Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Wooncoach helpt 55-plussers

  21 november 2019 - Sinds maart kunnen inwoners van Maarssen, Maarssenbroek en Tienhoven met vragen over passend wonen de hulp inschakelen van de Wooncoach Senioren Stichtse Vecht. In de periode dat de Wooncoach nu actief is in Stichtse Vecht hebben zich al 70 mensen aangemeld voor hulp en zijn de eerste drie verhuizingen een feit.

 • Beëindiging kortingsprijs project Grondgebruik

  21 november 2019 - De kortingsprijs binnen het project Grondgebruik is beëindigd. Dat heeft het college van B&W deze week besloten. Sinds 2017 is met het project Grondgebruik het gebruik van gemeentegrond geregeld op plekken waar dat (nog) niet was gebeurd. Ook was het voor inwoners mogelijk om een aanvraag in te dienen om een strook gemeentegrond te kopen en aan hun tuin toe te voegen.

 • Sinterklaasintochten in Stichtse Vecht

  21 november 2019 - De Sint is weer in het land. Hij brengt aan diverse kernen nog een bezoek.

 • Maarssen-Dorp: rioolinspectie Breedstraat op 25 november

  21 november 2019 - Op maandag 25 november van 7:30 - 10:30 uur wordt de Breedstraat in Maarssen-Dorp afgesloten. Dit in verband met het uitvoeren van een rioolinspectie op de Schippersgracht. Een verkeersregelaar houdt vanaf de Bolensteinsestraat het verkeer tegen. Men kan hiervandaan doorrijden en omrijden via de Straatweg / Kerkweg / Parkweg / Huis ten Boschstraat / Thorbeckelaan / Nassaustraat. Voetgangers en fietsers kunnen langs het werk.

 • Stichtse Vecht organiseert inspiratiesessie Deep Democracy

  21 november 2019 - Gemeente Stichtse Vecht wil de aanwezige kennis in onze samenleving beter benutten bij de totstandkoming van besluiten. Maar hoe doe je dit? Hoe neem je alle inbreng mee? Het gedachtengoed van Deep Democracy heeft hier een antwoord op.

 • 2020: start dialoog over omgevingsvisie

  21 november 2019 - Met de komst van de omgevingswet krijgen inwoners meer zeggenschap over de eigen leefomgeving: er zijn straks minder regels en het wordt makkelijker om ruimtelijke projecten op te starten. Nieuwe initiatieven van inwoners kunnen snel en transparant worden beoordeeld.

 • Werk aan de weg Breukelen: bomenkap op terrein Nijenrode

  20 november 2019 - Op 21, 22, 25 en uiterlijk 26 november tussen 9:00 uur en 15:00 uur vindt er bomenkap plaats op het terrein van Nijenrode in Breukelen. Dit omdat deze bomen ziek zijn en inmiddels overhangen over het fietspad.

 • Oud-Zuilen: D.M. Plompbrug afgesloten voor reparatie

  20 november 2019 - Van woensdag 27 november 7:00 uur tot en met uiterlijk woensdag 18 december 17:00 uur is de D.M. Plompbrug in Oud-Zuilen geheel afgesloten. Er worden herstelwerkzaamheden aan en onder het landhoofd uitgevoerd. Voetgangers en fietsers kunnen langs het werk.

 • Hoge Canadese vrijwilligersonderscheiding voor de heer J.H. Suurhoff uit Breukelen

  19 november 2019 - Op dinsdag 19 november heeft de heer J.H. (Koos) Suurhoff uit Breukelen een hoge Canadese vrijwilligersonderscheiding ontvangen, de Canada’s Sovereign’s Medal for Volunteers. De onderscheiding is in Wassenaar uitgereikt door de ambassadeur van Canada, mevrouw Lisa Helfand.

 • Werk aan de weg Maarssen: reparatie inzinkbare palen

  15 november 2019 - Op de dinsdagen 19 en 26 november vinden op de Kaatbaan in Maarssen-Dorp reparatiewerkzaamheden plaats aan de inzinkbare elektrische palen. Er wordt gewerkt tussen 11:00 en 16:00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen langs het werk.

