Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Vandaag stemmen voor nieuwe kinderburgemeester

  20 juni 2018 - Een jury heeft drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht 2018 - 2019: Robine de Jager, Britt Klomp en Dominique Leushuis. Vandaag kan tot 20:00 uur op een van hen worden gestemd. De winnaar volgt de huidige kinderburgemeester Mijke Moons op. Morgenmiddag maakt wethouder jeugd en jongerenwerk Hetty Veneklaas om 16.00 uur bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt.  

 • ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in de dop

  20 juni 2018 - Jongeren tussen 15 en 22 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor ze is, kunnen komende zomer gratis meedoen aan ZomerOndernemer. Via trainingen en workshops leren zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Hier hebben de jongeren hun leven lang profijt van, of ze nu ondernemer worden of niet.

 • Spelen in Zwanenkamp, Kamelenspoor en Reigerskamp

  19 juni 2018 - In Zwanenkamp, Kamelenspoor en Reigerskamp worden speelplekken opgeknapt. Dat duurt helaas langer dan we hadden verwacht. We snappen dat dit heel vervelend is, zeker met het mooie weer van de afgelopen weken. Onze excuses voor het ongemak.

 • Convenant ‘Veilig rond en in school’ getekend

  19 juni 2018 - Op dinsdag 16 juni hebben vertegenwoordigers van middelbare scholen, politie, bureau Halt en gemeente Stichtse Vecht samen het convenant ‘Veilig rond en in school’ ondertekend.

 • Nieuwe inspiratiesessie over social media: privacy, feiten en fictie

  19 juni 2018 - Op woensdag 27 juni van 15.00 tot 16.30 is er in het gemeentehuis (Endelhovenlaan 1, Maarssen) een inspiratiesessie over social media.

  Lees meer over social media: privacy, feiten en fictie

 • Inspectieronde speeltoestellen juni 2018

  14 juni 2018 - De inspectie van de speeltoestellen (bijvoorbeeld glijbanen en schommels) en valondergronden (bijvoorbeeld rubbertegels en schors) vindt komende tijd weer plaats. U kunt dus iemand met een fototoestel, inspectiemateriaal en een tablet tegenkomen op de speelplek bij u in de buurt.

 • Gemeente in gesprek over Willem van Hoornhof

  14 juni 2018 - Wethouder Sociaal Hetty Veneklaas gaat namens het College van B&W in gesprek met Welzijn Stichtse Vecht (huurder) en Portaal (verhuurder) over de toekomst van de ontmoetingsruimte in de Willem van Hoornhof in Maarssenbroek.

  Lees meer over gemeente in gesprek over Willem van Hoornhof

 • Start wegwerkzaamheden Safariweg bij parkeergarage Bisonspoor

  14 juni 2018 - Het werk aan de nieuwe parkeergarage P1 van BISON shopping center is in volle gang. De lijnen van het nieuwe gebouw naast de Safariweg zijn goed te zien. Vanaf maandag 25 juni 2018 starten de wegwerkzaamheden om het stuk van de Safariweg naast de parkeergarage opnieuw in te richten. Eind september 2018 is het werk klaar.

 • Gemeente Stichtse Vecht stelt Actieplan Omgevingslawaai op

  14 juni 2018 - Gemeente Stichtse Vecht kent geluidsknelpunten, wettelijk zijn we verplicht hier maatregelen tegen te nemen. In het Actieplan staan de geluidsknelpunten in onze gemeente. Ook wat technisch gezien hiertegen mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan stil asfalt, geluidschermen.

 • Ook gemeenteraad Utrecht stelt gebiedsvisie Zuilense Vecht vast

  14 juni 2018 - De gemeenteraad van Gemeente Utrecht heeft donderdag 7 juni de gebiedsvisie Zuilense Vecht vastgesteld. Er is een amendement (wijzigingsvoorstel) ingediend en aangenomen. De raad van Utrecht wil bij de uitwerking van de plannen aan de Utrechtse zijde een hoger percentage woningen in de midden- en sociale huur. Dit heeft geen effect op de uitwerking van de woningbouwplannen in Stichtse Vecht. In Stichtse Vecht wordt 30% van de woningen in de sociale sector gerealiseerd.

