De 100-100-100 actie is afgelopen. En er zijn in Stichtse Vecht goede resultaten bereikt. Gemiddeld hielden de deelnemers minder dan 1 kg restafval per week over. Ook u kunt uw bijdrage leveren aan het milieu. Door uw afval goed te scheiden, zijn producten zoals papier, textiel, glas, drinkkartons, plastic en metaal immers opnieuw te gebruiken.

 • Mot beschadigt buxusplanten

  3 augustus 2017 - Sinds een aantal jaar is er een nieuwe uitheemse rupsensoort aan een opmars in Nederland begonnen. Was het eerst de processierups die Nederland bestormde, nu is het de Glyphodes perspectalis ( syn. Diaphania perspectalis), beter bekend als de buxusmot. De rupsen van de buxusmot maken in korte tijd veel vraatschade aan de Buxus. Ze zijn in Maarssenbroek gesignaleerd, maar ook zijn er meldingen uit andere kernen in onze gemeente. Als u de rupsen signaleert, hoeft u geen contact op te nemen met de gemeente. Gemeente Stichtse Vecht doet zelf niets aan de bestrijding.

 • Dode eenden in water langs Fuut in Kockengen

  3 augustus 2017 - In het water langs de Fuut in Kockengen zijn deze week drie dode eenden gevonden. Mogelijk gaat het om botulisme. Het waterschap heeft de eenden inmiddels opgehaald. En spoelt de watergangen sinds begin juli extra door. Ruim een maand geleden werd langs de Purperreiger, Scholekster en de Roerdomp in Kockengen Botulisme geconstateerd.

 • Werkt u mee aan een groen initiatief?

  3 augustus 2017 - Werkt u als bewoners- of vrijwilligersgroep aan een groen initiatief in uw omgeving? Dan kunt u van 21 augustus tot en met 21 november 2017  vouchers ‘Beleef en bewonder’ aanvragen ter waarde van € 500 of € 1.000.

 • Huisdier gevonden?

  3 augustus 2017 - Het vervoer van zwerfdieren is ondergebracht bij de Stichting Huisdierenmeldpunt Utrecht. Stichting Stichts Asyl (ook wel bekend als Dierenasiel Utrecht) verzorgt de opvang van alle zwerfhonden en -katten in Stichtse Vecht. Dierenbescherming Utrecht-Amersfoort en omstreken vangt alle overige dieren op en werkt samen met andere opvangorganisaties.

 • Open Monumentendag 9 september

  3 augustus 2017 - Zaterdag 9 september is het Open Monumentendag. Stichtse Vecht heeft weer een interessant programma te bieden. Er zijn vele monumenten geopend. Ook gebouwen waar u normaal niet zomaar in kunt, kunnen worden bezocht. In het bijzonder openen dit jaar diverse boerderijen hun deuren, in aansluiting op het thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’.

 • Voortgang snoeiwerkzaamheden bomen

  3 augustus 2017 - Sinds 24 juli zijn de snoeiwerkzaamheden aan de bomen in Stichtse Vecht in volle gang. De eerste 600 bomen zijn volgens planning gesnoeid.  De komende weken vervolgen de snoeiploegen de werkzaamheden in de wijken van Maarssen en Breukelen.

 • Geluidsbelastingskaarten gemeente Stichtse Vecht

  3 augustus 2017 - Gemeente Stichtse Vecht maakt geluidsbelastingkaarten openbaar. De kaarten zijn te raadplegen op deze website.

 • Koop alleen wat u nodig heeft

  2 augustus 2017 - Minder afval overhouden, begint al bij het boodschappen doen. Ons advies is: koop alleen wat u nodig heeft. U houdt dan immers minder over en u hoeft minder weg te gooien.

 • Criminaliteit in eerste halfjaar 2017 in Stichtse Vecht gedaald

  1 augustus 2017 - Het totale aantal misdrijven in Stichtse Vecht is in de eerste helft van 2017 gedaald met 9% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Dat blijkt uit het gemeentelijk Veiligheidsbeeld 2017 van de gezamenlijke veiligheidspartners in Midden Nederland. Opvallend in Stichtse Vecht is de daling van de woninginbraken, de autokraken, zakkenrollen en bedrijfsinbraken. Daartegenover staat een stijging van de fietsdiefstallen en meldingen van jongerenoverlast.

