Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • 6 november pleegouderbijeenkomst

  18 oktober 2018 - Het pleegoudernetwerk Stichtse Vecht organiseert op 6 november 2018 een thema-bijeenkomst ‘Pleegkinderen en school’. Helen van Hattum en Elles Verschoor zijn beide pleegouder en werkzaam in het onderwijs. Zij hebben veel nuttige informatie voor pleegouders en pleegkinderen die naar school gaan (of willen gaan).

 • Iedere peuter een goede start

  17 oktober 2018 - Gaat uw kind al naar een peutergroep of kinderdagverblijf? Spelen met andere kinderen is goed voor de sociale ontwikkeling en zorgt dat uw kind zonder al te veel moeite de overstap naar de basisschool maakt. 

 • Welzijn op Recept

  17 oktober 2018 - Sinds oktober kunnen inwoners van Stichtse Vecht deelnemen aan ‘Welzijn op Recept’. Vindt u het moeilijk om na een ingrijpende gebeurtenis of een moeilijke periode het leven weer een positieve draai te geven of om aansluiting te vinden? Dan is Welzijn op Recept misschien iets voor u.

 • Nieuwe webpagina’s over onderhoud openbaar groen

  17 oktober 2018 - In het Verbeterplan Groen heeft de gemeente zich onder andere als doel gesteld om betere informatie te bieden over het groenonderhoud. Voor de zomer is daarvoor de groenkalender in het leven geroepen. En de volgende stap is gezet. Nu is er een startpagina op de website die over alle groene onderwerpen in de gemeente gaat.   

 • VvE Training: Energie Besparen en Opwekken

  17 oktober 2018 - Bestuursleden van VvE’s leren zuinig om te gaan met energie tijdens de Energiebesparingscursus. De cursus bestaat uit twee avonden: 30 oktober in het gemeentehuis van Nieuwegein en 20 november in het gemeentehuis van Zeist.

 • Winkels Stichtse Vecht mogen 23 en 30 december open

  18 oktober 2018 - Het college van B&W heeft besloten dat op de zondagen 23 en 30 december 2018 alle winkels in de gemeente Stichtse Vecht open mogen van 10:00 tot 17:00 uur. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan het verzoek van veel (supermarkt-)ondernemers.

 • Gemeente weer niet bereikbaar op 14 0346

  12 oktober 2018 - Sinds vanmorgen zijn we weer niet goed bereikbaar via 14 0346. Het probleem betreft voornamelijk dat we de klant niet kunnen horen aan de telefoon. Wat de oorzaak van deze storing is, is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer de storing verholpen is. We adviseren u ons te bellen via ons 'oude' telefoonnummer (0346) 25 40 00.

 • Ouderbijeenkomst jongvolwassen kinderen

  10 oktober 2018 - Als ouder is het belangrijk dat u voldoende weet van de veranderingen in het leven van uw (bijna) jongvolwassen kinderen. Op deze manier kunt u goed geïnformeerd keuzes maken samen met uw kind. Daarom hebben we UW Ouderplatform gevraagd op maandag 29 oktober een bijeenkomst te organiseren over zorg, onderwijs, werk, inkomen en wonen.

 • Maarssen-Dorp: 3 t/m 9 november renovatie brugdek Huis ten Boschstraat

  10 oktober 2018 - Van 3 november 20:00 uur tot en met 9 november 20:00 uur wordt het brugdek van de brug in de Huis ten Boschstraat vernieuwd. Ook worden enkele putten in de Huis ten Boschstraat opgehoogd.

 • Stichtse Vecht Klimaatneutraal in 2030

  10 oktober 2018 - Stichtse Vecht wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Er wordt dan evenveel energie duurzaam opgewekt als gebruikt. Dit is een ambitieuze opgave. In twaalf jaar moet de hele energievoorziening in de gemeente die omslag maken.

 • Groot onderhoud brug Nigtevecht Kanaaldijk Oost

  10 oktober 2018 - In het najaar voert Waternet namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, groot onderhoud uit aan de brug in Nigtevecht. Het onderhoud is nodig omdat veel onderdelen oud en versleten zijn. Ook gaat er meer verkeer over waardoor de brug zwaarder belast wordt dan vroeger. Voor de inwoners van Nigtevecht is er op donderdag 18 oktober een informatieavond.

  Lees meer over de werkzaamheden en de informatieavond op de website van Waternet.

 • Week van de Veiligheid

  10 oktober 2018 - Het is deze week de Week van de Veiligheid. Om extra aandacht te besteden aan veiligheid, wordt op donderdag 11 oktober de Veiligheidskrant samen met de VAR huis-aan-huis bezorgd. In de Veiligheidskrant leest u over veiligheidsthema’s die spelen in onze gemeente, zoals Ondermijning, Cybercrime en Babbeltrucs.