 • Vraag uw paspoort of identiteitskaart op tijd aan

  13 juni 2018 - Is uw paspoort of identiteitskaart verlopen en heeft u een nieuw exemplaar nodig? Wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak. Voor de zomermaanden verwachten we drukte met het aanvragen van reisdocumenten. Het zou jammer zijn als u niet terechtkunt op uw gewenste dag.

 • Laatste kans: bedenk de lekkernij van Stichtse Vecht en win een 3-gangen lunch

  13 juni - Stichtse Vecht is op zoek naar een echte streeklekkernij, naar een uniek product vanuit onze gemeente. Om iedereen voldoende in de gelegenheid te stellen mee te doen aan onze recept- en bakwedstrijd, hebben we de inschrijving verlengd. Nog tot en met donderdag 14 juni kunt u zich aanmelden. Naast dat mogelijk uw creatie door een of meerdere bakkers in Stichtse Vecht in productie wordt genomen, krijgt de winnaar ook nog een heerlijk 3-gangen lunchmenu voor twee personen aangeboden bij toprestaurant De Nederlanden in Vreeland. Doet u mee?

 • Maaien gras in bermen begonnen

  13 juni 2018 - In de maand juni maaien we de bermen langs de wegen voor de eerste keer dit jaar. In het najaar maaien we het gras voor de tweede keer. Hoe maaien we en waarom werken we op deze manier?

 • Subsidie Waterschap HDSR: Blauw Bewoners initiatief 2018

  13 juni 2018 - Het waterschap HDSR subsidieert projecten die zorgen voor het vergroten van bewustzijn over water en duurzaam waterbeheer in Maarssen-Dorp, Maarssenbroek en Kockengen. Heeft u een ‘blauw’ idee voor een van deze kernen? Vraag dan een bijdrage aan!

 • Samen werken aan leefbaarheid Pauwenkamp

  13 juni 2018 - Donderdag 7 juni was er een inloopavond voor bewoners van Pauwenkamp. Onderwerpen waren de leefbaarheid, klimaatadaptatie (maatregelen om ons voor te bereiden op klimaatverandering), jeugd en de (verkeers)veiligheid in de wijk. Ondanks de warme avond waren er genoeg bewoners die van het inloopmoment gebruik hebben gemaakt.

  Lees meer over samen werken aan leefbaarheid Pauwenkamp

 • Pilot waterschap aangepast maaien sloten in Maarssenbroek

  13 juni 2018 - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de waterplanten in de sloten van Maarssenbroek aangepast maaien. Bij deze pilot maait de aannemer alleen het midden van de watergang tijdens de eerste twee maaibeurten in juni en augustus. Hierdoor blijven er waterplanten staan. Dit is belangrijk voor onder meer het voedsel, het schuilen en de ei-afzetplaats van dieren. Ook kunnen bijzondere waterplanten zich ontwikkelen. Zo draagt het waterschap bij aan de bescherming van waardevolle natuur.

  Lees meer over pilot waterschap aangepast maaien sloten in Maarssenbroek

 • 28 juni: veteranenontvangst

  13 juni 2018 - Donderdag 28 juni ontvangt burgemeester Witteman de veteranen die in Stichtse Vecht wonen. De bijeenkomst is een eerbetoon aan onze veteranen die bijgedragen hebben aan de vrede, vrijheid en veiligheid die nu voor iedereen zo vanzelfsprekend zijn. De informele ontvangst vindt plaats van 17:00 tot 20:00 uur in ’t Zand, Harmonieplein 4 in Maarssen.

 • Recordaantal vrijwilligers voor landschap en erfgoed in 2017

  11 juni 2018 - Bij museum Vredegoed in Tienhoven vond op zaterdag 9 juni de jaarlijkse Vrijwilligersdag van Landschap Erfgoed Utrecht plaats.