 • Werkzaamheden Pieter de Hooghstraat op 20 november

  15 november 2019 - Op woensdag 20 november wordt tussen 7:00 en 16:00 uur gewerkt op de Pieter de Hooghstraat in Maarssen-Dorp. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan de elektrakabel en waterleiding. Hiervoor wordt een deel van deze straat afgesloten. Verkeer kan omrijden via de Dr. Ariënslaan en de Vincent van Goghstraat. Fietsers en voetgangers kunnen langs het werk.

 • Eerste gratis boom uitgereikt

  14 november 2019 - De allereerste gratis boom is 12 november uitgereikt aan een zeer blije inwoonster door de onlangs afgetreden wethouder Linda van Dort. Particulieren konden gedurende de maand oktober een gratis boom aanvragen bij de gemeente. In totaal kwamen er 482 aanvragen binnen. De bomen worden bij de andere aanvragers in de weekenden van 23/24 november en 30/01 november-december bezorgd. 

 • Contract met groenaannemer Verheij Integrale groenzorg met 1 jaar verlengd

  14 november 2019 - Stichtse Vecht verlengt het contract met groenaannemer Verheij Integrale groenzorg met 1 jaar. Tegelijkertijd start de voorbereiding voor de uitvoering van het onderhoud van de openbare ruimte in Stichtse Vecht vanaf 2021.

 • Gemeente neemt duurzame boot in gebruik

  14 november 2019 - Stichtse Vecht vindt het belangrijk dat haar inwoners zich veilig voelen en merkbaar handhaving ervaren. Handhaving op het water hoort daar ook bij.

 • 3 december: paspoort en identiteitskaart aanvragen niet mogelijk

  Op dinsdag 3 december vindt technisch onderhoud plaats. Hierdoor kunt u op die dag geen paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten aanvragen.

 • Wijzigingen in portefeuilleverdeling college B&W Stichtse Vecht

  13 november 2019 - Het college van B&W heeft vandaag, woensdag 13 november, een besluit genomen over een tijdelijke waarneming van de portefeuille van wethouder Linda van Dort, die dinsdagavond 12 november na de begrotingsbehandeling haar ontslag heeft ingediend.

 • Wethouder Van Dort legt haar functie neer

  12 november 2019 - Linda van Dort, wethouder van Stichtse Vecht (GroenLinks),  heeft  aan het eind van het begrotingsdebat kenbaar gemaakt per direct haar functie neer te leggen.

 • Maarssen: werkzaamheden aan de Machinekade

  7 november 2019 - Van maandag 11 november 7:00 uur tot en met dinsdag 12 november 16:00 uur wordt er gewerkt nabij de brug in het Zandpad ter hoogte van de Machinekade. De bestaande om en om regeling voor het verkeer wordt daar omgedraaid.

 • Klimaatadaptieve projecten met financiele steun van HDSR

  7 november 2019 - Stichtse Vecht ontvangt voor het derde jaar op rij financiering voor klimaatadaptieve projecten van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden (HDSR).

 • Nationaal Schoolontbijt

  7 november 2019 - Op 5 november was burgemeester Yvonne van Mastrigt te gast bij basisschool Het Kompas aan de Bolensteinsestraat in Maarssen voor het Nationaal burgemeestersschoolontbijt.

 • Gebiedsvisie Atlantische Buurt

  7 november 2019 - Inwoners van deze buurt hebben vorig jaar bij de gemeenteraad een eerste opzet van een gebiedsvisie voor de ‘Atlantische buurt’ ingediend. Dit is de buurt tussen de Kennedylaan, Dr. Ariënslaan, Europalaan en Thorbeckelaan. De gebiedsvisie gaat over de toekomst van de buurt: hoe zorgen we er samen voor dat de bewoners daar er fijn kunnen wonen.

 • Conferentie kindermishandeling en huiselijk geweld voor (para)medici

  7 november 2019 - Speciaal voor (para)medici is er op 20 november van 16.00 tot 21.30 uur een conferentie over kindermishandeling en huiselijke geweld. Deze conferentie vindt plaats in Boom en Bosch in Breukelen tijdens de Week tegen Kindermishandeling. Deze middag en avond staan we met elkaar stil bij het voorkomen, herkennen en oplossen van huiselijk geweld en kindermishandeling.

