Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Problemen met formulieren op de website

  20 april 2018 - Wanneer u via onze website een online formulier invult, bijvoorbeeld omdat u een briefadres of een afvalpas aanvraagt, kan het zijn dat u een foutmelding krijgt. U kunt dan het beste 1 of 2 keer op de knop ‘vorige pagina’ klikken (linksboven in uw scherm). U kunt daarna weer verder met invullen. Lukt dat niet, start het formulier dan opnieuw op.

 • Strandbad Maarsseveense Plassen in nieuw jasje

  20 april 2018 - Afgelopen donderdag 19 april is het Strandbad Maarseveense Plassen in Maarssen feestelijk heropend. Het strandbad gaat zaterdag 21 april open voor publiek, maar donderdag werd al het nieuwe seizoen ingeluid met een feestelijk moment voor een aantal genodigden. Niet alleen is de entree aan de zuidkant geheel gerenoveerd. Ook is het strandbad zelf opgefrist, is er een nieuw speeltoestel geplaatst en is het strandbad aangekleed met nieuwe vlaggen en banieren. Op het plein bij de ingang heeft Waternet fonteintjes, zogenaamde ‘bedriegertjes’, laten plaatsen en heeft het Toeristisch Overstap Punt (TOP) een definitieve plek gekregen. Het strandbad viert dit jaar haar 50 jarig jubileum en is met deze metamorfose helemaal klaar voor de toekomst.

 • Coalitieakkoord Stichtse Vecht afgerond

  20 april 2018 - ‘Samen werken aan duurzame oplossingen’: dat is het motto van het Coalitieakkoord 2018-2022 dat vandaag is gepresenteerd door de VVD, Lokaal Liberaal, GroenLinks en CDA. Het akkoord legt accenten bij een duurzame evenwichtige ruimtelijke ontwikkeling,  een goede leefomgeving, de kracht van inwoners, zorg voor elkaar, veiligheid en een  financieel gezonde,  modern functionerende  gemeente. De partijen investeren één miljoen euro extra hierop. 
  De vier coalitiepartijen leveren elk één wethouder. Het nieuwe college van B&W krijgt de opdracht om het Coalitieakkoord uit te werken, samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. 

  Lees meer over Coalitieakkoord Stichtse Vecht afgerond

 • Veel tuinafval? Bestel de tuinzak

  19 april 2018 - Maakt u de tuin klaar voor het groeiseizoen? Bestel dan een gratis tuinzak. Hier kunt u uw tuinafval in stoppen. Als hij vol is, maakt u een afspraak bij de gemeente en dan halen we hem gratis bij u op. Zo maken we het u gemakkelijk en blijft de straat netjes, omdat er geen los tuinafval meer ligt.

 • Ouderenbijeenkomst over babbeltrucs en inbraakpreventie

  19 april 2018 - Ouderen zijn steeds vaker slachtoffer van babbeltrucs en inbraken. Zij behoren tot de risicogroep als het om deze thema’s gaat. Het vertrouwen van de slachtoffers wordt geschaad en dat heeft veel impact.

 • Handen ineen voor het bijenlint

  19 april 2018 - Het gaat niet goed met de insectenstand in Nederland. Er is te weinig voedsel en te weinig nestgelegenheid op het platteland. Compensatie door middel van bijenlinten in de dorpen en steden is een kansrijke oplossing en bovendien nog mooi ook. Een bijenlint is een aaneengesloten stuk groen met daarin planten en bloemen die voedsel bieden voor bijen, vlinders, vogels en andere insecten. Insecten zijn ontzettend belangrijk voor de productie van ons voedsel. 80% van de vele soorten groenten en fruit zijn afhankelijk van de bestuiving van bijen en andere insecten.

 • Resultaten onderzoek Pauwenkamp

  16 april 2018 - Eind vorig jaar konden de bewoners van Pauwenkamp in Maarssenbroek meedoen aan een onderzoek over de leefbaarheid in hun wijk. Het belangrijkste resultaat: het overgrote deel van de mensen woont met plezier in Pauwenkamp en vindt ingrijpende wijzigingen in de leefomgeving niet nodig.

 • Aanpak ziekteverzuim van jongeren

  19 april 2018 - Voor jongeren is het belangrijk om een diploma te halen. Dat vergroot de kans op een baan. Dan helpt het niet als je vaak langdurig ziek bent. Op 17 april was er op de internationale schakelklas  Ithaka in Bisonspoor in Maarssen een bijeenkomst over de aanpak van ziekteverzuim op het voortgezet onderwijs in gemeente Stichtse Vecht. De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente en kernpartners. Alle partijen die met dit thema te maken hebben, waren aanwezig: scholen, jeugdartsen van GGD regio Utrecht, leerplichtambtenaren, sociaal wijkteam, maatschappelijk werk, Buurtzorg Jong, wijkagent en het samenwerkingsverband passend onderwijs.

