Volg ons live-blog over de verkiezingen in Stichtse Vecht

Home > Bestuur > Verkiezingen > Volg ons live-blog over de verkiezingen in Stichtse Vecht

Volg ons live-blog over de verkiezingen in Stichtse Vecht

Nieuwsberichten over de verkiezingen vindt u hier.

 • Bekendmaken van de voorlopige uitslag

  26 mei 2019 - Donderdag 23 mei vond de Europees Parlementsverkiezing plaats. Op partijniveau is er een voorlopige uitslag bekend. In Stichtse Vecht is 46,05% van de stemgerechtigden naar de stembus gegaan. In totaal 22.656 inwoners hebben hun stem uitgebracht. Er waren voor deze verkiezingen 49.197 kiesgerechtigden in Stichtse Vecht opgeroepen.

 • Proces-verbaal verkiezingen

  28 mei 2019 - U kunt de processen-verbaal van de stembureaus van de Europees Parlementsverkiezing bekijken.

 • Korfbalvereniging OVVO/De Kroon ontvangt bankje

  27 mei 2019 - Burgemeester Yvonne van Mastrigt overhandigde vanmorgen bij de start van centraal tellen een mooi cadeau aan de heren Brouwer en Fokker,  vertegenwoordigers van korfbalvereniging OVVO/De Kroon. Het is een cadeau van de gemeente voor het beschikbaar stellen van hun locatie en de fijne samenwerking. Ook op 21 maart (dag na de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen) vond in de sporthal de centrale telling plaats.   

 • Centraal tellen van de stemmen

  27 mei 2019 - Gisteravond mochten de Nederlandse gemeenten de voorlopige uitslag van de Europees Parlementsverkiezing bekendmaken. In een aantal gemeenten, waaronder Stichtse Vecht, wordt vandaag centraal geteld op kandidaatsniveau. Ruim 80 tellers zijn aanwezig in sporthal OVVO/De Kroon in Maarssen om deze klus te klaren. Stichtse Vecht doet voor de 2e keer mee aan deze proef van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

 • Nieuwe tussenstand opkomst

  23 mei 2019 - Er is een nieuwe en tevens laatste tussenstand van de opkomst in Stichtse Vecht. Rond de klok van 16:00 uur had 23,28% van de opgeroepen kiesgerechtigden gestemd.

 • Burgemeester begeleidt inwoonster met beperking

  23 mei 2019 - Burgemeester Van Mastrigt ging vanmorgen niet alleen naar het stembureau. Ze begeleidde een inwoonster, mevrouw Laurense. Zij had de gemeente getipt dat haar vorige bezoek aan het stembureau niet goed bevallen was.

 • Burgemeester brengt stem uit

  23 mei 2019 - Rond 10:30 uur vanmorgen bracht burgemeester Yvonne van Mastrigt haar stem uit. Zij deed dat in het stembureau De Klaroen in Maarssen-Dorp.

 • Eerste tussenstand opkomst

  23 mei 2019 - Een eerste tussenstand van de opkomst voor de Europees Parlementsverkiezing in Stichtse Vecht is bekend. Rond 12:00 uur heeft 12,84% van de kiesgerechtigden gestemd. Rond 16:00 uur volgt er een nieuwe tussenstand.

 • Een goede start

  23 mei 2019 - Vandaag vindt de Europees Parlementsverkiezing plaats. Vanmorgen is in Stichtse Vecht alles soepel opgestart. Alle 34 stembureaus in de gemeente konden hun deuren om 7:30 uur openen. Er kan vanavond tot 21:00 uur worden gestemd.

 • Stempas niet ontvangen, kwijt of beschadigd?

  8 mei 2019 - Hebt u uw stempas nog niet ontvangen? Of is uw stempas beschadigd of kwijtgeraakt? U kunt dan nu een nieuwe stempas aanvragen.

 • Vraag een kiezerspas aan

  8 mei 2019 - Wilt u 23 mei stemmen voor de Europees Parlementsverkiezing, maar kunt u niet stemmen in Stichtse Vecht zelf? Vraag dan een kiezerspas aan. 

 • Bezorging stempassen

  24 april 2019 - Donderdag 23 mei kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Op dinsdag 30 april vindt de bezorging plaats van de stempassen.

 • Definitieve uitslagen Provinciale Staten en waterschappen

  26 maart 2019 - Op woensdag 20 maart waren er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. U kunt bekijken hoe mensen in de gemeente Stichtse Vecht gestemd hebben. Dit kan dus anders zijn dan de uitslagen voor de hele provincie of het hele waterschap.

 • Proces-verbaal verkiezingen

  22 maart 2019 - U kunt de processen-verbaal van de stembureaus van de Provinciale Statenverkiezing en waterschapsverkiezingen bekijken.

RSS