 • Gemeente Stichtse Vecht en Dokter Bosman

  6 november 2019 - De gemeente is verantwoordelijk voor het sociaal domein, waaronder ook de hulpverlening aan jeugdigen valt.  Jeugdigen uit onze regio die hulp nodig hebben kunnen verwezen worden naar Dokter Bosman. De kwaliteit van de hulpverlening die deze organisatie levert,  staat niet ter discussie.

 • Galecopperbrug (A12) zaterdagochtend weer volledig open

  1 november 2019 - Vandaag en vannacht rondt de aannemer de werkzaamheden aan de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht af. Op zaterdag 2 november zijn de afzettingen om uiterlijk 07.00uur van de weg. Het verkeer op de A12 Utrecht richting Arnhem kan vanaf dat moment weer volledig gebruik maken van de zuidbrug. Ook de verbindingsboog van de A2 Den Bosch naar de A12 Utrecht is dan weer beschikbaar.

 • Actie “Doe je licht aan” van start in Stichtse Vecht

  31 oktober 2019 - Woensdag 30 oktober gaven Julian Steenbeek van de politie Maarssen, kinderburgemeester Merle, Juliette Hattink en wethouder Jeroen Willem Klomps het startsein voor de landelijke actie ‘Doe je licht aan’. Op een aantal fietspaden in Maarssen sprayden zij met krijt het sjabloon op de weg: ‘Zet je licht aan’.

 • Gegevens huishoudelijke hulp inwoners onbedoeld openbaar

  Vrijdag 1 november 2019 - De gemeente vindt het belangrijk om zorgvuldig met data en informatie om te gaan en steeds meer datagestuurd te werken. Dat helpt de besluitvorming en onze dienstverlening richting inwoners. Privacy en AVG regelgeving worden bij het werken met data met grote zorgvuldigheid benaderd. Binnen een nieuw en onbekend gebied worden helaas ook fouten gemaakt. 

 • Gebiedsplan Zuilense Vecht klaar voor besluitvorming

  31 oktober 2019 - In 2018 hebben de gemeenteraden van Utrecht en Stichtse Vecht de Gebiedsvisie Zuilense Vecht vastgesteld. Deze visie is nu uitgewerkt in een samenhangend plan voor het nieuw te ontwikkelen sportpark Zuilense Vecht. In september hebben beide gemeenten het gebiedsplan aan omwonenden en andere belanghebbenden gepresenteerd. Het Gebiedsplan Zuilense Vecht wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraden. Besluitvorming hierover zal plaatsvinden op 17 december in de raad van Stichtse Vecht en op 19 december in de raad van Utrecht.

 • Vrijwilligersfeest op 22 november

  24 oktober 2019 - Vrijdagavond 22 november vindt het jaarlijkse Vrijwilligersfeest plaats in de aula van RSG Broklede in Breukelen. De burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht willen met dit feest de vele vrijwilligers in onze gemeente bedanken voor hun enorme inzet voor de lokale gemeenschap. Alle vrijwilligers zijn dan ook van harte uitgenodigd.

 • Laatste kans: vraag in oktober een gratis boom aan

  24 oktober 2019 -  Inwoners van Stichtse Vecht kunnen gedurende de maand oktober een gratis boom aanvragen bij de gemeente. De gemeente wil met deze actie inwoners stimuleren de eigen tuin groen in te richten. Bij de gemeente zijn al meer dan 400 aanvragen voor een gratis boom ingediend door zowel inwoners, basisscholen, bedrijven als VvE’s. De actie loopt nog het einde van de maand en er zijn nog een aantal bomen beschikbaar. Dus grijp deze kans en maak ook uw tuin groener!

 • Pleegzorg: Als het thuis echt niet meer gaat

  23 oktober 2019 - Van 30 oktober tot en met 6 november wordt voor de vijfde keer de Week van de Pleegzorg gehouden. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

 • 26 oktober: Nacht van de Nacht

  23 oktober 2019 - Zaterdag 26 oktober 2019 doet Nederland massaal het licht uit tijdens Nacht van de Nacht. Gemeente Stichtse Vecht doet hier aan mee. We doven of dimmen tijdens deze 15e Nacht van de Nacht de lichten van het gemeentekantoor, Boom & Bosch en diverse andere gemeentelijke gebouwen. Helpt u ook mee om lichtvervuiling in Nederland te verminderen?