 • Gesloten op Koningsdag

  17 april 2018 - Volgende week vrijdag, 27 april, is het Koningsdag. Het gemeentekantoor en de afvalscheidingstations zijn dan gesloten. Voor de inzameling van het afval verandert deze feestdag niets. 

 • Inspiratiesessie 'Werken vanuit passie' wordt verplaatst

  17 april 2018 - De inspiratiesessie Werken vanuit passie, die gepland was op maandag 23 april, gaat niet door. We zoeken een nieuwe datum waarop Sonja van Geerenstein en oud-medewerker Rens Elbertsen over hun droombaan bij de KNVB komen vertellen. Hou onze website, de social media en de online nieuwsbrief in de gaten voor een nieuwe datum.

 • Vier Koningsdag mee op 27 april

  16 april 2018 - Vrijdag 27 april viert Nederland Koningsdag. Het belooft in onze gemeente een feestelijke dag te worden. De Oranjeverenigingen in Stichtse Vecht hebben leuke programma’s samengesteld. Onderaan dit bericht vindt u een overzicht van de openbare Koningsdag-activiteiten die ons bekend zijn. Zo hoeft u niets te missen.

 • Wees alert op teken

  16 april 2018 - De afgelopen decennia neemt het aantal tekenbeten toe in Nederland. Een tekenbeet kan ervoor zorgen dat u de ziekte van Lyme krijgt; een ziekte die onder andere vermoeidheidsverschijnselen kan veroorzaken. Reden genoeg dus om alert te zijn.

 • Kleurwedstrijd mooiste tuin

  16 april 2018 - Heeft uw kind 14 april geen kleurplaat kunnen ophalen bij de kraam voor de actie Steen eruit, plant erin? Geen nood, de kleurplaat is nu ook te downloaden.  

 • Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester in Stichtse Vecht?

  16 april 2018 - Afgelopen week ontvingen de basisschoolleerlingen van groep 7 in Stichtse Vecht een oproep om zich aan te melden als nieuwe kinderburgemeester. De termijn van Mijke Moons zit er bijna op en gemeente Stichtse Vecht is op zoek naar een opvolg(st)er. De kinderburgemeester gaat met burgemeester Witteman mee naar activiteiten die van belang zijn voor kinderen. Ook kan de kinderburgemeester zelf ideeën aandragen als er dingen aangepast moeten worden in de gemeente.

 • Zaterdag 14 april: Steen eruit, plant erin!

  28 maart 2018 - Heeft u tegels in uw (voor)tuin liggen? Lever er 14 april een in en krijg er een mooi klimaatvriendelijk plantje voor in de plaats.

 • Geslaagde FC Utrecht Gemeenteweek

  12 april 2018 - 3 t/m 8 april 2018 vond de Gemeenteweek van FC Utrecht plaats in Stichtse Vecht. De hele week stond Stichtse Vecht in het teken van de maatschappelijke samenwerking met FC Utrecht. Er waren veel sportieve activiteiten, georganiseerd door sportclubs, Jeugd-Punt en Sportpunt Stichtse Vecht samen met FC Utrecht.

 • Ook uw huis slimmer?

  12 april 2018 - Er liggen veel kansen voor het verbeteren van uw woning door deze energiezuinig en duurzaam te maken. Verduurzaming van uw woning betekent een lagere energierekening en een hoger comfort. Wij helpen u graag op weg. Vanaf nu kunt u terecht op www.jouwhuisslimmer.nl voor al uw vragen over energiebesparing.

 • Tent in de wijk! In gesprek over een groene buurt

  12 april 2018 - In de maanden april, mei en juni komt een team van gemeente Stichtse Vecht langs bij u in de wijk. ‘Tent in de wijk’ is een reeks van 12 korte bijeenkomsten in de 12 kernen van Stichtse Vecht. We zetten onze tent neer op een druk plein of een populaire speelplek. Als gemeente staan we hier ín de buurt en vóór de buurt. Kom langs en laat ons weten wat u als bewoner belangrijk vindt als het gaat om een groene en leefbare omgeving.

 • Tevreden over de binnensportaccommodaties in Maarssen en Maarssenbroek?

  10 april 2018 - De binnensportaccommodaties in Maarsen worden beheerd door Sportfondsen Stichtse Vecht B.V. Gemeente Stichtse Vecht en Sportfondsen Stichtse Vecht B.V. hebben een contract afgesloten voor 10 jaar. Omdat we nu halverwege de contractperiode zijn, willen we van u graag weten of u tevreden bent over de exploitatie van deze sportaccommodaties. Aan de hand van de resultaten bekijken we hoe we de samenwerking verder vorm geven de komende 5 jaar.

