Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Negatief zwemadvies De Strook

  15 augustus 2018 - Vanaf 13 augustus geldt er een negatief zwemadvies bij strand 'De Strook' aan de Loosdrechtse Plassen, aangezien de kwaliteit van het water daar onvoldoende is.

 • Jongeren: organiseer een activiteit

  15 augustus 2018 - Gemeente Stichtse Vecht vindt het belangrijk dat jongeren zich kunnen vermaken en hun talenten kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunt de gemeente activiteiten en projecten dóór en vóór jongeren van 10 tot 23 jaar.

 • Bewoners ’t Heycop op 17 augustus naar huis

  13 augustus 2018 - De ruim 120 geëvacueerde bewoners van seniorencomplex ’t Heycop in Breukelen keren vrijdagmiddag 17 augustus naar huis. Daarmee komt een einde aan een periode van ruim twee weken dat zij elders werden onder gebracht, na de brand op maandagavond 30 juli.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook ingetrokken

  9 augustus 2018 - Rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen zijn de afgelopen weken tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht geweest. De extreme warmte heeft inmiddels ons land verlaten. Daarom worden met ingang van volgende week alle tijdelijke verkeersmaatregelen rondom de Strook ingetrokken.

 • Nationale Sportweek 2018: meld uw activiteiten aan

  9 augustus 2018 - De Nationale Sportweek is dit jaar van 15 t/m 29 september. De Sportweek laat zien hoe leuk, gezond en energiegevend sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek is hét moment om nieuwe sporten uit te proberen en mensen aan uw sport en club te binden.

 • Help het Utrechtse landschap te laten bloeien

  9 augustus 2018 - Kleine landschapselementen bepalen grotendeels de eigenheid van het Utrechtse landschap: bloeiende slootkanten, statige lanen, kleine bosjes en houtwallen, meidoornbloemen en knotwilgen. Helpt u mee om ze te behouden? Het Platform Kleine Landschapselementen helpt, adviseert en geeft subsidie.

 • Bezoek de archeologische opgravingen in Maarssen-Dorp

  9 augustus 2018 - In de voormalige Rijksmonumentale boerderij aan de Zogweteringlaan 4 in Maarssen-Dorp, zijn middeleeuwse resten gevonden die mogelijk duiden op een eerdere jaartelling dan het voormalige woongedeelte uit de 17e eeuw. U bent van harte welkom een bezoek te brengen aan de boerderij tijdens het onderzoek dat vanaf volgende week in dit kader start.

 • Bewonder de buitenplaatsen in Stichtse Vecht

  8 augustus 2018 - 2018 is het Jaar van het Europees Erfgoed en de maand augustus staat in het teken van landgoederen en buitenplaatsen. Gemeente Stichtse Vecht heeft de meeste buitenplaatsen van Nederland; er valt dus veel te zien in onze gemeente. Enkele tips waar u deze maand heen kunt – of heen kunt laten gidsen.

 • Nieuwe berichten op speciale pagina ‘brand ’t Heycop’

  Er is een speciale nieuwspagina waar alle berichtgeving over de brand in appartementencomplex ’t Heycop staat. 

 • Nationaal Hitteplan weer van kracht

  2 augustus 2018 - Het Nationaal Hitteplan is sinds vanmorgen 10 uur weer in werking gesteld.

 • Wat te doen met uw pmd-afval

  2 augustus 2018 - Als u geen oranje container voor pmd heeft, kunt u het beste gebruik maken van doorzichtige zakken voor het inzamelen van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken (pmd). Deze zakken zijn doorzichtig, zodat duidelijk te zien is dat er geen restafval in zit. U kunt de zakken gratis bestellen via www.zakkenservice.nl.

 • Vastgesteld bestemmingsplan Singel 1 te Vreeland ter inzage

  2 augustus 2018 - De locatie Singel 1 is gelegen op het voormalig EVAB-terrein in Vreeland. Het pand van het voormalige autobedrijf staat al enkele jaren leeg. Direct ten noorden van de locatie ligt een boomgaard. Dit perceel is eveneens meegenomen in de plannen. De bestaande bebouwing in het plangebied, bestaande uit een voormalig garagebedrijf, zal worden afgebroken. Met dit bestemmingsplan wordt de realisatie van 11 grondgebonden woningen, waaronder 4 in de sociale sector, mogelijk gemaakt.