 • Laatste week: wedstrijd Mooiste tuin van Stichtse Vecht

  8 juni 2018 - U heeft nog tot 16 juni de tijd om mee te doen aan de wedstrijd 'Mooiste tuin van Stichtse Vecht'. U maakt dan kans op een waardecheque, te besteden bij tuincentra in Stichtse Vecht.

 • Verrassing voor meester Menno van De Flambouw

  7 juni 2018 - Vorige week werd een klas van de Flambouw uit Nigtevecht getrakteerd op taartjes. Hun meester had namelijk net een belangrijke prijs gewonnen: de Teacher Award 2018. Daarom bracht wethouder Sociaal Hetty Veneklaas namens de gemeente taartjes langs als verrassing. Meester Menno Kolk had de prijs gewonnen voor zijn vernieuwende manier van lesgeven. Daarbij gebruikt hij Lego steentjes. Zijn aanpak past hij op een laagdrempelige manier in het lesprogramma.

  Lees meer over verrassing voor meester Menno van De Flambouw

 • Een brandveilige vakantie regel je zelf!

  7 juni 2018 - Een welverdiende vakantie valt in duigen door brand. Verkeerd gebruik van gasflessen op de boot, onjuist aangelegde elektriciteit in de caravan of onveilig barbecueën blijken veelvoorkomende oorzaken van brand en daarmee het einde van de vakantiepret. Een brandveilige vakantie vraagt om een goede voorbereiding; zowel thuis, in een vakantiehuisje, hotel, op de camping als op de boot.

 • Verwijderen eikenprocessierups start 14 juni

  7 juni 2018 - De eikenprocessierups is de laatste maand veel gezien in onze gemeente. Op 20 locaties hebben we nesten en rupsen gevonden. Ook dankzij meldingen van bewoners. De bomen waar de rupsen in zitten zijn gemarkeerd met een rood-wit lint. Vanaf volgende week donderdag 14 juni gaat een deskundig bedrijf de rupsen en nesten weghalen. Dit duurt een paar dagen.

 • College B&W Stichtse Vecht bezocht Doornburgh

  7 juni 2018 - Afgelopen woensdag heeft het college Doornburgh bezocht. Tot aan het zomerreces, begin juli, brengt het voltallige college van B&W wekelijks op de woensdagochtend werkbezoeken in Stichtse Vecht. Deze werkbezoeken maken deel uit van het inwerkprogramma dat het onlangs aangetreden nieuwe college volgt. De Meyer Bergman Erfgoed Groep, eigenaar van Doornburgh, heeft tijdens dit bezoek haar plannen en ambities voor de ontwikkeling gepresenteerd.

  Lees meer over College B&W Stichtse Vecht bezocht Doornburgh

 • Midzomerbijeenkomst 2018

  7 juni 2018 - Na het succes van voorgaande jaren organiseert gemeente Stichtse Vecht op donderdag 12 juli 2018 voor de derde maal de Midzomerbijeenkomst. Het gemeentebestuur wil die dag graag op informele wijze samen met inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van (maatschappelijke) instellingen en leden van de in maart gekozen gemeenteraad het bestuurlijke seizoen afsluiten en het zomerreces inluiden. Iedereen is die dag tussen 17:30 en 20:00 uur van harte welkom in Park Goudestein, Diependaalsedijk 19 in Maarssen.

  Lees meer over Midzomerbijeenkomst 2018

 • Snel internet in buitengebied Stichtse Vecht

  7 juni 2018 - De afgelopen periode heeft u in de media en misschien ook in uw directe omgeving weer activiteiten en campagnes gehoord en gezien op het gebied van snel internet. Onder andere de campagne van Glasvezel Buitenaf zal u niet ontgaan zijn. Ook krijgen we van inwoners geregeld vragen of hun adres ook in aanmerking kan komen voor snel internet. Daarom weer even de stand van zaken.

