Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  22 mei 2017 - De burgemeester heeft op 26 april jl. 13 Koninklijke onderscheidingen mogen uitreiken aan mensen die zich belangeloos hebben ingezet hebben voor de gemeenschap in Stichtse Vecht. Een mooie blijk van erkenning en een gewaardeerd gebaar. Ook in 2018 worden weer lintjes uitgereikt. Kent u iemand die ook een lintje verdient? U kunt deze persoon voordragen bij de gemeente.

 • Leuke dingen doen?

  23 mei 2017 - In Stichtse Vecht is van alles te doen. Neem maar eens een kijkje op de website van VVV Stichtse Vecht. Daar vindt u alle culturele en recreatieve informatie over Stichtse Vecht.

 • Doe mee met de Prokkelweek 2017

  23 mei 2017 - Van 12 tot en met 17 juni is het Prokkelweek. In die week kunnen mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Zo doen gemeente Stichtse Vecht en de Werkspecht samen mee aan de grote ProkkelSterrenslag, een sportwedstrijd met gemengde teams. Het gaat om samen sportief bezig zijn en zo elkaars mogelijkheden leren kennen.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  22 mei 2017 (update) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Gaat u opruimen? Geef uw spullen een tweede leven

  22 mei 2017 - Met dit mooie weer slaan veel mensen aan het opruimen en schoonmaken.  Bent u ook van plan om spullen te gaan opruimen? Bedenk dan goed dat veel spullen die u weg wilt gooien voor anderen vaak nog heel goed bruikbaar zijn. Denk daarbij aan bankstellen, kasten, tafels, tapijten of een oude fiets. Door ze te recyclen levert u een belangrijke bijdrage aan een beter milieu.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook weer van kracht

  22 mei 2017 - Vanaf woensdag 24 mei tot en met zondag 28 mei zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht voor het recreatiegebied De Strook in Maarssen. De gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van De Strook per fiets te komen.

 • Stichtse Vecht eert veteranen

  18 mei 2017 - Op woensdag 7 juni organiseert de gemeente Stichtse Vecht een informele bijeenkomst voor alle in Stichtse Vecht woonachtige veteranen. Burgemeester Marc Witteman ontvangt hen ’s middags vanaf 16:30 uur in 4en1 Theater in Breukelen. De gemeente toont op deze manier haar waardering voor deze bijzondere categorie inwoners. Na de toespraak van de burgemeester volgt een gevarieerd programma.

 • Veiligheidsmonitor 2017

  18 mei 2017 - Deze week valt bij 4.150 willekeurig geselecteerde inwoners van Stichtse Vecht een uitnodiging op de mat met het verzoek om deel te nemen aan aan een enquête over veiligheid, de veiligheidsmonitor 2017.  In deze enquête krijgen zij vragen voorgelegd als: Hoe veilig is uw buurt? Welke problemen in uw wijk heeft u ervaren? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? De deelnemers kunnen de vragen online invullen.

 • Basisschoolleerlingen Stichtse Vecht kunnen solliciteren naar functie van kinderburgemeester

  18 mei 2017 - Gemeente Stichtse Vecht krijgt met ingang van het schooljaar 2017/18 een kinderburgemeester. Het gemeentebestuur wil op die manier kinderen meer betrekken bij de besluitvorming in de stad. 'We vinden het belangrijk dat we ook kinderen betrekken bij het ontwikkelen en uitvoeren van gemeentelijke beleid. Ze zitten vaak boordevol goede ideeën.  Kinderen hebben de toekomst en verdienen aandacht, ook vanuit het openbaar bestuur. We willen hen graag een stem geven", aldus burgemeester Marc Witteman.

 • Eerste editie van ‘Gast van de Raad’

  18 mei 2017 - Dinsdag 16 mei is voor de eerste keer ‘Gast van de Raad’ georganiseerd. Zes inwoners hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van burgemeester Marc Witteman om als gast aanwezig te zijn bij de raadsvergadering van die avond. Gast van de Raad is een initiatief van burgemeester Marc Witteman om inwoners op een speciale manier kennis te laten maken met het hoogste bestuursorgaan van de gemeente.