 • Utrechtse Water- & klimaatpartners bundelen krachten voor klimaatrobuuste regio

  23 oktober 2019 - Stichtse Vecht heeft zich aangesloten bij een nieuw netwerk Water en Klimaat. Tijdens de Utrechtse klimaattop ondertekenden bestuurders van 14 gemeenten, de provincie Utrecht, het hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden en de Veiligheidsregio Utrecht een samenwerkingsovereenkomst. Deze partners in Water en Klimaat spraken af samen met de omgeving aan de slag te gaan voor een klimaatrobuuste regio Utrecht Zuid-West. De klimaattop op vrijdag 18 oktober jl. stond in het teken van klimaatadaptatie en regionale samenwerking.

 • Bezoek een duurzaam huis op 2 of 9 november

  22 oktober 2019 - Wat komt er allemaal kijken bij het verduurzamen van je woning? Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn en waar veel belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Een zonneboiler aanschaffen of toch even aankijken tot er iets nieuws op de markt komt? Wachten op een wijkaanpak, of kunt u zelf al beginnen? Het bezoeken van een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen.

 • Doe mee met de Natuurwerkdag op 2 november

  18 oktober 2019 - Op zaterdag 2 november is het in heel Nederland Natuurwerkdag. Duizenden mensen gaan aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. In de provincie Utrecht kunnen ze terecht op ruim 40 locaties. Het thema dit jaar is biodiversiteit. Tijdens de Natuurwerkdag kunt u een bijdrage leveren om natuur in uw omgeving te helpen.

 • Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar sociale geografie Sako Musterd uit Maarssen

  18 oktober 2019 - Maarssen heeft er een Officier in de Orde van Oranje-Nassau bij. In verband met zijn pensionering nam prof. dr. Sako Musterd vrijdag 18 oktober afscheid als hoogleraar Sociale Geografie bij de Universiteit van Amsterdam. Locoburgemeester Jeroen Willem Klomps speldde hem daar de Koninklijke onderscheiding op.

 • Evenement organiseren in 2020

  17 oktober 2019 - Wilt u een evenement organiseren in 2020? Laat het ons dan weten vóór 15 november 2019. Om de inzet van mensen en middelen te kunnen inplannen is het voor de gemeente en de hulpdiensten belangrijk om vooraf te weten waar en wanneer evenementen plaatsvinden. 

 • Loenen aan de Vecht: stremming Westelijke Drecht (Loosdrecht)

  17 oktober 2019 - Van 1 november tot en met 31 december is er een stremming ter hoogte van Westelijke Drecht ter hoogte van het Trekpad. De afsluiting is nodig omdat Waternet bezig is om de dijken langs het Waterleidingkanaal op te hogen en te versterken waar nodig. Bij vorst kan het werk langer duren, tot uiterlijk 14 januari 2020.

 • Inloopavond Mobiliteitsonderzoek Maarssenbroek goed bezocht

  16 oktober 2019 - Donderdag 10 oktober was er een inloopavond in winkelcentrum Bisonspoor, over het mobiliteitsonderzoek Maarssenbroek. Dit onderzoek is uitgevoerd om te laten zien hoe meerdere ontwikkelingen in Maarssenbroek het verkeer beïnvloeden. Zo'n 60 inwoners zijn langs geweest en hebben vragen kunnen stellen over het onderzoek.

 • Nationale Archeologiedagen in Stichtse Vecht

  15 oktober 209 - Afgelopen vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober deed Stichtse Vecht mee met de Nationale Archeologiedagen. In de bibliotheek in Maarssen-dorp waren de archeologische vondsten van de 16e eeuwse afgebrande boerderij Zogweteringlaan 4 te zien.

 • Doe mee met de Nationale Recycleweek

  9 oktober 2019 - Gemiddeld bezit een huishouden ruim 100 elektrische apparaten. Als deze kapot gaan worden ze vaak in een kast gelegd, bij het restafval gegooid of gerecycled. In elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, zitten vaak zeldzame grondstoffen die er uit teruggewonnen kunnen worden. Daarom is het belangrijk deze te recyclen.

