Wijkcommissie Zebraspoor stelt zich voor

Home > Inwoners > Maarssenbroek > Wijkcommissie Zebraspoor stelt zich voor

Wijkcommissie Zebraspoor stelt zich voor

17 mei 2018 - Wijkcommissie Zebraspoor is ruim 25 jaar actief en zal vooral bekend zijn om de jaarlijkse rommelmarkt en de nationale buitenspeeldag. Maar daarnaast houden wij ons ook bezig met gemeentezaken op wijkniveau en proberen indien nodig een schakel te zijn tussen bewoners en gemeente. Wij vergaderen ongeveer 6x per jaar waarbij zoveel mogelijk onze gebiedsregisseur aanwezig is en ook de wijkagent probeert zoveel mogelijk aan te sluiten. Momenteel bestaat de wijkcommissie uit 8 leden.

Trots zijn wij op de rommelmarkt die wij dit jaar voor de 25ste keer organiseren. Een evenement wat de wijk al jaren samen brengt. Het is destijds bedacht als kindermarkt maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een dag voor jong en oud.

Nu voor het 6de jaar organiseren wij vol trots de buitenspeeldag op nationale buitenspeeldag, een dag die is uitgegroeid tot iets waar de hele wijk (en daar buiten) over praat. Tijdens de buitenspeeldag staan er o.a. meerdere spring en spelkussens en worden er kleine voetbalpartijtjes gehouden met in het verleden zelfs jeugdspelers van FC Utrecht. De organisatie ligt volledig in handen van de actieve werkgroep spelen vanuit de wijkcommissie en wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van ondernemers, voornamelijk uit de wijk, en natuurlijk onze vrijwilligers. Voor deze dag is zelfs onze mascotte Streep in het leven geroepen.

Naast de terugkerende evenementen kijken wij ook tevreden terug op behaalde projecten van de afgelopen jaren.

Wijkingang

In het verleden heeft deze meerdere metamorfoses gehad waarbij de wijkcommissie zich destijds heeft ingezet.

Speeltuinen

In 2016 zijn de speeltuinen in onze wijk vernieuwd waarbij de gemeente de bewoners vooraf inspraak hebben gegeven doormiddel van inloopmiddagen. Nadat de plannen bekend zijn gemaakt heeft de wijkcommissie korte lijnen met de gemeente gehouden omtrent de uitvoering en communicatie naar de bewoners.

Crowdfunding

in 2016 hebben wij voor de vervanging van het voetbalveld een crowdfunding opgezet. Met deze actie wilde wij graag een lang gekoesterde wens vanuit de wijk, een kunstgrasveld, realiseren. Naast actieve werving vanuit de wijkcommissie hebben ook een aantal bewoners zich ingezet. Helaas heeft de crowdfunding niet geleid tot het gewenste financiële resultaat. Echter door volharding van de wijkcommissie is het kunstgrasveld er toch gekomen.

Kunstgrasveld

Als actieve wijkcommissie wederom een trotsmoment: op 23 februari 2017 hebben wij van de gemeente vernomen dat het kunstgrasveld er zou komen, welk in mei 2017 is aangelegd. We hebben het veld feestelijk geopend tijdens het 1ste lustrum van de buitenspeeldag op 14 juni 2017.

Ballenvanger

Door het intensieve gebruik van het voetbalveld welke is gelegen naast de vijver, gebeurde het nog wel eens dat er een bal in de vijver beland. Om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties zouden ontstaan door het pakken van de ballen uit de vijver, heeft de wijkcommissie zich ingezet tot het plaatsen van een ballenvanger. In april 2018 is de ballenvanger geplaatst.

Natuurlijk zijn de projecten en evenementen er niet zonder steun van de gemeente. We hebben ervaren dat onze actieve houding er aan bijdraagt dat de gemeente de ideeën en evenementen, in de wijk een warm hart toedraagt. Speciale dank gaat uit naar onze gebiedsregisseur die zich hard maakt voor onze wijk in de gemeente.

Ook inzetten voor uw wijk?

Bent u na het lezen enthousiast geworden om u voor uw wijk in te zetten, schroom niet en neem contact op met uw wijkcommissie. Wijkcommissie Zebraspoor kunt u vinden via www.zebraspoor.info  en Facebook: wijkcommissie Zebraspoor.

Wijkcommissie Zebraspoor