Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Gezellig naar een overdekte markt vanavond?

  28 juni 2017 - Kom vanavond dan naar de markt over online communicatie en dienstverlening! Altijd al willen weten hoe gemeente Stichtse Vecht de sociale media gebruikt om te volgen wat u belangrijk vindt? Of hoe de online nieuwsbrief wordt gemaakt? Dit en meer laat gemeente Stichtse Vecht woensdag 28 juni zien op de informatiemarkt over online communicatie en dienstverlening.

 • Eerste kantoortransformatie naar woningen Planetenbaan Maarssen afgerond

  26 juni 2017 - De transformatie van het leegstaande kantorenpand op Planetenbaan 1 in Maarssen naar woningen in de huursector is afgerond. De woontoren is vanmiddag officieel geopend door wethouder Pieter de Groene van gemeente Stichtse Vecht. Hij deed dit namens initiatiefnemer/ ontwikkelaar en financier N.V. Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht. Het voormalige kantoorgebouw, dat sinds zeer lange tijd leeg stond, biedt nu 22 appartementen verspreid over drie verdiepingen in de vrije huursector. De transformatie maakt deel uit van een grotere transformatieopgave in het gebied.

 • Leuke dingen doen?

  26 juni 2017 - In Stichtse Vecht is van alles te doen. Neem maar eens een kijkje op de website van VVV Stichtse Vecht. Daar vindt u alle culturele en recreatieve informatie over Stichtse Vecht.

 • Vraag een U-Pas aan voor het komende seizoen

  26 juni 2017 - De U-Pas is een gratis pas voor inwoners met een laag inkomen. Met de U-Pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Ook zijn er bijdragen voor de schoolkosten. Op 1 juli begint het nieuwe U-Pasjaar. Voor het nieuwe U-Pasjaar moeten pashouders de U-Pas opnieuw aanvragen. Pashouders met een bijstandsuitkering hoeven geen nieuwe aanvraag te doen; zij krijgen de nieuwe U-Pas automatisch thuisgestuurd.

 • Gemeente lanceert Sportpunt voor inwoners en sportaanbieders

  22 juni 2017 - Eén centrale plek waar inwoners, sportaanbieders en andere organisaties terecht kunnen met alle vragen over sport en bewegen in de gemeente. Dat wordt het Sportpunt Stichtse Vecht dat op 9 september 2017 wordt gelanceerd tijdens de opening van Nationale Sportweek. Dit heeft het college van B&W deze week besloten. Vanaf dat moment is de nieuwe website online en zijn de medewerkers van het Sportpunt aanwezig in ’t Kikkerfort in Breukelen, waar zij klaar staan voor inwoners, sportaanbieders en andere organisaties.

 • Geef insluipers geen kans

  22 juni 2017 - De meteorologische zomer is eindelijk begonnen. Het is al een tijdje zonnig weer, maar nu mogen we officieel spreken van zomer. Men zit lekker in de tuin, op het balkon, of gaat een dagje naar het strand. De zomerse temperaturen zorgen ervoor dat u afwijkt van de dagelijkse routine. Hierbij wordt er wel eens iets vergeten. De tuindeur die open was gezet is niet op slot gedaan of er is vergeten het raam te sluiten bij vertrek. Insluipers maken graag gebruik van openstaande deuren en ramen. Negen van de tien inbraken zijn van dit soort gelegenheidsinbraken.

 • Gemeenten maken sociale werkvoorziening toekomstbestendig

  22 juni 2017 - De zes colleges van B&W van de gemeenten Nieuwegein, Lopik, IJsselstein, De Ronde Venen, Vianen en Stichtse Vecht hebben een voorstel vastgesteld voor het in eigen hand organiseren van werk en detachering van Wsw-werknemers. In het voorstel wordt toestemming gevraagd aan de gemeenteraden voor het opheffen van de zogenoemde Gemeenschappelijke Regeling PAUW Bedrijven. Wsw-werknemers behouden passend en betaald werk en ongewijzigde arbeidsvoorwaarden tot aan hun pensioen.