 • Voorkom brand in huis

  10 april 2018 - Uit cijfers van de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU Brandweer) blijkt dat 30% van de woningbranden in de regio Utrecht ontstaat in de schoorsteen, 25% in de keuken, 14% door elektrische apparaten. Gelukkig kunt u zelf veel doen om uw huis brandveilig te maken.

 • Onafhankelijke cliëntondersteuning in Stichtse Vecht

  6 april 2018 - Heeft u hulp of zorg nodig, maar weet u niet precies welke zorg, of hoe u dat moet aanvragen? Wilt u advies of informatie over uw situatie of hulpvraag? Wilt u dat er iemand aanwezig is bij het keukentafelgesprek met de gemeente? Dan kunt u gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

 • Onderhandelingen coalitie Stichtse Vecht gestart

  6 april 2018 - De vier partijen in Stichtse Vecht die samen werken aan de voorbereiding van een nieuwe coalitie, VVD, Lokaal Liberaal, Groen Links en CDA, zijn de afgelopen week twee maal bijeen geweest.

 • Vraag uw paspoort of identiteitskaart op tijd aan

  5 april 2018 - Is uw paspoort of identiteitskaart verlopen en heeft u een nieuw exemplaar nodig? Wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak. Voor de zomermaanden verwachten we drukte met het aanvragen van reisdocumenten. Het zou jammer zijn als u niet terechtkunt op uw gewenste dag.

 • Fiets vast! Aan de ketting

  5 april 2018 - Kent u dat? U stapt uit de trein na een dag hard werken of u heeft net uw boodschappen gedaan en loopt naar de plek waar uw fiets staat. Of beter gezegd: ‘stond’. Uw fiets is weg. Ook in onze gemeente is er voornamelijk rondom de stations en winkelcentra sprake van fietsendiefstal.

 • Veiligheidsrapportage 2017

  5 april 2018 - Elk jaar stelt de gemeente de Veiligheidsrapportage op. Deze rapportage biedt inzicht in het resultaat van het gevoerde veiligheidsbeleid en brengt de belangrijkste ontwikkelingen rond veiligheid in Stichtse Vecht in beeld. De Veiligheidseffectrapportage 2017 laat zien dat de totale criminaliteit in Stichtse Vecht blijft afnemen. Vorig jaar nam de criminaliteit, ten opzichte van 2016, af met 9 procent. Het aantal woninginbraken daalde vorig jaar opnieuw, evenals het aantal autokraken en bedrijfsinbraken. Fietsendiefstallen en jeugdoverlast laten een stijging zien ten opzichte van 2017. 

 • Doe mee met de Nationale Bijentelling

  5 april 2018 - Op 21 en 22 april organiseert Nederland Zoemt de eerste landelijke Bijentelling. Komt u ook in actie voor de wilde bij?

 • Jouwhuisslimmer.nl helpt u energie besparen

  5 april 2018 - Wilt u energie besparen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan eens een kijkje op jouwhuisslimmer.nl.Dit online platform helpt particuliere huiseigenaren de eerste stap te zetten naar een energieneutrale woning. U vindt er bijvoorbeeld een quickscan die u laat zien welke ingreep de meeste energie bespaart, welke subsidies er in de gemeente zijn en hoe aanvragen en offertes beoordeeld worden. Het platform biedt ook gegevens van geschikte bedrijven en initiatieven op energiegebied.

 • Burgernet breidt uit met Burgernetmail

  5 april 2018 - Het aantal Burgernetdeelnemers in Stichtse Vecht is vorig jaar met 4,5 procent gestegen. 6460 inwoners, ofwel ruim tien procent van de bevolking is lid van Burgernet. Wegens dit succes wordt de inzet van Burgernet in Stichtse Vecht vanaf maandag 9 april uitgebreid met e-mailberichten. Op dit moment ontvangen deelnemers een bericht op hun telefoon via een spraak- of sms-bericht.

 • Compliment geven aan de gemeente

  5 april 2018 - Bent u tevreden over onze dienstverlening? Een prettig gesprek gehad met een medewerker? Voelde u zich als klant écht koning(in)? Wij horen dat heel graag van u. Wij vinden het leuk om uw compliment te ontvangen, omdat dat voor ons ook nog eens heel waardevol is. Het geeft aan welke manier van dienstverlening u waardeert. Zo kunnen we onze dienstverlening nog meer op uw wensen inrichten.  

