Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  18 september 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Bijdragen aan de veiligheid in uw wijk?

  18 september 2017 - Wilt u bijdragen aan de veiligheid in uw eigen wijk? Dat kan door lid te worden van een buurtsignaleringsteam of een WhatsApp-buurtpreventiegroep. Op www.buurtpreventiestichtsevecht.nl vindt u alle informatie over veiligheid en buurtpreventie. Bijvoorbeeld welke buurtsignaleringsteams en WhatsApp-buurtpreventie al actief zijn in Stichtse Vecht. U kunt zich direct aanmelden. U leest er ook wat u moet doen als u zelf een groep of team in de buurt wilt starten.

 • Doe mee aan Burendag!

  15 september 2017 - Burendag komt er weer aan. Op zaterdag 23 september worden weer veel burendagactiviteiten georganiseerd, ook in gemeente Stichtse Vecht. Burendag is in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen. Doe ook mee!

 • Vroegtijdig ingrijpen bij schulden voorkomt erger

  14 september 2017 - 'Hoe eerder je een beginnend financieel probleem aanpakt, hoe beter. Zo worden problemen niet groter dan nodig. Daarom willen we investeren in een laagdrempelige aanpak van financiële problemen en schulden.' Aan het woord is wethouder Warner van Vossen (portefeuille participatie, sociale zaken en sport).

 • Inspreken op het voorontwerpbestemmingsplan De Vecht en oever

  14 september 2017 - Van 15 september tot en met donderdag 26 oktober kunt u reageren op het voorontwerpbestemmingsplan De Vecht en een strook van de oever. Dit conceptplan is een toetsingskader voor hoe dit gebied gebruikt mag worden. De gemeente organiseert 3 inloopbijeenkomsten om u nader te informeren over het plan en de verdere procedure. Die zijn op 2 oktober in het gemeentekantoor in Maarssen, op 4 oktober in Boom en Bosch in Breukelen en op 11 oktober in Cultureel Centrum 't Web in Loenen aan de Vecht.

 • Sportpunt Stichtse Vecht officieel van start

  14 september 2017 - Op 9 september is het Sportpunt Stichtse Vecht officieel van start gegaan. De lancering werd verricht door wethouder sport Warner van Vossen bij Taekwondoschool Choi Do Kwan in gymzaal Zwanenkamp.

 • Samenwerkingsplatform over online communicatie en dienstverlening

  13 september 2017 - Op 28 juni jl. hebben wij een informatieve markt voor inwoners, ondernemers en raadsleden georganiseerd over online communicatie en dienstverlening. Bezoekers konden ervaren, zien en beluisteren aan welke vernieuwingen wij werken op dit gebied. Eén van de onderwerpen die tijdens de markt aan bod kwam was het online samenwerkingsplatform ‘Samen@work’. Op dit platform kunnen samenwerkingsgroepen worden gestart tussen de gemeente, inwoners, ondernemers en raadsleden. Informatie en documenten kunnen worden gedeeld en deelnemers kunnen we vragen naar hun mening via een poll of enquête.

 • Inspiratiesessie met expeditieleider en motivator Peter Blokland

  13 september 2017 - Op dinsdag 26 september praat Blokland met inwoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente over hoe je in je werk staat en wat je daarvan van jezelf meeneemt. Hoe kun je met het oog op de toekomst van Stichtse Vecht de samenwerking met elkaar nog meer verbeteren? Wat is onze gemeenschappelijke taal en hoe kunnen we elkaar inspireren? Peter neemt hiervoor zijn ervaring in het leiden van expedities en verbetertrajecten van organisaties mee. Verwacht een unieke bijeenkomst! De bijeenkomst is van 14.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 in Maarssen.  U bent van harte welkom.

  Lees meer over 'Op expeditie naar de toekomst van Stichtse Vecht'

 • Geef stilte een stem!

  12 september 2017 - De Groene Hart-gemeenten, waaronder gemeente Stichtse Vecht, maken zich grote zorgen over de plannen voor verdere groei van Schiphol. Guus Elkhuizen, wethouder in Nieuwkoop, benadrukt : 'Nu is het moment om alle protesten te bundelen en een vuist te maken. Niet alleen voorzien de huidige plannen in 100.000 extra vluchten in 2025, de kans is bovendien groot dat die extra vliegbewegingen vooral boven het Groene Hart en boven het oostelijk deel van Nederland gaan plaatsvinden. Het is tijd voor een brede maatschappelijke discussie over Schiphol en die starten we met de campagne Geef stilte een stem.'