  Lees meer over gemeenten maken sociale werkvoorziening toekomstbestendig

 • Reactie college op onderzoeksrapport Landelijk Gebied Noord

  22 juni 2017 - Tijdens de extra raadvergadering van 22 juni  is aan de raad het rapport van de onderzoekscommissie Bestemmingsplan Landelijk gebied noord gepresenteerd en in eerste termijn besproken. Namens het college van B&W heeft wethouder Franko Zivkovic-Laurenta gereageerd op het rapport. De volledige verklaring van het college van B&W kunt u hier lezen. De raad spreekt op 4 juli aanstaande verder over het rapport. Dan zullen onder meer de aanbevelingen van de onderzoekscommissie besproken worden.

 • Vakantiedrukte bij aanvraag paspoorten en identiteitskaarten

  22 juni 2017 - Verloopt uw reisdocument binnenkort? Maak op tijd uw afspraak. Dan weet u zeker dat u het nieuwe reisdocument op tijd ontvangt. We verwachten namelijk grote drukte.

 • Wethouder Balemans bezorgt reisdocument bij inwoner

  21 juni 2017 - Sinds 1 juni kunnen inwoners tegen een kleine vergoeding hun aangevraagde reisdocument bezorgd krijgen. Dat kan bijvoorbeeld op het werk, in de sportschool, in een restaurant of thuis. Dinsdag 20 juni bracht wethouder Dienstverlening, Eric Balemans, een bezoek aan mevrouw Veltmeijer uit Breukelen. Hij wilde zelf ervaren hoe de bezorging in de praktijk verloopt.

 • Een AED redt levens

  22 juni 2017 - Adequaat en snel (binnen 6 minuten) ingrijpen bij een hartstilstand kan levens redden. Automatische Externe Defibrilators (AED’s) zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel. Mede dankzij de stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht zijn er verspreid over Stichtse Vecht inmiddels 40 AED’s aangemeld bij Hartslag NU. Hartslag NU is een oproepsysteem dat burgerhulpverleners alarmeert zodra het nodig is.

 • Offertes vertraagd bij groepsaankoop zonnepanelen

  21 juni 2017 - Meer dan 350 woningeigenaren hebben zich opgegeven voor de groepsaankoop zonnepanelen in  Stichtse Vecht. Een enorm succes waar alle partners van de actie, zoals Duurzame Vecht, Regionaal Energieloket en de gemeente, ontzettend trots op zijn. Door het grote aantal inschrijvingen is er helaas wel vertraging ontstaan bij het uitbrengen van offertes.

 • Trouwambtenaar schrijft boek ‘Ja ik wil!’

  20 juni 2017 - Onze trouwambtenaar Toon Kuppen heeft vrijdag 16 juni een exemplaar van zijn boek ‘Ja ik wil!’  overhandigd aan Mustafa Umut, beleidsmedewerker Burgerzaken van gemeente Stichtse Vecht. In het boek, dat een inkijk geeft in het leven en het werk van een trouwambtenaar, staat het huwelijkspaar centraal. 

 • Tropische temperaturen: let extra op kwetsbare mensen

  20 juni 2017 - Het is nu erg warm, en het lijkt erop dat de  hoge temperaturen nog wel enkele dagen aanhouden. Gezondheidsinstituut RIVM heeft dan ook het nationaal hitteplan afgekondigd. Met dit warme weer is het belangrijk om extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen, om gezondheidsproblemen te beperken. Hieronder enkele tips om verstandig om te gaan met de warmte.

 • Een groene tuin brengt meer verkoeling

  21 juni 2017 - Heeft u het ook zo warm? Door uw tuin groener te maken, kunt u zorgen voor meer verkoeling. Door bomen te planten bijvoorbeeld. Een gezonde boom levert naar schatting een koelend vermogen van ongeveer 10 airco's. Het is ook verstandig om stenen en tegels te vervangen door planten of gras. Verharding houdt warmte namelijk langer vast. In stedelijke gebieden kan hierdoor de temperatuur wel 7 graden hoger liggen dan in de minder bebouwde gebieden om de stad heen.

 • Wie wil de 1e kinderburgemeester van Stichtse Vecht worden?