 • Scholen in het zonnetje gezet vanwege project 'Afval, het begin van iets nieuws'

  5 april 2018 - Woensdag 4 april zijn de beide Nigtevechtse scholen (De Flambouw en De Tweemaster), kinderopvang Kidswereld en de Bijenschans uit Breukelen in het zonnetje gezet vanwege het project: ‘Afval, het begin van iets nieuws’, waar zij sinds 1 januari aan mee doen. De Tweemaster uit Nigtevecht stapt per 4 april ook in. Wethouder van Dort maakte samen met theatergroep ‘De verrukkelijke vuilnismannen’ en de leerlingen er een waar feestje van. Volgens wethouder van Dort ‘weten de kinderen het al heel goed hoe ze afval moeten scheiden, om de ouders erbij te betrekken krijgt ieder een kind een prachtige ‘meegever’ mee waarmee ze thuis het gesprek kunnen voorzetten’

 • Meedenken over speelplekken

  3 april 2018 - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden. Denkt u met ons mee? Er zijn verschillende inloopbijeenkomsten gepland.

 • 24 april: Digitaal vragenuur

  3 april 2018 - Er kan veel digitaal. U kunt bijvoorbeeld online een afspraak maken om uw grof huisvuil te laten ophalen, kijken wanneer de kliko wordt geleegd, of een afspraak maken voor het verlengen van uw rijbewijs of ID-kaart. Vindt u dit lastig, en kunt u wel wat hulp gebruiken? Kom dan naar het Digitaal vragenuur op 24 april.

 • BSWW verstuurt 2e cohier belastingaanslagen

  30 maart 2018 - Op 28 februari 2018 heeft BSWW het grootste deel van de belastingaanslagen verstuurd. Nog niet alle aanslagen werden verzonden, bijvoorbeeld omdat de waardering nog niet gereed was. Een aantal inwoners ontving wel een aanslag voor Afvalstoffen- en rioolheffing, maar niet voor de OZB. Op 31 maart 2018 verzendt BSWW het tweede deel van de aanslagen. Op dat moment is meer dan 99% van de aanslagen opgelegd.  

 • Onze nieuwsbrief niet ontvangen?

  30 maart 2018 - Er zijn wat technische aanpassingen gedaan aan onze online nieuwsbrief. Als gevolg daarvan is hij bij enkele abonnees in de spam-map beland. Heeft u gisteren onze nieuwsbrief niet ontvangen? Kijk dan uw spam-map na en markeer de nieuwsbrief alsnog als veilig. U ontvangt de nieuwsbrief dan volgende week weer op de gebruikelijke manier in uw mailbox.

 • Maand van de watervriendelijke tuin! € 25,- korting op regentonnen

  28 maart 2018 - Wateroverlast en erge hitte is eenvoudig tegen te gaan in uw tuin. Vaak zijn kleine aanpassingen al voldoende.

 • Wethouder Koops opent landelijk festival Jongeren op Gezond Gewicht

  29 maart 2018 - Op 28 maart opende wethouder Jacqueline Koops (Volksgezondheid) het voorprogramma van het kennisfestival Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Gemeente Stichtse Vecht is sinds 2013 JOGG-gemeente. Ook in onze gemeente is overgewicht onder kinderen helaas nog een probleem. Gemiddeld kampt 15% van de jeugd met overgewicht of obesitas. In haar openingswoord benadrukte Jacqueline Koops het belang van bewegen en gezonde voeding.  

 • Zoek ons op op de Carrièrebeurs

  29 maart 2018 - Op 6 en 7 april 2018 staat de gemeente weer op de carrièrebeurs in de RAI Amsterdam. Hier staan we al 3 jaar met veel succes om professionals kennis te laten maken met onze gemeente. Ook dit jaar zijn we weer aanwezig om te laten zien dat werken binnen een  gemeente zoals Stichtse Vecht allesbehalve stoffig is.

 • Eerste Stichtse Vecht penning voor Juliette Jonker-Duijnstee

  29 maart 2018 - Op donderdag 29 maart, voorafgaand aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad, reikte burgemeester Marc Witteman de allereerste Stichtse Vecht penning uit aan kunsthistorica Juliette Jonker-Duijnstee. Zij ontving deze hoogste gemeentelijke onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten als ambassadeur van het culturele erfgoed van Stichtse Vecht en haar kernen.

 • Coalitieonderhandelingen Stichtse Vecht met 4 partijen

  29 maart 2018 - De coalitieonderhandelingen voor de vorming van een nieuw college van B&W in de gemeente Stichtse Vecht, worden voortgezet met 4 politieke partijen: VVD (6 raadszetels), Lokaal Liberaal (6 zetels), Groen Links (5 zetels) en het CDA (3 zetels). Dit is het resultaat van een eerste ronde van verkennende gesprekken die de verkenner, de heer Tjapko Poppens, de afgelopen dagen heeft gevoerd met alle gekozen partijen.  

 • Wedstrijd ‘Mooiste tuin van Stichtse Vecht’

  28 maart 2018 - Doe mee aan de wedstrijd en maak kans op een waardecheque, te besteden bij tuincentra in Stichtse Vecht.

