Maarssen-Dorp

Home > Inwoners > Maarssen-Dorp

Maarssen-Dorp

Wijkinformatie en wijknieuws voor de inwoners van Maarssen-dorp.

Groenkalender

Overzicht van groenwerkzaamheden in de gemeente.

Nu de groenkalender bekijken

Gebiedswethouder

 • Linda van Dort

Gebiedsregisseur

 • Willemijn Luchtenbelt

Burgerparticipatie

Lees bij Burgerparticipatie hoe u kunt bijdragen aan de veiligheid in uw omgeving via WhatsApp-groepen en buurtsignaleringsteams.

WhatsApp-groep

Kijk op www.buurtpreventiestichtsevecht.nl of er een WhatsApp-groep bij u in de wijk is en meld u aan.

Buurtsignaleringsteam

Bewonersgroepen

Wijknieuws & ontwikkelingen

Geen nieuws maar misschien wel wegwerkzaamheden. Zie www.stichtsevecht.nl./wegwerkzaamheden

 • 20-2: werkzaamheden kruising Driehoekslaan en Kortelaan

  19 februari 2019 - Op woensdag 20 februari 2019 vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de kruising Driehoekslaan met de Kortelaan in Maarssen.

 • 19-21/2 aanpassing fietspad Oostwaard

  18 februari 2019 - Op 19, 20 en 21 februari vindt er onderhoud plaats aan de fietsstraat onder het viaduct van de Zuilense Ring op de Oostwaard, te Maarssen.

 • Onderhoud woningen M.H. Trompstraat

  16 januari 2019: In opdracht van Portaal start uitvoerder Trebbe Bouw met onderhoud en renovatie van 73 woningen op de M.H. Trompstraat.

 • Herontwikkeling gebied sportparken Daalseweide en Zuilen/Elinkwijk

  24 april 2017 - Maandag 10 april is er een informatieavond geweest over de herontwikkeling van het gebied bij de sportparken Daalseweide en Zuilen/Elinkwijk. Deze avond was druk bezocht.

 • Nieuwbouwproject Harmonieplein

  13 februari 2017 - Het Harmonieplein wordt herontwikkeld tot een aantrekkelijk dorpsplein voor Maarssen-Dorp. Het moet een levendig plein worden met ruimte voor horeca, speelvoorzieningen voor kinderen, evenementen en maatschappelijke functies.

 • Nieuwbouwproject Zwanenburg Klokjeslaan

  13 februari -  De voormalige boomgaard en opstallen die liggen aan de Klokjeslaan te Maarssen worden gesloopt. Op deze locatie worden 14 grondgebonden woningen gerealiseerd.  

 • Nieuwbouwproject Kuyperstraat

  13 februari 2017 - De bestaande bebouwing (voormalige school Klaroen) wordt gesloopt en de locatie wordt herontwikkeld tot woningbouwlocatie. De invulling is appartementen voor kleine huishoudens in de sociale huur.

 • Nieuwbouwproject Merenhoef

  13 februari 2017 -  Het Leger des Heils heeft plannen voor revitalisatie en nieuwbouw op het terrein van de Merenhoef. Uitgangspunt daarbij is uitbreiding van het aantal sociale huur appartementen voor senioren en verschillende maatschappelijke voorzieningen.

 • Nieuwbouwproject Stationsweg Noord

  13 februari 2017 -  Het gaat om 2 bedrijfslocaties aan het Amsterdam Rijnkanaal, tussen de woningen aan de Stationsweg, het verzorgingstehuis Snavelenburg en de woningen van de woonwijk ‘De reizende man’ Het voormalige Lambri-terrein.

 • Nieuwbouwproject Harmonieplein

  13 februari 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft de ambitie om het Harmonieplein te herontwikkelen tot een aantrekkelijke plek met gevarieerde woningen, bestaande winkels, horeca, voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, gymzaal, bibliotheek, veilige verkeersstructuur, voldoende parkeerplaatsen en een aantrekkelijk ingerichte openbare ruimte.

 • 64 extra parkeerplaatsen rond Harmonieplein

  26 januari 2017 - Als het aan het college van B&W ligt, heeft het heringerichte Harmonieplein in Maarssen-Dorp na realisatie 64 extra parkeerplaatsen. Het totaal komt op 173 parkeerplaatsen in dit gebied.

 • Woningbouw terrein Mastenbroek een feit

  14 oktober 2016 - Op het voormalig terrein Mastenbroek in Maarssen-Dorp komt definitief woningbouw. Het college heeft  dit afgelopen dinsdag besloten. Donderdag 13 oktober is de samenwerkingsovereenkomst met de ontwikkelaar hiervoor afgesloten. Het bestemmingsplan wordt vervolgens in procedure genomen. Na vaststelling door de raad kan gebouwd worden.

 • Ontwikkeling Harmonieplein

  17 juni 2015 - Het Harmonieplein is een centraal plein in Maarssen-Dorp. Een plek die zich uitstekend leent om het kloppend hart te worden van de dorpskern, waar wonen, werken, cultuur en ontspanning samenkomt.