 • Inspiratiesessie ‘Werken vanuit passie’ op 18 juni

  6 juni 2018 - Sonja van Geerenstein en oud-collega Rens Elbertsen van de KNVB zijn te gast voor de volgende inspiratiesessie op maandag 18 juni van 15:00 tot 16:30 uur. Deze inspiratiesessie was eerder gepland op 23 april, maar kan niet doorgaan. Met een heel goede reden: de vrouwen onder 19 hebben zich gekwalificeerd voor het EK. Rens Elbertsen moet op 23 april aanwezig zijn bij de loting van de UEFA.

  Inwoners uit en ondernemers in Stichtse Vecht zijn van harte welkom om bij de inspiratiesessie aanwezig te zijn. De gemeente laat zich inspireren door Sonja en Rens, omdat zij werken vanuit hun passie en zo hun droombaan gevonden hebben. De sessie vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het gemeentekantoor aan de Endelhovenlaan 1 in Maarssen. 

  Lees meer over inspiratiesessie ‘Werken vanuit passie’ op 18 juni 

 • Buitenspeeldag Strandbad Maarsseveense Plassen

  6 juni 2018 - De Maarsseveense Plassen bestaan 50 jaar! Om dit te vieren worden vanaf 13 juni, de Nationale Buitenspeeldag, iedere woensdag leuke kinderactiviteiten georganiseerd bij het Strandbad. Kinderen kunnen lekker creatief knutselen, spelletjes doen, een speurtocht lopen of iets anders leuks. Via de facebookpagina @MaarsseveensePlassen worden de activiteiten aangekondigd.

 • Europees jaar van het Cultureel Erfgoed: Europese routes

  6 juni 2018 - In dit Europees jaar van het Cultureel Erfgoed staat de maand mei in het teken van Europese routes.  Een actueel thema voor Stichtse Vecht, want door de gemeente lopen vijf, soms eeuwenoude, Europese routes.

 • Herplaatsing verkeerslicht Kerkbrink in Breukelen

  6 juni 2018 - In 2013 zijn de verkeerslichten bij de voetgangersoversteek bij de Kerkbrink in Breukelen verwijderd. Het verkeer op de Straatweg kon niet goed doorrijden en de verkeerslichten waren niet goed afgesteld. Ook bood de techniek uit 2013 minder mogelijkheden om de verkeerslichten beter op elkaar af te stemmen.

  Lees meer over herplaatsing verkeerslicht Kerkbrink in Breukelen

 • Maatschappelijk initiatief voor Sterke Basis

  6 juni 2018 - Heeft u een idee waarmee u inwoners helpt sterker in hun schoenen te staan of waardoor zij elkaar beter kunnen helpen? De gemeente heeft sinds 2018 elk kwartaal een bedrag beschikbaar van €25.000,- om deze initiatieven mede mogelijk te maken. Dat noemen we het ‘Initiatievenbudget Sterke Basis’. Dit budget bestaat naast het leefbaarheidsbudget of andere subsidies van de gemeente.

 • College B&W Stichtse Vecht brengt werkbezoeken

  1 juni 2018 - Tot aan het zomerreces, begin juli, brengt het voltallige college van B&W wekelijks op de woensdagochtend werkbezoeken in Stichtse Vecht. Deze werkbezoeken maken deel uit van het inwerkprogramma dat het onlangs aangetreden nieuwe college volgt. Afgelopen woensdag vond het eerste bezoek plaats. Burgemeester en wethouders brachten een bezoek aan het waterbouwkundig aannemingsbedrijf Cor Nab en het farmaceutisch bedrijf Kernfarm, beide in Breukelen.

  Lees meer over College B&W Stichtse Vecht brengt werkbezoeken

 • Samen werken aan een gezonde buurt

  31 mei 2018 - In samenwerking met het IVN (natuureducatie) en Jantje Beton (buiten spelen) is de gemeente het project ‘Gezonde Buurt’ gestart. Na een selectieprocedure heeft onze gemeente subsidie gekregen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de wijken Reigerskamp en Fazantenkamp gezonder, duurzamer en groener te maken.