 • Nieuw verkeerslicht Kerkbrink Breukelen

  2 augustus 2018 - In 2013 zijn de verkeerslichten bij de voetgangersoversteek bij de Kerkbrink in Breukelen verwijderd omdat het verkeer er vaak vast stond. In de afgelopen jaren is het verkeer op de Straatweg en de Kerkbrink toegenomen en zijn er regelmatig files. De gemeente werkt daarom aan een oplossing.

 • Fietsbrug Nigtevecht in gebruik genomen

  2 augustus 2018 - Vanaf vrijdag 3 augustus kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht over het Amsterdam-Rijnkanaal.

 • Zo vermindert u restafval

  1 augustus 2018 - De eerste ondergrondse containers voor restafval in Nigtevecht zijn geplaatst en worden gebruikt door inwoners. De grijze afvalbakken worden in september omgewisseld voor pmd-containers, die zijn bedoeld voor plastic verpakkingen, metalen en drankenkartons. De inwoners van Nigtevecht ontvangen hierover nog een brief.

 • Burgemeester Witteman draagt taken over aan waarnemer

  1 augustus 2018 - Mevrouw Mr. Y.P. (Yvonne) van Mastrigt is vandaag gestart als waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht. Gisteren kreeg zij de ambtsketen omgehangen door burgemeester Marc Witteman.

  Marc Witteman draagt daarmee zijn taken officieel over omdat hij wegens een ongeneeslijke ziekte vanaf augustus met ziekteverlof gaat. Vooralsnog neemt Yvonne van Mastrigt zijn portefeuille volledig over.

 • Veelgestelde vragen brand appartementencomplex ‘t Heycop

 • Woningbezoek na brand appartementencomplex ‘t Heycop

  1 augustus 2018 - Op maandag 30 juli woedde er een grote brand in het appartementencomplex ’t Heycop in Breukelen. Alle bewoners zijn geëvacueerd.

 • Opvang na grote brand in appartementencomplex 't Heycop

  31 juli 2018 - De bewoners van woonzorgcentrum 't Heycop in Breukelen zijn maandagavond 30 juli 2018 opgeschrikt door een grote brand in het appartementencomplex. Elf bewoners zijn naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht.

 • Stand van zaken na brand in woonzorgcentrum ‘t Heycop

  31 juli 2018 - Gemeente Stichtse Vecht en Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken organiseren vanavond een informatiebijeenkomst voor bewoners van ‘t Heycop en hun familieleden. Op deze besloten bijeenkomst zijn o.a. burgemeester Witteman, Bert van Rossum (directeur Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken), medewerkers van de brandweer en Slachtofferhulp aanwezig. De getroffen bewoners kunnen hier hun verhaal kwijt en vragen stellen.

 • Bereikbaarheid gemeente in verband met brand ’t Heycop

  31 juli 2018 (update: 1 augustus) - In verband met de vele vragen die binnenkomen over de brand op 30 juli in woonzorgcentrum ‘t Heycop, is het telefonisch informatiecentrum de komende dagen langer geopend.

 • Sluiting horeca-etablissement Plein 41

  27 juli 2018 - Burgemeester Witteman heeft horecagelegenheid Plein 41 in Maarssen gesloten voor een periode van 12 maanden.

 • Bijenlint Nigtevecht trekt vlinders

  26 juli 2018 - In het voorjaar heeft een groep inwoners in Nigtevecht een bijenlint aangeplant. Deelneemster Ellen de Bruin doet verslag.

 • Update reparatie speeltoestellen

  26 juli 2018 - Vanaf begin juli is de reparatieronde gestart van onder andere schommels, klimrekken, glijbanen en wipkippen waarvan onderdelen kapot zijn of die helemaal moeten worden vervangen.

 • Verruiming vaartijden pontje Nigtevecht

  26 juli 2018 - Op 3 augustus 2018 wordt de fietsbrug Nigtevecht opengesteld. Dit was voor het College aanleiding om samen met de gemeente Wijdemeren een proef te starten om de vaartijden voor het pontje Nigtevecht-te verruimen. Vanaf 4 augustus tot 28 oktober 2018 zal de vaarverbinding Nigtevecht – Nederhorst den Berg frequenter varen.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook minstens 2 weken verlengd

  26 juli 2018 - Rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen blijven de tijdelijke verkeersmaatregelen nog minstens 2 weken van kracht. Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van het recreatieterrein per fiets te komen. Per week wordt bekeken of de tijdelijke maatregelen worden voortgezet.

