Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Cameratoezicht bij stationsgebied in Breukelen

  16 februari 2017 - Rond het stationsgebied in Breukelen worden na de zomer camera’s geplaatst. Dat hebben B&W van Stichtse Vecht besloten. De camera’s zijn onderdeel van een brede aanpak van NS, Prorail, provincie Utrecht en gemeente Stichtse Vecht gezamenlijk om de openbare ruimte van het stationsgebied beter in te richten, het veiligheidsgevoel te verbeteren en criminaliteit te voorkomen. De plaatsing van camera’s is een rechtstreeks gevolg van afspraken die de politieke partijen na de  gemeenteraadsverkiezingen in 2014 hebben gemaakt.

  Lees meer over cameratoezicht bij stationsgebied in Breukelen

 • Vreeland: werkzaamheden aan Van Leerbrug vanaf 20 februari

  17 februari 2017 - Maandag 20 februari start het laatste deel van de onderhoudswerkzaamheden aan de Van Leerbrug in Vreeland. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 10 maart. Net als bij de eerdere werkzaamheden aan de brug wordt de brug afgesloten voor auto-, motor- en bromfietsverkeer. Het gemotoriseerd verkeer omrijden via de Provinciale Weg N201. Voetgangers en fietsers (als zij hun fiets aan de hand meenemen) de brug wel passeren.

 • Gemeente voert initiatieven van bewoners uit

  16 februari 2017 - Bewonersgroepen en individuele bewoners wordt jaarlijks de gelegenheid geboden om sociale en fysieke leefbaarheidinitiatieven in te dienen. Voor 2017 is een budget beschikbaar van € 160.000, het centraal leefbaarheidbudget. Hiervan is 2/3 bestemd voor fysieke initiatieven (€ 110.000) en 1/3 voor sociale initiatieven (€ 50.000). Het college van B&W heeft alle fysieke initiatieven beoordeeld en voor een bedrag van € 94.048,00 gehonoreerd. Daarnaast zijn er ook sociale initiatieven gehonoreerd voor een bedrag van € 10.200,00.

 • Burgemeester Witteman bezoekt 94-jarige teller

  16 februari 2017 - Voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 15 maart a.s. wordt een hoge opkomst verwacht. Om ervoor te zorgen dat het tellen van de stemmen op de 34 stembureaus in onze gemeente vlot verloopt, zet de gemeente extra tellers in. Hiervoor deed de gemeente enkele weken geleden een oproep. Ruim 100 belangstellenden meldden zich en kregen een bevestigingsbrief van de gemeente dat ze mogen helpen. Zo ook de heer Aelbers. Alleen hij kreeg geen brief per post. Burgemeester Marc Witteman nam de brief en een bos bloemen persoonlijk mee en heeft hem afgelopen dinsdag 14 februari met een bezoek verrast. Reden: de heer Aelbers is met zijn 94 jaar de oudste teller in Stichtse Vecht.

 • Vervangen gemeentelijke informatiezuilen met plattegrond

  16 februari 2017 - De gemeente start de komende weken met het vervangen van de gemeentelijke informatiezuilen met de plattegronden die bij de invalswegen staan. De informatiezuilen hebben nog steeds een functie om bezoekers te helpen hun bestemming te vinden in onze gemeente. De zuilen sluiten aan bij de wens om een gastvrije gemeente te zijn.

 • Trouwplannen?

  15 februari 2017 - Bent u met Valentijnsdag ten huwelijk gevraagd? Van harte gefeliciteerd! In Stichtse Vecht kunt u zelf de locatie en het tijdstip kiezen waarop u het huwelijk laat voltrekken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sfeervolle buitenplaats, een kasteel of een theekoepel aan de Vecht, maar u kunt de ceremonie ook laten voltrekken in uw eigen achtertuin, of op de locatie waar u elkaar heeft ontmoet. En dat 7 dagen per week, 24 uur per dag.