 • Fase 2 Kockengen Waterproof feestelijk opgeleverd

  17 mei 2017 - In het bijzijn van bewoners en medewerkers van aannemer en gemeente heeft wethouder Pieter de Groene vandaag samen met een veertigtal leerlingen van groep 7 van basisschool De Wegwijzer bomen (wilg, es en els) geplant in het talud van de Van Lockhorstweg in Kockengen. Deze feestelijke activiteit markeerde de afronding van de werkzaamheden in fase 2 van Kockengen Waterproof. Tegelijk met het planten van de eerste boom begroeven zij een ‘tijdcapsule’ met een beschrijving van de gebeurtenis en alle namen van de deelnemers.

 • Dé gids voor 55-plussers in Stichtse Vecht

  16 mei 2017 - De 55-plusser van vandaag is meestal gezond en mondig, en staat met beide benen in de maatschappij. Ze gaan naar hun werk of zetten zich als vrijwilliger actief in voor de buurt, vereniging of kwetsbare medemens. De meeste 55-plussers willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. De gemeente stimuleert dat. Ook bij inwoners die hulp nodig hebben wordt nu vooral gekeken wat men nog zélf kan doen. Niet betuttelen maar mensen helpen en stimuleren om op eigen benen te staan waarbij ze hun eigen keuzes kunnen  maken en hun eigen leven leiden. Speciaal voor ouderen en hun mantelzorgers is er daarom de 55+ gids.

 • Onderzoek innovatieve technologie voor verbeterde dienstverlening in het sociaal domein

  15 mei 2017 - 'Als je een rolstoel of gehandicaptenparkeerkaart nodig hebt dan wil je dat eenvoudig, snel en veilig kunnen regelen met de gemeente. Er zijn steeds meer nieuwe digitale technieken die dit mogelijk maken.' Aan het woord is Tymon de Weger, wethouder Wmo, jeugdbeleid en jeugdzorg. 'Daarom onderzoeken we of we de innovatieve Blockchain technologie kunnen gebruiken voor verdere verbetering van onze dienstverlening in het sociaal domein.'

 • Als huurder besparen op energiekosten?

  11 mei 2017 - Met het project Energiebox kunnen huurders uit gemeente Stichtse Vecht hulp krijgen bij het besparen op hun energie. In totaal kunnen ruim 100 huurders van deelnemende woningcorporaties Portaal en Woonstichting Kockengen, gebruik maken van het aanbod.

 • Provincie start preventieve bestrijding eikenprocessierups

  11 mei 2017 - De eikenprocessierups is in aantocht. Onder het motto ´voorkomen is beter dan genezen´ is de provincie Utrecht deze week begonnen met het besproeien van ruim 4000 eiken langs provinciale wegen met een biologisch bestrijdingsmiddel. Dit om te voorkomen dat de rupsen nesten gaan bouwen in deze bomen en overlast veroorzaken in de vorm van allergische reacties bij voorbijgangers.

 • Speciaal voor jongeren: word ZomerOndernemer

  8 mei 2017 - Ben jij tussen de 15 en 22 jaar en heb je een idee om een eigen bedrijf te starten of ben je nog op zoek naar vakantiewerk? Dan is het project ZomerOndernemer iets voor jou!

 • Aangepaste openingstijden

  8 mei 2017 - Op en rond de komende feestdagen zijn we gesloten. U kunt geen afspraak bij ons inplannen voor donderdag 25 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 26 mei, en voor 5 juni (Tweede Pinksterdag). Ook kunt u op deze dagen niet langskomen om een eerder afgehaald reisdocument of gehandicaptenparkeerkaart af te halen.

 • Voorlichtingsbijeenkomst voor ouderen: veiligheid en financiën

  4 mei 2017 - Veiligheid is voor veel ouderen een belangrijk onderwerp. Veiligheid is van belang om prettig te kunnen leven. U kunt zelf veel doen om uw gevoel van veiligheid te vergroten. Samen met Veilig Thuis Utrecht, de brandweer, Unlocked, de Seniorenraad en Welzijn Stichtse Vecht organiseert gemeente Stichtse Vecht verschillende voorlichtingsbijeenkomsten over ‘Veiligheid in en om het huis’, zoals brand- en inbraakpreventie en financiële veiligheid. Op 18 en 22 mei zijn er bijeenkomsten waarin veiligheid en financiën centraal staan.

 • Persoonlijke brief van burgemeester Marc Witteman

  3 mei 2017 - Lees hier de brief van burgemeester Marc Witteman aan alle inwoners van Stichtse Vecht.