 • Update werkzaamheden Safariweg Maarssenbroek

  26 juli 2018 - Maandag 30 juli starten de wegwerkzaamheden van de 2e fase. De omleidingsroute voor het verkeer blijft hetzelfde.

 • Proef met betonblokken Brugstraat Breukelen

  26 juli 2018 - Afgelopen maandag is gemeente Stichtse Vecht een proef gestart met het versmallen van de Brugstraat in Breukelen. Deze proef is het resultaat van een samenwerking met bewoners, ondernemers, de fietsersbond en hulpdiensten. De Brugstraat is smaller gemaakt door het plaatsen van betonblokken. Bewoners en weggebruikers worden van harte uitgenodigd om hun reactie op deze proefopstelling te geven.

 • Handjehelpen wint William Schrikker Initiatiefprijs 2018

  25 juli 2018 - In het stadsmuseum van Harderwijk werd voor de tweede keer de William Schrikker Initiatief Prijs uitgereikt. De prijs, een geldbedrag van 15.000 euro, ging naar het initiatief ‘Eigenwijs op Reis’ van de vrijwilligersorganisatie Handjehelpen uit Utrecht.

 • Onderzoek over gezonde buurten in Maarssenbroek

  25 juli 2018 - In samenwerking met het IVN (natuureducatie) en Jantje Beton (buiten spelen) werkt de gemeente aan het project ‘Gezonde Buurten’.

 • TuinvlinderTelTiendaagse

  25 juli 2018 - Al tien jaar lang is er in het eerste weekend van augustus de tuinvlindertelling. Duizenden mensen tellen een kwartiertje de vlinders die ze in hun tuin tegenkomen.

 • Gemeentekantoor 30 augustus vanaf 15:00 uur gesloten

  20 juli 2018 - Donderdag 30 augustus is het gemeentekantoor vanaf 15:00 uur gesloten. Er is dan een activiteit voor alle medewerkers om het gemeentelijk zwemteam voor Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht te sponsoren. De openingstijden van de afvalscheidingstations blijven zoals u gewend bent. Op vrijdag 31 augustus is het gemeentekantoor weer geopend vanaf 8:30 uur.

 • Willem van Hoornhof blijft behouden als ontmoetingsruimte

  20 juli 2018 - De Willem van Hoornhofzaal in Maarssenbroek blijft behouden als ontmoetingsruimte voor de inwoners van Maarssenbroek. Welzijn Stichtse Vecht en Portaal hebben overeenstemming bereikt over de huurprijs voor de Hoornhofzaal. De gemeente stelt zich daarbij garant voor de overeengekomen prijs.

 • Voortgang toekomstvisie Scheendijk

  19 juli 2018 - Op donderdag 24 mei hebben ongeveer 150 bewoners, bezoekers en ondernemers met elkaar gesproken over de toekomst van de Scheendijk. Dit aan de hand van vijf thema’s: wonen, werken, recreëren, ondernemen en groen & water. De uitkomsten van deze bijeenkomst zijn vastgelegd in een beeldverslag. Hoe nu verder?

 • Tips tegen stank en maden in GFT-container

  19 juli - De warmte blijft nog even aanhouden. Een van de nadelen hiervan is de overlast die het afval bezorgt, zoals stank en ongedierte.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook blijven van kracht

  19 juli 2018 - Rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen blijven de tijdelijke verkeersmaatregelen ook komende week van kracht (t/m 29 juli). Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van het recreatieterrein per fiets te komen. Per week wordt bekeken of de tijdelijke maatregelen worden voortgezet.

 • Effect van droogte op bomen

  19 juli 2018 - Het is prachtig zomerweer. De zon schijnt maar er is een flink tekort aan regen. Overal in de gemeente is goed te zien dat de natuur het zwaar heeft. Het gras kleurt geel en bomen laten hun bladeren vallen. De gemeente helpt planten en bomen door water te geven. Maar de natuur kan zichzelf ook goed beschermen tegen deze droogte.