 • Project geluidswal Maarssenbroek

  10 februari 2017 - Netbeheerder Stedin en waterbedrijf Vitens hebben de gemeente er op attent gemaakt dat hun leidingen nabij de geluidswal in Maarssenbroek niet overal meer bereikbaar zijn. Dit is wel nodig om voor onderhoud of werkzaamheden in geval van een storing snel te kunnen handelen. In het vastgestelde uitvoeringsplan staat beschreven op welke manier dit opgelost gaat worden.

  Lees meer over project geluidswal Maarssenbroek

 • Doe mee aan NLdoet

  9 februari 2017 - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 13e keer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Heeft u zin om samen met collega’s, klasgenoten, vrienden of teamgenoten een klus te klaren voor een maatschappelijke organisatie? Doe dan mee aan NLdoet. Ook maatschappelijke stagiaires zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

 • 100 huishoudens leven 100 dagen 100% restafvalvrij!

  9 februari 2017 - “In Stichtse Vecht starten wij op 13 maart met de actie 100 huishoudens 100 dagen restafvalvrij”,  vertelt wethouder Linda van Dort. “Gaat het ons lukken om 100 huishoudens te vinden die 100 dagen kunnen leven zonder restafval over te houden? Ik daag de inwoners van Stichtse Vecht uit om het samen met mij te proberen!” U kunt zich vanaf 13 februari aanmelden.

 • Een groen dak tegen regen

  8 februari 2017 - Het klimaat verandert en dit heeft gevolgen voor onze leefomgeving. Om extreme regenval te kunnen opvangen is de gemeente druk bezig de openbare ruimte aan te passen. Maar dat is niet genoeg. Ook u bent nodig, omdat een groot deel van het water op particulier terrein valt. Heeft u al eens nagedacht over hoe u met regenwater om kunt gaan?

 • Werkzaamheden Breukelse Vechtbrug uitgesteld

  7 februari 2017 - De aangekondigde, geplande werkzaamheden aan de Breukelse Vechtbrug voor het vaarseizoen worden uitgesteld tot ná het vaarseizoen. Tijdens de voorbereiding voor de uitvoering is het onderhoud groter gebleken dan uit de reguliere inventarisatie naar voren is gekomen. Dit betekent dat er op de Vechtbrug vanaf 15 februari geen werkzaamheden zijn en de brug gewoon toegankelijk is voor alle verkeer.

 • Stichtse Vecht op Carrièredag Universiteit Utrecht

  4 februari 2017 - Studeer je aan de Universiteit van Utrecht en wil je de vrijheid om je eigen (afstudeer)stage vorm te geven. Kom dan op 9 april naar de Carrièredag van de Universiteit Utrecht en zoek ons op. Wij zijn er om jou en je medestudenten te laten zien hoe leuk het is om te werken bij gemeente Stichtse Vecht.

 • Gemeente start ontwikkeling groenstructuurplan

  Gemeente Stichtse Vecht heeft een prachtige groene uitstraling en dat willen we graag zo houden. Daarom willen we samen met inwoners en belangenorganisaties onze belangrijke groenstructuren in beeld krijgen op basis waarvan de komende maanden een visie en ambitie op het openbaar groen wordt opgesteld. Het project is gefaseerd in vier gebieden: Maarssenbroek, Loenen, Breukelen en Maarssen-Dorp. Op donderdag 16 februari van 16:00 uur tot 19:00 uur start de gemeente in park Maarssenbroek bij het Milieu Educatief Centrum met een inloopbijeenkomst. Uw ideeën en inbreng zijn daarbij van harte welkom.

 • Project 'Gebruik gemeentegronden'

  2 februari 2017 - Afgelopen november heeft de raad besloten tot uitvoering van het plan van aanpak ‘Gebruik gemeentegronden’. Het project heeft als doel het gebruik van gemeentegronden gemeentebreed op orde te brengen. Na het besluit van de gemeenteraad zijn de werkzaamheden binnen het project Europees aanbesteed. De aanbesteding is gewonnen door Bureau Eiffel. Binnenkort wordt de opdrachtverlening geformaliseerd en getekend. Daarmee zal het project van start gaan in de eerste wijken van Maarssenbroek. 