 • Groot onderhoud Nieuwe Weteringbrug Nieuwersluis

  9 oktober 2018 (update) - Van 8 tot en met 19 oktober 2018 voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan de Nieuwe Weteringbrug in de Rijksstraatweg (N402) in Nieuwersluis. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de brug in die periode vaak worden afgesloten voor wegverkeer.

 • Uitleg over 1e 24 uur gratis bewaakte zelfservice fietsenstalling bij station Maarssen

  5 oktober 2018 - In de periode van 8 tot en met 19 oktober zijn op enkele dagen bij de bewaakte zelfservice fietsenstalling bij station Maarssen speciale servicemedewerkers aanwezig. Zij geven reizigers die hun fiets nog niet in de bewaakte stalling stallen uitleg. Fietsers kunnen hun fiets hier elke 1e 24 uur gratis stallen met hun OV-chipkaart.

 • Doe mee met een groen idee

  4 oktober 2018 - Veel inwoners van onze gemeente hebben al het idee gehad om hun buurt mooier en groener te maken, zodat zij er fijn kunnen wonen. Heeft u een idee voor uw buurt? En wilt u samen met uw buren aan de slag met dat idee om de straat groener en kleurrijker te maken? Doe mee! De gemeente helpt u hier graag bij.

 • Waterschap nodigt bewoners uit voor waterexperiment

  4 oktober 2018 - Waterschap Amstel, Gooi en Vecht nodigt 150 omwonenden van de Loosdrechtse Plassen uit om de waterkwaliteit in kaart te brengen. Het waterschap is gestart met de werving voor Het Schone Waterexperiment, waarbij deelnemers met verschillende hulpmiddelen de waterkwaliteit meten.  

 • Mantelzorger krijgt waardering en steun

  4 oktober 2018 - Mantelzorgers, vaak familieleden, zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Soms zelfs 24 uur per dag. Anders dan vrijwilligers of beroepsmatige zorgverleners kiezen ze vaak niet bewust voor deze zorgtaken: ze doen het omdat zij een emotionele band hebben met degene voor wie ze zorgen.

 • Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht: 10 jaar!

  3 oktober 2018 - De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht is al 10 jaar lang hét aanspreekpunt voor iedereen binnen Stichtse Vecht die met vrijwillige inzet te maken heeft. En dat wordt gevierd met een nieuw logo en taart! Op maandag 1 oktober onthulde wethouder Hetty Veneklaas het nieuwe logo van de Vrijwilligerscentrale.

 • Samen werken aan leefbaarheid

  3 oktober 2018 - Heeft u hart voor uw omgeving en ziet u het platteland van Utrecht graag leefbaar en levendig? Weet u de leefbaarheid in uw dorp te verbeteren of wilt u anderen met een goed idee vooruit helpen? Kom dan donderdagavond 1 november naar het Utrecht-West Café in Linschoten. Het wordt een avond vol inspiratie, leuke contacten en saamhorigheid.

 • Jonge ouders, voorkom woningbrand

  2 oktober 2018 - Jonge ouders hebben meer kans op een woningbrand dan gemiddeld. Ze gebruiken vaker elektrische apparaten met een hoog brandrisico, zoals een wasdroger. Daarnaast nemen ze minder tijd om na te denken over het voorkomen van brand.

 • Bijzondere toneelvoorstelling in hooimijt op buitenplaats Gunterstein

  28 september 2018 - Op 8 november vindt de toneelvoorstelling ‘Boerderij in de buurt’ plaats in de historische hooimijt van de familie Van Tilburg op de buitenplaats Gunterstein in Breukelen. Het stuk begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en duurt tot ongeveer 22:00 uur. De voorstelling is een must voor iedereen die iets met het platteland heeft.

 • Programmabegroting 2019 ambitieus en solide

  27 september 2018 - De Programmabegroting 2019 is ambitieus en solide. Door het maken van  keuzes kan het college van burgemeester en wethouders  maatregelen nemen die de gemeente toekomstbestendiger maken. Nieuw is dat het college bij overschotten geld laat terugvloeien naar de inwoners.

 • Nieuwbouw brandweerkazernes Nigtevecht, Nieuwer Ter Aa en Tienhoven

  27 september 2018 - Gemeente Stichtse Vecht gaat de oude brandweerkazernes in Nigtevecht, Nieuwer Ter Aa en Tienhoven vervangen. Dit is nodig omdat deze posten niet meer voldoen aan de laatste bouwkundige en ARBO eisen. De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van de brandweer en gaat dus over de kazernes. De Veiligheidsregio Utrecht is verantwoordelijk voor het personeel en materieel.

