Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Steunbetuiging UNESCO-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie

  21 april 2017 - Regionale bestuurders van gemeenten, waterschappen en grote eigenaren zoals Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 april 2017 hun steunbetuiging voor de Unesco nominatie aan de Liniecommissie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie overhandigd. De ondertekening en aanbieding van de steunbetuiging vond plaats op Fort Voordorp in Groenekan. De ondertekening is een belangrijke stap op weg naar de UNESCO Werelderfgoedstatus van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) als uitbreiding van het sinds 1996 bestaande WerelderfgoedStelling van Amsterdam (SvA).

  Lees meer over steunbetuiging UNESCO-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie

 • Burgemeester Witteman zoekt stageplaatsen

  20 april 2017 - Burgemeester Marc Witteman gaat ook dit jaar weer stage lopen tijdens zijn zomervakantie. In zijn agenda heeft hij hiervoor de week van 10 tot en met 14 juli vrijgemaakt. Hij is voor deze periode op zoek naar lokale bedrijven en organisaties in Stichtse Vecht die hem gedurende een dagdeel of een hele dag als stagiair willen inzetten. Hij wil daarbij graag van alle aandachtsgebieden wat zien, dus ook het midden- en kleinbedrijf is welkom om voorstellen aan te leveren.

 • Vier Koningsdag mee

  20 april 2017 - Donderdag 27 april viert Nederland Koningsdag. Het belooft in onze gemeente een feestelijke dag te worden. De Oranjeverenigingen in Stichtse Vecht hebben leuke programma’s samengesteld. Onderaan dit bericht vindt u een overzicht van de openbare Koningsdag-activiteiten die ons bekend zijn. Zo hoeft u niets te missen.

 • Veilig Thuis: bel 0800 - 2000

  20 april 2017 - Veilig Thuis is er voor iedereen die hulp nodig heeft wanneer het thuis niet veilig is: kinderen, volwassenen, ouderen, familie, buren en andere omstanders. Veilig Thuis is er niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor degenen die merken dat ze soms hun woede niet onder controle hebben. Zonder hulp van buitenaf is het vaak moeilijk om daar iets aan te doen.

 • Fietsen of varen langs de Koningsroute

  18 april 2017 - Volgende week donderdag is het Koningsdag. Misschien een leuke gelegenheid om de Koningsroute te varen of te fietsen. De fietsroute (75 km) doet alle 12 kernen van gemeente Stichtse Vecht aan en de vaarroute voert over de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Alle routes leiden langs plekken die een relatie hebben met het Koninklijk huis. Op de stoppunten van de routes vindt u teksten en fotomateriaal die u meer vertellen over wat daar gebeurd is.

 • Burgemeester sluit woningen na vondst hennepkwekerijen

  18 april 2017 - Op last van burgemeester Marc Witteman zijn vanochtend twee woningen in de wijk Zwanenkamp gesloten en verzegeld. Aanleiding voor de sluiting is de vondst van vijf hennepkwekerijen. Deze werden aangetroffen tijdens een grootschalige controle op 22 februari dit jaar. Op vier adressen zijn toen in totaal 1.100 hennepplanten aangetroffen. De sluiting vindt plaats op grond van de Opiumwet. De eigenaren mogen pas na drie maanden weer in hun woning.

  Lees meer over burgemeester sluit woningen na vondst hennepkwekerijen

 • Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen succesvol

  18 april 2017 - De zonnestralen zullen geoogst worden. De bijna 100 mensen die de informatieavond over de inkoopactie zonnepanelen Stichtse Vecht in De Danne Ateliers in Breukelen bezochten, stonden voor de zaak. Zij zetten in op zonne-energie. Het aantal inschrijvingen is inmiddels opgelopen tot 250. En dat is, zo concludeerde ook wethouder Van Dort: ‘In één woord: super. We laten zien dat duurzaamheid een zaak is van ons allen in Stichtse Vecht. Het is een goed voorbeeld hoe je informatie deelt en elkaar samen verder helpt.’

 • Openingstijden rond de feestdagen

  18 april 2017 - In april, mei en juni zijn er meerdere feestdagen. Op en rond de komende feestdagen zijn we gesloten.

 • Doe mee met de U-pas

  13 april 2017 - De U-pas is een gratis meedoen-pas voor mensen met een laag inkomen in Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve, culturele en recreatieve activiteiten in de regio Utrecht. Ook zijn er bijdragen voor de schoolkosten van uw kind.

