Vervoer naar het stembureau

Home > Bestuur > Verkiezingen en referendum > Vervoer naar het stembureau

Vervoer naar het stembureau

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Kunt u niet zelfstandig naar het stembureau komen, dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen. Lukt dit niet, dan kunt u zich aanmelden voor de Stembus. De Stembus haalt u op en brengt u ook weer naar huis.

Laat iemand anders voor u stemmen

U kunt iemand anders machtigen voor uw stem. Dit betekent dat iemand anders voor u een stem kan uitbrengen. U kunt dit gemakkelijk zelf regelen. Meer informatie zie verkiezingen een ander machtigen.

Aanmelden voor de Stembus

U kunt zich aanmelden van donderdag 1 maart tot en met maandag 19 maart tot 12.00. Telefonisch aanmelden kan via 14 0346. Bij het aanmelden kiest u 1 van de volgende tijdsvakken:

  • ochtend (8:30 – 12:30 uur)
  • middag (13:00 – 17:00 uur)
  • geen voorkeur

Uw aanmelding is onder voorbehoud. Op maandag 19 maart nemen we 's middags telefonisch contact met u op om de aanmelding te bevestigen en een specifiekere tijd door te geven.

Meld u aan voor de Stembus

Rolstoelvriendelijke bus

Voor de Stembus maken we gebruik van rolstoelvriendelijke busjes. Er zijn beperkte plekken beschikbaar. We vragen u daarom eerst de optie van het machtigen te overwegen.

We bellen u als we onderweg zijn

Op de dag van de verkiezingen, woensdag 21 maart, nemen we telefonisch contact met u op als we onderweg zijn. Zo weet u precies wanneer u zich klaar kunt maken. Vergeet niet uw identiteitsbewijs en stempas mee te nemen.  

Vragen

Bel met de gemeente via 14 0346.