Informatiespecialist Digitale Archieven bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (32-36 uur)

Home > Bestuur > Vacatures > Informatiespecialist Digitale Archieven bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (32-36 uur)

Informatiespecialist Digitale Archieven bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (32-36 uur)

Ben jij de spin in het web die onze digitale archieven en e-depot naar de volgende dimensie brengt? 

Wat ga je doen?

De komende jaren zal het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen naast de papieren archieven ook digitale archieven gaan beheren en beschikbaar stellen via een e-depot. Voor deze nieuwe taak zoeken wij een Informatiespecialist Digitale Archieven die het een uitdaging vindt om  dit in nauwe samenwerking met de Adviseur Digitale Informatie, de Archiefinspecteur en de gemeenten vorm te geven. 

Als Informatiespecialist werk je aan het ontwikkelen en inrichten van systemen en oplossingen voor digitale archivering. Je zorgt voor het hanteerbaar en beschikbaar maken van digitale informatie en werkt mee aan de verbetering en ontwikkeling van onze digitale diensten. Dit zijn: overbrengen, duurzaam archiveren, toegankelijk maken, en beschikbaar stellen van digitale informatie en het culturele erfgoed van onder andere de aangesloten overheidsinstellingen en particuliere archiefvormers.

Wie ben je?  

Je bent een teamspeler die graag samen resultaten behaalt en zich flexibel en ‘open minded’ opstelt. Je staat stevig in je schoenen en fungeert als spin in het web van een team professionals. Je bent nieuwsgierig, je staat altijd open om te leren en je hebt een analytische denkwijze. Je bent een netwerker die ervan houdt kennis te delen en te creëren en die makkelijk aansluiting vindt in netwerken. Jouw expertise zet je onafhankelijk in om de kwaliteit van systemen en processen te beoordelen. Uiteraard heb je passie voor het vak informatietechnologie en interesse in geschiedenis, politiek en cultuur.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een afgeronde IT-gerichte opleiding op WO of HBO-niveau, bijvoorbeeld Informatica, en je beschikt over een brede kennis van IT-toepassingen, applicaties en technologie;
  • Je bent thuis in het werken met informatiekwaliteitsstandaarden, metastandaarden, XML. Je kunt programmeren in bijvoorbeeld Python, C#, JAVA en/of PHP;
  • Affiniteit met digitale archivering, kennis van informatiebeheer bij de overheid is een pre;
  • Voor je werk reis je geregeld naar de verschillende gemeenten, een rijbewijs B en het bezit van een auto zijn daarom een pre (dienstreizen worden uiteraard vergoed).

Waar kom je te werken?

Bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen geloven wij in het belang van archieven voor de samenleving en de identiteit van de regio. Ze zijn onmisbaar voor een goede bedrijfsvoering van de overheid, de bewijszoekende burger en vanuit cultuur-historisch perspectief. Het RHCVV beheert de archieven voor gemeenten De Bilt, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Weesp, houdt toezicht op de informatiehuishouding van deze gemeenten en adviseert over de inrichting van een duurzame (digitale) informatievoorziening. Daarnaast beheert en bewaart het RHCVV een grote collectie archieven van bedrijven en particulieren uit de regio en stelt deze ter beschikking aan het publiek via de (online) studiezaal. 

Het RHCVV heeft een klantgerichte en resultaatgerichte, informele werksfeer. Er is een vestiging in Breukelen en een dependance van de studiezaal in Weesp.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie in een prettige werkomgeving met 10 enthousiaste en betrokken medewerkers en 20 vrijwilligers. Je start met een tijdelijke aanstelling van 1 jaar voor 32-36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 4.362,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.

Stichtse Vecht biedt je daarnaast goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans. Je kunt een budget van 17,05% van jouw salaris naar eigen wens inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof. Aangezien de IT-sector constant in beweging is, is het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste technieken. Daarom is er voor iedere medewerker een opleidingsbudget beschikbaar. 

Interesse?

We hopen dat je interesse voor het RHCVV en deze uitdagende functie is gewekt! Past je profiel niet helemaal of wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Monique van der Linden, Adviseur Digitale Informatie, via m.vanderlinden@rhcvechtenvenen.nl of 06-16134943.

Je beknopte motivatie en cv kun je insturen ter attentie van de directeur Roosmarijn Ubink via het online sollicitatieformulier:

Nu solliciteren

Gemeente Stichtse Vecht en RHCVV onderschrijven de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

RSS