 • Burgemeester Witteman lanceert buurtpreventiestichtsevecht.nl

  13 april 2017 - Door op een virtuele knop te drukken lanceerde burgemeester Marc Witteman woensdag 12 april officieel de website www.buurtpreventiestichtsevecht.nl.  Hij deed dat in aanwezigheid van initiatiefnemers Susan Wildenberg en Marko Hoven en een vertegenwoordiger van de politie.

 • Inspiratiesessie Agile werken, hoe doe je dat?

  13 april 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft er sinds 2016 voor gekozen Agile te gaan werken. Het Engelse woord Agile betekent letterlijk 'lenig'. Het principe van Agile werken is dat een organisatie snel kan reageren op de klantbehoefte, minder vergadert en dat medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid hebben. Hiervoor hebben wij ons onder andere laten inspireren door de manier van werken van ING, tijdens een workshop van ING over de ‘kracht van klantreizen’ vorig jaar juni. Tijdens de inspiratiesessie op maandag 24 april van 15:00 tot 16:30 uur gaan we hier dieper op in. Deze bijeenkomst is ook interessant voor inwoners en ondernemers. U bent van harte welkom in ons bedrijfsrestaurant, Endelhovenlaan 1 in Maarssen.

 • Gerda Kazius is 75ste deelnemer 100-100-100

  13 april 2017 - “Ik zag de borden langs de kant van de weg en zei al tegen mijn man dat ik ons wilde opgeven. Dat heb ik pas in het laatste weekend gedaan. En dat heeft mij deze prijs opgeleverd. Dat is leuk”, vertelt Gerda.

 • Burgemeester en wethouders in gesprek met 50 mantelzorgers

  13 april 2017 - Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een naaste. Zoals hun partner, kind, vader of moeder. Welk effect heeft dat op hun eigen leven? En wat hebben mantelzorgers nodig om hun mooie maar soms ook zware  taak vol te houden. Daarover vertelden 50 mantelzorgers tijdens een speciale bijeenkomst in Boom en Bosch (Breukelen) aan het college van B&W. Ondertussen werden de mantelzorgers verwend met wat lekkers. Er kwamen veel indrukwekkende verhalen op tafel.

 • Een brandveilig thuis

  13 april 2017 - VRU brandweer wil de samenleving brandveiliger maken door meer energie te steken in het voorkomen van brand. Daarom deze tips van VRU brandweer over brandveiligheid.

 • Cursus Digisterker: leer werken met gemeentesite

  12 april 2017 – Dinsdag 11 april tijdens de cursus Digisterker, georganiseerd door Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, kwam onze gemeentelijke website aan bod. Senioren die deze cursus volgen leren hoe ze deze website kunnen gebruiken.

 • Gezamenlijke inkoop zonnepanelen

  21 maart 2017 - Wilt u zonnepanelen op uw dak en profiteren van korting? Doe dan mee aan de gezamenlijke inkoopactie. Kom op 13 april naar de bijeenkomst in Breukelen.

 • Basisschool 't Bontenest drinkt voortaan water in plaats van fris

  6 april 2017 - Vanaf 10 april stapt Jenaplanschool ’t Bontenest over op het drinken van water op school in plaats van fris of sap. Op 10 april geeft Anoek Backer (directeur van de school) samen met wethouder Tymon de Weger het startschot voor de actie 't Bontenest Drinkt Water'.

  Lees meer over basisschool 't Bontenest drinkt voortaan water in plaats van fris

 • Bijdrage kunstgrasveld FC Breukelen

  6 april 2017 - Voetbalvereniging FC Breukelen ontvangt een bijdrage van de gemeente voor de realisatie van een nieuw kunstgrasveld, dat heeft het college van B&W besloten.

  Lees meer over bijdrage kunstgrasveld FC Breukelen

 • Houd rekening met openstaande bruggen

  6 april 2017 - Het vaarseizoen is weer begonnen. Gezellig, veel boten op de Vecht. Voor het verkeer op de weg betekent dit dat u er rekening mee moet houden  dat de bruggen regelmatig open zullen staan. Dat kan enige vertraging met zich meebrengen. Uiteraard zullen de brugwachters zoveel mogelijk rekening houden met drukke momenten op de oevers.

 • 100 huishoudens leven 100 dagen 100% restafvalvrij!

  6 april 2017 - De 100-100-100 actie in Stichtse Vecht is op 13 maart gestart. 79 deelnemers hebben zich aangemeld en doen iedere week actief de weekopdrachten. Er komen leuke tips binnen. Wilt u ook meedoen met de weekopdrachten en de tips van de deelnemers lezen? Hun vlogs en blogs volgen? Kijk dan op www.stichtsevecht.100-100-100.nl.