 • Toespraak Dodenherdenking geschreven door 5 VWO leerling van RSG Broklede

  4 mei 2017 - Rick Rodenburg uit Maarssen, leerling van 5 VWO van RSG Broklede, heeft de toespraak geschreven die burgemeester Witteman zal uitspreken tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Loenen aan de Vecht. De burgemeester en de eigen medeleerlingen van Rick hebben zijn toespraak uitgekozen als beste toespraak.  

 • Burgemeester Stichtse Vecht beperkt aantal taken

  4 mei 2017 - Marc Witteman, burgemeester van Stichtse Vecht, zal vanwege zijn ernstige ziekte en noodzakelijke medische behandelingen een deel van zijn taken overdragen aan de wethouders. De burgemeester legt, in overleg met de gemeenteraad,  in zijn functioneren de prioriteit bij zijn functie als voorzitter van de raad en het college van B&W. Ook de wettelijke taken in het kader van Openbare Orde en Veiligheid blijft hij behartigen. Daarnaast wil de heer Witteman voor de inwoners een bereikbare en toegankelijke burgemeester blijven en er zijn voor de inwoners op de momenten die er toe doen. Zo zal de burgemeester vanavond op 4 mei aanwezig zijn bij de Dodenherdenking in Loenen, samen met eerste locoburgemeester Pieter de Groene.

 • Presentatie Ambitie voor Cultuur op 9 mei in commissie

  4 mei 2017 - De Ambitie voor Cultuur is gereed. De ambitie is tot stand gekomen uit het culturele veld en wordt door het college van B&W overgedragen aan de raadscommissie. De Ambitie voor Cultuur wordt op dinsdag 9 mei 2017 gepresenteerd en aangeboden in de informatieve commissie. De commissieleden hebben die avond de gelegenheid met de auteurs, begeleidingscommissie en wethouder in gesprek te gaan. Voor de presentatie zijn de vele gesprekspartners die een bijdrage hebben geleverd aan de Ambitie voor Cultuur uitgenodigd. Zij worden ook in de gelegenheid gesteld om te reageren. Iedereen is van harte welkom voor de presentatie in Boom en Bosch aan de Markt 13 in Breukelen.

  Lees meer over presentatie Ambitie voor Cultuur op 9 mei in commissie

 • Toespraken Dodenherdenking 2017

  4 mei 2017 - Vanavond heeft burgemeester Marc Witteman tijdens Dodenherdenking in Loenen aan de Vecht de toespraak van Rick Rodenburg uit Maarssen, leerling van 5 VWO van RSG Broklede uitgesproken. De burgemeester en de eigen medeleerlingen van Rick hebben zijn toespraak uitgekozen als beste toespraak. Ook locoburgemeester Pieter de Groene was bij de herdenking aanwezig.

  Net als vorig jaar heeft burgemeester Witteman de hulp ingeroepen van de jongere generatie om de toespraak voor de 4 mei herdenking te schrijven. Ditmaal zijn dat de leerlingen van 5VWO van RSG Broklede in Breukelen.

  De andere twee toespraken zijn geschreven door Mariselle Pieters en Ward van Elk. De vertegenwoordigers van het gemeentebestuur hadden de keuze om zelf één van de drie toespraken die waren voorbereid, uit te spreken.

 • Koninklijke onderscheidingen voor 13 inwoners van Stichtse Vecht

  26 april 2017 - Vandaag hebben 13 inwoners van Stichtse Vecht een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Marc Witteman. De uitreiking vond plaats tussen 10:00 - 12:00 uur in het Dr. Albert Heijngebouw van Business Universiteit Nyenrode, Straatweg 25, 3621 BG Breukelen.

  Lees meer over koninklijke onderscheidingen voor 13 inwoners van Stichtse Vecht

 • Storing lantaarnpalen in Maarssenbroek

  26 april 2017 - Vanwege een storing zijn de lantaarnpalen gisteren en in de nacht naar woensdag niet aangegaan. Er wordt op dit moment volop gewerkt om de storing zo spoedig mogelijk te verhelpen. Stedin is bezig met het doormeten van de hoofdkabels die het gebied aansturen. Ze meten nu waar de storing zit en in welke kabel. Als dit heeft plaatsgevonden, is er pas iets te zeggen over oorzaak maar ook over termijn van herstel.

 • Brug centrum Kockengen met onmiddellijke ingang afgesloten

  26 april 2017 - De houten Driestammenbrug (‘witte brug’) over de Heycop in het centrum van Kockengen is sinds vandaag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers hebben nog wel doorgang. Bij inspectie is in verschillende delen van de brug houtrot aangetroffen.