 • Terugblik inspiratiesessie ‘Aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie’, met Bob de Wit

  18 juli 2018 - Vorige week woensdag 11 juli vond er een bijzondere inspiratiesessie in het gemeentehuis plaats van Bob de Wit, professor in strategisch leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit.

 • Terugblik Midzomerbijeenkomst

  18 juli 2018 - Honderden inwoners van Stichtse Vecht bezochten vorige week donderdag de derde editie van de Midzomerbijeenkomst.

 • Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

  17 juli 2018 - Op last van burgemeester Marc Witteman is vanochtend een bedrijfspand aan de Corridor in Breukelen gesloten en verzegeld. Aanleiding voor de sluiting is de vondst van een  hennepkwekerij. Deze is door de politie aangetroffen op 1 mei van dit jaar. In totaal bevatte deze kwekerij 340 hennepplanten en is ruim 23 kg gedroogde hennep aangetroffen. De sluiting vindt plaats op grond van de Opiumwet. Het pand is voor 6 maanden gesloten, pas na afloop van die periode mag de eigenaar het pand weer gebruiken.

 • Mogelijke productiefout in uw paspoort en/of Nederlandse identiteitskaart

  17 juli 2018 - In de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018 is er in een deel van de afgegeven paspoorten en identiteitskaarten een productiefout geslopen. Hierdoor kan het voorkomen dat één van de elektronische echtheidskenmerken in uw paspoort of identiteitskaart niet werkt. Belangrijk om te weten is dat uw paspoort of identiteitskaart wel gewoon geldig is. U kunt het dus gebruiken om te reizen. Hebt u een paspoort of identiteitskaart met een mogelijke productiefout? Dan krijgt u hierover een brief van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG).

 • Winnaar Vechtse Kano bekend

  16 juli 2018 – De winnaar van de bakwedstrijd is bekend!

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook blijven van kracht

  16 juli 2018 - Rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen zijn vanaf vandaag tot en met zondag 22 juli tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van het recreatieterrein per fiets te komen. In de loop van deze week bekijkt de gemeente of de tijdelijke maatregelen worden voortgezet.

 • Voorlopige sluiting horeca-etablissement Plein 41

  14 juli 2018 - Burgemeester Witteman heeft horeca-etablissement Plein 41 in Maarssen per direct voor de komende 2 weken gesloten. De burgemeester heeft dit besluit genomen nadat hij door de politie is geïnformeerd over het aantreffen van harddrugs.

 • Telefoonstoring 14 0346: bel ons via (0346) 25 40 00

  17 juli 2018 - In verband met een storing zijn wij op dit moment nog steeds niet goed telefonisch te bereiken via ons 14 0346 nummer. Wij adviseren u te bellen naar (0346) 25 40 00, het oude telefoonnummer van de gemeente. Bellen naar dit nummer levert geen problemen op. De storing deed zich vorige week voor. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

 • Ophaaltijd kliko’s kan veranderen in zomervakantie

  12 juli 2018 - In verband met de vakantieperiode kan de route van de afvalinzamelaar anders zijn dan gebruikelijk. Dit betekent dat wanneer de vuilniswagen normaal om 15:00 uur bij u in de straat komt, dit tijdens de vakantieperiode al om 10:00 uur zou kunnen zijn.

 • Verlaging snelheid op Straatweg (N402)

  12 juli 2018 - De Provincie Utrecht heeft op 19 juni 2018 het verkeersbesluit genomen om de maximumsnelheid op de (Rijks)Straatweg tussen Maarssen en Loenen aan de Vecht te verlagen. Dit verkeersbesluit ligt van 29 juni tot en met 10 augustus 2018 ter inzage.

 • Stichtse Vecht bij beste 10 organisaties Overheidsawards

  12 juli 2018 - Stichtse Vecht is genomineerd bij de jaarlijkse Overheidsawards voor overheidsorganisatie van het jaar!

 • Jaarverslag kinderburgemeester Mijke Moons

  12 juli 2018 - Sinds vorig jaar heeft Stichtse Vecht een kinderburgemeester. Mijke Moons is de eerste die zich zo mag noemen. Sinds haar aantreden heeft zij haar functie enthousiast ingevuld.

 • Werkzaamheden Bisonspoor

  12 juli 2018 - Het werk aan de nieuwe parkeergarage van het winkelcentrum Bisonspoor verloopt goed. Binnenkort worden de betonvloeren van de parkeergarage gestort en wordt het glas voor de nieuwe loopbrug geplaatst. Daarnaast is het werk aan de Safariweg in volle gang.

