Waarnemend Gemeentesecretaris (tijdelijk voor 18 maanden, 36 uur per week, per direct)

Home > Bestuur > Vacatures > Waarnemend Gemeentesecretaris (tijdelijk voor 18 maanden, 36 uur per week, per direct)

Waarnemend Gemeentesecretaris (tijdelijk voor 18 maanden, 36 uur per week, per direct)

Vanwege het vertrek van onze gemeentesecretaris zijn wij op zoek naar een tijdelijke waarnemer. Heb jij lef met ballen (m/v) om onze nog jonge en lerende organisatie verder te ontwikkelen en bruis je van de energie om onze positie in de regio te versterken? Reageer dan snel!

In februari 2020 zal onze nieuwe burgemeester starten en het is een unieke kans voor een startende burgemeester om zelf een oordeel te vormen over de meest wenselijke invulling van de functie van gemeentesecretaris. Daarom zijn wij op zoek naar een tijdelijke gemeentesecretaris voor 36 uur per week voor de duur van 18 maanden. Aan deze tijdelijke waarneming wordt middels een korte termijn invulling gegeven om de organisatie, het college en de gemeenteraad duidelijkheid, rust en continuïteit te gunnen, voordat het reces start.

Wat ga je doen

Als waarnemend gemeentesecretaris staat in ieder geval het volgende hoog op jouw agenda:

  • Als eerste adviseur van het bestuur ben jij de schakel tussen de politiek en de ambtelijke organisatie. Je bent in staat om de samenwerking tussen raad, college, organisatie en griffie te bevorderen. Hiervoor zijn de ingrediënten als ‘een dienende houding’, ‘gevoel voor timing’ en het vermogen om een goede band/werkrelatie op te bouwen met onder andere individuele bestuurders onmisbaar;
  • Als één van de grote gemeenten van de provincie Utrecht hebben wij een rol in de regio en als gemeentesecretaris zorg jij ervoor dat deze positie verder verstevigd wordt;
  • Je geeft daarnaast leiding aan de ambtelijke organisatie, waar je samen met de adjunct directeur de directie vormt, en borgt de ingezette organisatieontwikkeling. Hierbij hoef je niet de innovator te zijn, maar zorg je ervoor dat deze ontwikkeling goed zal indalen in de organisatie. Je brengt hiermee rust;
  • Tot slot zal jij de start van de nieuwe burgemeester tot een succes maken.  

Wie ben je

Samen met het bestuur en organisatie zet je het belang van de inwoner centraal en stuur je op de doelstellingen. Je bent een stevige gesprekspartner en je bent adviseur in hart en nieren. Je kunt complexe vraagstukken aan en je weet dat in een politiek-bestuurlijke context de kortste weg naar een oplossing vaak via een omweg loopt. Je bent daarin flexibel en beschikt op een positief stuk uithoudingsvermogen. Bij Stichtse Vecht mag je ook in de rol van gemeentesecretaris fouten maken. Jouw leiderschapsstijl is inspirerend en coachend en wordt gekenmerkt door verbinding, samenwerking en doortastendheid. Je bent energiek, een strateeg, positief ingesteld en staat open voor feedback.

Wat breng je mee

  • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, of je hebt leidinggevende ervaring van een grote afdeling/onderdeel;
  • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau.

Wat bieden wij

We bieden een fijne werksfeer in een prachtig flexibel kantoorconcept aan de Vecht. Met ruim 400 ondernemende collega’s werken we hard, open en integraal samen in een informele setting. Wij werken met en voor de samenleving, waarin iedereen tot zijn recht komt. Het maakt daarbij niet uit welke culturele achtergrond, geslacht, geaardheid, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft.

Stichtse Vecht biedt je een prima salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden (op de momenten dat de functie dat toelaat) en je kunt een budget van 17,05% van jouw salaris naar eigen wens inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 7.921,- bruto per maand (functieschaal 16) bij een volledige werkweek van 36 uur. Het betreft een tijdelijke waarneming voor 18 maanden voor 36 uur per week. Gezien de functie zul je ook waar nodig buiten kantooruren bereikbaar moeten zijn en is je aanwezigheid gewenst bij avondvergaderingen.  

Gemeente Stichtse Vecht

Gemeente Stichtse Vecht is nieuwsgierig, creatief, ondernemend en altijd in beweging. Door samen te werken met inwoners, ondernemers en partners kunnen we plannen voor de toekomst verwezenlijken. Daarom zoeken wij betrokken, flexibele medewerkers die durven te excelleren. Eigenwijze doorzetters die van gebaande paden af durven te wijken en vernieuwende oplossingen vinden.

Interesse

Stuur je korte motivatie en cv zo snel mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk woensdag 17 juli 2019 naar ons toe via het sollicitatieformulier.

Nu solliciteren

Planning gesprekken

Er is sprake van een strakke planning vanwege het zomerreces. Op donderdag 18 juli wordt de selectie gemaakt en op maandag 22 juli vinden de selectiegesprekken plaats. Vervolgens volgt er een klikgesprek op maandagmiddag 22 juli of dinsdagochtend 23 juli en een arbeidsvoorwaardengesprek op dinsdagochtend 23 juli. We verzoeken je deze data in je agenda te reserveren.

Meer weten

Neem voor inhoudelijke informatie contact op met Yvonne van Mastrigt, waarnemend burgemeester, via bestuurssecretariaat op (0346) 25 44 95. Voor algemene vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marleen Verbruggen, HR Adviseur: (0346) 25 42 48.

Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

RSS