 • Positieve belastingsamenwerking krijgt te weinig kans

  12 september 2017 - Onafhankelijk onderzoeker Prof.dr. J. Bossert heeft zijn rapport opgeleverd over het functioneren van de Belastingsamenwerking Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren (BSWW). Aanleiding vormden problemen om de gemeentelijke belastingaanslagen 2017 op tijd te verzenden. Zijn conclusie: er is niets mis met de basisgedachte van kostenbesparing door samenwerking, maar door een combinatie van factoren is het niet goed van de grond gekomen.

 • Wethouder Koops in gesprek over opgroeien zonder alcohol

  11 september 2017 - Donderdagavond 7 september ging wethouder Volksgezondheid Jacqueline Koops op pad met twee gemeentelijke handhavers. Dat was de start van de landelijke themaweek NIX zonder ID. Tijdens deze themaweek staat bij de verkoop van alcohol het tonen van je ID en het naleven van de leeftijdsgrens centraal.

  Lees meer over wethouder Koops in gesprek over opgroeien zonder alcohol

 • Ontwerp archeologische (verwachtings-)waardenkaart en beleidskaart Stichtse Vecht ter inzage

  8 september 2017 - De gemeente heeft de archeologische (verwachtings-)waardenkaart en beleidskaart geactualiseerd. In de beleidskaart wordt aangegeven wanneer men onderzoek moet doen als de bodem verstoord wordt, bijvoorbeeld bij bouwplannen. Daar waar de verwachtingswaarde hoog is, bijvoorbeeld binnen de dorpskernen of op de oeverwallen langs de Vecht, zal men eerder onderzoek moeten doen dan op plekken waar deze laag is.

 • De heer Besemer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  8 september 2017 - Donderdag 7 september 2017 is de heer Leo Besemer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  Tijdens zijn afscheidsreceptie als campusbeheerder van Nyenrode Business Universiteit ontving hij de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten als vrijwilliger voor studentenvereniging Nieuwe Compagnie van Verre (NCV) van Nyenrode.  Daarnaast is Besemer vrijwilliger en commissaris van Oranjevereniging van Breukelen. Hij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht.

  Lees meer over de heer Besemer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 • Inwoners positief over veiligheid en leefbaarheid

  8 september 2017 - Inwoners van Stichtse Vecht waarderen het woonklimaat, leefbaarheid en de veiligheid in hun buurt nog steeds met een ruime voldoende. Negen op de tien inwoners geven aan tevreden te zijn in zijn of haar buurt. De woonomgeving en leefbaarheid worden gewaardeerd met een rapportcijfer 7,5. Dit ligt boven het landelijk gemiddelde. Het veiligheidsgevoel is vergelijkbaar met 2014. Gaven de inwoners toen een 7,4 als rapportcijfer, nu is dat een 7,1. Dit zijn enkele uitkomsten uit de ‘Rapportage Monitor Veiligheid en Leefbaarheid 2017’ die deze week openbaar is gemaakt. In een eerste reactie zegt burgemeester Marc Witteman tevreden te zijn met de uitkomsten. 'Uit de Veiligheidsmonitor blijkt dat inwoners in het algemeen positief oordelen over het woonklimaat, de leefbaarheid en de veiligheid in hun buurt, maar ook dat er voor ons nog  werk aan de winkel is.'

 • Statement onjuiste berichtgeving in media over wethouder Franko Živković-Laurenta

  7 september 2017 - Naar aanleiding van de berichtgeving in de media van hedenochtend, hecht ik er waarde aan met een schriftelijke reactie te komen.

 • NIX zonder ID met extra horeca-controles

  7 september 2017 - Vanaf vandaag tot en met woensdag 13 september vindt de landelijke themaweek ‘Nix zonder ID' plaats. Tijdens deze themaweek staat bij de verkoop van alcohol het tonen van je ID en het naleven van de leeftijdsgrens centraal. Donderdag 7 september gaan handhavers van de gemeente bijvoorbeeld op pad om een horeca-controle uit te voeren.

 • Vrijwilligers op huisbezoek bij ouderen vanaf 75 jaar

  7 september 2017 - Zoals u misschien weet, heeft Welzijn Stichtse Vecht vrijwilligers voor het informatief huisbezoek. Maar, wat doen deze vrijwilligers nu precies?