  Vind jij het belangrijk dat de gemeente rekening houdt met kinderen en hun mening? En wil jij je daar wel voor inzetten komend schooljaar? Solliciteer dan naar de functie van kinderburgemeester. Alle kinderen die na de zomervakantie, dus in schooljaar 2017/18, in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden.

 • Welkom terug voor Jacqueline Koops

  16 juni 2017 - Na een periode van 16 weken buitengewoon verlof pakt Jacqueline Koops per 27 juni 2017 haar werkzaamheden als wethouder van gemeente Stichtse Vecht weer op. Dat heeft zij burgemeester Marc Witteman en loco-burgemeester Pieter de Groene laten weten in een gesprek.

 • Bruggen in Vreeland en Loenen aan de Vecht zijn weer open

  16 juni 2017 - De afgelopen week zijn er stremmingen geweest voor het scheepvaartverkeer bij de Dorpsbrug in Loenen aan de Vecht en de Van Leerbrug in Vreeland. Inmiddels zijn beide bruggen weer open.

 • Duurzame aanpassingen aan gemeentelijke panden

  15 juni 2016 - Gemeente Stichtse Vecht gaat €500.000 investeren in het verduurzamen van het dorpshuis in Nieuwer Ter Aa, gymzaal Fetha in Vreeland, de Stinzenhal in Breukelen en Goudestein in Maarssen.

 • Internationale Dag tegen Oudermishandeling

  15 juni 2017 - Naar schatting één op de twintig ouderen in Nederland krijgt te maken met oudermishandeling. Soms opzettelijk maar ook vaak vanuit overbelasting, onmacht en gebrek aan kennis. Op deze dag, de Internationale dag tegen Oudermishandeling, willen we dit graag bij u onder de aandacht brengen.

 • Veilig zwemmen en watersporten

  15 juni 2017 - Recreatie Midden-Nederland (RMN) doet een beroep op bezoekers van recreatieplassen, om de veiligheid rond zwemmen en watersporten in het oog te houden. Met name tijdens warme dagen worden recreatieterreinen en zwemlocaties druk bezocht. Dat betekent voor veel omwonenden en bezoekers strand- en waterplezier, maar helaas is het risico op ongevallen, zeker bij drukte, altijd aanwezig.

 • Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsApp

  15 juni 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is ook via WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag willen stellen aan de gemeente kunnen ook contact opnemen via het WhatsApp-nummer 06 13 53 45 89. Naast WhatsApp is de gemeente ook bereikbaar per e-mail, sociale media als Twitter en Facebook, telefoon, post en (op afspraak) bij de publieksbalies.

 • Laat uw paspoort of ID-kaart bezorgen

  14 juni - Sinds begin deze maand kunt u als inwoner van Stichtse Vecht bij het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart aangeven of uw nieuwe reisdocument bezorgd moet worden. Handig als u om wat voor reden dan ook niet opnieuw het gemeentekantoor kunt bezoeken om uw reisdocument af te halen. De bezorging vindt op een veilige manier plaats op elke gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Bezorging gaat altijd op afspraak. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument.

 • Meer weten over hulp en zorg

  13 juni 2017 - Heb u vragen over jeugdhulp of Wmo, dan kunt u terecht bij de gemeente. Bijvoorbeeld voor hulp bij opvoeden, specialistische jeugdhulp of huishoudelijke hulp. Ook kunt u bij de gemeente hulpmiddelen aanvragen zoals een rolstoel of speciale fiets. Kijk bij Hulp en zorg of bel ons via 14 0346. Afhankelijk van uw verhaal verbinden wij u door met de juiste deskundige.

 • Gemeente ondersteunt bij beheer en onderhoud cultuurhistorisch groen

  13 juni 2017 - Gemeente Stichtse Vecht ondersteunt verschillende vrijwilligersgroepen die beheer en onderhoud van cultuurhistorisch groen doen. Cultuurhistorisch groen is groen dat van oudsher kenmerkend is voor de omgeving zoals fruitboomgaarden en knotwilgen. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat dit groen behouden blijft.