 • Nieuwe raadzaal: stuur foto’s in voor digitale schilderijlijst

  9 oktober 2019 - We verbouwen het Koetshuis bij Boom en Bosch in Breukelen tot nieuwe raadzaal. Vanaf medio mei 2020 vergadert daar de gemeenteraad. In de foyer (hal) van de nieuwe raadzaal komt onder andere een digitale schilderijlijst met foto’s van inwoners. Op die foto’s zien we onze 12 kernen uitgelicht. Om deze schilderijlijst te vullen kunnen inwoners digitale foto’s, genomen in Stichtse Vecht aanleveren. Stuurt u ook uw mooiste foto in?

 • Subsidie voor afkoppelen van regenwater/groene daken

  9 oktober 2019 - Vanaf 1 januari 2020 kan subsidie worden aangevraagd voor het afkoppelen van daken. Afkoppelen van daken betekent dat u door een maatregel aan uw regenwaterafvoer ervoor zorgt dat dit water niet meer via het vuilwaterriool wordt afgevoerd.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Marianne Thieme uit Maarssen

  8 oktober 2019 - Op dinsdag 8 oktober heeft de voorzitter van de Tweede Kamer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Marianne Thieme. Thieme ontving de onderscheiding in verband met  het beëindigen van haar Tweede Kamer lidmaatschap van de Partij voor de Dieren. De uitreiking vond plaats bij de Tweede Kamer in Den Haag. 

 • Week van de Veiligheid 7 t/m 13 oktober 2019

  3 oktober 2019 - Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie in deze week van 7 tot en met 13 oktober 2019 activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Binnenkort verschijnt de veiligheidskrant, waarin meer informatie is te vinden over alle thema’s die met Veiligheid te maken hebben.

 • Gratis boom voor inwoners Stichtse Vecht

  1 oktober 2019 - Stichtse Vecht trakteert inwoners op een gratis boom. De gemeente stelt 500 bomen beschikbaar en wil met deze actie inwoners stimuleren de eigen tuin groen in te richten. Meer bomen en groene tuinen dragen bij aan een prettige en gezonde leefomgeving. Bomen zorgen voor verkoeling bij warme dagen, verminderen de kans op overlast bij extreme regenval en verbeteren de biodiversiteit. Inwoners, bedrijven, scholen en instellingen kunnen van 1 tot en met 31 oktober één gratis boom aanvragen bij de gemeente. Wees er snel bij, want op is op.

 • Rijksbijdrage voor klimaatbestendige wijken in de regio Utrecht

  26 september 2019 - Wethouder Linda van Dort en haar collega-wethouders uit de gemeente Houten, Nieuwegein, Utrecht en Zeist tekenden maandag een bestuursovereenkomst met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Daarin legden zij de afspraken vast die samenhangen met de eerder toegezegde rijksbijdrage van €802.000,- voor de aanpak van 5 klimaatbestendige wijken in de regio Utrecht. 

 • Dit weekend afsluiting hoofdrijbaan A2 tussen Maarssen en Leidsche Rijntunnel

  20 september 2019 - Vrijdag 20 september (19:00 uur) tot maandag 23 september (05:00 uur) zijn er werkzaamheden op de A2 tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel, in de richting van Utrecht. 

 • Collectieve zorgverzekering voor minima vanaf 2020 via DSW

  19 september 2019 - De collectieve zorgverzekering die de gemeente haar inwoners met een laag inkomen biedt, loopt vanaf 2020 via DSW Zorgverzekeraar. De huidige zorgverzekeraar Menzis gaf eerder al aan niet door te willen gaan. DSW Zorgverzekeraar zal de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering zoveel mogelijk op hetzelfde niveau houden als Menzis.

 • Mijn Huis: online hulp voor energiebesparen

  9 september 2019 - Op Jouw Huis Slimmer, het energieloket van 15 gemeenten in de regio Utrecht, is Mijn Huis online gegaan. Mijn Huis is de online hulp voor energiebesparing en verduurzamen van de woning. Met Mijn Huis kunnen bewoners zelf bespaarkansen ontdekken.

 • Slimme Bandenpomp bij McDonald's Breukelen

  5 september 2019 - De slimme Bandenpomp is verplaatst van parkeergarage P2 Bisonspoor naar het terrein van McDonald's in Breukelen. Door de pomp centraler in de gemeente te zetten, kan hij door meer inwoners gebruikt worden.

 • Werkzaamheden 6 t/m 9 september: Lageweideviaduct Utrecht afgesloten

  5 september - Vrijdag 6 september 20:00 uur tot maandag 9 september 05:00 uur vervangt Rijkswaterstaat de asfaltdeklaag van het Lageweideviaduct over de A2. 