 • Cultuurhistorisch kunstwerk geplaatst in Tienhoven

  7 september 2017 - Op de Nieuweweg in Tienhoven is ter hoogte van fort Tienhoven een cultuurhistorisch kunstwerk geplaatst. Dit kunstwerk is geplaatst bij de feestelijke oplevering van de de dijk aan de Nieuweweg en de Waterleidingkade. Met de dijkverbetering is de dijk én de polder veilig gesteld voor de toekomst. 

 • Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2017: Nomineer nu!

  7 september 2017 - 'Vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker. De inzet van inwoners voor elkaar en voor hun buurt en wijk is voor onze samenleving van grote waarde. Want mensen zijn de schakel in onze samenleving.' Dat zegt  wethouder Welzijn Linda van Dort.

 • Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

  5 september 2017 - Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Het liefst in uw eigen buurt? Dan is er de Sociale kaart. De Sociale kaart is een website met een database. Daarin vindt u praktische informatie en contactgegevens van lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen.

 • Houtkachels en open haarden

  4 september 2017 - Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Het nadeel is echter dat zij veel meer verontreiniging verspreiden dan andere verwarming. In huis komen door het stoken meer schadelijke stoffen in de lucht. Ook buitenshuis kunnen de schadelijke stoffen in de lucht blijven hangen, vooral als het windstil is of als het mistig is.

 • Subsidie aanvragen vóór 1 oktober

  31 augustus 2017 - Wilt u in 2018 een activiteit organiseren voor inwoners van onze gemeente en wilt u daarvoor subsidie aanvragen? Doe dat dan voor 1 oktober 2017. U kunt hiervoor het aanvraagformulier gebruiken dat te vinden is op www.stichtsevecht.nl/subsidie.

 • AED bij het gemeentekantoor beschikbaar voor omgeving

  31 augustus 2017 - Sinds augustus is één van de Automatische Externe Defibrilator’s (AED) die in het gemeentekantoor hangen, verplaatst naar een speciale kast aan de buitenzijde van het kantoor. Zo is deze AED, ook ’s nachts en in het weekeinde,  beschikbaar voor burgerhulpverleners in het geval van een hartstilstand.

 • Lancering Sportpunt met Taekwondoschool Choi Do Kwan

  31 augustus 2017 - Afgelopen maanden konden alle sportaanbieders in Stichtse Vecht meedingen naar de lancering van Sportpunt Stichtse Vecht. Uit de inzendingen is door middel van een loting een winnaar gekozen: Taekwondoschool Choi Do Kwan. Op 9 september verzorgt Wethouder Sport Van Vossen vanaf 11:00 uur de officiële opening van Sportpunt Stichtse Vecht in samenwerking met Choi Do Kwan in Sporthal Zwanenkamp.

 • Doe mee aan de Nationale Sportweek

  31 augustus 2017 - Van zaterdag 9 tot en met zondag 17 september is het Nationale Sportweek. Ontdek hoe leuk, gezond, dynamisch en energiegevend sporten en bewegen is. Bekijk nu alvast het programma op de website van Sportpunt Stichtse Vecht en schrijf je in.

 • Voortgang snoeiwerkzaamheden bomen

  31 augustus 2017 - Sinds 24 juli zijn de snoeiwerkzaamheden aan de bomen in Stichtse Vecht in volle gang. De snoeiwerkzaamheden lopen goed. In Breukelen is inmiddels 80% van de werkzaamheden uitgevoerd. Wanneer de ploeg uit Breukelen klaar is, gaan ook zij verder in Maarssen. In Maarssen is 25% van de bomen gesnoeid. In totaal zijn nu ca. 1900 bomen gesnoeid.

 • We gaan afval omgekeerd inzamelen

  31 augustus 2017 - Elk huishouden heeft afval. Door het afval beter te scheiden kunnen veel grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Zo hoeft er minder restafval verbrand te worden. Dat bespaart kosten, energie en er komen minder afvalstoffen in de lucht terecht. Om dit te kunnen doen keren we de manier waarop we tot nu toe afval inzamelden om: het ‘Omgekeerd Inzamelen’. Alle afval dat gerecycled kan worden, wordt aan huis opgehaald. Het restafval brengt u zelf weg naar een afvalcontainer in de buurt. Om het u makkelijk te maken, wordt de restafvalcontainer vervangen door een afvalbak voor plastic, blik en drankkartons (PMD).