 • Prokkelweek in Stichtse Vecht

  13 juni 2017 - Deze week is het de Prokkelweek, waarin mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Een ‘prokkel’ staat voor een prikkelende ontmoeting. In het kader van deze Prokkelweek hielpen twee prokkel-stagiairs de bodes met verschillende klussen in en om het gemeentehuis. Afgelopen maandag deden medewerkers van Stichtse Vecht samen met 2 teams van De Werkspecht en 1 team van Abrona De Reiger mee aan de Prokkelsterrenslag. Dat is een speciale sportmiddag voor mensen met en zonder verstandelijke beperking.

 • Minimabeleid is voorbeeld voor andere gemeenten

  12 juni 2017 - Naar aanleiding van het Rekenkameronderzoek uit december 2015 heeft het college een Minima Effect  Rapportage (MER) laten uitvoeren door het Nibud. In de MER worden landelijke en gemeentelijke regelingen toegepast op verschillende typen huishouden met verschillende inkomensniveaus. Zo brengt het Nibud in kaart wat al deze regelingen betekenen voor de huishoudportemonnee. Het Nibud is in haar conclusies bijzonder positief over het minimabeleid in Stichtse Vecht.

 • College dankt onderzoekcommissie en gaat rapport bestuderen

  12 juni 2017 - Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad een commissie ingesteld om een onderzoek in te stellen naar de totstandkoming van het bestemmingplan Landelijk Gebied Noord. De commissie heeft bureau Berenschot gevraagd dit onderzoek uit te voeren. Vandaag heeft het college het rapport ontvangen: Onderzoek naar de totstandkoming van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Noord in de gemeente Stichtse Vecht.

 • De Bilt en Stichtse Vecht voegen brandweerposten samen

  9 juni 2017 - De gemeenten De Bilt en Stichtse Vecht zijn van plan de brandweerposten Westbroek en  Tienhoven samen te voegen. Beide gemeenten hebben een intentieovereenkomst gesloten waarin afspraken zijn gemaakt over de samenvoeging.

 • Samen aan de slag voor droge voeten

  8 juni 2017 - Door de klimaatverandering regent het steeds vaker en steeds harder. Vooral in de zomer. Wanneer er teveel water valt, kunnen de gemeente en het waterschap dit niet meer op tijd verwerken. Daarom zijn we hard bezig de openbare ruimte anders in te richten. Maar ook u kunt iets doen, door bijvoorbeeld uw tuin te vergroenen, een groen dak te plaatsen of door een regenton aan te sluiten op de regenpijp. Samen zorgen we voor droge voeten.

 • Vrijwilligers en mantelzorgers verzekerd door gemeente

  8 juni 2017 - Voor vrijwilligers en mantelzorgers heeft gemeente Stichtse Vecht een collectieve verzekering afgesloten bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarmee zijn ongevallen en aansprakelijkheid afgedekt en risico’s met persoonlijke eigendommen. 

 • Cameratoezicht op de Kerkbrink

  8 juni 2017 - Voorjaar 2018 plaatst gemeente Stichtse Vecht camera’s op de Kerkbrink in Breukelen. Cameratoezicht levert volgens de gemeente een belangrijke bijdrage aan het beheersbaar houden van de veiligheidssituatie tijdens uitgaansavonden in het centrum van Breukelen,  bezien vanuit het oogpunt van openbare orde en overlast.

 • Wandelroutenetwerk Groene Hart Utrecht-Midden uitgebreid

  7 juni 2017 - Goed nieuws voor wie van wandelen houdt. Dinsdag 6 juni is officieel het wandelroutenetwerk Groene Hart Utrecht-Midden geopend. Met de oplevering van deze 500 kilometer aan wandelroutes in het Groene Hart Utrecht-Midden, is een regio-dekkend wandelroutenetwerk van in totaal 1.100 kilometer in Provincie Utrecht tot stand gekomen. Het Utrechtse wandelroutenetwerk sluit aan op wandelroutenetwerken in aangrenzende provincies.

