Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Waar is de schoonste straat van Maarssen, Tienhoven en Oud-Zuilen?

  22 augustus 2019 - In de maand september organiseren woningcorporatie Portaal, gemeente Stichtse Vecht en Verheij Integrale Groenzorg de wedstrijd ‘de schoonste straat’. Vindt u dat u in de schoonste straat woont? Doe dan samen met uw buren mee en wellicht wordt uw straat naast schoon straks ook groener. De winnende straat krijgt een budget van 1000 euro om samen met Verheij Groenzorg hun straat groener en kleurrijker te maken.

 • Dit weekend groot onderhoud A2 ter hoogte van Abcoude (richting Utrecht)

  22 augustus 2019 - Aankomend weekend van vrijdag 23 augustus 19.00 uur tot maandag 26 augustus 05.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen. In verband met deze werkzaamheden is op- en afrit (3) Abcoude richting Utrecht afgesloten. Daarnaast is de verbindingsweg A9/A2 in knooppunt Holendrecht vanuit Haarlem richting Utrecht afgesloten. Tussen Holendrecht en Vinkeveen zijn minder rijstroken beschikbaar. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd en omleidingen.

 • Gemeente stimuleert een gezonde leefstijl

  22 augustus 2019 - “Wie gezond leeft, zit lekker in z’n vel en kan voluit meedoen aan de samenleving. Daarom zetten we in op gezondheid van onze inwoners, met een positieve en preventieve benadering.” Dat zegt wethouder Volksgezondheid Hetty Veneklaas namens het college van B&W. Het college legt binnenkort de nota positief gezondheidsbeleid 2020-2023 aan de raad voor waarin deze aanpak staat beschreven.

 • Vanaf september leging kliko restafval in buitengebied boven N201 1 x in 4 weken

  21 augustus 2019 - De bewoners van het buitengebied boven de N201 houden hun grijze kliko voor het restafval. Deze wordt vanaf september 1 keer per 4 weken geleegd.

 • Laatste weekend onderhoud Zuilense Ring: 23 - 26 augustus

  21 augustus 2019 - Er heeft groot onderhoud plaatsgevonden aan 3 viaducten in de N230, Zuilense Ring, in opdracht van de provincie Utrecht. Het groot onderhoud betrof het vervangen van de voegovergangen van de viaducten. Voor de werkzaamheden was het nodig om rijbanen af te sluiten. Het laatste werk vindt plaats in het weekend van 23-26 augustus. Er hoeft geen rijbaan te worden afgesloten. Het verkeer kan langs het werk rijden.

 • Fietst u in schone lucht?

  21 augustus 2019 - Wilt u weten of u in schone lucht fietst, maak dan gebruik van een unieke kans. De provincie Utrecht wil meer informatie over de fijnstofconcentraties op fietsroutes in de provincie. Dit willen ze meten door aan inwoners een metertje beschikbaar te stellen. Fietst u veel en vindt u het leuk om hieraan mee te werken, geef u dan nu op.

 • Stichting Leergeld Stichtse Vecht zoekt vrijwillige coördinator

  19 augustus 2019 - Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen. Zo kunnen kinderen meedoen aan activiteiten binnen en buiten school. De stichting betaalt de kosten (of een deel daarvan) direct aan de school, de club of de winkelier. Landelijk zijn er 105 lokale Leergeld stichtingen. Leergeld Stichtse Vecht is een onafhankelijke stichting, in oprichting. Voor een vliegende start zoekt de stichting een vrijwillige coördinator!

 • Dierenambulancezorg in Stichtse Vecht 

  15 augustus 2019 - Gemeente Stichtse Vecht en het Huisdierenmeldpunt Utrecht hebben na een aantal gesprekken besloten om per direct de samenwerking te beëindigen. Het Huisdierenmeldpunt Utrecht heeft zich ruim 2,5 jaar ingezet voor huis- en zwerfdieren in Stichtse Vecht en zo veel huisdiereigenaren blij gemaakt met het terugvinden van hun huisdieren. Ook hebben zwerfdieren via het Huisdierenmeldpunt de verzorging gekregen die zij nodig hadden. Aan deze samenwerking komt nu voortijdig een einde.

 • Weekend 16 augustus: werkzaamheden A2

  15 augustus 2019 -  Komend weekend voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit, aan de A2 tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel. Daarom is de parallelrijbaan het hele weekend afgesloten voor het verkeer in de richting van Utrecht. Doorgaand verkeer blijft mogelijk via de hoofdrijbaan. 