 • Ultrasonic Festival goed verlopen

  31 juli 2017 - Het Ultrasonic Festival, dat op zaterdag 29 juli 2017 werd gehouden op recreatieterrein Maarsseveense Plassen in Maarssen, is goed verlopen. De organisatie, betrokken partijen en de feestgangers kijken terug op een geslaagde dag. Er waren ongeveer 8.500 bezoekers aanwezig.

  Lees meer over Ultrasonic Festival goed verlopen

 • Nieuw Toeristisch Overstap Punt (TOP) gereed

  27 juli 2017 - Sinds 25 juli 2017 is het nieuwe Toeristisch Overstap Punt (TOP) bij de Maarsseveense Plassen beschikbaar voor fietsers en wandelaars.

 • Bedrijfsbezoek Zomerondernemer

  27 juli 2017 - Op vrijdag 21 juli heeft een groep jonge ondernemers uit de regio Utrecht/Stichtse Vecht in het kader van project Zomerondernemer het bedrijf AVEX in Breukelen bezocht.

 • Wat te doen tegen maden in de container

  27 juli 2017 - Een nadeel van de warmte in de zomer is de maden in de groenafvalcontainer. We geven enkele tips hoe u maden in uw afvalcontainer kunt voorkomen.

 • Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

  27 juli  2017 - Afgelopen dinsdag, 25 juli, is op last van burgemeester Marc Witteman een bedrijfspand aan de Handelsweg in Maarssen gesloten en verzegeld.

 • Kadegelden via de app ‘AanUit.net’

  27 juli 2017 - Voor parkeren bestond het al: melden, afmelden en betalen via je mobiele telefoon. Sinds enige tijd is dat ook in opkomst bij jachthavens voor de betaling van o.a. liggeld en walstroom.

 • Telefonisch kwaliteitsonderzoek succesvol ingezet

  27 juli 2017 - Het telefonisch kwaliteitsonderzoek dat we als instrument succesvol hebben gebruikt voor de Hulp bij het Huishouden, ontwikkelen we door en blijven we gebruiken voor de Wmo-hulpvragen.

 • Plastic & metalen verpakkingen en drankenkartons aanbieden

  27 juli 2017 - Plastic en metalen verpakkingen én drankenkartons (PMD) biedt u bij voorkeur aan in doorzichtige zakken. U kunt gratis PMD-zakken afhalen op verschillende adressen of online bestellen via www.zakkenservice.nl. Als u PMD weggooit, raden wij aan om alles leeg, los en platgedrukt in de zak te doen. 

 • Restgroen en bomeninspectie in Boomstede en Bloemstede

  20 juli 2017 - In april heeft de gemeenteraad besloten om het project 'Grondgebruik geluidswal Maarssenbroek' uit te voeren.

 • Start snoeiwerkzaamheden bomen

  20 juli 2017 - Vanaf volgende week, 24 juli, start de groenaannemer wijk voor wijk met het snoeien van bomen in Stichtse Vecht.

 • Gemeente wil jong ondernemerschap stimuleren

  20 juli 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is onlangs gestart met het project Zomerondernemer, een inspirerend initiatief om jong ondernemerschap te stimuleren. Zomerondernemer geeft jongeren tussen 15 en 22 jaar met interesse in het ondernemerschap een unieke kans om in de zomervakantie een inspirerend en leerzaam traject te volgen en wellicht zelfstandig ondernemer te worden. Doel is om jongeren voor te bereiden op hun toekomst, als ondernemer of voor een vervolgopleiding.
  Stichtse Vecht werkt hiervoor samen met stichting The New Entrepreneur.

 • Stichtse Vecht wordt Koploper Cliëntondersteuning

  20 juli 2017 - Stichtse Vecht wordt één van de Koplopers van het Vereniging Nederlandese Gemeenten-project ‘Koplopers Cliëntondersteuning’.