 • Recordaantal deelnemer aan IkPas 2017

  6 april 2017 - Op 31 maart 2017 hebben bijna 1.000 inwoners in de regio Utrecht 30 dagen lang geen alcohol gedronken. Hiermee is de actie IkPas 2017 succesvol afgerond. Landelijk hebben 10.880 mensen zich via de website aangemeld voor IkPas. Het is dit jaar voor het eerst dat inwoners uit alle gemeenten in de provincie Utrecht meedoen aan de actie. Met bijna 1.000 deelnemers staat provincie Utrecht landelijk op plaats 1 met de meeste deelnemers, een landelijk èn regionaal record.

 • Nieuwe plannen herontwikkeling dorpshuis de Veenkluit

  4 april 2017 - De afgelopen maanden hebben de Stichting dorpshuis de Veenkluit in Tienhoven en de gemeente intensief gesproken over de herontwikkeling van het dorpshuis de Veenkluit en het directe gebied er om heen. De wens tot herontwikkeling is niet nieuw. De eerste plannen werden al meer dan 10 jaar geleden gemaakt.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

  Lees meer over Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

 • Cameratoezicht in gemeentekantoor

  30 maart 2017 - Vanaf maandag 3 april is er permanent cameratoezicht in de centrale hal van het gemeentekantoor. Dit cameratoezicht wordt ingezet ter bescherming van de personen en eigendommen die aanwezig zijn in het gemeentekantoor.

 • WhatsApp ons of bel buiten piektijden

  30 maart 2017 - Het is druk bij ons Klant Contact Centrum, we ontvangen veel telefoontjes en e-mails. Wij willen u uiteraard zo snel mogelijk van dienst zijn. U hoeft niet lang te wachten als u uw vraag via WhatsApp stelt of belt buiten de piektijden.

 • Eropuit in Stichtse Vecht

  30 maart 2017 - Nu het voorjaar is en de zon zich steeds vaker laat zien, is het heerlijk weer om erop uit te trekken. En dat kan prima in Stichtse Vecht. Er is van alles te doen. Neem maar eens een kijkje op de website van VVV Stichtse Vecht. Daar vindt u alle culturele en recreatieve informatie over Stichtse Vecht.

 • Gemeente maakt geluidsbelastingkaarten

  30 maart 2017 - Gemeente Stichtse Vecht maakt dit jaar geluidsbelastingkaarten van de gemeente. Op de kaarten wordt de geluidssituatie van 2016 weergegeven, omdat er wettelijk uitgegaan moet worden van het voorgaande jaar. Op de kaarten kunt u zien wat de geluidsbelasting van wegverkeer en spoorverkeer bij uw woning in 2016 is. De kaarten worden deze zomer gepubliceerd en zullen via de website van de Omgevingsdienst (ODRU) te raadplegen zijn.

 • Grote drukte bij aanvraag paspoorten en identiteitskaarten

  28 maart 2017 - Verloopt uw reisdocument binnenkort? Maak op tijd uw afspraak. Dan weet u zeker dat u het nieuwe reisdocument op tijd ontvangt. We verwachten namelijk grote drukte de komende maanden.

 • LMHC verduurzaamt sportpark

  28 maart 2017 - Op woensdagavond 22 maart zijn de nieuwe LED lichtmasten in het sportpark van de Loenense Mixed Hockey Club (LMHC) in gebruik genomen.

  Lees meer over LMHC verduurzaamt sportpark

 • Gemeente ontwikkelt cultureel toekomstperspectief

  28 maart 2017 - De gemeente Stichtse Vecht organiseert mede op initiatief van de stichting Vechtsnoer gesprekken  met inwoners, ondernemers, plannenmakers, cultuurminnaars en cultuurbeoefenaars om samen een ambitienota cultuur te ontwikkelen. Zo vindt er onder meer op 11 april een bijeenkomst plaats. Daarmee wordt in beeld gebracht wat de culturele kwaliteiten zijn in de gemeente, wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn en hoe we cultuur – ook in relatie tot het sociale domein - in de toekomst optimaal kunnen inzetten voor inwoners en bezoekers.

  Lees meer over gemeente ontwikkelt cultureel toekomstperspectief

 • Koninklijke onderscheiding voor 2 brandweermannen

  27 maart 2017 - Vrijdag 24 maart heeft Pieter de Groene, loco-burgemeester van Stichtse Vecht, koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan de brandweermannen Ton Feenstra, inwoner van Nigtevecht en Peter de Kramer, inwoner van Weesp. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun jarenlange verdiensten voor de brandweer in Nigtevecht.