  Lees meer over brug centrum Kockengen met onmiddellijke ingang afgesloten

 • Iets gevonden of verloren?

  26 april 2017 - In Stichtse Vecht brengt u gevonden voorwerpen niet naar de politie, maar naar de gemeente. Die beheert gevonden en verloren voorwerpen. Via www.stichtsevecht.nl/verlorenofgevonden kunt u gevonden en verloren voorwerpen aanmelden, en zelf het bestand met gevonden voorwerpen doorzoeken.

 • Steunbetuiging UNESCO-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie

  21 april 2017 - Regionale bestuurders van gemeenten, waterschappen en grote eigenaren zoals Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 april 2017 hun steunbetuiging voor de Unesco nominatie aan de Liniecommissie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie overhandigd. De ondertekening en aanbieding van de steunbetuiging vond plaats op Fort Voordorp in Groenekan. De ondertekening is een belangrijke stap op weg naar de UNESCO Werelderfgoedstatus van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) als uitbreiding van het sinds 1996 bestaande WerelderfgoedStelling van Amsterdam (SvA).

  Lees meer over steunbetuiging UNESCO-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie

 • Veilig Thuis: bel 0800 - 2000

  20 april 2017 - Veilig Thuis is er voor iedereen die hulp nodig heeft wanneer het thuis niet veilig is: kinderen, volwassenen, ouderen, familie, buren en andere omstanders. Veilig Thuis is er niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor degenen die merken dat ze soms hun woede niet onder controle hebben. Zonder hulp van buitenaf is het vaak moeilijk om daar iets aan te doen.

 • Fietsen of varen langs de Koningsroute

  18 april 2017 - Volgende week donderdag is het Koningsdag. Misschien een leuke gelegenheid om de Koningsroute te varen of te fietsen. De fietsroute (75 km) doet alle 12 kernen van gemeente Stichtse Vecht aan en de vaarroute voert over de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Alle routes leiden langs plekken die een relatie hebben met het Koninklijk huis. Op de stoppunten van de routes vindt u teksten en fotomateriaal die u meer vertellen over wat daar gebeurd is.

 • Burgemeester sluit woningen na vondst hennepkwekerijen

  18 april 2017 - Op last van burgemeester Marc Witteman zijn vanochtend twee woningen in de wijk Zwanenkamp gesloten en verzegeld. Aanleiding voor de sluiting is de vondst van vijf hennepkwekerijen. Deze werden aangetroffen tijdens een grootschalige controle op 22 februari dit jaar. Op vier adressen zijn toen in totaal 1.100 hennepplanten aangetroffen. De sluiting vindt plaats op grond van de Opiumwet. De eigenaren mogen pas na drie maanden weer in hun woning.

  Lees meer over burgemeester sluit woningen na vondst hennepkwekerijen

 • Doe mee met de U-pas

  13 april 2017 - De U-pas is een gratis meedoen-pas voor mensen met een laag inkomen in Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve, culturele en recreatieve activiteiten in de regio Utrecht. Ook zijn er bijdragen voor de schoolkosten van uw kind.

 • Burgemeester Witteman lanceert buurtpreventiestichtsevecht.nl

  13 april 2017 - Door op een virtuele knop te drukken lanceerde burgemeester Marc Witteman woensdag 12 april officieel de website www.buurtpreventiestichtsevecht.nl.  Hij deed dat in aanwezigheid van initiatiefnemers Susan Wildenberg en Marko Hoven en een vertegenwoordiger van de politie.

 • Gerda Kazius is 75ste deelnemer 100-100-100

  13 april 2017 - “Ik zag de borden langs de kant van de weg en zei al tegen mijn man dat ik ons wilde opgeven. Dat heb ik pas in het laatste weekend gedaan. En dat heeft mij deze prijs opgeleverd. Dat is leuk”, vertelt Gerda.

 • Burgemeester en wethouders in gesprek met 50 mantelzorgers

  13 april 2017 - Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een naaste. Zoals hun partner, kind, vader of moeder. Welk effect heeft dat op hun eigen leven? En wat hebben mantelzorgers nodig om hun mooie maar soms ook zware  taak vol te houden. Daarover vertelden 50 mantelzorgers tijdens een speciale bijeenkomst in Boom en Bosch (Breukelen) aan het college van B&W. Ondertussen werden de mantelzorgers verwend met wat lekkers. Er kwamen veel indrukwekkende verhalen op tafel.