 • Reageer op ontwerpen van project Toekomst N201

  15 augustus 2019 - De N201 vormt al jaren het grootste doorstromingsknelpunt in de provincie Utrecht. Het programma Toekomst N201, geleid door Provincie Utrecht, moet daar verandering in brengen. In juli 2019 zijn schetsontwerpen en aanvullende maatregelen besproken, die mogelijk een oplossing bieden voor de 7 knelpunten op het traject tussen Amstelhoek en Vreeland. 

 • Kom naar de inspiratiesessie over Swim To Fight Cancer op 27 augustus

  14 augustus 2019 - Swim to Fight Cancer begon als een kleine, sportieve inzamelingsactie tegen kanker. Inmiddels is ‘de Swim’ uitgegroeid tot een landelijk bekend evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Hoe is het Limore Noach (landelijk initiatiefnemer) en Karitha Wassenaar (voorzitter Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht) gelukt om zo’n succes te maken van de Swim? En hoe zorgen zij voor zoveel betrokkenheid bij de vrijwilligers en donateurs? Die vragen worden beantwoord tijdens de inspiratiesessie op dinsdag 27 augustus, van 16:00 tot 17:00 uur in het restaurant van de gemeente. Iedereen is welkom!

 • Frank Halsema nieuwe gemeentesecretaris Stichtse Vecht

  13 augustus 2019 - Frank Halsema is door het college aangesteld als waarnemend gemeentesecretaris Stichtse Vecht. Frank wordt daarmee de eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de organisatie. De unanieme voordracht van de selectiecommissie is hiermee overgenomen. De waarnemingsperiode duurt 1,5 jaar. 

 • Incident datalek e-mailadressen

  13 augustus 2019 - Op dinsdag 6 augustus 2019 verstuurde gemeente Stichtse Vecht een e-mail naar 175 inwoners. In die mail nodigden we hen uit voor een klanttevredenheidsonderzoek, naar aanleiding van hun afspraak bij de gemeente. Per ongeluk waren in deze mail de e-mailadressen van alle ontvangers zichtbaar. Er is geprobeerd de e-mail in te trekken. Dit leidde tot nog een
  e-mailbericht, waarin alle e-mailadressen zichtbaar waren. We ondernemen actie om zulke vergissingen in de toekomst te voorkomen.

 • Werk aan de weg Vreeland: Hijswerkzaamheden Boterweg

  12 augustus 2019 - De Boterweg in Vreeland wordt op dinsdag 13 augustus (7:00 - 9:00 uur) en vrijdag 16 augustus
  (7:00 uur - 16:00 uur) tijdelijk afgesloten. Een mobiele hijskraan staat op de weg om materialen over een woning heen te takelen. 

 • Werkzaamheden A2 komend weekend

  8 augustus 2019 - Van vrijdag 9 augustus 19:00 uur tot maandag 12 augustus 5:00 uur is de hoofdrijbaan afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel, in de richting van Utrecht. Verkeer wordt via de parallelbaan van de A2 geleid. Ook zijn er lokale afsluitingen.

 • Veteranenbijeenkomst Stichtse Vecht 14 september 2019

  8 augustus 2019 - Park Goudestein in Maarssen is zaterdag 14 september, van 12:30 tot 17:00 uur, het decor voor de lokale Veteranendag 2019. De gemeente organiseert deze bijeenkomst elk jaar, om de veteranen die in Stichtse Vecht wonen te bedanken voor hun inzet in dienst van vrede en veiligheid, nu en in de toekomst. Dit keer in nauwe samenwerking met de Stichting 43e Bevoorradingscompagnie en het Vechtstreekmuseum. Ook zoekt de gemeente nog vrijwilligers die mee willen denken over de invulling van het programma.

 • Eerste certificaat 'Veilige handel in gebruikte goederen' uitgereikt

  7 augustus 2019 - Burgemeester Van Mastrigt heeft op 6 augustus 2019 het eerste certificaat en sticker 'Veilige handel in gebruikte goederen' uitgereikt, aan Age van ’t Hoff en zijn echtgenote Tineke. De gelijknamige fietsenhandelaar in Breukelen bestaat deze maand 105 jaar en heeft zich als eerste bedrijf aangemeld bij het Digitaal Opkopers Register (DOR). Vanaf 1 september 2019 is dit landelijk register verplicht is voor handelaren in gebruikte goederen.

