Over Stichtse Vecht

Home > Bestuur > Werken bij Stichtse Vecht > Over Stichtse Vecht

Over Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een jonge gemeente met lef die sterk gelooft in de kracht van innovatie en daar alle ruimte voor biedt.

Gemeente Stichtse Vecht bestaat uit 12 kernen (dorpen) en heeft ongeveer 64.000 inwoners. Daarmee zijn we een gemeente van formaat, de derde in de provincie Utrecht. Wij zijn een innovatieve gemeente. Met het lef om te veranderen, en een sfeer die uitnodigt om te experimenteren.

Gemeente Stichtse Vecht is een aantrekkelijke werkgever. Wij hebben een grote verscheidenheid aan functies voor zowel specialisten als generalisten. We bieden een fijne werksfeer in een flexibel kantoorconcept aan de Vecht. In ons gemeentehuis werken ruim 400 ondernemende collega’s. De lijnen zijn kort en de mogelijkheden groot.

Werken met en voor de samenleving

We zijn een relatief jonge organisatie: een kwart van onze medewerkers is jonger dan 35 jaar. We vinden het belangrijk dat alle leeftijdsgroepen in onze organisatie vertegenwoordigd zijn. Kandidaten uit alle generaties zijn dus welkom. Wij werken met en voor de samenleving, waarin iedereen tot zijn recht komt. Het maakt niet uit welke culturele achtergrond, geslacht, geaardheid, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft.

Ruimte voor ontwikkeling

Verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie; we werken vanuit vertrouwen. Bij ons krijg je de ruimte om fouten te maken en daarvan te leren. Zo kun jij je verder ontwikkelen en innoveren wij als organisatie.

Stichtse Vecht is een lerende organisatie en wil de in de organisatie aanwezige talenten benutten. We bieden daarom een uitgebreid intern opleidingspakket met ruimte voor individuele opleidingen, waar je aan kunt deelnemen tijdens werktijd.

70-20-10-principe

Je kunt gebruikmaken van de opleidingsmogelijkheden als investering in jezelf, om je functie goed te vervullen of je loopbaan een impuls te geven. Dit doen we volgens het 70-20-10-principe. Dat betekent dat je voor 70% van je tijd je functie uitvoert, je voor 20% werkt aan teamoverstijgende projecten en 10% van je tijd besteedt aan innovatie. We ondersteunen nieuwe frisse ideeën en deinzen er niet voor terug deze uit te proberen.

Embedded video overslaan

Volledig transcript van de video (txt formaat)