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer W. van Vossen uit Maarssen

  31 januari 2017 - Op dinsdag 31 januari heeft burgemeester M.J.D. Witteman een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt  aan de heer W. (Warner) van Vossen. Van Vossen ontvangt de onderscheiding in verband met  het beëindigen van zijn raadslidmaatschap op 15 november 2016. De uitreiking vond plaats tijdens de raadsvergadering in Theater 4en1 in Breukelen.

  Lees meer over Koninklijke Onderscheiding voor de heer W. van Vossen uit Maarssen

 • Koolmonoxide is levensgevaarlijk

  30 januari 2017 - In de winter draaien we de kachel wat hoger, houden ramen gesloten en sluiten ventilatieroosters. Lekker warm, maar ook een risico. De laatste tijd zijn er opvallend veel meldingen van (bijna-)ongevallen met koolmonoxidevergiftiging. Zo’n vergiftiging kan iedereen overkomen. Bijna de helft van de ongevallen vindt plaats met een moderne cv-installatie. Daarom: ventileer, controleer en alarmeer.

 • Klanten zeer tevreden over dienstverlening vorig jaar: 8,6

  27 januari 2017 - Inwoners van Stichtse Vecht kunnen steeds makkelijker hun zaken regelen met de gemeente. En dat wordt door de klant goed gewaardeerd blijkt uit de continue klanttevredenheidsmetingen van vorig jaar. De dienstverlening scoort in 2016 een 8,6. In 2015 kreeg de gemeente een 8,5.

  Lees meer over klanten zeer tevreden over dienstverlening vorig jaar: 8,6

 • Gemeente scoort hoog met ‘Fietsen Scoort!’

  26 januari 2017 - Fietsen Scoort is een landelijke campagne die op uitdagende wijze het fietsen naar het werk stimuleert. Stichtse Vecht doet al vanaf de start van de gemeente in 2011 mee als werkgever. 140 tot 150 gemeentelijk medewerkers fietsen jaarlijks circa 140.000 km aan woon-werkverkeer bij elkaar en besparen op de uitstoot van CO2. Daarmee staat Stichtse Vecht al enkele jaren in de landelijk top 10, zowel naar aantal deelnemers als naar aantal kilometers.

 • Wanneer wordt het afval opgehaald?

  26 januari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft een online AfvalWijzer. Hierin ziet u in één oogopslag wanneer op uw adres het afval wordt opgehaald, ook wanneer de inzameling afwijkt van het normale rooster. In de digitale AfvalWijzer worden actuele wijzigingen en nieuwtjes direct verwerkt. Zo krijgt u altijd in één keer de juiste informatie. Via de AfvalWijzer kunt u ook instellen dat u steeds per e-mail een herinnering ontvangt van de eerstvolgende ophaaldatum.

 • 15 maart: verkiezingen Tweede Kamer

  25 januari 2017 - Op woensdag 15 maart 2017 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Alle stemgerechtigde Nederlanders mogen dan kiezen wie hen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Donderdag 23 februari ontvangen de kiezers in Stichtse Vecht via de post hun stempas. Op donderdag 2 maart worden de kandidaatlijsten verspreid.

 • Kom erbij!

  24 januari 2017 - Wilt u meer contact met de mensen uit uw buurt? Kijk dan eens in het overzicht van activiteiten dat verzameld is door het platform Kom erbij. De kosten van deze activiteiten zijn zo laag mogelijk of gratis. Doe mee en ervaar hoe leuk het is om met andere mensen in contact te komen. En nodig ook anderen uit om met u mee te gaan. Samen is zoveel gezelliger.

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  24 januari 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op ‘Berichten over uw buurt’ op www.overheid.nl. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Werkbezoek Tweede Kamer aan Buurtzorg Jong

  23 januari 2017 - Vandaag zijn de Tweede Kamer-leden Loes Ypma (PvdA) en Joel Voordewind (Christen Unie) op werkbezoek bij Buurtzorg Jong Stichtse Vecht. Zij laten zich informeren over hoe de jeugdzorg hier is geregeld. In een klein groepje gingen de Tweede Kamer-leden op bezoek bij twee gezinnen die hulpverlening krijgen vanuit Buurtzorg Jong. Daar hoorden zij van de gezinnen wat er bij hen speelt en hoe zij de hulpverlening ervaren. Een belangrijk punt voor Buurtzorg jong is een veilige omgeving om in op te groeien. De Tweede Kamer-leden vroegen wat zij in Den Haag aan de orde kunnen stellen, zodat  we lokaal nog beter aan die veilige omgeving in het gezin kunnen werken. Na afloop van de bezoeken aan de gezinnen werd nagepraat met burgemeester Marc Witteman, wethouder  Jacqueline Koops (sociaal domein) en de medewerkers van Buurtzorg Jong en het sociaal wijkteam.