 • Pleegouder Netwerk: ‘Iemand die je écht begrijpt’

  6 juni 2017 - Woensdag 31 mei ontmoette een groep van zo’n 20 pleegouders elkaar om hun ervaringen te delen. Wethouder Tymon de Weger (Jeugdbeleid en Wmo): ‘Pleegouder zijn is mooi en het kan ook spannend en soms moeilijk zijn.’

 • Doe mee aan de Nationale Sportweek en zet uw vereniging in de schijnwerpers

  1 juni 2017 - Nog exact 99 dagen en dan gaat de 14e editie van de Nationale Sportweek van start. De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van 9 t/m 17 september. Het is een initiatief van NOC*NSF en een landelijk sportevenement dat de breedtesport onder de aandacht brengt. Iedereen kan in deze week kennis maken met (nieuwe) sport- en beweegactiviteiten.

 • Kom naar de Midzomerbijeenkomst

  1 juni 2017 - Na het succes van vorig jaar organiseert het gemeentebestuur van Stichtse Vecht op donderdag 29 juni 2017 opnieuw de Midzomerbijeenkomst.U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

 • Zwemveilig op vakantie in vier lessen

  In juni geeft zwembad ’t Kikkerfort de opfriscursus ‘Zwemveilig op vakantie’. In vier lessen is er aandacht voor de zwemslagen, survivallen en reddingszwemmen, waardoor kinderen zwemveilig op vakantie kunnen deze zomer. De cursus is bedoeld als opfriscursus voor kinderen die al in het bezit zijn van de diploma’s A en B.

 • Samenwerking voor de herontwikkeling van het Domineeslaantje in Breukelen

  30 mei 2017 - De gemeente Stichtse Vecht en Janssen de Jong Projectontwikkeling tekenen op 30 mei om 15:00 uur de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 27 woningen. De locatie ligt op de voormalige locatie van de Vijverhof en Danne school aan het Domineeslaantje in Breukelen. Voorafgaand aan de Europese aanbesteding is in samenspraak met de omwonenden een stedenbouwkundig kader opgesteld. Dit was het uitgangspunt voor de 5 geselecteerde partijen die gevraagd zijn om een ontwerp en grondbieding in te dienen.

 • Inzameling tuinafval

  24 mei 2017 - In gemeente Stichtse Vecht wordt tuinafval op afroep ingezameld. U kunt dus het gehele jaar door zelf bepalen wanneer u tuinafval wilt laten ophalen. Zo maken we het u nog gemakkelijker. Bovendien blijft  de straat netjes, omdat er geen los tuinafval meer op straat wordt aangeboden.

 • Gemeentelijk Rioleringsplan vastgesteld

  24 mei 2017 - Gemeente richt zich op het regenwatervriendelijk inrichten van de omgeving. Dat is een van de belangrijke speerpunten van het Gemeentelijk Rioleringsplan 2017 - 2021 dat de gemeenteraad in de vergadering van 16 mei heeft vastgesteld. In dit plan wordt beschreven hoe de gemeente omgaat met de zorg voor de riolering en met het zo veel mogelijk tegengaan van regenwateroverlast en grondwateroverlast. Inzet van het plan is om de kosten voor aanleg en beheer zo laag mogelijk te houden, zodat de kostendekkende rioolheffingstatieven voor inwoners en bedrijven niet stijgen.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  22 mei 2017 - De burgemeester heeft op 26 april jl. 13 Koninklijke onderscheidingen mogen uitreiken aan mensen die zich belangeloos hebben ingezet hebben voor de gemeenschap in Stichtse Vecht. Een mooie blijk van erkenning en een gewaardeerd gebaar. Ook in 2018 worden weer lintjes uitgereikt. Kent u iemand die ook een lintje verdient? U kunt deze persoon voordragen bij de gemeente.