 • Loenen aan de Vecht: werkzaamheden middenspanning

  5 augustus 2019 - Van 2 september om 7:00 uur t/m uiterlijk 21 september om 16:00 uur (inclusief nachten) is er een om-en-om-regeling met tijdelijke verkeerslichten op de Oostkanaaldijk. Er wordt een middenspanningsaansluiting gemaakt, door en in een berm onder de weg.

 • Aanvullende maatregelen Wethouder D.M. Plompbrug Oud-Zuilen

  1 augustus 2019 - In juni is de Wethouder D.M. Plompbrug met verkeersborden afgesloten voor zwaar verkeer (meer dan 3500 kg). Omdat er nog steeds zwaar verkeer over de Plompbrug rijdt, zijn barriers aan weerszijde van de brug geplaatst. Ook zullen we later nog een verkeerscamera plaatsen. 

 • Veilig zwemmen: controleer de plek via zwemwater.nl

  25 juli 2019 - Een frisse duik: heerlijk met dit warme weer. Maar niet overal is het zwemwater veilig en schoon. Zwemwater van slechte kwaliteit vergroot de kans op huid-, maag- en darmklachten.

 • Doe mee aan de training 'Tips voor langer fietsplezier'

  23 juli 2019 - Nederland is een land van fietsers: we fietsen vanaf onze prille jeugd tot we soms wel 94 of 95 jaar oud zijn. De fiets is niet alleen een betaalbaar en praktisch vervoermiddel, maar draagt ook bij aan een betere gezondheid, een beter milieu en een stukje zelfstandigheid. In samenwerking met de provincie Utrecht en de Fietsersbond biedt gemeente Stichtse Vecht voor 60-plussers de mogelijkheid deel te nemen aan de gratis training Tips voor langer fietsplezier. Deze vindt plaats op donderdag 29 augustus, van 9:30-15:30 uur, in Boom en Bosch, Markt 13 in Breukelen.

 • Voortgang werving gemeentesecretaris

  23 juli 2019 - Op de vacature voor gemeentesecretaris Stichtse Vecht hebben 24 personen gereageerd. Na selectie zijn er 6 personen voor een kennismakingsgesprek uitgenodigd. Uiteindelijk is er één kandidaat overgebleven. In augustus volgt het afrondende gesprek, waarna we de naam van onze nieuwe gemeentesecretaris bekend maken.

 • Werk aan de weg Breukelen: herstel kabel

  23 juli 2019 - Op 25 juli tussen 7:00 en 11:00 uur wordt Otterspoorbroek afgesloten. Dit voor het herstellen van een laagspanningskabel, na schade.

 • Werk aan de weg Maarssen: herstel middenspanningskabel           

  23 juli 2019 - Op 25 en 26 juli, van 7:00 t/m 16:00 uur, wordt er een om-en-om regeling ingesteld op de Kerkweg. 

 • Nieuwe fase werkzaamheden A2

  18  juli 2019 - De werkzaamheden aan de A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel gaan een nieuwe fase in. Tot nu toe is er gewerkt tussen Holendrecht en Maarssen. In de komende werkweekenden gaat Rijkswaterstaat aan de slag op de A2 tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel.

 • Nieuwe Agenda voor Loenen aan de Vecht

  18 juli 2019 - Carlijn Jansen en Kees Hobo van de Dorpsraad Loenen aan de Vecht overhandigen De Agenda voor Loenen aan de Vecht 2019-2023 aan gebiedswethouder Van Dijk. Dit nieuwe plan vervangt het Dorpsontwikkelingsplan uit 2012 dat eind 2018 verliep.

 • Anti-inbraaktips tijdens de vakantie

  18 juli 2019 - De zomervakantie is aangebroken in Stichtse Vecht. De komende weken gaan veel mensen weer op vakantie. Om ervoor te zorgen dat het huis er bij thuiskomst nog hetzelfde uitziet, geven wij u graag een aantal preventietips mee.