 • Dit weekend hoofdrijbaan A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen richting Amsterdam afgesloten

  5 september 2019 - Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam. Doorgaand verkeer is mogelijk en gaat via de parallelweg. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten. 

 • Vanaf september leging kliko restafval in buitengebied boven N201 1 x in 4 weken

  21 augustus 2019 - De bewoners van het buitengebied boven de N201 houden hun grijze kliko voor het restafval. Deze wordt vanaf september 1 keer per 4 weken geleegd.

 • Dierenambulancezorg in Stichtse Vecht 

  15 augustus 2019 - Gemeente Stichtse Vecht en het Huisdierenmeldpunt Utrecht hebben na een aantal gesprekken besloten om per direct de samenwerking te beëindigen. Het Huisdierenmeldpunt Utrecht heeft zich ruim 2,5 jaar ingezet voor huis- en zwerfdieren in Stichtse Vecht en zo veel huisdiereigenaren blij gemaakt met het terugvinden van hun huisdieren. Ook hebben zwerfdieren via het Huisdierenmeldpunt de verzorging gekregen die zij nodig hadden. Aan deze samenwerking komt nu voortijdig een einde.

 • Reageer op ontwerpen van project Toekomst N201

  15 augustus 2019 - De N201 vormt al jaren het grootste doorstromingsknelpunt in de provincie Utrecht. Het programma Toekomst N201, geleid door Provincie Utrecht, moet daar verandering in brengen. In juli 2019 zijn schetsontwerpen en aanvullende maatregelen besproken, die mogelijk een oplossing bieden voor de 7 knelpunten op het traject tussen Amstelhoek en Vreeland. 

 • Kom naar de inspiratiesessie over Swim To Fight Cancer op 27 augustus

  14 augustus 2019 - Swim to Fight Cancer begon als een kleine, sportieve inzamelingsactie tegen kanker. Inmiddels is ‘de Swim’ uitgegroeid tot een landelijk bekend evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Hoe is het Limore Noach (landelijk initiatiefnemer) en Karitha Wassenaar (voorzitter Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht) gelukt om zo’n succes te maken van de Swim? En hoe zorgen zij voor zoveel betrokkenheid bij de vrijwilligers en donateurs? Die vragen worden beantwoord tijdens de inspiratiesessie op dinsdag 27 augustus, van 16:00 tot 17:00 uur in het restaurant van de gemeente. Iedereen is welkom!

 • Frank Halsema nieuwe gemeentesecretaris Stichtse Vecht

  13 augustus 2019 - Frank Halsema is door het college aangesteld als waarnemend gemeentesecretaris Stichtse Vecht. Frank wordt daarmee de eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de organisatie. De unanieme voordracht van de selectiecommissie is hiermee overgenomen. De waarnemingsperiode duurt 1,5 jaar. 

 • Incident datalek e-mailadressen

  13 augustus 2019 - Op dinsdag 6 augustus 2019 verstuurde gemeente Stichtse Vecht een e-mail naar 175 inwoners. In die mail nodigden we hen uit voor een klanttevredenheidsonderzoek, naar aanleiding van hun afspraak bij de gemeente. Per ongeluk waren in deze mail de e-mailadressen van alle ontvangers zichtbaar. Er is geprobeerd de e-mail in te trekken. Dit leidde tot nog een
  e-mailbericht, waarin alle e-mailadressen zichtbaar waren. We ondernemen actie om zulke vergissingen in de toekomst te voorkomen.

 • Werk aan de weg Vreeland: Hijswerkzaamheden Boterweg

  12 augustus 2019 - De Boterweg in Vreeland wordt op dinsdag 13 augustus (7:00 - 9:00 uur) en vrijdag 16 augustus
  (7:00 uur - 16:00 uur) tijdelijk afgesloten. Een mobiele hijskraan staat op de weg om materialen over een woning heen te takelen. 

 • Werkzaamheden A2 komend weekend

  8 augustus 2019 - Van vrijdag 9 augustus 19:00 uur tot maandag 12 augustus 5:00 uur is de hoofdrijbaan afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel, in de richting van Utrecht. Verkeer wordt via de parallelbaan van de A2 geleid. Ook zijn er lokale afsluitingen.