 • Uw mening over de groene ruimte

  27 maart 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft een fraai groen buitengebied. Om deze omgeving te beschermen en kwaliteiten te versterken willen we de belangrijkste groenstructuren in beeld brengen in een zogenoemde ‘groenstructuurkaart’. Voor de gemeente is het daarbij belangrijk om te weten welke groene ruimte u vaak gebruikt en hoe u die waardeert.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  24 maart 2017 - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Gemeente start pilot (thuis)bezorgen reisdocumenten

  23 maart 2017 - Gemeente Stichtse Vecht gaat haar inwoners de mogelijkheid bieden om hun paspoort of identiteitskaart veilig op afspraak te laten (thuis)bezorgen. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument. Dat heeft het college van B&W deze week besloten. De gemeente start een aanbestedingstraject en streeft er naar op 1 juni te starten met bezorgen. De pilot duurt een jaar.

  Lees meer over gemeente start pilot (thuis)bezorgen reisdocumenten

 • Zie op de kaart waarom een boom wordt gekapt

  23 maart 2017 - U heeft kunnen lezen dat er in de gehele gemeente 700 bomen worden gekapt. Het grootste aantal bomen wordt gekapt omdat uit controle is gebleken dat ze gevaar kunnen opleveren. Dit grote aantal komt vooral door boomziekten onder de kastanjes en essen. Verder zijn er bomen (20) die op aanvraag van inwoners - na zorgvuldige afweging - worden verwijderd. Op een speciale online kaart kunt u per boom precies zien waarom hij wordt gekapt. Klik op de rode cirkel en er verschijnt een pop-up venster met daarin alle informatie.

 • Waterschap en gemeenten pakken door op samenwerking in de afvalwaterketen

  23 maart 2017 - Op 16 maart 2017 tekenden 14 Utrechtse gemeenten en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden voor een tweede periode in de samenwerking rond de afvalwaterketen: Waterinnovatienetwerk(Winnet). De samenwerking is gestart in januari 2013 en heeft in haar eerste periode haar nut bewezen. ‘Winnet is winst voor water, we leveren betere kwaliteit tegen lagere kosten,’ aldus Constantijn Jansen op de Haar, hoogheemraad (dagelijks bestuurslid) bij het waterschap.

 • Plan voor vernieuwing sportparken Zuilense Vecht

  22 maart 2017 - De gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht gaan samen de sportparken Zuilen/Elinkwijk en Daalse Weide een nieuwe impuls geven. Beide sportterreinen zijn toe aan vernieuwing. De colleges van beide gemeenten stelden het intentiedocument Zuilense Vecht vast.

  Lees meer over plan voor vernieuwing sportparken Zuilense Vecht

 • Digisterker: leer werken met websites van de overheid

  21 maart 2017- De overheid zorgt ervoor dat u steeds meer zelf kunt regelen via hun websites. Via de website van de gemeente kunt u bijvoorbeeld zelf een afspraak inplannen, een verhuizing doorgeven of een uittreksel aanvragen. Lekker makkelijk, want u hoeft dan niet naar het gemeentekantoor te komen. Maar wat nu als u moeite heeft met de overheidswebsites? Volg dan een cursus Digisterker bij de bibliotheek Angstel, Vecht en Venen.

 • Opnieuw huisvesten mensen uit opvang of beschermd wonen

  16 maart 2017 - 16 Utrechtse gemeenten (U16) maken afspraken over het opnieuw huisvesten van mensen die hebben gewoond in een maatschappelijke opvang of beschermd wonen. Zo zorgen de gemeenten ervoor dat deze sociaal kwetsbare inwoners weer een eigen plekje vinden in de gemeente van herkomst. Vaak is bij zelfstandig wonen nog wat hulp of begeleiding nodig. Die regelt de gemeente.

 • 30 dagen geen alcohol met IkPas

  16 maart 2017 - Op 1 maart ging de actie ‘IkPas’ van start. Deelnemers drinken tot en met 30 maart geen alcohol.  Zij zijn nu halverwege. Een applaus voor iedereen die meedoet.

 • Boomfeestdag een groot succes

  16 maart 2017 - Afgelopen woensdag was het weer zover: feest voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in gemeente Stichtse Vecht. Dit jaar hebben 10 scholen uit Maarssen, Kockengen, Breukelen, Nieuwer Ter Aa en Nigtevecht meegedaan.

 • Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen in Stichtse Vecht

  Opkomstpercentage 84%

  16 maart 2017 - Op woensdag 15 maart vond in Nederland de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De voorlopige uitslag op partijniveau in Stichtse Vecht is bekend. In onze gemeente haalden we een opkomstpercentage van 84%. Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2012 was de opkomst 79%.

  Lees meer over voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen in Stichtse Vecht

 • Maatschappelijke stages 2017

  15 maart 2017 - Dinsdag 14 maart, het gemeentehuis van Stichtse Vecht. De scholieren die voor hun maatschappelijke stage de afgelopen maand als junior-adviseur hebben meegelopen bij allerlei werkzaamheden van de gemeente, presenteren hun bevindingen aan onder meer burgemeester Marc Witteman en gemeentesecretaris Annette van Hussel. ‘De gemeente doet veel meer voor inwoners dan we dachten, en werken bij de gemeente is ook veel gevarieerder dan we ons vooraf voorstelden’. Dit beeld kwam in alle presentaties van de scholieren terug.

  Lees meer over maatschappelijke stages 2017

 • Gemeentelijke belastingaanslagen 2017 komen eind maart

  15 maart 2017 - De gemeentelijke belastingaanslagen 2017 voor inwoners en ondernemers van Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren liggen eind maart op de mat. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een kwaliteitsslag van de WOZ-bestanden. Dit heeft geresulteerd in groen licht van de Waarderingskamer, de instantie die belast is met onafhankelijk toezicht.

  Lees meer over gemeentelijke belastingaanslagen 2017 komen eind maart

 • Laat een gratis tuinschets maken voor een klimaatbestendige tuin

  10 maart 2017 - Op vrijdagmiddag 24 maart en op zaterdagmiddag 8 april kunt u bij twee tuincentra u een gratis tuinschets laten maken voor een regenbestendige tuin. Deskundig personeel informeert bezoekers over het aanleggen van een watervriendelijke tuin. Zo helpen ze mee om wateroverlast te voorkomen en de tuin koeler te houden tijdens hitte.

 • Warenmarkt in Breukelen vroeger open

  10 maart 2017 - Voortaan kunt u elke vrijdag al vanaf 10:00 uur terecht op de warenmarkt in Breukelen. De burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht hebben de markttijden voor deze markt vastgesteld op 10:00 - 17:00 uur.

 • Burgemeester Witteman zoekt stageplaatsen

  9 maart 2017 - Burgemeester Marc Witteman gaat ook dit jaar weer stage lopen tijdens zijn zomervakantie. In zijn agenda heeft hij hiervoor de week van 10 tot en met 14 juli vrijgemaakt. Hij is voor deze periode op zoek naar lokale bedrijven en organisaties in Stichtse Vecht die hem gedurende een dagdeel of een hele dag als stagiair willen inzetten.

  Lees meer over burgemeester Witteman zoekt stageplaatsen

 • Regeling bijzondere kosten pleegzorg

  3 maart 2017 - Op 7 maart heeft het college de regeling Vergoeding bijzondere kosten pleegzorg vastgesteld. Met deze regeling ondersteunen we pleegouders door financiële en praktische drempels zoveel mogelijk  weg te nemen. Zo kunnen pleegouders hun belangrijke werk voor kwetsbare kinderen voortzetten. De regeling omvat bijvoorbeeld een vergoeding voor schoolspullen, medisch onderzoek, een fiets of een bril of contactlenzen. De regeling past binnen het beschikbare budget.

 • Nieuwe data gebiedssessies groenstructuurplan bekend

  9 maart 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft een prachtige groene uitstraling en dat willen we graag zo houden. Daarom willen we samen met inwoners en belangenorganisaties onze belangrijke groenstructuren in beeld te krijgen op basis waarvan de komende maanden een visie en ambitie op het openbaar groen wordt opgesteld. Op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart zijn uw ideeën en inbreng van harte welkom op 3 locaties.

 • Burgemeester Witteman bakt taarten voor stembureauleden

  8 maart 2017 - Dinsdag 14 maart, een dag voor de Tweede Kamerverkiezingen, stroopt burgemeester Marc Witteman om 14.00 uur de mouwen op om te helpen bij het bakken van appeltaarten. Dit doet hij samen met verstandelijk gehandicapten in de bakkerij van dagcentrum De Werkspecht in Maarssenbroek. 'Het is mijn manier om stembureauleden te bedanken voor hun inzet. Het is extra leuk dat ik deze bijzondere bakkerij erbij kan gebruiken, die midden in de samenleving staat', aldus Witteman. Op de verkiezingsdag, 15 maart, gaat de burgemeester om 8:00 uur naar basisschool De Klaroen in Maarssen om een van zijn zelfgebakken taarten te overhandigen en om daar zijn stem uit te brengen.