  Lees meer over samen werken aan een gezonde buurt

 • Trainingen ‘Tips voor Langer Fietsplezier’ in Breukelen en Maarssen

  31 mei 2018 - Fietsen is goed voor de gezondheid, voor de portemonnee en voor het milieu én het is een typisch Nederlandse activiteit: we leren fietsen op zeer jonge leeftijd en veel Nederlanders blijven dat doen (soms op een e-bike) tot ver na hun 80ste. Hoe ouder we worden, hoe meer het gezondheidsaspect mee gaat tellen. Toch belanden veel oudere fietsers / e-bikers in het ziekenhuis; doordat ze vaker dan andere fietsers betrokken zijn bij ongevallen – meestal eenzijdige ongevallen – en eerder ernstig letsel oplopen.

 • Testen en verbeteren www.stichtsevecht.nl

  31 mei 2018 - Gemeente Stichtse Vecht houdt geregeld usabilityonderzoeken. Tijdens zo’n onderzoek worden inwoners gevraagd enkele veelvoorkomende taken via de website uit te voeren, waarmee de gebruiksvriendelijkheid van de website wordt onderzocht. Door te bekijken hoe inwoners www.stichtsevecht.nl gebruiken, krijgt de gemeente inzicht in waar de knelpunten zitten. Met deze informatie kan de website vervolgens aanpast worden. Tijdens de onderzoeken gaven de ‘deelnemers’ aan dat ze dit onderzoek een prettige en efficiënte manier vinden en gaven zij veel extra feedback. Zo hebben we ook tijdens het laatste onderzoek weer veel verbeteringen kunnen doorvoeren.

 • Als de sirene gaat

  30 mei - Maandag 4 juni is het de 1e maandag van de maand. Net als iedere maand zullen dan precies om 12:00 uur de sirenes klinken door het hele land. Dat is geen reden voor paniek. Het maandelijkse alarm heeft tot doel het landelijke waarschuwings- en alarmeringsstelsel te testen. U hoeft dan niets te doen. Maar wat nu als de sirene klinkt op een ander tijdstip?

 • Veilig zwemmen

  30 mei 2018 - Zoekt u verkoeling in of op natuurwater? Met de Zwemwater-app voor uw smartphone kunt u op eenvoudig zien waar het veilig zwemmen is. Daarin staan actuele gegevens over 800 zwemlocaties in Nederland.

 • Transformatie kantoren “Corner Plaza” naar 294 woningen

  28 mei 2018 - Maandag 28 mei 2018 zijn de handtekeningen gezet onder de overeenkomst die de gemeente Stichtse Vecht sluit met de Bouwhuis Groep om de transformatie van de drie kantoortorens “Corner Plaza” naar 294 woningen mogelijk te maken.

  Lees meer over transformatie kantoren "Corner Plaza" naar 294 woningen

 • Informatiebijeenkomst over toekomst Scheendijk drukbezocht

  25 mei 2018 - 24 mei 2018 was er een informatiebijeenkomst over de toekomst van de Scheendijk Noord en de aangrenzende omgeving. Zo’n 150 bewoners, ondernemers en belanghebbenden waren naar jachtwerf De Eerste Aanleg gekomen om mee te praten over knelpunten en verbeteringen. Uiteindelijk doel van de aanpak is om een kwaliteitsimpuls te geven aan de Scheendijk Noord en de aangrenzende recreatieterreinen en bedrijfsterreinen.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  24 mei 2018 - De burgemeester heeft op 26 april jl. 18 Koninklijke onderscheidingen mogen uitreiken aan mensen die zich belangeloos hebben ingezet hebben voor de gemeenschap in Stichtse Vecht. Een mooie blijk van erkenning en een gewaardeerd gebaar. Ook in 2019 worden weer lintjes uitgereikt. Kent u iemand die ook een lintje verdient? U kunt deze persoon voordragen bij de gemeente.