 • Verkeershinder Binnenweg Maarssen

  23 januari 2017 - Van 25 januari tot en met 2 februari is verkeershinder te verwachten op de Binnenweg in Maarssen. Omdat er een kraan nodig is voor bouwwerkzaamheden, wordt op gezette tijden 1 rijstrook afgesloten op het stuk tussen de rotonde bij de Straatweg (brandweerkazerne Maarssen) en de Dwarsweg. Fietsers moeten daar naar de rijbaan.

 • Waarschuwing voor schaatsen op natuurijs

  20 januari 2017 - Het heeft de afgelopen dagen gevroren, met overdag soms lichte dooi. Gemeente Stichtse Vecht waarschuwt schaatsliefhebbers niet te schaatsen op natuurijs in de gemeente. Volgens de schaatsbond KNSB is het natuurijs op verschillende plekken niet veilig.

 • Criminaliteit in 2016 opnieuw gedaald in Stichtse Vecht

  19 januari 2017 - Het totaal aantal geregistreerde misdrijven in Stichtse Vecht is in 2016 verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het gemeentelijk Veiligheidsbeeld 2016. In 2015 kende de gemeente 2.529 geregistreerde misdrijven, in 2016 waren dat er 2.506. De daling is voornamelijk te verklaren doordat de delicten fietsendiefstallen, woninginbraken, zakkenrollen, vernielingen en winkeldiefstallen afnamen.

 • Vermeende verhoging snelheid A2 overdag

  19 januari 2017 - Gisteren kondigde minister Schultz van Infrastructuur en Milieu aan dat het volgend jaar mogelijk wordt om op de A2 tussen Maarssen en Holendrecht ook overdag 130 km per uur te rijden. Gemeente Stichtse Vecht heeft dit met enige verbijstering vernomen. De gemeente kreeg veel vragen van verontruste inwoners. Daarom willen wij deze uitspraak in perspectief plaatsen, omdat de uitspraak door veel media als feit werd gebracht. De minister zal eerst aanvullende maatregelen moeten nemen tegen geluidshinder en er zal formeel eerst een verkeersbesluit moeten worden genomen met een bezwarenprocedure. Het college van B&W zal daarop bezwaar maken. Bovendien doet zij deze uitspraak vlak voor de landelijke verkiezingen. Na de verkiezingen kan het politieke landschap ingrijpend veranderen.

 • Samenwerken in de regio voor integratie vluchtelingen

  18 januari 2017 - 16 gemeenten in de regio Utrecht slaan de handen ineen voor een nieuwe aanpak voor versnelde integratie voor asielzoekers. Bij deze vernieuwde aanpak wordt vanaf het eerste moment van opvang direct begonnen wordt met integratie op het gebied van onder andere opleiding, werk en taal. De regio heeft daarnaast met het COA afgesproken dat statushouders van asielzoekerscentra voortaan kunnen doorstromen naar gemeenten binnen dezelfde regio. Daardoor hoeven ze minder te verhuizen en kunnen gemaakte sociale contacten blijven bestaan. Het COA onderstreept het belang van de ondertekening van de bestuursovereenkomst omdat deze bijdraagt aan een versnelde integratie van asielzoekers in de regio.

  Lees meer over samenwerken in de regio voor integratie vluchtelingen

 • Provincie herijkt Ruimtelijke Structuurvisie en Ruimtelijke Verordening

  18 januari 2017 - Het ruimtelijk beleid van de provincie Utrecht is vastgelegd in de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie (PRS). Met het ruimtelijk beleid zorgt de provincie ervoor dat het aantrekkelijk blijft om in de provincie te wonen, te werken en te recreëren en dat er ruimte is voor natuur en water. In de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV) zijn de regels opgenomen waar de gemeenten zich aan moeten houden als ze ruimtelijke plannen maken zoals een bestemmingsplan. De regels in de PRV zijn nodig om het provinciale ruimtelijke beleid uit de PRS in praktijk te brengen.