 • De Ronde Venen en Stichtse Vecht verliezen zaak snelheidsverhoging A2

  8 maart 2017 - De Raad van State deed vandaag uitspraak in het hoger beroep van de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen en een Maarssenbroekse wijkcommissie tegen de snelheidsverhoging van 100 naar 130 km per uur op de A2 tussen Maarssen en Holendrecht in de avond en nacht. Nadat zij het op essentiële punten niet eens waren met het eerdere vonnis van de rechter, is de zaak voorgelegd aan een hogere rechter. Deze rechter heeft het hoger beroep van de gemeenten ongegrond verklaard.

  Lees meer over De Ronde Venen en Stichtse Vecht verliezen zaak snelheidsverhoging A2

 • Boomfeestdag in Stichtse Vecht uitgesteld

 • Blijf alert op auto-inbraak

  17 maart 2017 - In 2017 is er een toename te zien van het aantal auto-inbraken. Politie en gemeente werken intensief samen om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan. Zowel preventief als repressief wordt hier aandacht aan besteed. Er wordt extra capaciteit ingezet.

 • Betaald parkeren Scheendijk-Noord

  28 februari 2017 - Van 1 april 2017 tot en met 30 september  2017 moet er betaald worden voor parkeren aan de Scheendijk-Noord in Breukelen. Bent u van plan om dit recreatiegebied veelvuldig met de auto te bezoeken, dan kunt u een parkeerkaart aanvragen.

 • Vergoeding voor te late uitbetaling pgb

  23 februari 2017 - Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb) of bent u pgb-zorgverlener? En heeft u kosten gemaakt omdat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in 2015 het pbg te laat uitbetaalde? Dan kunt u misschien een vergoeding voor die kosten krijgen. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Op www.compensatieregelingpgb.nl checkt u of u in aanmerking komt voor de vergoeding. Doe de test.

 • Met een regenwatervijver regenwater opvangen

  21 februari 2017 - Het regent vaker en harder. Om hiermee om te kunnen gaan, is de gemeente druk bezig de openbare ruimte aan te passen. Een groot deel van het water valt echter op particulier terrein. Hier kunnen bewoners het verschil maken. Heeft u al eens nagedacht over hoe u met regenwater om kunt gaan? Regenwater kan bijvoorbeeld worden verzameld in een regenwatervijver. Dat is een vijver die is aangesloten op de regenpijp. Wanneer het regent wordt het water naar de vijver geleid. Zit de vijver vol, dan wordt het overschot alsnog naar het riool afgevoerd.

 • Kom erbij!

  24 januari 2017 - Wilt u meer contact met de mensen uit uw buurt? Kijk dan eens in het overzicht van activiteiten dat verzameld is door het platform Kom erbij. De kosten van deze activiteiten zijn zo laag mogelijk of gratis. Doe mee en ervaar hoe leuk het is om met andere mensen in contact te komen. En nodig ook anderen uit om met u mee te gaan. Samen is zoveel gezelliger.

 • Waarschuwing voor schaatsen op natuurijs

  20 januari 2017 - Het heeft de afgelopen dagen gevroren, met overdag soms lichte dooi. Gemeente Stichtse Vecht waarschuwt schaatsliefhebbers niet te schaatsen op natuurijs in de gemeente. Volgens de schaatsbond KNSB is het natuurijs op verschillende plekken niet veilig.

 • Collectieve aanvullende verzekering voor vrijwilligers

  2 januari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft voor vrijwilligers een basispolis afgesloten waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt en een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd.

 • Nieuwe werkwijze huishoudelijke hulp

  8 december 2016 - Gemeente Stichtse Vecht trekt jaarlijks € 400.000,- extra uit voor de Hulp bij het Huishouden. Ook zijn nieuwe uitvoeringsregels vastgesteld die aansluiten bij de uitspraken die de Centrale Raad van Beroep deed op 18 mei 2016. Zo wil Stichtse Vecht garanderen dat iedereen die hulp nodig heeft voldoende hulp kan krijgen.

RSS

Aangepaste openingstijden in april, mei en juni vanwege meerdere feestdagen.

uw mening telt