 • Gemeenteraadsvergadering dinsdag 2 oktober

  27 september 2018 - Op dinsdag 2 oktober vergadert de gemeenteraad. Direct na de opening wordt de nieuwe kinderburgemeester Britt Klomp geïnstalleerd. Natuurlijk nemen we ook afscheid van onze ‘oude’ kinderburgemeester Mijke Moons. Daarna worden er een tiental hamerstukken behandeld.

 • Archeologiefestival Stichtse Vecht: 14 oktober

  27 september 2018 - (update) Op zondag 14 oktober 2018 vindt op landgoed Goudestein in Maarssen van 11:00-16:00 uur de eerste editie van het Archeologiefestival plaats. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Je eigen vondsten laten beoordelen, een historische markt met oude ambachten, een tentenkamp waarin het leven in de middeleeuwen wordt nagespeeld, zelf graven naar het verleden en een springkussen voor kinderen. Het festival is gratis toegankelijk.

 • Bladkorven in de wijk

  26 september 2018 - De bladeren vallen weer van de bomen. Op plekken waar veel bladeren blijven liggen, kan de ondergrond glad worden. Daarom plaatst gemeente Stichtse Vecht op verschillende plaatsen in de gemeente weer bladkorven, waar u zelf het opgeveegde bladafval in kwijt kunt.

 • Aanleg persleiding door Waternet

  26 september 2018 - Het rioolwater van de gemeente Maarssen wordt in 2019 niet meer op de rioolwaterzuivering (RWZI) Maarssen gezuiverd, maar op de RWZI Leidsche Rijn. Waternet legt daarom een persleiding aan van de Klokjeslaan in Maarssen tot aan de rioolwaterzuivering in Leidsche Rijn. Omdat de persleiding onder de grond komt te liggen moet op sommige plaatsen de straat opgebroken worden.

 • Nationale Duurzame Huizen Route in Stichtse Vecht

  26 september 2018 - De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform waar huiseigenaren hun ervaringen delen over duurzaam wonen. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning het hele jaar door op de website aanmelden. Hiermee inspireren zij anderen bij het verduurzamen van hun woning. Op zaterdag 3 en 10 november zijn veel woningen te bezoeken.

 • WoonEvent op 11 oktober inspireert en verbindt woningzoekenden en marktpartijen

  24 september 2018 - Donderdag 11 oktober vindt een WoonEvent plaats in het Cultuurhuis aan de Schepersweg 6a in Breukelen. Van 19.30 tot 22.30 uur kunnen woningzoekenden met een middeninkomen zich door specialisten laten informeren over hun mogelijkheden op de woningmarkt.

 • Zilveren draagmedailles van het Carnegie Heldenfonds voor Bas en Jeroen Lindhout

  22 september 2018 - Zaterdag 22 september ontvingen Bas en Jeroen Lindhout uit Nieuwer Ter Aa namens het Carnegie Heldenfonds uit handen van burgemeester Marc Witteman ieder een zilveren draagmedaille met inscriptie (de hoogste onderscheiding) en een loffelijk getuigschrift. De uitreiking vond plaats in het dorpshuis “Ons Genoegen” in Nieuwer Ter Aa.

 • Drukbezochte afsluitende bijeenkomst voor bewoners ’t Heycop

  21 september 2018 - Op 20 september was er een drukbezochte afsluitende bijeenkomst voor de bewoners van ’t Heycop, hun familie en alle hulpverleners en vrijwilligers die hebben geholpen bij de brand in ’t Heycop en de nasleep.

 • Inloopbijeenkomst mogelijke ontwikkeling tennislocatie LTV Breukelen

  20 september 2018 - Op maandag 8 oktober 2018 organiseert de gemeente van 19:30 tot 21:00 uur een inloopbijeenkomst om samen met omwonenden na te denken over eventuele woningbouw aan de Broekdijk-Oost.

 • Nationale Sportweek in Stichtse Vecht geopend met de ‘boks-hand-schoen’

  20 september 2018 - Wethouder Veneklaas opende maandag de Sportweek in Stichtse Vecht bij het therapeutisch zwemmen.

 • Raadslid Hans van Maanen stapt uit PVV

  20 september 2018 - Het raadslid Hans van Maanen heeft een brief aan burgemeester Van Mastrigt van Stichtse Vecht gestuurd dat hij niet langer deel uitmaakt van de fractie van de PVV (Partij voor de Vrijheid). Hij heeft dat besluit genomen omdat de werkwijze binnen zijn partij voor hem en de PVV niet gebracht heeft wat ze er van hadden verwacht.

