Volg ons live-blog over de verkiezingen in Stichtse Vecht

Home > Bestuur > Verkiezingen > Volg ons live-blog over de verkiezingen in Stichtse Vecht

Volg ons live-blog over de verkiezingen in Stichtse Vecht

Nieuwsberichten over de verkiezingen vindt u hier.

 • Bezorging stempassen

  24 april 2019 - Donderdag 23 mei kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Op dinsdag 30 april vindt de bezorging plaats van de stempassen.

 • Definitieve uitslagen Provinciale Staten en waterschappen

  26 maart 2019 - Op woensdag 20 maart waren er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. U kunt bekijken hoe mensen in de gemeente Stichtse Vecht gestemd hebben. Dit kan dus anders zijn dan de uitslagen voor de hele provincie of het hele waterschap.

 • Proces-verbaal verkiezingen

  22 maart 2019 - U kunt de processen-verbaal van de stembureaus van de Provinciale Statenverkiezing en waterschapsverkiezingen bekijken.

 • Centraal tellen: tellers klaar?! Tellen maar!

  21 maart 2019 - Gisteren waren er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Rond 2.00 uur waren alle stemmen op lijstniveau geteld. Vandaag vindt er een centrale telling plaats van de stemmen op kandidaatsniveau. Burgemeester Yvonne van Mastrigt opende even voor half 10 de telling op sportieve wijze.

 • Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen Amstel, Gooi en Vecht bekend

  21 maart 2019 - Gisteren vonden ook de waterschapsverkiezingen plaats. De voorlopige uitslagen van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) zijn bekend.

 • Voorlopige uitsag waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

  21 maart 2019 - 51,50% van de stemgerechtigden is 20 maart naar het stembureau gegaan in gemeente Stichtse Vecht om te stemmen voor het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

 • Voorlopige uitslagen Provinciale Staten in Stichtse Vecht bekend

  20 maart 219 - Op woensdag 20 maart waren er verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. De voorlopige uitslagen van de Provinciale Staten zijn op partijniveau bekend. Op 21 maart wordt er centraal geteld op kandidaatniveau in de OVVO/ de Kroon sporthal in Maarssen. Het is de eerste keer dat Stichtse Vecht meedoet aan de proef om de stemmen centraal te tellen.

 • Tweede tussenstand

  17:01 uur - Er is een nieuwe tussenstand bekend. Op dit moment ligt het opkomstpercentage voor de Provinciale Staten in onze gemeente op 31,9%.  Voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft nu 32,6% gestemd. 25,9% van de kiesgerechtigden heeft gestemd voor het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.    

 • Voorlopige uitslagen gemeente Stichtse Vecht

  14:10 uur - Er kan nog tot 21:00 uur worden gestemd. Direct daarna gaan de stembureauleden de stemmen tellen op lijstniveau. We verwachten aan het einde van de avond dan wel aan het begin van de nacht de voorlopige uitslagen op lijstniveau bekend te kunnen maken. U kunt dan zien hoe de inwoners van Stichtse Vecht hebben gestemd voor de Provinciale Staten. De uitslag vindt u onder andere in dit live-blog.

 • Eerste tussenstand is bekend

  12:59 uur - Er is een eerste tussenstand bekend. Van de 49069 kiesgerechtigden voor de Provinciale Staten heeft 16,46% inmiddels gestemd. Voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zijn 29113 kiesgerechtigden opgeroepen, 17,23% heeft nu gestemd. Voor het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, waarvoor 21999 kiesgerechtigden mogen stemmen heeft 13,10% gestemd.

 • Opkomst: eerste tussenstand rond 13:00 uur

  11:45 uur - We geven vandaag twee keer een tussenstand van de opkomst. De verwachting is dat we de eerste tussenstand kunnen doorgeven rond 13:00 uur. Rond 16:00 uur volgt nog een tussenstand.

 • Burgemeester en dijkgraaf waterschap AGV ontmoeten elkaar

  10:47 uur - In het stembureau 't nieuwe Kampje in Loenen aan de Vecht hebben burgemeester Yvonne van Mastrigt en dijkgraaf Gerhard van den Top van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht elkaar ontmoet. Ze hadden elkaar nog niet eerder gezien en spraken ruim drie kwartier met elkaar. De dijkgraaf woont in Loenen aan de Vecht en bracht daar ook meteen zijn stem uit. De burgemeester maakt vandaag een ronde door de gemeente en bezoekt zoveel mogelijk stembureaus. 

 • Burgemeester Van Mastrigt doet aftrap voor centraal tellen

  15 maart 2019 - Een dag na de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen vindt op donderdag 21 maart in Stichtse Vecht voor de eerste keer een centrale telling van de stemmen plaats. Om 9.00 uur openen de deuren van de OVVO/ de Kroon sporthal op het Sportpark Daalseweide aan de Sportparkweg 9 in Maarssen. Burgemeester Yvonne van Mastrigt zal de ruim 60 tellers die deze dag worden ingezet welkom heten en met een symbolische handeling de aftrap doen voor de centrale telling. De telling vindt in het openbaar plaats.

 • Burgemeester Van Mastrigt maakt ronde langs stembureaus

  14 maart 2019 - Woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Burgemeester Yvonne van Mastrigt brengt op de verkiezingsdag bezoeken aan stembureaus in de kernen van Stichtse Vecht. De burgemeester informeert die dag naar de ervaringen van de stembureauleden en gaat met inwoners in gesprek.

 • Ontdek onze exclusieve verkiezingsspecial

  7 maart 2019 - Je gaat voor het eerst stemmen of juist voor de zoveelste keer. Hoe ervaar je dat? Burgemeester Yvonne van Mastrigt sprak erover met 2 inwoners van gemeente Stichtse Vecht. Ook in de verkiezingsspecial: 

  • Wat doen de Provinciale Staten en de waterschappen precies en waarom is dat belangrijk voor jou
  • Wat heb je nodig om te stemmen en waar vind je alle stembureaus
  • Hoe zijn de stembureaus aangepast op toegankelijkheid voor mindervaliden
 • Kandidatenlijsten later bezorgd

  6 maart 2019 - De kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen kunnen in onze gemeente niet zoals gepland op vrijdag 8 maart worden bezorgd. Dit vanwege een productiefout. Uiterlijk dinsdag 12 maart ontvangt u de kandidatenlijsten in uw brievenbus.

 • Stempas(sen) niet ontvangen?

  6 maart 2019 - Als u mag stemmen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en/of de waterschappen dan heeft u uw stempas(sen) ontvangen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen.

 • Vraag een kiezerspas aan

  27 februari 2019 - Woensdag 20 maart kunnen we weer naar de stembus voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Wilt u stemmen, maar in een andere gemeente dan Stichtse Vecht? Vraag dan een kiezerspas aan.

 • Verkiezingen 20 maart: gebruik de stemhulp!

  21 februari 2019 - In maart zijn er Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen. Weet u al op wie u gaat stemmen? Er zijn stemhulpen ontwikkeld om u op weg te helpen. Ontdek welke partij en bestuurder bij u past!

 • Bezorging stempassen

  20 februari 2019 - Op woensdag 20 maart kunt u stemmen op de leden van de Provinciale Staten en op het algemeen bestuur van uw waterschap. Vanaf 26 februari vindt de bezorging plaats van de stempassen. Uiterlijk 6 maart heeft u uw stempas(sen) in huis. Daarbij treft u ook een brief van burgemeester Yvonne van Mastrigt aan over het belang om te gaan stemmen. U ontvangt 1 of 2 stempassen. We leggen het uit.

RSS