 • Yvonne van Mastrigt waarnemend burgemeester gemeente Stichtse Vecht

  12 juli 2018 - In verband met de ziekte van burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht, heeft de commissaris van de Koning, de heer Van Beek, mevrouw Mr. Y.P. van Mastrigt (Yvonne) per 1 augustus 2018 benoemd tot waarnemend burgemeester. Aanstaande vrijdag zal mevrouw Van Mastrigt worden beëdigd door de commissaris.

 • Vervolg ‘project Geluidswal’ in andere wijken

  11 juli 2018 - Op veel plekken langs de geluidswal in Maarssenbroek gebruiken bewoners een stukje gemeentegrond, direct grenzend aan hun tuin. Hierdoor zijn niet alle (transport)leidingen van diverse nutsbedrijven bereikbaar. Gemeente Stichtse Vecht wil de kabels en leidingen langs de geluidswal Maarssenbroek weer veilig en toegankelijk maken. Ook wil ze voor het grondgebruik bij de geluidswal Maarssenbroek goede afspraken maken. 

 • Bedrijveninvesteringszone Breukelen

  11 juli 2018 - Dinsdag 10 juli ondertekenden wethouder Frank van Liempdt en het bestuur van de vereniging BIZ-Breukelen de gezamenlijke uitvoeringsovereenkomst. De ondertekening is de volgende stap om een bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Breukelen te vormen.

 • Wethouder Veneklaas in gesprek met mantelzorgers

  11 juli 2018 - "Wat vindt u van het gemeentelijk mantelzorgcompliment? En wat hebt u nodig om de mantelzorg vol te houden?" Dat waren de vragen die wethouder Hetty Veneklaas vorige week donderdag in Boom & Bosch besprak met een veertigtal mantelzorgers uit onze gemeente.

 • 12 kernen toertocht haalt € 1.700,- op voor Jeugdfonds Sport

  11 juli 2018 - Ruim 250 enthousiaste fietsers, een verrassende route door de gemeente, heerlijk weer en een prachtige opbrengst voor het Jeugdfonds Sport. Dat is in het kort de eerste 12 kernen toertocht, georganiseerd door Sportpunt Stichtse Vecht. Op 8 juli 2018 vond de fietstocht voor de eerste keer plaats met als start – finish locatie het Vechtstreek Museum in Maarssen. De tocht leidde de fietsers langs alle 12 kernen van de gemeente. Een unieke manier om de kernen te ontdekken en te verbinden. Met de tocht werd € 1.700,- opgehaald voor het Jeugdfonds Sport in Stichtse Vecht.

 • Geef uw hond op voor de hondenbelasting

  11 juli 2018 - Heeft u een hond of heeft u er een of meerdere honden bijgekregen? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan Belastingen SWW. Voor iedere hond bent u belastingplichtig.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook weer van kracht

  10 juli 2018 - Vanaf zaterdag 14 juli tot en met zondag 15 juli zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen. Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van De Strook per fiets te komen. Op maandagochtend 16 juli geldt weer de normale situatie.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Frank van Liempdt uit Maarssen

  10 juli 2018 - Oud-raadslid Frank van Liempdt van de gemeente Stichtse Vecht heeft op dinsdagavond 10 juli tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Van Liempdt ontvangt de onderscheiding omdat hij ruim 20 jaar raadslid is geweest. Eind april heeft hij voor Lokaal Liberaal plaatsgenomen in het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Van Liempdt mag zich dan voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Marc Witteman.

 • Burgemeester Marc Witteman ontvangt Stichtse Vecht penning

  10 juli 2018 - Burgemeester Marc Witteman heeft vanavond aan het einde van de raadsvergadering de Stichtse Vecht penning ontvangen. Hij ontving deze hoogste gemeentelijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten als burgemeester en ambassadeur van Stichtse Vecht. Locoburgemeester Jeroen Willem Klomps overhandigde hem de zilveren legpenning en bijbehorende oorkonde. Omdat de burgemeester heeft aangekondigd met ziekteverlof te gaan, was dit de laatste raadsvergadering waarin hij als voorzitter fungeerde.

