Enthousiaste Klantadviseur Telefonisch Informatiecentrum (32 uur)

Home > Bestuur > Vacatures > Enthousiaste Klantadviseur Telefonisch Informatiecentrum (32 uur)

Enthousiaste Klantadviseur Telefonisch Informatiecentrum (32 uur)

Bij het Telefonisch Informatiecentrum (TIC) is elke dag anders. Het werk is heel afwisselend, je kunt een klant in de meeste gevallen meteen helpen en je werkt samen met hele leuke collega’s. Een klantadviseur TIC/Receptie: “Het werk vind ik erg uitdagend en is heel gevarieerd. Je komt met allerlei mensen in contact en dat maakt het heel interessant.”

Wat ga je doen

Je bent als klantadviseur een belangrijk eerste aanspreekpunt voor de inwoner;

Je bent verantwoordelijk voor het beantwoorden en afhandelen van het telefoonverkeer. Dit bestaat uit: het verstrekken van gemeentelijke informatie, het registreren en afhandelen van meldingen leefruimte, het maken van afspraken en het behandelen van eenvoudige producten voor o.a. Burgerzaken en Vergunningen. In de meeste gevallen ben jij degene die de klant meteen kan helpen met zijn/haar vraag. Het beantwoorden van de telefoon is je primaire taak;

Je draait ook diensten bij de receptie, het ontvangen en doorverwijzen van bezoekers, het verstrekken van uittreksels en het uitreiken van rijbewijzen en reisdocumenten, en je werkt nauw samen met de collega’s van Burgerzaken;

Daarnaast help je ook met extra taken zoals het beantwoorden van e-mails en vragen die via social media of WhatsApp binnenkomen, in samenwerking met collega’s van communicatie in ons Medialab. 

Wie ben je

Je hebt dienstverlening hoog in het vaandel staan, je bent klantvriendelijk, communicatief sterk, enthousiast, nauwkeurig en stressbestendig. Verder vind je het leuk om klanten aan de telefoon te woord te staan, je bent een harde werker en je kunt meerdere taken tegelijk uitvoeren.

Wat heb jij in huis

  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in een gemeentelijke organisatie met klantcontact, zowel fysiek als telefonisch;
  • Je beschikt over MBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een prettige telefoonstem en je beheerst de Nederlandse taal goed;
  • Je bent op korte termijn beschikbaar.

We verzoeken je alleen te reageren als je aan deze eisen voldoet.

Wat bieden wij

We bieden een fijne werksfeer in een prachtig flexibel kantoorconcept aan de Vecht. Met ongeveer 400 ondernemende collega’s werken we open en prettig samen in een informele setting.

We bieden je een prima salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans: we hebben voor iedere medewerker het zogenaamde IKB budget: een budget van 17,05 % van jouw salaris dat je zelf naar eigen wens kunt inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof.

Bij gemeente Stichtse Vecht  is alles erop ingericht om flexibel en integraal te werken waarbij we allemaal voor onze klant werken: de inwoners en ondernemers van Stichtse Vecht. We zijn een lerende organisatie, erop gericht om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 2.986,- bruto per maand (functieschaal 7) bij een volledige werkweek van 36 uur.

Over het team

Je werkt in een leuk team van 20 medewerkers die elke dag weer voor de klant klaarstaan. De sfeer is open, constructief en gezellig. We werken continu samen aan de verdere verbetering van de dienstverlening.

Over Stichtse Vecht

Gemeente Stichtse Vecht is nieuwsgierig, creatief, ondernemend en altijd in beweging. Door samen te werken met inwoners, ondernemers en partners kunnen we plannen voor de toekomst verwezenlijken. Daarom zoeken wij betrokken, flexibele medewerkers die durven te excelleren. Eigenwijze doorzetters die van gebaande paden af durven te wijken en vernieuwende oplossingen vinden.

Interesse

Stuur je motivatie waarom jij denkt te passen bij onze organisatie en in de functie en je cv uiterlijk zondag 25 augustus 2019 naar ons toe via het online sollicitatieformulier.

Nu solliciteren

Vragen

Neem voor meer inhoudelijke informatie contact op met Paula van Gils of Jeske Ploeg van het TIC via 14 0346. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Martijn van Driel, adviseur HRM & Recruitment, via (0346) 25 44 24

Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

RSS