 • Drie kandidaten voor functie kinderburgemeester

  30 augustus 2017 - Een vakjury heeft drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht 2017 – 2018. Het gaat om Maria van der Valk, Mijke Moons en Rens Koene. Andel Sorée, voorzitter van de jury maakte de namen van de genomineerden vanmiddag bekend. Aan de nominatie was een zenuwslopende middag vooraf gegaan. De jury maakte via gesprekken kennis met zes kandidaten die waren geselecteerd uit 24 aanmeldingen. In de gesprekken zetten de geselecteerde kinderen hun beste beentje voor en lieten zij met overtuiging zien waarom zij de meest geschikte kandidaat zijn.

  Op de foto v.l.n.r.: Maria van der Valk, Rens Koene en Mijke Moons.

  Lees meer over drie kandidaten voor functie kinderburgemeester

 • Regelmatig in de file? Neem een OV-dag!

  29 augustus 2017 - Probeer het openbaar vervoer (OV) uit én ga voor leuke cadeaus, kortingen of loterijprijzen! Ontvang €20,- voor uw eerste OV-dagen.

 • Koptelefoons op in strijd tegen vliegtuiglawaai

  28 augustus 2017 - Met het opzetten van koptelefoons hebben wethouders van gemeenten in het Groene Hart vandaag het startsein gegeven voor de campagne ‘Geef stilte een stem’. Op het Reghthuysplein in Nieuwkoop tekenden zij als eersten de petitie op www.ikstemvoorstilte.nl, het campagneplatform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers vanaf vandaag hun stem kunnen laten horen.

 • NIX zonder ID: Gezond en veilig opgroeien zonder alcohol

  24 augustus 2017 - 'Alle jongeren in Stichtse Vecht moeten gezond en veilig kunnen opgroeien.' Dat zegt wethouder Jacqueline Koops van Volksgezondheid. 'Daarom kijken we samen met alcoholverkopers en hulpverleners hoe we er voor kunnen zorgen dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol drinken. Tijdens de themaweek Nix zonder ID hebben we daar extra aandacht voor.'

 • Wat doet u met uw tuinafval?

  24 augustus 2017 - Vanwege de problemen met de rups van de buxusmot is er sprake van een grotere vraag naar tuinzakken. Hierdoor is het voor ons op dit moment niet mogelijk te garanderen dat alle tuinzakken binnen 2 weken worden opgehaald. Wij vragen hiervoor uw begrip. Wel wordt er vaker gereden om het tuinafval zo snel mogelijk op te halen. In week 33 en 34 wordt 3x per week tuinafval opgehaald. In week 35 en 36 4x per week en in week 37 5x.  Bij het aanmelden van de volle tuinzak krijgt u te horen op welke dag de tuinzak opgehaald wordt.

 • Gemeente gaat tuinzak tijdelijk vaker ophalen

  22 augustus 2017 - Gemeente Stichtse Vecht laat de komende weken extra ritten uitvoeren om de tuinzak op te halen bij particulieren. Met de tuinzak kunnen inwoners hun tuin- en snoeiafval gemakkelijk laten afvoeren. Als gevolg van de buxusrupsplaag is het aantal aanvraagde tuinzakken sterk gestegen. Normaal gesproken worden tuinzakken binnen 2 weken opgehaald, maar vanwege de grote vraag ernaar wordt deze termijn de laatste weken niet altijd gehaald. De gemeente stelt alles in het werk om de tuinzakken zo snel mogelijk op te halen.    

 • Een klacht? Laat het ons weten

  21 augustus 2017 - Bent u niet tevreden over onze dienstverlening dan horen wij dat graag. Van klachten kunnen we leren; wij kunnen daarmee onze dienstverlening aan u nog verder verbeteren. Aarzel dus niet als u een klacht heeft: laat van u horen! Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw tips en adviezen.

 • Intensievere aanpak lezen en schrijven

  17 augustus 2017 - 'We willen dat al onze inwoners zoveel mogelijk mee kunnen doen in onze maatschappij. Dan helpt het enorm als je kunt lezen en schrijven.' Dat zegt wethouder Warner van Vossen (Participatiewet). 'Leren lezen en schrijven is belangrijk voor mensen die een buitenlandse taal spreken èn voor mensen voor wie Nederlands de moedertaal is. In Stichtse Vecht hebben we voor beide groepen al een breed aanbod van taalcursussen. Dat blijven we doen. Daarnaast willen we een impuls geven aan de aanpak van laaggeletterdheid bij mensen die Nederlands als moedertaal hebben.'

