Slagvaardige jeugdconsulent (28 uur)

Home > Bestuur > Vacatures > Slagvaardige jeugdconsulent (28 uur)

Slagvaardige jeugdconsulent (28 uur)

Sta jij stevig in je schoenen en heb je graag direct invloed op het leven van jeugdigen en hun gezin? Ben je flexibel in je houding en kun je snel schakelen? Ben je empathisch, maar ook stressbestendig? Kun je goed zelfstandig werken, maar ben je ook een teamspeler? Dan ben jij de jeugdconsulent die wij zoeken!

Wat ga je doen

Als jeugdconsulent bij Stichtse Vecht pak je de enkelvoudige hulpvragen op voor gezinnen met jeugdigen die een ondersteuningsvraag hebben (0-18 jaar). Een enkelvoudige hulpvraag heeft betrekking op situaties waar de ouders veelal zelf de regie kunnen voeren. De hulpvragen komen rechtstreeks van ouders, of van samenwerkingspartners zoals Sociaal Wijkteam Jeugd SV, Maatschappelijk Werk en de GGD. Je gaat in gesprek met het gezin en je maakt een ondersteuningsplan waarin alle hulpvragen, problemen en krachten worden opgenomen. Je adviseert na uitgebreid onderzoek welk type ondersteuning er nodig is. Je verwijst vervolgens door naar een 2e lijns zorgaanbieder, dit kan ZIN of PGB zijn. Je informeert en adviseert o.a. inwoners over de sociale kaart en voorzieningen. Verder houd je je bezig met beleidsvraagstukken en samenwerking op het brede gebied van jeugd.

Wat maakt deze functie zo leuk

Het is een veelzijdige functie, waarbij je zowel binnen als buiten de organisatie veel verschillende contacten hebt en je onderdeel uitmaakt van een enthousiast team. Elke cliënt en elke situatie is anders en vereist een eigen aanpak, wat het werk boeiend en uitdagend maakt. Het team (3 fte) bestaat op dit moment uit 2  vaste medewerkers en 1 gedetacheerde medewerker. Daarnaast hebben we nog een collega administratie en een coördinator Jeugd. Binnen het team wordt er hard gewerkt en is er ruimte voor een lolletje. Collega’s werken zelfstandig aan hun caseload. We hebben wekelijks teamoverleg waarin we casuïstiek bespreken. Er heerst een open sfeer en denken actief met elkaar mee.

Wie ben jij

Je bent een slagvaardige en klantgerichte consulent die gaat voor kwaliteit. Je gaat graag het gesprek aan met mensen, luistert naar hen en onderneemt actie. Je hebt een resultaatgerichte instelling en je bent proactief en creatief. Je behoudt het overzicht in een dynamische omgeving en een grote diversiteit aan gezinnen. Maar bovenal heb je een intrinsieke motivatie voor de doelgroep.

Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die de master orthopedagogiek heeft afgerond en het team, naast het werk van jeugdconsulent, ook in de casuïstiek besprekingen kan ondersteunen.

Wat heb jij verder in huis

  • Bij voorkeur een academische opleiding orthopedagogiek of (ontwikkelings)psychologie succesvol afgerond;
  • Je beschikt over sterke sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in het sociaal domein bij een gemeentelijke organisatie;
  • Je bent SKJ-geregistreerd;
  • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring op het terrein van orthopedagogiek, kennis van de jeugdwet en aanverwante wetgeving.

Wat bieden wij

We bieden een fijne werksfeer in een prachtig flexibel kantoorconcept aan de Vecht. Met 400 ondernemende collega’s werken we hard, open en integraal samen in een informele setting. Wij werken met en voor de samenleving, waarin iedereen tot zijn recht komt. Het maakt daarbij niet uit welke culturele achtergrond, geslacht, geaardheid, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft.

Stichtse Vecht biedt je een prima salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden (op de momenten dat de functie dat toelaat) en je kunt een budget van 17,05% van jouw salaris naar eigen wens inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof.

We zijn een lerende organisatie, erop gericht om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daar zijn ook allerlei mogelijkheden toe, doordat we diverse inhouse trainingen aanbieden en je externe opleidingen kan volgen. Uniek bij Stichtse Vecht is dat jij als medewerker volop de ruimte krijgt om mee te werken aan teamoverstijgende projecten en innovatie.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 3.929,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Je krijgt een aanstelling voor een jaar met de zekerheid van een vast dienstverband bij goed functioneren.

Over ons

Gemeente Stichtse Vecht is jong, nieuwsgierig, creatief, ondernemend en altijd in beweging. Want wat vandaag is, kan morgen geheel anders zijn. Als we samenwerken, kunnen we onze dromen voor de toekomst verwezenlijken. Spring met ons in het diepe en deel je plannen en ideeën.

Interesse

Stuur ons je cv en motivatie waarom jij denkt te passen bij onze organisatie en in de functie naar ons toe via het sollicitatieformulier.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum, maar sluit zodra wij de geschikte nieuwe collega hebben gevonden. Wacht daarom niet te lang met solliciteren. Je ontvangt van ons zo spoedig mogelijk reactie of we je uitnodigen op gesprek of niet.

Nu solliciteren

Vragen

Neem voor inhoudelijke informatie contact op met Kim van Hees, kwaliteitsmedewerker: (0346) 25 41 18. Voor algemene vragen over de procedure kun je contact opnemen met Martijn van Driel, adviseur HRM & Recruitment: (0346) 25 44 24 (bereikbaar op ma, di, do, vr).

Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

RSS