 • Intekenen voor zonnepanelen Polder Nijenrode

  24 mei 2018 - De verkoop van zonnepanelen van het project Polder Nijenrode is van start. Het is een eerste project van de lokale duurzame energie-coöperatie 2030.nu. De eerste deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven. Op 30 mei is de officiële intekenavond en zal alle informatie beschikbaar zijn voor geïnteresseerden die nog vragen hebben.

 • Hulp bij keuzestress glasvezel

  23 mei 2018 - De campagne van ‘Glasvezel buitenaf’ in Groene Hart Midden is in volle gang. Het aantal aanmeldingen loopt mooi op en de inwoners van (delen van) de gemeenten Stichtse Vecht, IJsselstein, Weesp, Wijdemeren, Oudewater en Woerden kunnen nog tot 9 juli 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Maar die keuze kan lastig zijn.

 • Gemeentekantoor 21 juni vanaf 15 uur gesloten

  22 mei 2018 - Donderdag 21 juni is het gemeentekantoor vanaf 15:00 uur gesloten vanwege een interne bijeenkomst. De openingstijden van de afvalscheidingstations blijven zoals u gewend bent. Op vrijdag 22 juni is het gemeentekantoor weer geopend vanaf 8:30 uur.

 • Eerste 12 kernen toertocht in Stichtse Vecht

  22 mei 2018 - 8 juli wordt voor de eerste keer de 12 kernen toertocht georganiseerd door Stichtse Vecht. De fietstocht wordt georganiseerd door Sportpunt Stichtse Vecht, samen met Wieler Tourclub Maarssen, sportvereniging LBNK en Tourclub Breukelen. De opbrengst van de fietstocht gaat naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur in Stichtse Vecht.

 • Prijsvraag: maak het erfgoed in Stichtse Vecht wereldberoemd

  16 mei 2018 - Een oproep aan iedereen om ideeën in te sturen om het bijzondere erfgoed van Stichtse Vecht wereldberoemd te maken. Wij nodigen u van harte uit om mee te doen aan de prijsvraag Utrecht Wereldberoemd.

 • Eikenprocessierups doet weer zijn intrede

  4 mei 2018 - De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups die in de zomermaanden in bijna heel Nederland op eikenbomen voorkomt. De rupsen gaan in groepen (in processie) op zoek naar voedsel. De bladeren van de eik zijn favoriet. Echter, de microscopisch kleine haartjes van deze rups kunnen veel klachten zoals jeuk en huiduitslag veroorzaken. De gemeente werkt aan maatregelen. Wat kunt u zelf doen?

 • Het vaarseizoen is van start!

  3 mei 2018 - De Vecht staat al eeuwenlang bekend als een van mooiste rivieren van Nederland. Geen wonder dan ook dat veel inwoners en bezoekers er met mooi weer op uit trekken met kano’s, bootjes, sloepen en jachten om vanaf deze rivier te genieten van het water, en al het moois dat Stichtse Vecht te bieden heeft. De gemeente stimuleert deze vorm van kleinschalig toerisme omdat ook de lokale middenstand er van profiteert.

 • Onafhankelijke cliëntondersteuning in Stichtse Vecht

  3 mei 2018 - Heeft u hulp of zorg nodig, maar weet u niet precies welke zorg, of hoe u dat moet aanvragen? Wilt u advies of informatie over uw situatie of hulpvraag? Wilt u dat er iemand aanwezig is bij het keukentafelgesprek met de gemeente? Dan kunt u gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

 • Glas in het bakkie viert feest

  1 mei 2018 - Op 17 mei 2018 bestaat de glasbak 40 jaar. Om dit te vieren is de meimaand uitgeroepen tot glasmaand. Al het glas dat we in de glasbak gooien, wordt 100% gerecycled. Het loont dus om uw glas in het bakkie te gooien. Glazen potjes en flessen mogen met deksels en met restjes in de glasbak. Schoonschudden of -schrapen is welkom, omspoelen of afwassen is niet nodig. Thuis afwassen kost meer energie dan in de glasfabriek. Doe de dop of deksel weer op de fles of pot, dan wordt uw boodschappentas niet vies.

