Enthousiaste coördinator dienstverlening en vrijwilligers (Regionaal Historisch Centrum)

Home > Bestuur > Vacatures > Enthousiaste coördinator dienstverlening en vrijwilligers (Regionaal Historisch Centrum)

Enthousiaste coördinator dienstverlening en vrijwilligers (Regionaal Historisch Centrum)

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHC) is de gemeenschappelijke archiefdienst van de gemeenten De Bilt, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Weesp. Bij het RHC werken 9 medewerkers en 20 vrijwilligers. Via de studiezalen in Breukelen en Weesp en een actieve digitale dienstverlening bereiken wij een breed publiek. Vergroting van het publieksbereik, betrekken van vrijwilligers en doorontwikkeling van de dienstverlening aan onderzoekers en ambtenaren hebben prioriteit. Om onze ambities verder vorm te geven zijn wij op zoek naar een enthousiaste coördinator dienstverlening en vrijwilligers, voor 32 uur per week, per direct.

Wat ga je doen

  • Je bent verantwoordelijk voor de dienstverlening van het RHC aan een breed publiek, zowel digitaal als via de studiezalen van het RHC in Breukelen en Weesp. Je coördineert de werkzaamheden op de studiezalen en doet voorstellen voor verbetering van de dienstverlening, de vergroting van het publieksbereik en de klanttevredenheid.
  • Je begeleidt bezoekers bij het archiefonderzoek, geeft voorlichting over het optimaal gebruik van de collectie en beantwoordt vragen die per telefoon, mail, chat, twitter, facebook en andere kanalen worden gesteld.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor PR en communicatie (nieuwsbrief, website, social media) met als doel een zo groot mogelijk publieksbereik en het stimuleren van onderzoek in de collecties van het RHC.
  • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het vrijwilligersbeleid, werft nieuwe vrijwilligers en coördineert de werkzaamheden van vrijwilligers.

Wie ben jij

  • Je bent een zelfstandig werkende professional met een klantgerichte, dienstverlenende instelling en een warme belangstelling voor bezoekers en hun onderzoek.
  • Je bent goed in plannen en organiseren. Je kunt goed mensen mee krijgen in de werkzaamheden die moeten gebeuren, zowel collega’s als vrijwilligers.
  • Je hebt een visie op de verdere ontwikkeling van digitale en fysieke dienstverlening aan een breed publiek en kunt die visie vertalen naar de werkprocessen van RHC Vecht en Venen.
  • Je hebt belangstelling voor regionale geschiedenis en ervaring met het doen van historisch onderzoek.
  • Je vindt het leuk om een werkplek te hebben in zowel Weesp als Breukelen.
  • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Een diploma archivistiek A of B is een pré.

Wat bieden wij

Wij bieden een tijdelijke aanstelling van 1 jaar voor 32 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is gewaardeerd op functieschaal 8. Afhankelijk van kennis en ervaring vindt een aanstelling plaats in de aanloopschaal dan wel functieschaal. Het maximum van de aanloopschaal 7 bedraagt € 2.913,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Het maximum van de functieschaal 8 betreft € 3.293,- per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Geïnteresseerd?

Reageer uiterlijk maandag 16 oktober 2017 door je beknopte motivatie en CV in te dienen via onderstaande sollicitatieknop. Op 19 oktober laten we weten of je bent uitgenodigd voor een gesprek. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 23 oktober en donderdag 2 november, locatie Breukelen.

Nu solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vragen?

Neem voor inhoudelijke informatie over de functie contact op met Erika Hokke, interim-directeur van RHC Vecht en Venen via (0346) 25 94 25. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marleen Verbruggen, HR adviseur gemeente Stichtse Vecht, via (0346) 25 42 48.

Kijk voor meer informatie op www.rhcvechtenvenen.nl

RSS