Burgernet

Home > Inwoners > Burgernet

Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet bestaat uit een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Als deelnemer aan Burgernet krijgt u ingesproken berichten via de telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van:

  • vermiste personen
  • diefstal of inbraak
  • tasjesroof
  • geweldsdelicten
  • doorrijden na een aanrijding

Ziet u de gezochte persoon of voertuig dan belt u via (0800) 0011 naar de meldkamer. De politie komt dan gericht in actie. Het is niet de bedoeling dat u zelf achter een verdacht persoon aangaat. Een actie via Burgernet kan 24 uur per dag, 7 dagen per week gestart worden. Burgernet wordt ingezet voor dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is.

Aanmelden voor Burgernet

Bent u geïnteresseerd? En woont en/of werkt u in Stichtse Vecht? Meld u dan aan! U kunt zich registreren op www.burgernet.nl. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor Burgernet.