 • Toekomst afvalscheidingstations en gemeentewerf

  17 augustus 2017 - Het college van B&W van Stichtse Vecht gaat op 12 september 2017 in gesprek met de leden van de commissie Fysiek Domein over de toekomst van de afvalscheidingstations in Stichtse Vecht en van de gemeentewerf. Dit is een uitdrukkelijke wens van de gemeenteraad om te komen tot een toekomstbestendig afvalscheidingstation en gemeentewerf in Stichtse Vecht.

 • Voortgang snoeiwerkzaamheden bomen

  17 augustus 2017 - Sinds 24 juli zijn de snoeiwerkzaamheden aan de bomen in Stichtse Vecht in volle gang. De voortgang loopt voorspoedig en op dit moment zelfs iets voor op schema. Komende weken vervolgen de snoeiploegen de werkzaamheden in de wijken van Maarssen en Breukelen.

 • Vraag een U-Pas aan

  17 augustus 2017 - De U-Pas is een gratis pas voor inwoners met een laag inkomen. Met de U-Pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Ook zijn er bijdragen voor de schoolkosten. Op 1 juli is het nieuwe U-Pasjaar begonnen. Voor het nieuwe U-Pasjaar moeten pashouders de U-Pas opnieuw aanvragen. Pashouders met een bijstandsuitkering hoeven geen nieuwe aanvraag te doen; zij krijgen de nieuwe U-Pas automatisch thuisgestuurd.

 • Een klacht? Laat het ons weten

  15 augustus 2017 - Bent u niet tevreden over onze dienstverlening dan horen wij dat graag. Van klachten kunnen we leren; wij kunnen daarmee onze dienstverlening aan u nog verder verbeteren. Aarzel dus niet als u een klacht heeft: laat van u horen! Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw tips en adviezen.

 • Verken Stichtse Vecht wandelend of op de fiets

  10 augustus 2017 - Wilt u actief bezig zijn in de vakantie, denkt u er dan eens aan om de gemeente te verkennen per fiets. In Stichtse Vecht zijn verschillende mooie fietsroutes die u kunt volgen.

 • Iets gevonden of verloren?

  10 augustus 2017 - In Stichtse Vecht brengt u gevonden voorwerpen niet naar de politie, maar naar de gemeente. Die beheert gevonden en verloren voorwerpen. Via www.stichtsevecht.nl/verlorenofgevonden kunt u gevonden en verloren voorwerpen aanmelden, en zelf het bestand met gevonden voorwerpen doorzoeken.

 • Bisonspoor: start sloop kantoortoren op P1

  10 augustus 2017 - Maandag 14 augustus wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de leegstaande kantoortoren en een deel van het parkeerdek bovenop parkeergarage P1. Aansluitend wordt gestart met de sloop van de kantoortoren en een gedeelte van de parkeergarage. Tijdens de sloop blijft parkeergarage P1 gewoon beschikbaar voor bezoekers van het winkelcentrum. Ook de loopbrug en liften blijven tijdens de sloop bereikbaar.

 • Help mee uw wijk te verbeteren

  10 augustus 2017 - De gemeente biedt bewonersgroepen en individuele bewoners jaarlijks de gelegenheid om allerlei leefbaarheidinitiatieven in te dienen. Hiervoor heeft de gemeente geld gereserveerd (centraal leefbaarheidsbudget).

 • Afval, best apart

  9 augustus 2017 - De 100-100-100 actie is afgelopen. En er zijn in Stichtse Vecht goede resultaten bereikt. Gemiddeld hielden de deelnemers minder dan 1 kg restafval per week over. Ook u kunt uw bijdrage leveren aan het milieu. Door uw afval goed te scheiden, zijn producten zoals papier, textiel, glas, drinkkartons, plastic en metaal immers opnieuw te gebruiken.

 • Dode eenden in water langs Fuut in Kockengen

  3 augustus 2017 - In het water langs de Fuut in Kockengen zijn deze week drie dode eenden gevonden. Mogelijk gaat het om botulisme. Het waterschap heeft de eenden inmiddels opgehaald. En spoelt de watergangen sinds begin juli extra door. Ruim een maand geleden werd langs de Purperreiger, Scholekster en de Roerdomp in Kockengen Botulisme geconstateerd.