 • Voormalige brugwachterswoning gaat in de verkoop

  18 juli 2019 - De brugwachterswoning aan de Breedstraat 2 in Maarssen staat op de lijst van vastgoedobjecten die de gemeente versneld wenst af te stoten. Na het overlijden van de brugwachter vorig jaar, die in de woning mocht blijven wonen na zijn pensioen, is de voormalige brugwachterswoning vrijgekomen. De woning heeft geen maatschappelijke functie meer sinds de bediening van de brug volledig is geautomatiseerd. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten de woning middels een openbare procedure in de verkoop te zetten. Op dit moment is de woning anti-kraak verhuurd met een maandelijks opzegbare huur.

 • Wat te doen bij hevige regenval

  17 juli 2019 - Het klimaat verandert. De intense zomerbuien worden heftiger, daar hadden we afgelopen vrijdag in onze gemeente en ook in andere delen van Nederland last van. Vooral grote neerslaghoeveelheden in zeer korte tijd kunnen overlast veroorzaken. Water op straat is tijdens zulke piekbuien niet te voorkomen. De straten dienen ook als buffer van regenwater om schade aan woningen te voorkomen. Het kan enige tijd duren voordat het water door de riolering is afgevoerd of in de grond is weggezakt.

 • Strook gemeentegrond kopen? Reageer voor 1 oktober

  11 juli 2019 - Gemeente Stichtse Vecht voert vanaf 2017 het project Grondgebruik uit. Het doel van het project Grondgebruik is het regelen van het gebruik van gemeentegrond op plekken waar dat (nog) niet was gebeurd. Ook is het voor inwoners van de gemeente mogelijk om een aanvraag in te dienen om een strook gemeentegrond aan hun tuin toe te voegen.

 • Verkeersomleidingen dancefestival Ultrasonic

  11 juli 2019 - Op zaterdag 13 juli is het jaarlijkse dancefestival Ultrasonic. Dit wordt gehouden op het strandbad van de Maarsseveense Plassen in Maarssen tussen 12:00 en 23:00 uur. Tijdens het evenement zijn er ook wegafsluitingen door werkzaamheden van de Provincie aan de Zuilense Ring en Rijkswaterstaat aan de A2. Bezoekers van het festival die vanaf de A2 de Zuilense Ring willen oprijden worden via de A-wegen, namelijk A2, A12, A27 en de N230 (Zuilense Ring) omgeleid door middel van bebording. Op en rond het evenementterrein worden verkeersregelaars ingezet.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Maarten J. van Dijk

  10 juli 2019 - Oud-raadslid Maarten van Dijk van gemeente Stichtse Vecht heeft op 9 juli tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Van Dijk heeft de  onderscheiding gekregen omdat hij ruim 12 jaar raadslid is geweest voor de Partij van de Arbeid. Op 5 maart 2019 heeft hij voor de Partij van de Arbeid plaatsgenomen in het college van burgemeester en wethouders. Van Dijk mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Yvonne van Mastrigt.

 • Campagne Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2019 van start

  4 juli 2019 - Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Om dit werk te waarderen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met Gilde Stichtse Vecht en de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht elk jaar de Vrijwilligersprijs. Inmiddels heeft het Gilde de oproep om te nomineren verstuurd naar de vele vrijwilligersorganisaties in onze gemeente.

 • 3 kandidaten voor functie kinderburgemeester Stichtse Vecht

  12 juni 2019 - Een jury heeft vanmiddag drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht, voor de periode 2019 – 2020. Het gaat om Merle Schweppe, Irene Tennekes en Ole Roelofs. Wethouder Hetty Veneklaas, voorzitter van de jury, maakte de namen van de genomineerden bekend.

 • Bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor onherroepelijk

  6 juni 2019 - Dinsdag 5 maart heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor vastgesteld. Het definitieve bestemmingsplan heeft van 10 april tot en met 22 mei voor beroep ter inzage gelegen. Er is geen beroep of verzoek om een voorlopige voorziening aangetekend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

 • Pilot waterschap aangepast maaien sloten in Maarssenbroek

  22 mei 2019 - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de waterplanten in de sloten van Maarssenbroek aangepast maaien.

 • Drukte bij telefooncentrale gemeente

  22 mei 2019 - Vandaag is het erg druk met telefoontjes naar de gemeente. Het kan voorkomen dat u even moet wachten voor u iemand aan de lijn krijgt.

 • Gezocht: nieuwe kinderburgemeester

  16 mei 2019 - Gemeente Stichtse Vecht zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Aan het einde van het schooljaar 2018/19 zit de taak van kinderburgemeester Britt Klomp erop. Wil jij haar opvolger worden en een schooljaar lang opkomen voor de belangen van kinderen in Stichtse Vecht? Solliciteer dan naar de functie van kinderburgemeester. Alle kinderen die na de zomervakantie, dus in schooljaar 2019/20, in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden.