 • Verdedigingslinies in Stichtse Vecht

  6 juli 2018 - In Stichtse Vecht wemelt het van de herinneringen aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat in het Europees Jaar van het Cultureel erfgoed het thema van de maand ‘Verdedigingslinies’ is, past de gemeente dus als een oude jas. En met de verwachte toekenning van de Unesco Wereld Erfgoedstatus van de Waterlinie ligt er een belangrijke rol voor Stichtse Vecht weggelegd. Vandaar dat er de komende tijd veel activiteiten georganiseerd gaan worden.

 • Persoonlijke brief burgemeester Witteman aan inwoners

  3 juli 2018 - Burgemeester Marc Witteman wil iedereen via een persoonlijke brief informeren over een nieuwe ontwikkeling in verband met zijn ziekte.

 • Omgekeerd inzamelen definitief van start

  6 juli 2018 - Het college heeft afgelopen dinsdag definitief besloten waar de ondergrondse restafvalcontainers in Nigtevecht worden geplaatst. Eerder zijn de inwoners met een brief geïnformeerd over de intentie tot plaatsing. Hierop zijn voor deze locaties vier zienswijzen ingediend. Twee daarvan zijn gehonoreerd. De zienswijzen zorgen niet voor verandering van de locaties.

 • Snel internet buitengebied komt er!

  5 juli 2018 - Begin april is de campagne Glasvezel buitenaf gestart in het gebied Groene Hart Midden. Na succesvolle afronding van het westelijke deel van Stichtse Vecht kunnen nu ook de inwoners van het oostelijke deel zich tot 9 juli 2018 aanmelden voor een glasvezelabonnement. Wethouder Frank van Liempdt van de gemeente Stichtse Vecht en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, vierden 3 juli jl. samen met de lokale ambassadeurs de komst van het glasvezelnetwerk. Vorige week gaf Glasvezel buitenaf namelijk al de zekerheid aan te leggen! Die supersnelle internetverbinding gaat er dus komen!

 • Terugblik ‘Tent in de wijk’

  5 juli 2018 - In de maanden april, mei en juni is een team van gemeente Stichtse Vecht bij u in de wijk langs geweest. ‘Tent in de wijk’ is een reeks van 12 korte bijeenkomsten in de 12 kernen van Stichtse Vecht. Het doel van Tent in de wijk is om als gemeente met haar inwoners te bespreken wat zij belangrijk vinden als het gaat om een groene leefomgeving. Het gesprek over het groenonderhoud in de buurt ging zaterdag 21 april zonnig van start in de kernen Loenen aan de Vecht en Loenersloot. Daarna volgden alle andere kernen in mei en juni. In totaal kwamen er rond de 250 bewoners langs.

 • Zwemtraining voor Swim to Fight Cancer

  4 juli 2018 - Zwembad ‘t Kikkerfort organiseert vanaf 24 juli 6 zwemtrainingen voor deelnemers aan Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht. De zwemtocht voor het goede doel is in totaal 2 kilometer en vindt plaatst op 2 september 2018. Voorafgaand aan de tocht kunt u tijdens de trainingen in ’t Kikkerfort uw techniek en conditie bijspijkeren.

 • Terugblik inspiratiesessie Social Media – privacy, feiten en fictie

  4 juli 2018 - De inspiratiesessie had als onderwerp ‘Social Media – privacy, feiten en fictie’. Gastspreker was communicatiestrateeg en internetexpert Erik Jan Koedijk. Hij nam het publiek mee in de snel veranderende wereld van technologie, social media en cybersecurity. Waar we nog geen 10 jaar geleden met onze blik de wijde wereld in keken, bekijken we deze nu met onze smartphone via een grote hoeveelheid aan apps.

 • Behoeftepeiling voor sportaanbieders

  4 juli 2018 - Om het aankomende sportseizoen vanuit Sportpunt Stichtse Vecht en de gemeente Stichtse Vecht de beste ondersteuning te kunnen bieden aan sportaanbieders, hebben we weer een behoeftepeiling ontwikkeld.

 • Prijsuitreiking Mooiste Tuin van Stichtse Vecht

  4 juli 2018 - Woensdag 4 juli 2018 reikte wethouder Frank van Liempdt (Economie, Cultuur en Leefomgeving) prijzen uit aan de winnaars van de wedstrijd “Mooiste Tuin van Stichtse Vecht”. De wedstrijd is een initiatief van woningbouwvereniging Portaal, groenaannemer Verheij en gemeente Stichtse Vecht.