 • Help het landschap van Stichtse Vecht te laten bloeien

  20 september 2018 - De eigenheid van het landschap van Stichtse Vecht wordt grotendeels bepaald door de aanwezigheid van kleine landschapselementen: moerasbermen aan sloten, houtwallen, bloeiende slootkanten, knotwilgen of geriefhoutbosjes (hout voor eigen gebruik). Er is nu een proef met subsidie en advies om deze bijzondere landschapselementen aan te leggen of te herstellen.

 • Informatieve commissievergaderingen 25 september

  20 september 2018 - Op 25 september staan er twee informatieve commissievergaderingen gepland. In deze vergaderingen worden de commissieleden (raadsleden en hun partijen) bijgepraat en/of geraadpleegd. Vaak gaat het in deze vergaderingen om de grotere onderwerpen die zich in een vroeg stadium bevinden. Het doel is om de commissieleden vroegtijdig te betrekken bij plannen die in ‘de maak’ zijn of te informeren over de stand van zaken. Er is geen ruimte voor politieke discussie of het delen van standpunten.

 • Beladen erfgoed in Stichtse Vecht

  20 september 2018 - ‘Beladen erfgoed’ is het thema van de maand september in het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Hoe zichtbaar is het beladen erfgoed in Stichtse Vecht? Ga op 30 september mee met de excursie die Juliette Jonker namens de gemeente organiseert.

 • Jongeren: organiseer een activiteit

  19 september 2018 - Gemeente Stichtse Vecht vindt het belangrijk dat jongeren zich kunnen vermaken en hun talenten kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunt de gemeente activiteiten en projecten dóór en vóór jongeren van 10 tot 23 jaar.

 • Safariweg weer open voor verkeer

  19 september 2018 - In de ochtend van woensdag 19 september is de opnieuw ingerichte Safariweg open gegaan voor het verkeer. In de zomer is er gewerkt aan een nieuwe inrichting van de weg om de nieuwe parkeergarage beter te ontsluiten. De nieuwe parkeergarage van het BISON Shopping Center wordt zaterdag 22 september feestelijk geopend.

 • Pont Nigtevecht uit de vaart

  19 september 2018 - De pont in Nigtevecht kampt met een technische storing. 

 • Opening Henk van der Griftpark zaterdag 22 september

  19 september 2018 - Zaterdag is de opening van het Henk van der Griftpark in Breukelen Noord. Het park bestaat al, maar krijgt de naam van oud-Breukelaar en wereldkampioen schaatsen Henk van der Grift. Hij is bij de opening aanwezig en onthult een bord. ’s Middags zijn er allerlei sportieve activiteiten in het park.

 • Officiële start omgekeerd inzamelen Nigtevecht

  18 september 2018 - Maandag 17 september gaf wethouder Linda van Dort het officiële startsein voor het omgekeerd inzamelen in Nigtevecht. Daar zijn nu alle ondergrondse containers geplaatst.

 • Alleen talent telt! laat werkgevers de vele talenten van mensen met een beperking zien!

  17 september 2018 - Op dinsdag 27 november 2018 organiseren de WerkgeversServicepunten uit de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht het evenement Alleen talent telt! in het FC Utrecht Stadion Galgenwaard. Werkzoekenden en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen 70 regionale werkgevers ontmoeten.

 • Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Boslaan 13 te Vreeland

  13 september 2018 - Het bestemmingsplan Boslaan 13 voorziet in de bouw van één nieuwe woning, de sloop van recreatieverblijven en de sloop van een aantal (voormalige) agrarische bijgebouwen aan de voorzijde van het perceel.

 • “We willen mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk helpen”

  13 september 2018 - Het college van B&W wil een bedrag van € 100.000 beschikbaar stellen zodat het project ‘Voorkomen & tijdig signaleren van financiële problemen’ ook in 2019 kan doorgaan. Het project is opgezet om inwoners met financiële problemen te vinden en zo vroeg mogelijk te helpen.

 • Plannen voor woningen Haarrijnweg in Maarssen

  13 september 2018 - Gemeente Stichtse Vecht vindt het belangrijk dat het perceel aan de Haarrijnweg 5 in Maarssenbroek ontwikkeld wordt. We zijn daarom met woningcorporatie Portaal in gesprek om te onderzoeken of de locatie van het voormalige Dierenhotel geschikt gemaakt kan worden voor het bouwen van sociale huurwoningen.