 • Wat te doen bij een stroomstoring

  17 januari 2017 - Er was dinsdagnacht en -ochtend een grote stroomstoring in de regio Amsterdam. Ook onze regio heeft daar last van gehad, bijvoorbeeld omdat de treinen tussen Utrecht en Amsterdam zijn uitgevallen. Een stroomstoring kan ook onze gemeente treffen. Wilt u weten wat u zelf kunt doen in geval van een stroomstoring? Kijk dan op www.watdoeje.nl/risico/stroomuitval.

 • Cliëntondersteuning aanvragen

  1 januari 2016 - Heeft u hulp of zorg nodig? Gemeente Stichtse Vecht heeft contracten afgesloten met 4 onafhankelijke cliëntondersteuners die u kunnen helpen bij uw zoektocht.

 • Gladheidbestrijding

  11 januari 2017 - Het is winter. Dat betekent kans op gladheid of winterse buien. Gemeente Stichtse Vecht bestrijdt de gladheid door het strooien van natzout en door het schuiven van de sneeuw. Hierbij worden eerst de hoofdroutes, de busroutes, wegen nabij scholen en centra voor ouderen, en de doorgaande fietspaden onder handen genomen.

 • Oefenen met de computer

  11 januari 2017 - Heeft u nog maar weinig of geen ervaring met de computer? Of kent u mensen in uw omgeving die graag met een computer zouden willen werken? Misschien kunt u wel de weg vinden op Internet, maar bent u nieuwsgierig naar social media? Dan kunt u deelnemen aan de training Klik & Tik die de Bibliotheek AVV aanbiedt.

  Tijdens de Klik & Tik-bijeenkomsten werkt u op uw eigen niveau aan de computer. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden en u verder op weg kunnen helpen.

 • Collectieve verzekering voor vrijwilligers

  2 januari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft voor vrijwilligers een basispolis afgesloten waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt en een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd.

 • Evenement? Plaats het op www.vvvstichtsevecht.nl

  29 december 2016 - Organiseert u een activiteit of een evenement voor een breed publiek? (Vrijwilligers)organisaties en instellingen uit Stichtse Vecht kunnen een gratis vermelding van hun activiteit of evenement krijgen op www.vvvstichtsevecht.nl. Het aanmelden gaat heel eenvoudig via een online formulier: evenementen gratis aanmelden

 • Afvalwijzer 2017

  22 december 2016 - Vanaf donderdag 22 december 2016 kunt u via www.mijnafvalwijzer.nl precies zien wanneer in 2017 welke soort afval bij u aan huis wordt ingezameld. U hoeft alleen uw postcode en huisnummer in te vullen. Dit overzicht is afgestemd op uw huisadres. U kunt de afvalwijzer dan gratis downloaden en u kunt deze ook uitprinten. Tevens kunt u een herinnering instellen en vooraf een e-mail ontvangen van de eerstvolgende ophaaldatum.  

 • Tips om inbraak te voorkomen

  15 december 2016 - Gaat u tijdens de kerstvakantie op vakantie, of brengt u de feestdagen bij familie of vrienden door? Onthoud dat de donkere dagen een toptijd zijn voor inbrekers. Het is vaak eenvoudig de woningen er uit te pikken waarvan de bewoners weg zijn; gordijnen  gesloten, geen licht aan. U wilt natuurlijk dat uw huis zich bij terugkomst in dezelfde staat bevindt als voor u wegging. Daarom is het goed om enkele maatregelen te nemen.

 • Nieuwe werkwijze huishoudelijke hulp

  8 december 2016 - Gemeente Stichtse Vecht trekt jaarlijks € 400.000,- extra uit voor de Hulp bij het Huishouden. Ook zijn nieuwe uitvoeringsregels vastgesteld die aansluiten bij de uitspraken die de Centrale Raad van Beroep deed op 18 mei 2016. Zo wil Stichtse Vecht garanderen dat iedereen die hulp nodig heeft voldoende hulp kan krijgen.