 • Doe mee met de Prokkelweek 2017

  23 mei 2017 - Van 12 tot en met 17 juni is het Prokkelweek. In die week kunnen mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Zo doen gemeente Stichtse Vecht en de Werkspecht samen mee aan de grote ProkkelSterrenslag, een sportwedstrijd met gemengde teams. Het gaat om samen sportief bezig zijn en zo elkaars mogelijkheden leren kennen.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  22 mei 2017 (update) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Gaat u opruimen? Geef uw spullen een tweede leven

  22 mei 2017 - Met dit mooie weer slaan veel mensen aan het opruimen en schoonmaken.  Bent u ook van plan om spullen te gaan opruimen? Bedenk dan goed dat veel spullen die u weg wilt gooien voor anderen vaak nog heel goed bruikbaar zijn. Denk daarbij aan bankstellen, kasten, tafels, tapijten of een oude fiets. Door ze te recyclen levert u een belangrijke bijdrage aan een beter milieu.

 • Veiligheidsmonitor 2017

  18 mei 2017 - Deze week valt bij 4.150 willekeurig geselecteerde inwoners van Stichtse Vecht een uitnodiging op de mat met het verzoek om deel te nemen aan aan een enquête over veiligheid, de veiligheidsmonitor 2017.  In deze enquête krijgen zij vragen voorgelegd als: Hoe veilig is uw buurt? Welke problemen in uw wijk heeft u ervaren? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? De deelnemers kunnen de vragen online invullen.

 • Basisschoolleerlingen Stichtse Vecht kunnen solliciteren naar functie van kinderburgemeester

  18 mei 2017 - Gemeente Stichtse Vecht krijgt met ingang van het schooljaar 2017/18 een kinderburgemeester. Het gemeentebestuur wil op die manier kinderen meer betrekken bij de besluitvorming in de stad. 'We vinden het belangrijk dat we ook kinderen betrekken bij het ontwikkelen en uitvoeren van gemeentelijke beleid. Ze zitten vaak boordevol goede ideeën.  Kinderen hebben de toekomst en verdienen aandacht, ook vanuit het openbaar bestuur. We willen hen graag een stem geven", aldus burgemeester Marc Witteman.

 • Eerste editie van ‘Gast van de Raad’

  18 mei 2017 - Dinsdag 16 mei is voor de eerste keer ‘Gast van de Raad’ georganiseerd. Zes inwoners hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van burgemeester Marc Witteman om als gast aanwezig te zijn bij de raadsvergadering van die avond. Gast van de Raad is een initiatief van burgemeester Marc Witteman om inwoners op een speciale manier kennis te laten maken met het hoogste bestuursorgaan van de gemeente.

 • Fase 2 Kockengen Waterproof feestelijk opgeleverd

  17 mei 2017 - In het bijzijn van bewoners en medewerkers van aannemer en gemeente heeft wethouder Pieter de Groene vandaag samen met een veertigtal leerlingen van groep 7 van basisschool De Wegwijzer bomen (wilg, es en els) geplant in het talud van de Van Lockhorstweg in Kockengen. Deze feestelijke activiteit markeerde de afronding van de werkzaamheden in fase 2 van Kockengen Waterproof. Tegelijk met het planten van de eerste boom begroeven zij een ‘tijdcapsule’ met een beschrijving van de gebeurtenis en alle namen van de deelnemers.

 • Dé gids voor 55-plussers in Stichtse Vecht

  16 mei 2017 - De 55-plusser van vandaag is meestal gezond en mondig, en staat met beide benen in de maatschappij. Ze gaan naar hun werk of zetten zich als vrijwilliger actief in voor de buurt, vereniging of kwetsbare medemens. De meeste 55-plussers willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. De gemeente stimuleert dat. Ook bij inwoners die hulp nodig hebben wordt nu vooral gekeken wat men nog zélf kan doen. Niet betuttelen maar mensen helpen en stimuleren om op eigen benen te staan waarbij ze hun eigen keuzes kunnen  maken en hun eigen leven leiden. Speciaal voor ouderen en hun mantelzorgers is er daarom de 55+ gids.

 • Onderzoek innovatieve technologie voor verbeterde dienstverlening in het sociaal domein

  15 mei 2017 - 'Als je een rolstoel of gehandicaptenparkeerkaart nodig hebt dan wil je dat eenvoudig, snel en veilig kunnen regelen met de gemeente. Er zijn steeds meer nieuwe digitale technieken die dit mogelijk maken.' Aan het woord is Tymon de Weger, wethouder Wmo, jeugdbeleid en jeugdzorg. 'Daarom onderzoeken we of we de innovatieve Blockchain technologie kunnen gebruiken voor verdere verbetering van onze dienstverlening in het sociaal domein.'