 • Aanvullende maatregelen Wethouder D.M. Plompbrug Oud-Zuilen

  1 augustus 2019 - In juni is de Wethouder D.M. Plompbrug met verkeersborden afgesloten voor zwaar verkeer (meer dan 3500 kg). Omdat er nog steeds zwaar verkeer over de Plompbrug rijdt, zijn barriers aan weerszijde van de brug geplaatst. Ook zullen we later nog een verkeerscamera plaatsen. 

 • Veilig zwemmen: controleer de plek via zwemwater.nl

  25 juli 2019 - Een frisse duik: heerlijk met dit warme weer. Maar niet overal is het zwemwater veilig en schoon. Zwemwater van slechte kwaliteit vergroot de kans op huid-, maag- en darmklachten.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Maarten J. van Dijk

  10 juli 2019 - Oud-raadslid Maarten van Dijk van gemeente Stichtse Vecht heeft op 9 juli tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Van Dijk heeft de  onderscheiding gekregen omdat hij ruim 12 jaar raadslid is geweest voor de Partij van de Arbeid. Op 5 maart 2019 heeft hij voor de Partij van de Arbeid plaatsgenomen in het college van burgemeester en wethouders. Van Dijk mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Yvonne van Mastrigt.

 • 3 kandidaten voor functie kinderburgemeester Stichtse Vecht

  12 juni 2019 - Een jury heeft vanmiddag drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht, voor de periode 2019 – 2020. Het gaat om Merle Schweppe, Irene Tennekes en Ole Roelofs. Wethouder Hetty Veneklaas, voorzitter van de jury, maakte de namen van de genomineerden bekend.

 • Bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor onherroepelijk

  6 juni 2019 - Dinsdag 5 maart heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor vastgesteld. Het definitieve bestemmingsplan heeft van 10 april tot en met 22 mei voor beroep ter inzage gelegen. Er is geen beroep of verzoek om een voorlopige voorziening aangetekend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

 • Gezocht: nieuwe kinderburgemeester

  16 mei 2019 - Gemeente Stichtse Vecht zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Aan het einde van het schooljaar 2018/19 zit de taak van kinderburgemeester Britt Klomp erop. Wil jij haar opvolger worden en een schooljaar lang opkomen voor de belangen van kinderen in Stichtse Vecht? Solliciteer dan naar de functie van kinderburgemeester. Alle kinderen die na de zomervakantie, dus in schooljaar 2019/20, in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden.

 • Rioolwerkzaamheden en reconstructie Herenweg / Gageldijk Maarssen

  26 april 2019 (update) - Vanaf 23 april 7:00 uur tot en met naar verwachting 31 juli 2020 wordt zowel de Herenweg als de Gageldijk in fases afgesloten.

 • Archiefmateriaal gezocht

  4 april 2019 - Gemeente Stichtse Vecht doet mee met een landelijk initiatief van het Nationaal Archief om periodiek lokale hotspots aan te wijzen, waarvan we naast ons eigen gemeentearchief ook particulier archief over willen verzamelen. Om op die manier een volledig beeld te behouden van belangrijke gebeurtenissen in de gemeente. De hotspots van gemeente Stichtse Vecht uit 2017 en 2018 zijn vastgesteld.

 • Nieuw in Stichtse Vecht: de Wooncoach Senioren

  5 maart 2019 - Bent u woonachtig in Maarssen, Maarssenbroek of Tienhoven in een grote sociale huurwoning of in het bezit van een eigen woning? En heeft u wel eens gedacht dat de woning niet meer zo geschikt is en niet meer past bij uw wensen en behoeften? Maar ziet u op tegen het vooruitzicht om te verhuizen of u weet niet goed hoe u moet beginnen? De Wooncoach kan u helpen met advies en het zetten van de juiste stappen. Deze dienstverlening is kosteloos en vrijblijvend en is mogelijk gemaakt door woningcorporatie Portaal en gemeente Stichtse Vecht voor de duur van (voorlopig) twee jaar tot 1 maart 2021.

 • Belastingaanslag 2019

  19 februari 2019 - De belastingaanslagen van Belastingen SWW met daarin de Waardering onroerende zaken (WOZ) en gebruikersbelasting (afvalstoffenheffing en rioolheffing) zijn verstuurd.

RSS