 • Start nieuwe vervoerder regiotaxi Utrecht

  27 maart 2018 - Op zondag 1 april aanstaande start Willemsen-de Koning als vervoerder voor regiotaxi Utrecht in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen). Voor inwoners die gebruik maken van regiotaxi Utrecht verandert er niets in het vervoer, de tarieven en de spelregels. Wel moet u uw automatische incasso aanpassen.

 • Meet & Greet sociaal domein over schuldhulpverlening

  27 maart 2018 - Meer dan 80 professionals van 30 verschillende organisaties hebben gistermiddag tijdens de Meet & Greet Sociaal Domein Stichtse Vecht, samen nagedacht over wat er nodig is en wat er anders kan, om de schuldhulpverlening in de gemeente Stichtse Vecht verder te verbeteren. 

 • Koninklijke Onderscheidingen voor 5 raadsleden in Stichtse Vecht

  27 maart 2018 - Op dinsdag 27 maart 2018 heeft burgemeester Marc J.D. Witteman Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan vijf raadsleden. Het gaat om de heer drs. Frank (M.) Masteling uit Breukelen, de heer Harry Noltes uit Maarssen, de heer Siem Scherpenzeel uit Kockengen, mevrouw Renie (G.) Vis-de Ceuninck van Capelle uit Breukelen en mevrouw Elfride (J.) Zeldenrust uit Nieuwersluis.

 • Markt Breukelen bestaat 60 jaar en viert feest

  26 maart 2018 - De warenmarkt in Breukelen bestaat deze maand 60 jaar. Op vrijdag 30 maart 2018 vieren de marktkooplieden dit met elkaar en met hun klanten. Om het feest op te luisteren is een pannenkoekenbakker aanwezig op de markt. Kopers krijgen een bon waarmee ze een gratis pannenkoek kunnen ophalen.

 • Gemeenteweek FC Utrecht in Stichtse Vecht

  26 maart 2018 - Van 3 t/m 8 april 2018 is het FC Utrecht Gemeenteweek in Stichtse Vecht. Deze week staat bij FC Utrecht in het teken van Stichtse Vecht en zijn er allerlei gezamenlijke sportieve activiteiten. Op zondag 8 april wordt de Gemeenteweek afgesloten met de wedstrijd FC Utrecht - ADO Den Haag in Stadion Galgenwaard waar inwoners uit Stichtse Vecht speciaal welkom zijn. 

 • Coalitieonderhandelingen Stichtse Vecht gestart

  24 maart 2018 - Vandaag was een openbare vergadering voor alle partijen die hebben meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezing 2018. Daarmee is de start gegeven aan de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie.

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen Stichtse Vecht en referendum

  23 maart 2018 - Op woensdag 21 maart hebben de gemeenteraadsverkiezingen plaatsgevonden. Burgemeester Marc Witteman maakte tegen middernacht de voorlopige uitslag op partijniveau bekend. Vanmorgen heeft de openbare vergadering plaatsgevonden van het centraal stembureau in Goudestein in Maarssen waarin de definitieve uitslag op partij- en kandidaatsniveau is vastgesteld. De definitieve uitslag van het referendum is gisteren ingeleverd bij het hoofdstembureau in Utrecht. Donderdag 29 maart wordt de nieuwe raad geïnstalleerd: installatieraad.

  Lees meer over definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen Stichtse Vecht en referendum

 • In gesprek over 30 dagen niet drinken

  22 maart 2018 - Burgemeester Marc Witteman en wethouder Volksgezondheid Jacqueline Koops doen mee aan IkPas: 30 dagen zonder alcohol. Jacqueline Koops: 'Ik wil zichtbaar maken dat je ook niet kunt drinken.' IkPas is een landelijke actie waar ook trainer/coach Petra Moes uit Stichtse Vecht aan mee doet. Zij blogt voor de facebookpagina van IkPas over haar persoonlijke ervaringen en een leven zonder alcohol.

 • Wanneer wordt het gras gemaaid?

  15 maart 2018 - Het groenonderhoud, de communicatie en de aansturing van het onderhoudscontract in Stichtse Vecht was een veelbesproken onderwerp in 2017. Verbetering was hard nodig en daarom is er een verbeterplan opgesteld. Onder andere het informeren over het onderhoud kon beter. Daarin is nu een stap gemaakt. Op de wijkpagina's van deze website vindt u vanaf heden een groenkalender. In deze kalender is per maand aangegeven aan welke veelvoorkomende groenwerkzaamheden er wordt gewerkt.

 • Samenwerken in persoonsgerichte aanpak

  19 maart 2018 - Vandaag ondertekende burgemeester Marc Witteman samen met onder andere vertegenwoordigers van politie het Privacyreglement Persoonsgerichte Aanpak (PGA). Met dit reglement kunnen de gemeente en andere partners informatie uitwisselen volgens de geldende wet- en regelgeving. Zo kunnen zij ook samenwerken in de aanpak van inwoners die overlast en (veiligheids)problemen veroorzaken.