 • Definitieve portefeuilleverdeling college B&W

  28 april 2018 - Het college van B&W van Stichtse Vecht is, direct na de benoeming van de wethouders afgelopen donderdagavond, voortvarend aan de slag gegaan.

 • Mevrouw Gondrie en de heer Hof uit Breukelen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  23 april 2018 - Op zaterdag 21 april 2018 zijn het echtpaar mevrouw I.M. Gondrie en de heer G.T.A. Hof benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun vele vrijwilligerswerk. Door persoonlijke omstandigheden vond de uitreiking in besloten kring plaats op het huisadres. Zij kregen de versierselen opgespeld door burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht. Het echtpaar was totaal verrast door de komst van de burgemeester.

 • Geslaagde FC Utrecht Gemeenteweek

  12 april 2018 - 3 t/m 8 april 2018 vond de Gemeenteweek van FC Utrecht plaats in Stichtse Vecht. De hele week stond Stichtse Vecht in het teken van de maatschappelijke samenwerking met FC Utrecht. Er waren veel sportieve activiteiten, georganiseerd door sportclubs, Jeugd-Punt en Sportpunt Stichtse Vecht samen met FC Utrecht.

 • Jouwhuisslimmer.nl helpt u energie besparen

  5 april 2018 - Wilt u energie besparen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan eens een kijkje op jouwhuisslimmer.nl.Dit online platform helpt particuliere huiseigenaren de eerste stap te zetten naar een energieneutrale woning. U vindt er bijvoorbeeld een quickscan die u laat zien welke ingreep de meeste energie bespaart, welke subsidies er in de gemeente zijn en hoe aanvragen en offertes beoordeeld worden. Het platform biedt ook gegevens van geschikte bedrijven en initiatieven op energiegebied.

 • Sporten met een laag inkomen

  8 februari 2018 - De gemeente wil graag dat iedereen kan sporten.

 • Nieuw fonds als aanvulling op Cultuurfonds Stichtse Vecht

  25 januari 2018 - Cultuurfonds Stichtse Vecht is een initiatief van gemeente Stichtse Vecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds (PBCF) en is bedoeld om cultuur in Stichtse Vecht te stimuleren en te versterken. Dit Cultuurfonds heeft nu een nieuw fonds dat dient als aanvulling op het budget: Patronen van Stichtse Vecht. Vanuit dit fonds worden alle culturele en creatieve initiatieven van musea en verenigingen ondersteund.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  23 mei 2018 (update) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  20 december 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Uitbreiding subsidie voor praktijkondersteuner jeugd GGZ

  1 december 2017 - De gemeente stelt extra geld beschikbaar voor een ondersteuner die de huisarts bijstaat in de geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd (jeugd GGZ). Deze jeugd GGZ-praktijkondersteuner houdt kantoor in de huisartsenpraktijk. Zo kan de cliënt snel worden geholpen en hoeft de huisarts niet (zelf) door te verwijzen naar een specialistische hulpverlener zoals een psycholoog. 

 • Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

  30 november 2017 - Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Het liefst in uw eigen buurt? Dan is er de Sociale kaart. De Sociale kaart is een website met een database. Daarin vindt u praktische informatie en contactgegevens van lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen.

 • We gaan afval omgekeerd inzamelen

  23 oktober 2017 (update) - Elk huishouden heeft afval. Door het afval beter te scheiden kunnen veel grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Zo hoeft er minder restafval verbrand te worden. Dat bespaart kosten, energie en er komen minder afvalstoffen in de lucht terecht. Om dit te kunnen doen keren we de manier waarop we tot nu toe afval inzamelden om: het ‘Omgekeerd Inzamelen’. Alle afval dat gerecycled kan worden, wordt aan huis opgehaald. Het restafval brengt u zelf weg naar een afvalcontainer in de buurt. Om het u makkelijk te maken, wordt de restafvalcontainer vervangen door een afvalbak voor plastic, blik en drankkartons (PMD).

RSS