 • Geslaagde mantelzorgbijeenkomst

  13 juli 2017 - Wethouder Jacqueline Koops ging vorige week in Boom & Bosch (Breukelen) in gesprek met 40 mantelzorgers. Centraal stond de vraag hoe de gemeente de mantelzorgers het best kan waarderen. Ook ging het over de vraag hoe de gemeente mantelzorgers het best kan ondersteunen, zodat zij de intensieve zorg voor een familielid, vriend of buur kunnen volhouden.

 • Wilgenroos en Watermunt nieuwe straatnamen in Kockengen

  13 juli 2017 - Op het vierde kwadrant in Kockengen worden 64 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Het college heeft de namen die zijn aangedragen door de natuurgroep Kockengen overgenomen. Wilgenroos en Watermunt worden de twee nieuwe straatnamen.

 • Groenaannemer maakt inhaalslag

  13 juli 2017 - Lees het bericht van onze groenaannemer.

  De afgelopen weken zijn wij, Verheij Integrale groenzorg, helaas achter geraakt op onze planning in de gemeente Stichtse Vecht. Hierdoor voldoen wij niet aan de afgesproken beeldkwaliteit. Om de opgelopen achterstand  zo snel mogelijk in te halen, zetten we extra mensen en materieel in.

 • Buurtbemiddeling helpt de cirkel te doorbreken

  12 juli 2017 - De meeste inwoners van onze gemeente wonen prettig met hun buren. Soms is dat niet het geval en ontstaan ergernissen, zoals een blaffende hond of harde muziek. Kleine ergernissen die kunnen uitgroeien tot conflicten. Buurtbemiddeling kan helpen.

 • Wat doet Jeugd-Punt?

  11 juli 2017 - Jeugd-Punt organiseert voor jongeren allerlei activiteiten.

 • Geslaagde 100-100-100 actie

  6 juli 2017 - Op 26 juni was de feestelijke afsluiting van de 100-100-100 actie. Een actie waarmee duidelijk is gebleken dat goed afval scheiden mogelijk is

 • Postbezorgers ondersteunen groenverzorger Verheij

  6 juli 2017 - Postbezorgers van PostNL gaan Verheij Integrale groenzorg ondersteunen in de gemeente Stichtse Vecht. Als groenbeheerder van de gemeente is Verheij Integrale groenzorg verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare ruimte. De bezorgers van PostNL signaleren tijdens hun werk veranderingen in de openbare ruimte en geven deze via een app door aan Verheij. Het bedrijf beoordeelt deze meldingen en kan op basis hiervan bepalen waar veranderingen in de buitenruimte noodzakelijk zijn. In de afgelopen periode is deze werkwijze uitgebreid getest.

 • Wat doet u met uw oude spullen?

  6 juli 2017 - De vakantie komt eraan.  Anderen gebruiken de vakantie juist om in huis te klussen of op te ruimen. En bij het opruimen komt u spullen tegen die u niet meer nodig hebt. Kijk altijd of deze spullen nog gebruikt kunnen worden door een ander. Bijvoorbeeld meubilair, kleding, speelgoed of andere spullen.

 • Tips om inbraak te voorkomen als u op vakantie gaat

  4 juli 2017 -De zomervakantie staat op het punt van beginnen. Gaat u er ook lekker op uit? Onthoud dat de vakantietijd een toptijd is voor inbrekers. Het is vaak eenvoudig de woningen er uit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen continu gesloten, nooit een lampje aan. U wilt natuurlijk dat uw huis zich na uw vakantie in dezelfde staat bevindt als voor u wegging. Daarom is het goed om enkele maatregelen te nemen.

 • Gemeente en waterschap treffen maatregelen in verband met botulisme in Kockengen

  4 juli 2017 - In het water langs de Purperreiger, Scholekster en de Roerdomp in Kockengen is botulisme type C geconstateerd. De gemeente ruimt de dode dieren op. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft het water extra doorgespoeld, door het waterpeil in Kockengen tijdelijk iets te verlagen en vers water aan te voeren.