 • Toekomstvisie voor de Scheendijk

  15 maart 2018 - Samen met een vertegenwoordiging van bewoners, ondernemers, grondeigenaren en belangenorganisaties vond zaterdag 10 maart 2018 een schouw plaats door het gebied van de Scheendijk Noord. De schouw was tevens de start voor het project ‘Van dorpslint naar recreatieboulevard’, onderdeel van de overkoepelende aanpak Oostelijke Vechtplassen. Een eerste stap hierin is het opstellen van een integrale toekomstvisie voor de Scheendijk met alle belanghebbenden.

 • Burgemeester gaat cadeautjes inpakken voor stembureauleden

  15 maart 2018 - Dinsdag 20 maart, een dag voor dat de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum plaatsvinden, gaat burgemeester Marc Witteman om 15.00 uur helpen bij PAUW bedrijven in Breukelen. Ditmaal geen appeltaart bakken, maar samen met medewerkers van de sociale werkvoorziening een leuke attentie inpakken. Op woensdag 21 maart gaat de burgemeester aan enkele stembureauleden de attentie overhandigen.

 • Onthulling nieuw logo zwembad ‘t Kikkerfort

  15 maart 2018 - Deze week werd door een aantal trouwe deelnemers van Aquagym het nieuwe logo van Sport- en Recreatiecentrum ’t Kikkerfort in Breukelen onthuld. Naast een nieuw logo, heeft het zwembad een geheel nieuwe huisstijl en een vernieuwde website, passend bij de huidige tijd.

 • Programma Economie 2015 – 2018

  15 maart 2018 – Het college heeft op dinsdag 13 maart 2018 de '4e (totaal)monitor Programma Economie 2015 – 2018' vastgesteld. Het Programma Economie is een programma voor Stichtse Vecht om de economische positie van Stichtse Vecht in de regio Utrecht te versterken. Het is een uitvoeringsgericht programma, met een scala aan activiteiten zoals het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers, en het realiseren van snel internet en een Bedrijven Investeringszone. Het programma loopt van 2015 tot en met 2018. Inmiddels is het laatste jaar ingegaan en zijn we bij de 4e (totaal)monitor van het programma aangekomen. Het programma loop nog door in 2018.

 • Stichtse Vecht loopt voorop bij cliëntondersteuning

  15 maart 2018 - Gemeente Stichtse Vecht ziet het belang van goede cliëntondersteuning en maakt veel werk van het organiseren hiervan. De gemeente blijft deze onafhankelijke cliëntondersteuning in Stichtse Vecht ook steeds verbeteren. Daarom is Stichtse Vecht uitgeroepen tot één van de landelijke koplopers.

 • Week van Zorg en Welzijn

  Van 12 tot 17 maart is het de Week van Zorg en Welzijn. Woensdag 14 maart bracht wethouder Jacqueline Koops een werkbezoek aan zorgcentrum De Aa in Breukelen vanwege de Week van Zorg en Welzijn. Zij bracht voor de medewerkers een attentie mee om hen te bedanken voor het mooie werk dat zij doen voor ouderen in Stichtse Vecht.

 • Geen stempas ontvangen of uw stempas kwijt?

  15 maart 2018 - De stempassen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zijn bezorgd. Als u ook voor het referendum op die dag mag stemmen, heeft u daarvoor een aparte stempas ontvangen. Heeft u geen stempas(sen) ontvangen of bent u uw stempas(sen) kwijt? U kunt tot uiterlijk 20 maart om 12:00 uur (een) nieuwe stempas(sen) aanvragen. Belt u daarvoor met 14 0346 of kom langs op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 in Maarssen. 

 • Zonneakkers als middel om klimaatneutraal te worden

  15 maart 2018 - In 2030 wil gemeente Stichtse Vecht klimaatneutraal zijn. Dit betekent dat op het grondgebied van onze gemeente in 2030 evenveel energie duurzaam wordt opgewekt als aan energie wordt verbruikt. Omdat er initiatiefnemers zijn die zonnevelden op het grondgebied van Stichtse Vecht willen aanleggen, is het belangrijk dat de richtlijnen hiervoor helder zijn voor deze betrekkelijk nieuwe vorm van energieopwekking en landschapsinrichting. Het College heeft daarom afgelopen dinsdag een startdocument vastgesteld om te komen tot aanvullende beleids- en toetsingsregels.  Het realiseren van zonnevelden heeft namelijk gevolgen voor de manier waarop we met onze ruimte omgaan. Het landschap van Stichtse Vecht is echter erg waardevol en dient ook beschermd te worden.