 • Op vakantie? Licht de buren in!

  3 juli 2018 - De zomervakantie staat voor de deur in Stichtse Vecht. De komende weken gaan er weer veel mensen op vakantie. Om ervoor te zorgen dat het huis er bij thuiskomst nog hetzelfde uitziet, wordt u geadviseerd kennis te nemen van de volgende tips tegen woninginbraken.

 • 2 juli start bestrijden Japanse duizendknoop

  28 juni 2018 - De Japanse duizendknoop rukt op in Stichtse Vecht. Zijn oorsprong ligt in Japan, China, Taiwan en Korea. Ooit is de plant ingevoerd als tuinplant maar hij blijkt enorm te groeien in onze bodem en ons klimaat. Het is nu een echte plaag geworden in Nederland. Zijn wortels kunnen veel schade aanrichten aan wegen, funderingen en dijken. Maandag 2 juli start de groenaannemer met de eerste ronde om deze plant te bestrijden.

 • Bak- en receptwedstrijd levert 3 finalisten op

  21 juni 2018 - Stichtse Vecht is op zoek naar een echte streeklekkernij. Voor die zoektocht schakelde de gemeente de hulp in van inwoners en lokale ondernemers. Zij konden meedoen aan onze recept- en bakwedstrijd, onder de noemer ‘Vechtse Kano’. Afgelopen dinsdag 19 juni was de halve finale. In totaal werden 7 lekkernijen afgeleverd bij het gemeentekantoor. De jury kwam uiteindelijk tot een top 3. Op donderdag 12 juli vindt tijdens de Midzomerbijeenkomst in de tuin van Goudestein de finale plaats.

 • Pilot waterschap aangepast maaien sloten in Maarssenbroek

  13 juni 2018 - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de waterplanten in de sloten van Maarssenbroek aangepast maaien. Bij deze pilot maait de aannemer alleen het midden van de watergang tijdens de eerste twee maaibeurten in juni en augustus. Hierdoor blijven er waterplanten staan. Dit is belangrijk voor onder meer het voedsel, het schuilen en de ei-afzetplaats van dieren. Ook kunnen bijzondere waterplanten zich ontwikkelen. Zo draagt het waterschap bij aan de bescherming van waardevolle natuur.

 • Een brandveilige vakantie regel je zelf!

  7 juni 2018 - Een welverdiende vakantie valt in duigen door brand. Verkeerd gebruik van gasflessen op de boot, onjuist aangelegde elektriciteit in de caravan of onveilig barbecueën blijken veelvoorkomende oorzaken van brand en daarmee het einde van de vakantiepret. Een brandveilige vakantie vraagt om een goede voorbereiding; zowel thuis, in een vakantiehuisje, hotel, op de camping als op de boot.

 • Het vaarseizoen is van start!

  3 mei 2018 - De Vecht staat al eeuwenlang bekend als een van mooiste rivieren van Nederland. Geen wonder dan ook dat veel inwoners en bezoekers er met mooi weer op uit trekken met kano’s, bootjes, sloepen en jachten om vanaf deze rivier te genieten van het water, en al het moois dat Stichtse Vecht te bieden heeft. De gemeente stimuleert deze vorm van kleinschalig toerisme omdat ook de lokale middenstand er van profiteert.

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  20 december 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

  30 november 2017 - Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Het liefst in uw eigen buurt? Dan is er de Sociale kaart. De Sociale kaart is een website met een database. Daarin vindt u praktische informatie en contactgegevens van lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen.

 • We gaan afval omgekeerd inzamelen

  17 juli 2018 (update) - Elk huishouden heeft afval. Door het afval beter te scheiden kunnen veel grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Zo hoeft er minder restafval verbrand te worden. Dat bespaart kosten, energie en er komen minder afvalstoffen in de lucht terecht. Om dit te kunnen doen, keren we de manier waarop we tot nu toe afval inzamelden om: het ‘Omgekeerd Inzamelen’. Alle afval dat gerecycled kan worden, wordt aan huis opgehaald. Het restafval brengt u zelf weg naar een afvalcontainer in de buurt. Om het u makkelijk te maken, wordt de restafvalcontainer vervangen door een afvalbak voor plastic, blik en drankkartons (PMD).

RSS