 • Meld u aan voor Burgernet en maak kans op een leuke prijs

  3 juli 2017 - Werk samen met de gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Wanneer u zich opgeeft voor Burgernet kunt u de politie helpen door mee te kijken naar verdachte of vermiste personen in uw wijk of buurt. En geeft u zich in juli op, dan maakt u kans op een leuke prijs.

 • Speciale acties voor een watervriendelijke tuin

  3 juli 2017 - Wilt u korting op een regenton? Of willen uw kinderen meedoen aan de gratis workshop 'watertuinen'? Het kan in de maand juli! In samenwerking met de Tuinbranche, waterschap HDSR en de tuincentra Vechtweelde en Van Ginkel uit Maarssen brengen we deze maand de watervriendelijke tuin onder de aandacht met aantrekkelijke acties.

 • Vijfde Beursvloer Stichtse Vecht op 2 november

  30 juni 2017 - Op donderdagmiddag 2 november 2017 vindt de vijfde editie plaats van een Beursvloer Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) in de gemeente Stichtse Vecht. Naast alle bedrijven (klein en groot) zijn ook alle maatschappelijke organisaties, verenigingen, clubs en instellingen uit de gemeente van harte welkom om hieraan mee te doen. De organisatie is blij dat het evenement weer kan worden gehouden bij Pauw Bedrijven op De Corridor in Breukelen.

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  29 juni 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Veiligheidskrant bezorgd

  29 juni 2017 - Gisteren is de Veiligheidskrant in Stichtse Vecht bezorgd. Een krant over de veiligheid in Stichtse Vecht. Met daarin niet alleen de veiligheidscijfers, maar ook veel praktische informatie en tips van de politie en de brandweer. Wat doet de wijkagent? Hoe kunt u zelf de kans op een woning- of autoinbraak verkleinen of diefstal van uw fiets voorkomen? Hoe voorkomt u brand in uw woning en wat moet u doen als u te maken krijgt met huislijk geweld? Daarnaast vindt u ook veel informatie over de vrijwillige brandweer, Burgernet en buurtpreventie. Want ook u kunt bijdragen aan een veiliger Stichtse Vecht!

 • Pas op voor de eikenprocessierups

  29 juni 2017 - De brandharen van de eikenprocessierupsen kunnen veel overlast veroorzaken. Na contact met de brandharen kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Probeer direct contact met rupsen, (oude) brandharen, spinselnesten en vervellingshuidjes zoveel mogelijk te vermijden.

 • Achterstand onderhoudswerkzaamheden in openbare ruimte

  29 juni 2017 - We krijgen momenteel veel vragen van inwoners over de onderhoudswerkzaamheden in de openbare ruimte (onkruidbestrijding, maaiwerk etc). Graag informeren wij u in dit nieuwsbericht over de stand van zaken.

 • Leuke dingen doen?

  26 juni 2017 - In Stichtse Vecht is van alles te doen. Neem maar eens een kijkje op de website van VVV Stichtse Vecht. Daar vindt u alle culturele en recreatieve informatie over Stichtse Vecht.

 • Vakantiedrukte bij aanvraag paspoorten en identiteitskaarten

  22 juni 2017 - Verloopt uw reisdocument binnenkort? Maak op tijd uw afspraak. Dan weet u zeker dat u het nieuwe reisdocument op tijd ontvangt. We verwachten namelijk grote drukte.

 • Een AED redt levens

  22 juni 2017 - Adequaat en snel (binnen 6 minuten) ingrijpen bij een hartstilstand kan levens redden. Automatische Externe Defibrilators (AED’s) zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel. Mede dankzij de stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht zijn er verspreid over Stichtse Vecht inmiddels 40 AED’s aangemeld bij Hartslag NU. Hartslag NU is een oproepsysteem dat burgerhulpverleners alarmeert zodra het nodig is.

 • Wie wil de 1e kinderburgemeester van Stichtse Vecht worden?