 • Postcommandant Barend van Benthem uit Kockengen Koninklijk onderscheiden

  12 maart 2018 - Vrijdag 9 maart heeft Barend van Benthem uit Kockengen een Koninklijke onderscheiding ontvangen in verband met zijn afscheid als postcommandant bij de Brandweer Kockengen.

 • 17 maart: een gratis zak compost

  Zaterdag 17 maart is het Landelijke Compostdag. Gemeente Stichtse Vecht bedankt op die dag alle inwoners voor het scheiden van groente-, fruit-en tuinafval (GFT). Op 4 afhaalpunten door de hele gemeente ligt op die dag een gratis zak compost voor u klaar.

 • Rookmelders redden levens

  2 maart 2018 - Weet u dat rook uw grootste bedreiging is bij een woningbrand? Door het inademen van rook krijgt uw lichaam geen zuurstof, met vaak ernstig of fataal letsel tot gevolg. Rookmelders redden levens, want zij waarschuwen u met een luid alarm als er rook is. Plaats rookmelders in de hal en op de overloop, maar ook in ruimten waar u slaapt en waar brand kan ontstaan. Zorg ervoor dat u de rookmelders goed kunt horen, ook als de deuren gesloten zijn.

 • Doe mee(r) met PMD

  1 maart 2018 - In onze gemeente wordt steeds meer PMD weggebracht. Daar zijn wij blij mee. Maar daarom zitten de containers vaak vol. De gemeente is nu druk bezig om de capaciteit aan te passen en heeft al enkele extra containers neergezet. Een tip van onze afvalcoaches Lanny en Herman: 'Doe de zakken niet te vol. Dit kan namelijk een verstopping veroorzaken waardoor de volgende zijn afval niet kwijt kan.'

 • Niet zelfstandig naar het stembureau? Ga met de Stembus!

  27 februari 2018 - Gemeente Stichtse Vecht vindt het belangrijk dat alle kiezers de mogelijkheid hebben om op 21 maart te gaan stemmen. Dan vinden er gemeenteraadsverkiezingen en een landelijk referendum plaats. Kiezers die niet naar een stembureau kunnen komen, bijvoorbeeld vanwege verminderde mobiliteit kunnen iemand machtigen. Wanneer dit niet mogelijk is, kan de Stembus worden ingeschakeld. Deze extra service is in samenwerking met de nieuwe regiovervoerder Willemsen de Koning tot stand gekomen. De kiezer wordt thuis opgehaald en samen met andere kiezers naar een stembureau in de buurt gebracht.

  Lees meer over niet zelfstandig naar het stembureau? Ga met de Stembus

 • Doe mee aan NLdoet

  22 februari 2018 - Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018 weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights. Ook in Stichtse Vecht hebben organisaties leuke klussen aangemeld. We nodigen iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken en die organisaties vooruit te helpen.

 • Gemeentelijke belastingaanslag eind februari in de bus

  22 februari 2018 - Belastingsamenwerking Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren (BSWW) verstuurt eind februari de gemeentelijke belastingaanslagen 2018. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de herwaardering van woningen en de onderliggende databestanden. De Waarderingskamer heeft groen licht gegeven voor de verzending.

 • Uw idee of initiatief werkelijkheid laten worden?

  21 februari 2018 - Heeft u een goed idee voor uw wijk of buurt, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Is er geld nodig voor uw initiatief en is het lastig om dat bij elkaar te krijgen? Kern met Pit organiseert, ook in de provincie Utrecht, gratis workshops die u hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld een workshop Crowdfunding’ op 28 maart in Nieuwegein.

 • Gladheidbestrijding in Stichtse Vecht

  20 februari 2018 - Het KNMI voorspelt serieuze vorst. Het kan dus glad worden buiten. Gemeente Stichtse Vecht bestrijdt de gladheid door het strooien van natzout en door het wegschuiven van de sneeuw. Hierbij worden eerst de hoofdroutes, de busroutes, wegen nabij scholen en centra voor ouderen, en de doorgaande fietspaden onder handen genomen. Als deze routes onder controle zijn, wordt er ook op secundaire wegen gestrooid en geschoven.

 • Gemeente stelt lijst op met karakteristieke panden

  15 februari 2018 - Gemeente Stichtse Vecht is trots op het bijzondere karakter van haar dorpen en kernen, en wil dat graag beschermen. Daarom leggen we een actuele lijst met karakteristieke panden aan die kenmerkend zijn voor het straatbeeld. De panden op deze lijst nemen we op in de bestemmingsplannen. Hiermee kunnen we regelen dat de hoofdvorm van de panden behouden blijft. De lijst met karakteristieke panden wordt opgenomen in de gemeentelijke erfgoedlijst.

 • Sporten met een laag inkomen

  8 februari 2018 - De gemeente wil graag dat iedereen kan sporten.