 • Storing opgelost, gemeente weer telefonisch bereikbaar

  10 mei 2019 - De grote landelijke telefoonstoring waar onze gemeente ook last van had is opgelost. De gemeente is telefonisch weer bereikbaar (vandaag nog tot 17:00 uur).

 • Subsidie voor innoverende agrariërs in Stichtse Vecht

  2 mei 2019 - Bent u agrariër in Stichtse Vecht en werkt u aan een leefbaar, kwalitatief en innovatief platteland? Dan kunt u een subsidieaanvraag indienen bij de provincie Utrecht! Vanaf 27 mei om 9.00 uur stelt de provincie 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor Utrechtse agrariërs die willen vernieuwen, verduurzamen en innoveren.

 • Rioolwerkzaamheden en reconstructie Herenweg / Gageldijk Maarssen

  26 april 2019 (update) - Vanaf 23 april 7:00 uur tot en met naar verwachting 31 maart 2020 wordt zowel de Herenweg als de Gageldijk in fases afgesloten.

 • Wilt u contact met de gemeente? Mail dan!

  23 april 2019 - Door omstandigheden is de gemeente vandaag telefonisch niet goed bereikbaar.

 • Werk aan de weg Maarssen: Om en om regeling Dr. Plesmanlaan

  23 april 2019 - Op dinsdag 30 april wordt er van 7:30 tot 17:00 uur op de Dr. Plesmanlaan tussen de M.A. de Ruyterstraat en de Jan van Galenstraat een tijdelijke om- en om regeling voor verkeer ingezet. Dit vanwege werkzaamheden aan het glasvezelnetwerk waarbij een verdeelkast wordt geplaatst.

 • Werkzaamheden A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel vanaf 8 april

  9 april 2019 - Op maandag 8 april startte het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De werkzaamheden die hinder voor het verkeer opleveren, vinden alleen ’s nachts en in 9 weekenden tussen mei en september plaats. Tijdens de werkzaamheden zijn minder rijstroken beschikbaar en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Naar verwachting is het werk in september afgerond.

 • Archiefmateriaal gezocht

  4 april 2019 - Gemeente Stichtse Vecht doet mee met een landelijk initiatief van het Nationaal Archief om periodiek lokale hotspots aan te wijzen, waarvan we naast ons eigen gemeentearchief ook particulier archief over willen verzamelen. Om op die manier een volledig beeld te behouden van belangrijke gebeurtenissen in de gemeente. De hotspots van gemeente Stichtse Vecht uit 2017 en 2018 zijn vastgesteld.

 • Volg ons live-blog over de verkiezingen

  20 maart 2019 - Vandaag vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats. Via ons live-blog blijft u op de hoogte hoe de verkiezingen in Stichtse Vecht verlopen.

 • Werk aan de weg Nigtevecht: Aanleg nieuwe wateraansluiting

  18 maart 2019 - Op donderdag 21 maart wordt de Vreelandseweg ter hoogte van huisnummer 47a afgesloten, voor een nieuwe wateraansluiting. Dit duurt van 7:00 tot 17:00 uur.

 • Nieuw in Stichtse Vecht: de Wooncoach Senioren

  5 maart 2019 - Bent u woonachtig in Maarssen, Maarssenbroek of Tienhoven in een grote sociale huurwoning of in het bezit van een eigen woning? En heeft u wel eens gedacht dat de woning niet meer zo geschikt is en niet meer past bij uw wensen en behoeften? Maar ziet u op tegen het vooruitzicht om te verhuizen of u weet niet goed hoe u moet beginnen? De Wooncoach kan u helpen met advies en het zetten van de juiste stappen. Deze dienstverlening is kosteloos en vrijblijvend en is mogelijk gemaakt door woningcorporatie Portaal en gemeente Stichtse Vecht voor de duur van (voorlopig) twee jaar tot 1 maart 2021.

 • Belastingaanslag 2019

  19 februari 2019 - De belastingaanslagen van Belastingen SWW met daarin de Waardering onroerende zaken (WOZ) en gebruikersbelasting (afvalstoffenheffing en rioolheffing) zijn verstuurd.

RSS