  Vind jij het belangrijk dat de gemeente rekening houdt met kinderen en hun mening? En wil jij je daar wel voor inzetten komend schooljaar? Solliciteer dan naar de functie van kinderburgemeester. Alle kinderen die na de zomervakantie, dus in schooljaar 2017/18, in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden.

 • Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsApp

  15 juni 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is ook via WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag willen stellen aan de gemeente kunnen ook contact opnemen via het WhatsApp-nummer 06 13 53 45 89. Naast WhatsApp is de gemeente ook bereikbaar per e-mail, sociale media als Twitter en Facebook, telefoon, post en (op afspraak) bij de publieksbalies.

 • Laat uw paspoort of ID-kaart bezorgen

  14 juni - Sinds begin deze maand kunt u als inwoner van Stichtse Vecht bij het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart aangeven of uw nieuwe reisdocument bezorgd moet worden. Handig als u om wat voor reden dan ook niet opnieuw het gemeentekantoor kunt bezoeken om uw reisdocument af te halen. De bezorging vindt op een veilige manier plaats op elke gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Bezorging gaat altijd op afspraak. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument.

 • Gemeente ondersteunt bij beheer en onderhoud cultuurhistorisch groen

  13 juni 2017 - Gemeente Stichtse Vecht ondersteunt verschillende vrijwilligersgroepen die beheer en onderhoud van cultuurhistorisch groen doen. Cultuurhistorisch groen is groen dat van oudsher kenmerkend is voor de omgeving zoals fruitboomgaarden en knotwilgen. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat dit groen behouden blijft.

 • Doe mee aan de Nationale Sportweek en zet uw vereniging in de schijnwerpers

  1 juni 2017 - Nog exact 99 dagen en dan gaat de 14e editie van de Nationale Sportweek van start. De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van 9 t/m 17 september. Het is een initiatief van NOC*NSF en een landelijk sportevenement dat de breedtesport onder de aandacht brengt. Iedereen kan in deze week kennis maken met (nieuwe) sport- en beweegactiviteiten.

 • Doe mee met de Prokkelweek 2017

  23 mei 2017 - Van 12 tot en met 17 juni is het Prokkelweek. In die week kunnen mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Zo doen gemeente Stichtse Vecht en de Werkspecht samen mee aan de grote ProkkelSterrenslag, een sportwedstrijd met gemengde teams. Het gaat om samen sportief bezig zijn en zo elkaars mogelijkheden leren kennen.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  22 mei 2017 (update) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Persoonlijke brief van burgemeester Marc Witteman

  3 mei 2017 - Lees hier de brief van burgemeester Marc Witteman aan alle inwoners van Stichtse Vecht.

 • Houd rekening met openstaande bruggen

  6 april 2017 - Het vaarseizoen is weer begonnen. Gezellig, veel boten op de Vecht. Voor het verkeer op de weg betekent dit dat u er rekening mee moet houden  dat de bruggen regelmatig open zullen staan. Dat kan enige vertraging met zich meebrengen. Uiteraard zullen de brugwachters zoveel mogelijk rekening houden met drukke momenten op de oevers.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

  Lees meer over Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

 • Betaald parkeren Scheendijk-Noord

  28 februari 2017 - Van 1 april 2017 tot en met 30 september  2017 moet er betaald worden voor parkeren aan de Scheendijk-Noord in Breukelen. Bent u van plan om dit recreatiegebied veelvuldig met de auto te bezoeken, dan kunt u een parkeerkaart aanvragen.

 • Collectieve aanvullende verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers

  2 januari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft voor vrijwilligers een basispolis afgesloten waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt en een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd.

 • Nieuwe werkwijze huishoudelijke hulp

  8 december 2016 - Gemeente Stichtse Vecht trekt jaarlijks € 400.000,- extra uit voor de Hulp bij het Huishouden. Ook zijn nieuwe uitvoeringsregels vastgesteld die aansluiten bij de uitspraken die de Centrale Raad van Beroep deed op 18 mei 2016. Zo wil Stichtse Vecht garanderen dat iedereen die hulp nodig heeft voldoende hulp kan krijgen.

RSS
uw mening telt