 • 18 september inspiratiesessie participatie overheid en samenleving

  12 september 2018 - Op dinsdag 18 september geeft Gerlinda Tijhuis-ten Brinke, adviseur participatie en Vers Bestuur, een inspiratiesessie over nieuwe vormen van participatie tussen overheid en samenleving. Inwoners, ondernemers en pers zijn uiteraard van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst is van 15:00 tot 16:00 uur in het restaurant van het gemeentekantoor aan de Endelhovenlaan 1 in Maarssen.

 • Probeer nieuwe sporten tijdens de Nationale Sportweek 2018

  12 september 2018 - De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Daarom zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties van 15 tot en met 29 september hun deuren open.

 • Binnenring Bisonspoor afgesloten vanaf vrijdagavond 21 september

  12 september 2018 - De binnenring Bisonspoor wordt vanaf vrijdagavond 21 september 21:00 uur afgesloten voor verkeer vanaf de ingang bij het politiebureau tot aan de hoek ter hoogte van New York Pizza. Tot het einde van het jaar vinden hier werkzaamheden plaats.

 • Omgekeerd inzamelen officieel van start in Nigtevecht

  12 september 2018 - Nigtevecht is de eerste kern waar het omgekeerd inzamelen van start gaat. In juli zijn de ondergrondse containers voor restafval geplaatst. Op 17 september overhandigt wethouder Linda van Dort de eerste passen aan de inwoners van de Petersburg in Nigtevecht.

 • College op bezoek bij de Scheendijk Noord

  7 september 2018 - Het college van burgemeester en wethouders heeft een werkbezoek afgelegd aan de Scheendijk Noord. Hier wordt in het kader van het project ‘een duurzame ontwikkeling van de Scheendijk’ een toekomstvisie opgesteld in samenspraak met bewoners, recreanten, ondernemers en belangengroepen. Doel is het gebied een ruimtelijke en een economische kwaliteitsimpuls te geven.

 • Herinrichting Safariweg: laatste werkzaamheden

  6 september 2018 - Van maandag 17 september in de ochtend tot en met woensdag 19 september 07:00 uur vinden de laatste werkzaamheden plaats voor het opnieuw inrichten van de Safariweg. Op 19 september in de ochtend is de heringerichte Safariweg klaar en weer open voor het verkeer.

 • Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2018: Nomineer nu!

  6 september 2018 - Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Om dit werk te waarderen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met het Gilde Stichtse Vecht elk jaar de Vrijwilligersprijs.

 • Ontwerpbestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor ter inzage

  22 augustus 2018 - Op vrijdag 24 augustus ligt het ontwerpbestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor zes weken lang ter inzage. Van 24 augustus tot en met 4 oktober kunt u hierop een zienswijze indienen.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook minstens 2 weken verlengd

  26 juli 2018 - Rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen blijven de tijdelijke verkeersmaatregelen nog minstens 2 weken van kracht. Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van het recreatieterrein per fiets te komen. Per week wordt bekeken of de tijdelijke maatregelen worden voortgezet.

 • Voortgang toekomstvisie Scheendijk

  19 juli 2018 - Op donderdag 24 mei hebben ongeveer 150 bewoners, bezoekers en ondernemers met elkaar gesproken over de toekomst van de Scheendijk. Dit aan de hand van vijf thema’s: wonen, werken, recreëren, ondernemen en groen & water. De uitkomsten van deze bijeenkomst zijn vastgelegd in een beeldverslag. Hoe nu verder?

 • Stichtse Vecht bij beste 10 organisaties Overheidsawards

  12 juli 2018 - Stichtse Vecht is genomineerd bij de jaarlijkse Overheidsawards voor overheidsorganisatie van het jaar!

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  20 december 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

  30 november 2017 - Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Het liefst in uw eigen buurt? Dan is er de Sociale kaart. De Sociale kaart is een website met een database. Daarin vindt u praktische informatie en contactgegevens van lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen.

 • We gaan afval omgekeerd inzamelen

  17 juli 2018 (update) - Elk huishouden heeft afval. Door het afval beter te scheiden kunnen veel grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Zo hoeft er minder restafval verbrand te worden. Dat bespaart kosten, energie en er komen minder afvalstoffen in de lucht terecht. Om dit te kunnen doen, keren we de manier waarop we tot nu toe afval inzamelden om: het ‘Omgekeerd Inzamelen’. Alle afval dat gerecycled kan worden, wordt aan huis opgehaald. Het restafval brengt u zelf weg naar een afvalcontainer in de buurt. Om het u makkelijk te maken, wordt de restafvalcontainer vervangen door een afvalbak voor plastic, blik en drankkartons (PMD).

RSS