 • Werkt u mee aan een groen initiatief?

  3 augustus 2017 - Werkt u als bewoners- of vrijwilligersgroep aan een groen initiatief in uw omgeving? Dan kunt u van 21 augustus tot en met 21 november 2017  vouchers ‘Beleef en bewonder’ aanvragen ter waarde van € 500 of € 1.000.

 • Wat te doen tegen maden in de container

  27 juli 2017 - Een nadeel van de warmte in de zomer is de maden in de groenafvalcontainer. We geven enkele tips hoe u maden in uw afvalcontainer kunt voorkomen.

 • Speciale acties voor een watervriendelijke tuin

  3 juli 2017 - Wilt u korting op een regenton? Of willen uw kinderen meedoen aan de gratis workshop 'watertuinen'? Het kan in de maand juli! In samenwerking met de Tuinbranche, waterschap HDSR en de tuincentra Vechtweelde en Van Ginkel uit Maarssen brengen we deze maand de watervriendelijke tuin onder de aandacht met aantrekkelijke acties.

 • Vijfde Beursvloer Stichtse Vecht op 2 november

  30 juni 2017 - Op donderdagmiddag 2 november 2017 vindt de vijfde editie plaats van een Beursvloer Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) in de gemeente Stichtse Vecht. Naast alle bedrijven (klein en groot) zijn ook alle maatschappelijke organisaties, verenigingen, clubs en instellingen uit de gemeente van harte welkom om hieraan mee te doen. De organisatie is blij dat het evenement weer kan worden gehouden bij Pauw Bedrijven op De Corridor in Breukelen.

 • Wie wordt de 1e kinderburgemeester van Stichtse Vecht?

  Kinderburgemeester Stichtse Vecht

 • Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsApp

  15 juni 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is ook via WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag willen stellen aan de gemeente kunnen ook contact opnemen via het WhatsApp-nummer 06 13 53 45 89. Naast WhatsApp is de gemeente ook bereikbaar per e-mail, sociale media als Twitter en Facebook, telefoon, post en (op afspraak) bij de publieksbalies.

 • Laat uw paspoort of ID-kaart bezorgen

  14 juni - Sinds begin deze maand kunt u als inwoner van Stichtse Vecht bij het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart aangeven of uw nieuwe reisdocument bezorgd moet worden. Handig als u om wat voor reden dan ook niet opnieuw het gemeentekantoor kunt bezoeken om uw reisdocument af te halen. De bezorging vindt op een veilige manier plaats op elke gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Bezorging gaat altijd op afspraak. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument.

 • Doe mee met de Prokkelweek 2017

  23 mei 2017 - Van 12 tot en met 17 juni is het Prokkelweek. In die week kunnen mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Zo doen gemeente Stichtse Vecht en de Werkspecht samen mee aan de grote ProkkelSterrenslag, een sportwedstrijd met gemengde teams. Het gaat om samen sportief bezig zijn en zo elkaars mogelijkheden leren kennen.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  22 mei 2017 (update) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Persoonlijke brief van burgemeester Marc Witteman

  3 mei 2017 - Lees hier de brief van burgemeester Marc Witteman aan alle inwoners van Stichtse Vecht.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

  Lees meer over Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

 • Betaald parkeren Scheendijk-Noord

  28 februari 2017 - Van 1 april 2017 tot en met 30 september  2017 moet er betaald worden voor parkeren aan de Scheendijk-Noord in Breukelen. Bent u van plan om dit recreatiegebied veelvuldig met de auto te bezoeken, dan kunt u een parkeerkaart aanvragen.

 • Collectieve aanvullende verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers

  2 januari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft voor vrijwilligers een basispolis afgesloten waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt en een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd.

 • Nieuwe werkwijze huishoudelijke hulp

  8 december 2016 - Gemeente Stichtse Vecht trekt jaarlijks € 400.000,- extra uit voor de Hulp bij het Huishouden. Ook zijn nieuwe uitvoeringsregels vastgesteld die aansluiten bij de uitspraken die de Centrale Raad van Beroep deed op 18 mei 2016. Zo wil Stichtse Vecht garanderen dat iedereen die hulp nodig heeft voldoende hulp kan krijgen.

RSS
uw mening telt