 • Digisterker: leer werken met websites van de overheid

  5 december 2016 - De overheid zorgt ervoor dat u steeds meer zelf kunt regelen via hun websites. Via de website van de gemeente kunt u bijvoorbeeld zelf een afspraak inplannen, een verhuizing doorgeven of een uittreksel aanvragen. Lekker makkelijk, want u hoeft dan niet naar het gemeentekantoor te komen. Maar wat nu als u moeite heeft met de overheidswebsites? Volg dan een cursus Digisterker bij de bibliotheek Angstel, Vecht en Venen.

 • Iedere vrijdag werkplek voor ZZP-ers in het gemeentekantoor

  18 november 2016 - Vanaf 2 december zijn ZZP-ers iedere vrijdag van harte welkom op het gemeentekantoor om gratis een werkplek te gebruiken. Vandaag maakte wethouder Economische zaken en huisvesting Pieter de Groene op de Dag van de Ondernemer bekend dat de gemeente start met dit initiatief. Het begint met een pilot tot en met februari 2017.

 • Buiten Spelen Natuurlijk!

  27 juni 2016 (update 20 december 2016) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat de gehele gemeente is voorzien van uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. De speelvoorzieningen worden met  elkaar verbonden door middel van veilige (speel)routes. Dit beleid heeft de naam Buiten Spelen Natuurlijk! gekregen en is door de gemeenteraad vastgesteld in 2014.

 • Acquisitie Akse Media voor 'Informatiegids'

  22 januari 2016 - Akse Media te Den Helder die jarenlang de gemeentegids van Stichtse Vecht uitgaf is in ons gebied aan de slag met uitgifte van een papieren 'Informatiegids'. Een informatiegids dus in plaats van een gemeentegids. De gemeente werkt namelijk om meerdere redenen niet meer mee aan de realisatie van een gemeentegids.

 • Hulp bij het keukentafelgesprek

  12 januari 2016 - Als u een hulpvraag heeft over zorg die u nodig heeft dan komt een medewerker van de gemeente bij u langs. Zo’n gesprek wordt een keukentafelgesprek genoemd. Tijdens dat gesprek kijkt u samen wat u zelf nog kunt doen en waar u hulp bij nodig heeft.

 • Mogelijke opvanglocaties voor asielzoekers

  24 november 2015 - Het college stelt aan de raad een aantal mogelijke opvanglocaties voor asielzoekers voer. Hiermee voert het college een motie uit van de raad. Kijk voor meer informatie op www.stichtsevecht.nl/opvanglocaties

 • Onderzoek vluchtelingen gemeente Stichtse Vecht

  3 november 2015 - Vanmiddag heeft het onderzoeksbureau Necker van Naem de resultaten gepresenteerd van het onderzoek onder de bevolking van Stichtse Vecht over de  tijdelijke opvang van vluchtelingen. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het college van B&W. De persconferentie die voor de presentatie gehouden is kunt u bekijken via het volgende filmpje: Persconferentie onderzoek.

 • Reactie gemeente Stichtse Vecht op nieuws '130 op A2'

  Wethouder verkeer Pieter de Groene:

  28 oktober 2015 - "Of een snelheidsverhoging naar 130 km per uur ’s avonds en ’s nachts op de A2 mag, ligt op dit moment nog onder de rechter. Gemeentes en bewonersgroepen tekenden beroep aan tegen het besluit van de Minister om ’s avonds en ’s nachts de snelheid te verhogen. We verwachten daarover binnenkort een uitspraak. Dit plan loopt daarop vooruit, en dat is bijzonder teleurstellend. Laat eerst de rechter nu eens een uitspraak doen.

 • Vragen over de inwonerspeiling opvang asielzoekers

  16 oktober 2015 (update 12 januari 2017) - De gemeente krijgt veel vragen over de het onderzoek dat gehouden wordt om uw mening te peilen over de opvang van asielzoekers. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

RSS
uw mening telt