 • Een brandveilig thuis

  13 april 2017 - VRU brandweer wil de samenleving brandveiliger maken door meer energie te steken in het voorkomen van brand. Daarom deze tips van VRU brandweer over brandveiligheid.

 • Cursus Digisterker: leer werken met gemeentesite

  12 april 2017 – Dinsdag 11 april tijdens de cursus Digisterker, georganiseerd door Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, kwam onze gemeentelijke website aan bod. Senioren die deze cursus volgen leren hoe ze deze website kunnen gebruiken.

 • Houd rekening met openstaande bruggen

  6 april 2017 - Het vaarseizoen is weer begonnen. Gezellig, veel boten op de Vecht. Voor het verkeer op de weg betekent dit dat u er rekening mee moet houden  dat de bruggen regelmatig open zullen staan. Dat kan enige vertraging met zich meebrengen. Uiteraard zullen de brugwachters zoveel mogelijk rekening houden met drukke momenten op de oevers.

 • Recordaantal deelnemer aan IkPas 2017

  6 april 2017 - Op 31 maart 2017 hebben bijna 1.000 inwoners in de regio Utrecht 30 dagen lang geen alcohol gedronken. Hiermee is de actie IkPas 2017 succesvol afgerond. Landelijk hebben 10.880 mensen zich via de website aangemeld voor IkPas. Het is dit jaar voor het eerst dat inwoners uit alle gemeenten in de provincie Utrecht meedoen aan de actie. Met bijna 1.000 deelnemers staat provincie Utrecht landelijk op plaats 1 met de meeste deelnemers, een landelijk èn regionaal record.

 • Nieuwe plannen herontwikkeling dorpshuis de Veenkluit

  4 april 2017 - De afgelopen maanden hebben de Stichting dorpshuis de Veenkluit in Tienhoven en de gemeente intensief gesproken over de herontwikkeling van het dorpshuis de Veenkluit en het directe gebied er om heen. De wens tot herontwikkeling is niet nieuw. De eerste plannen werden al meer dan 10 jaar geleden gemaakt.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

  Lees meer over Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

 • Grote drukte bij aanvraag paspoorten en identiteitskaarten

  28 maart 2017 - Verloopt uw reisdocument binnenkort? Maak op tijd uw afspraak. Dan weet u zeker dat u het nieuwe reisdocument op tijd ontvangt. We verwachten namelijk grote drukte de komende maanden.

 • Boomfeestdag in Stichtse Vecht uitgesteld

 • Betaald parkeren Scheendijk-Noord

  28 februari 2017 - Van 1 april 2017 tot en met 30 september  2017 moet er betaald worden voor parkeren aan de Scheendijk-Noord in Breukelen. Bent u van plan om dit recreatiegebied veelvuldig met de auto te bezoeken, dan kunt u een parkeerkaart aanvragen.

 • Vergoeding voor te late uitbetaling pgb

  23 februari 2017 - Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb) of bent u pgb-zorgverlener? En heeft u kosten gemaakt omdat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in 2015 het pbg te laat uitbetaalde? Dan kunt u misschien een vergoeding voor die kosten krijgen. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Op www.compensatieregelingpgb.nl checkt u of u in aanmerking komt voor de vergoeding. Doe de test.

 • Waarschuwing voor schaatsen op natuurijs

  20 januari 2017 - Het heeft de afgelopen dagen gevroren, met overdag soms lichte dooi. Gemeente Stichtse Vecht waarschuwt schaatsliefhebbers niet te schaatsen op natuurijs in de gemeente. Volgens de schaatsbond KNSB is het natuurijs op verschillende plekken niet veilig.

 • Collectieve aanvullende verzekering voor vrijwilligers

  2 januari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft voor vrijwilligers een basispolis afgesloten waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt en een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd.

 • Nieuwe werkwijze huishoudelijke hulp

  8 december 2016 - Gemeente Stichtse Vecht trekt jaarlijks € 400.000,- extra uit voor de Hulp bij het Huishouden. Ook zijn nieuwe uitvoeringsregels vastgesteld die aansluiten bij de uitspraken die de Centrale Raad van Beroep deed op 18 mei 2016. Zo wil Stichtse Vecht garanderen dat iedereen die hulp nodig heeft voldoende hulp kan krijgen.

RSS

Aangepaste openingstijden in mei en juni vanwege meerdere feestdagen.

uw mening telt