 • Als huurder besparen op energiekosten?

  11 mei 2017 - Met het project Energiebox kunnen huurders uit gemeente Stichtse Vecht hulp krijgen bij het besparen op hun energie. In totaal kunnen ruim 100 huurders van deelnemende woningcorporaties Portaal en Woonstichting Kockengen, gebruik maken van het aanbod.

 • Provincie start preventieve bestrijding eikenprocessierups

  11 mei 2017 - De eikenprocessierups is in aantocht. Onder het motto ´voorkomen is beter dan genezen´ is de provincie Utrecht deze week begonnen met het besproeien van ruim 4000 eiken langs provinciale wegen met een biologisch bestrijdingsmiddel. Dit om te voorkomen dat de rupsen nesten gaan bouwen in deze bomen en overlast veroorzaken in de vorm van allergische reacties bij voorbijgangers.

 • Speciaal voor jongeren: word ZomerOndernemer

  8 mei 2017 - Ben jij tussen de 15 en 22 jaar en heb je een idee om een eigen bedrijf te starten of ben je nog op zoek naar vakantiewerk? Dan is het project ZomerOndernemer iets voor jou!

 • Persoonlijke brief van burgemeester Marc Witteman

  3 mei 2017 - Lees hier de brief van burgemeester Marc Witteman aan alle inwoners van Stichtse Vecht.

 • Storing lantaarnpalen in Maarssenbroek

  26 april 2017 - Vanwege een storing zijn de lantaarnpalen gisteren en in de nacht naar woensdag niet aangegaan. Er wordt op dit moment volop gewerkt om de storing zo spoedig mogelijk te verhelpen. Stedin is bezig met het doormeten van de hoofdkabels die het gebied aansturen. Ze meten nu waar de storing zit en in welke kabel. Als dit heeft plaatsgevonden, is er pas iets te zeggen over oorzaak maar ook over termijn van herstel.

 • Houd rekening met openstaande bruggen

  6 april 2017 - Het vaarseizoen is weer begonnen. Gezellig, veel boten op de Vecht. Voor het verkeer op de weg betekent dit dat u er rekening mee moet houden  dat de bruggen regelmatig open zullen staan. Dat kan enige vertraging met zich meebrengen. Uiteraard zullen de brugwachters zoveel mogelijk rekening houden met drukke momenten op de oevers.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

  Lees meer over Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

 • Boomfeestdag in Stichtse Vecht uitgesteld

 • Betaald parkeren Scheendijk-Noord

  28 februari 2017 - Van 1 april 2017 tot en met 30 september  2017 moet er betaald worden voor parkeren aan de Scheendijk-Noord in Breukelen. Bent u van plan om dit recreatiegebied veelvuldig met de auto te bezoeken, dan kunt u een parkeerkaart aanvragen.

 • Waarschuwing voor schaatsen op natuurijs

  20 januari 2017 - Het heeft de afgelopen dagen gevroren, met overdag soms lichte dooi. Gemeente Stichtse Vecht waarschuwt schaatsliefhebbers niet te schaatsen op natuurijs in de gemeente. Volgens de schaatsbond KNSB is het natuurijs op verschillende plekken niet veilig.

 • Collectieve aanvullende verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers

  2 januari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft voor vrijwilligers een basispolis afgesloten waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt en een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd.

 • Nieuwe werkwijze huishoudelijke hulp

  8 december 2016 - Gemeente Stichtse Vecht trekt jaarlijks € 400.000,- extra uit voor de Hulp bij het Huishouden. Ook zijn nieuwe uitvoeringsregels vastgesteld die aansluiten bij de uitspraken die de Centrale Raad van Beroep deed op 18 mei 2016. Zo wil Stichtse Vecht garanderen dat iedereen die hulp nodig heeft voldoende hulp kan krijgen.

RSS
uw mening telt