 • Nieuw fonds als aanvulling op Cultuurfonds Stichtse Vecht

  25 januari 2018 - Cultuurfonds Stichtse Vecht is een initiatief van gemeente Stichtse Vecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds (PBCF) en is bedoeld om cultuur in Stichtse Vecht te stimuleren en te versterken. Dit Cultuurfonds heeft nu een nieuw fonds dat dient als aanvulling op het budget: Patronen van Stichtse Vecht. Vanuit dit fonds worden alle culturele en creatieve initiatieven van musea en verenigingen ondersteund.

 • Bekendmakingen op de kaart

  21 februari - Wilt u in één oogopslag zien wat de plannen zijn in uw buurt? Op www.stichtsevecht.nl/bekendmakingen vindt een kaart waarin u kunt zien welke vergunningen zijn aangevraagd of verleend, of welke beleidsplannen betrekking hebben op uw buurt. Alle bekendmakingen worden verwerkt in één plattegrond.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  3 april 2018 (update) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  20 december 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Uitbreiding subsidie voor praktijkondersteuner jeugd GGZ

  1 december 2017 - De gemeente stelt extra geld beschikbaar voor een ondersteuner die de huisarts bijstaat in de geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd (jeugd GGZ). Deze jeugd GGZ-praktijkondersteuner houdt kantoor in de huisartsenpraktijk. Zo kan de cliënt snel worden geholpen en hoeft de huisarts niet (zelf) door te verwijzen naar een specialistische hulpverlener zoals een psycholoog. 

 • Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

  30 november 2017 - Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Het liefst in uw eigen buurt? Dan is er de Sociale kaart. De Sociale kaart is een website met een database. Daarin vindt u praktische informatie en contactgegevens van lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen.

 • We gaan afval omgekeerd inzamelen

  23 oktober 2017 (update) - Elk huishouden heeft afval. Door het afval beter te scheiden kunnen veel grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Zo hoeft er minder restafval verbrand te worden. Dat bespaart kosten, energie en er komen minder afvalstoffen in de lucht terecht. Om dit te kunnen doen keren we de manier waarop we tot nu toe afval inzamelden om: het ‘Omgekeerd Inzamelen’. Alle afval dat gerecycled kan worden, wordt aan huis opgehaald. Het restafval brengt u zelf weg naar een afvalcontainer in de buurt. Om het u makkelijk te maken, wordt de restafvalcontainer vervangen door een afvalbak voor plastic, blik en drankkartons (PMD).

 • Strenge handhaving op containers aan openbare weg

  11 oktober 2017 - Veel bewoners ergeren zich aan de containers die na legen langer dan 12 uur aan de openbare weg staan. Dit is verboden volgens de art. 9 van de Afvalstoffenverordening. Gelukkig haalt meer dan 95% van de bewoners hun container wel op tijd van de openbare weg. Om de overlast voor buurtbewoners te beperken gaat de gemeente Stichtse Vecht hier strikt op handhaven.

 • Houtkachels en open haarden

  2 oktober 2017 - Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Het nadeel is echter dat zij veel meer verontreiniging verspreiden dan andere verwarming. In huis komen door het stoken meer schadelijke stoffen in de lucht. Ook buitenshuis kunnen de schadelijke stoffen in de lucht blijven hangen, vooral als het windstil is of als het mistig is.

 • Koptelefoons op in strijd tegen vliegtuiglawaai

  28 augustus 2017 - Met het opzetten van koptelefoons hebben wethouders van gemeenten in het Groene Hart vandaag het startsein gegeven voor de campagne ‘Geef stilte een stem’. Op het Reghthuysplein in Nieuwkoop tekenden zij als eersten de petitie op www.ikstemvoorstilte.nl, het campagneplatform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers vanaf vandaag hun stem kunnen laten horen.

 • De kinderburgemeester van Stichtse Vecht

  Kinderburgemeester Stichtse Vecht

 • Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsApp

  15 juni 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is ook via WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag willen stellen aan de gemeente kunnen ook contact opnemen via het WhatsApp-nummer 06 13 53 45 89. Naast WhatsApp is de gemeente ook bereikbaar per e-mail, sociale media als Twitter en Facebook, telefoon, post en (op afspraak) bij de publieksbalies.

 • Laat uw paspoort of ID-kaart bezorgen

  14 juni - Sinds begin deze maand kunt u als inwoner van Stichtse Vecht bij het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart aangeven of uw nieuwe reisdocument bezorgd moet worden. Handig als u om wat voor reden dan ook niet opnieuw het gemeentekantoor kunt bezoeken om uw reisdocument af te halen. De bezorging vindt op een veilige manier plaats op elke gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Bezorging gaat altijd op afspraak. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument.

 • Persoonlijke brief van burgemeester Marc Witteman

  3 mei 2017 - Lees hier de brief van burgemeester Marc Witteman aan alle inwoners van Stichtse Vecht.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

  Lees meer over Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

RSS