Vernieuwende projectleider Omgevingswet met lef (32-36 uur, per direct, tijdelijk voor 2 jaar)

Home > Bestuur > Vacatures > Vernieuwende projectleider Omgevingswet met lef (32-36 uur, per direct, tijdelijk voor 2 jaar)

Vernieuwende projectleider Omgevingswet met lef (32-36 uur, per direct, tijdelijk voor 2 jaar)

Ben jij een gedegen beleidsmaker, die vooral goed regels in kaart weet te brengen en risico’s zoveel mogelijk probeert te vermijden? Helaas, dan is deze functie niet voor jou. Wij zijn namelijk juist op zoek naar een bruisende persoonlijkheid, een man/vrouw met lef, iemand die echt de innovatie komt brengen. Herken jij dat wel in jezelf? Lees dan verder! 

Wat ga je doen

Door de omgevingswet gaat er veel veranderen voor inwoners, bedrijven en organisaties, maar ook voor medewerkers van gemeente Stichtse Vecht. Zo biedt de Omgevingswet meer ruimte voor initiatieven vanuit de samenleving en een andere manier van werken voor de medewerkers van Stichtse Vecht. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onze (samenwerkings)relaties met andere overheden en partners.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de omgevingswet vanuit het programma Omgevingswet. Voor de implementatie is een impactanalyse uitgevoerd en een routekaart opgesteld. Je wordt aangestuurd door de programmamanager Omgeving en programmamanager Organisatie en werkt in het programmateam samen met de projectleider Omgevingsvisie, adviseur Opleiden en Ontwikkelen en adviseur Communicatie. De implementatie is in 2019 reeds gestart met de projecten omgevingsvisie, het inrichten van werkprocessen en de aanpak participatie. Ook loopt de aanbesteding voor de benodigde nieuwe applicatie.

Je gaat een omgevingsplan ontwikkelen samen met de planologen en draagt zorg voor de aansluiting met het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) in samenwerking met de ketenpartners in de regio, zoals de Veiligheidsregio, de Milieudienst, de provincie en de twee waterschappen. Dit doe je in verbinding met de lopende deelprojecten en de andere ontwikkelingen in de regio.

Wie ben jij

Als projectleider ben je doortastend en je hebt ruime ervaring met complexe projecten en verandertrajecten. De functie vraagt om flinke bestuurlijke sensitiviteit, waarbij ervaring met gemeentelijke organisatie(s) een grote plus is. Je hebt affiniteit met ruimtelijke ontwikkeling en wetgeving. Ervaring met de omgevingswet is een grote pre.

Als projectleider ben je daarnaast een natuurlijke verbinder en stimuleer je een vernieuwende manier van denken en werken die volgt uit de Omgevingswet. Je bent wendbaar en flexibel en maakt waar mogelijk gebruik van onze scrummasters en agile coaches. Je behoudt het overzicht over alle verschillende deelprojecten die nodig zijn voor een soepele implementatie. Je bent op de hoogte van de laatste landelijke ontwikkelingen en weet ook hoe je deze kennis actueel moet houden.

Wat heb je in huis

Je beschikt over WO werk- en denkniveau en relevante en ruime werkervaring.

Wat bieden wij

We bieden een fijne werksfeer in een prachtig flexibel kantoorconcept aan de Vecht. Met 400 ondernemende collega’s van alle 4 de generaties werken we hard, open en integraal samen in een informele setting. Wij werken met en voor de samenleving, waarin iedereen tot zijn recht komt. Het maakt daarbij niet uit welke culturele achtergrond, geslacht, geaardheid, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft.

Stichtse Vecht biedt je een prima salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden (als dat in de functie zo is) en je kan een budget van 17,05% van jouw salaris  naar eigen wens inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof.

We zijn een lerende organisatie, erop gericht om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daar zijn ook allerlei mogelijkheden toe, doordat we diverse in house trainingen aanbieden en je externe opleidingen kan volgen. Uniek bij Stichtse Vecht is dat medewerkers 20% van hun uren mogen werken aan teamoverstijgende projecten en 10% aan innovatie.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 5.756,- bruto per maand (functieschaal 12) bij een volledige werkweek van 36 uur.

Over ons

Gemeente Stichtse Vecht is nieuwsgierig, creatief, ondernemend en altijd in beweging. Want wat vandaag is, kan morgen geheel anders zijn. Als we samenwerken, kunnen we onze dromen voor de toekomst verwezenlijken. Spring met ons in het diepe en deel je plannen en ideeën.

Interesse

Stuur je motivatie waarom jij denkt te passen bij onze organisatie en in de functie (dit kan ook d.m.v. een filmpje of op andere creatieve wijze) en je cv uiterlijk zondag 5 januari 2020 naar ons toe via het sollicitatieformulier.

Nu solliciteren

Vragen

Neem voor meer inhoudelijke informatie contact op met Annemijn van Bokhoven, programmamanager, (0346) 25 46 13, of Dennis Boekhout, programmamanager, (0346) 25 43 39. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Martijn van Driel, adviseur Recruitment, via (0346) 25 44 24.

Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

RSS