Data-analist met maatschappelijke affiniteit (32-36 uur per week)

Home > Bestuur > Vacatures > Data-analist met maatschappelijke affiniteit (32-36 uur per week)

Data-analist met maatschappelijke affiniteit (32-36 uur per week)

Houd je van afwisseling en uitdaging in je werk, ben je analytisch sterk en heb je een passie voor het oplossen van complexe data-vraagstukken? Maak je graag deel uit van een jong en enthousiast team en zit jij bomvol ideeën over hoe wij onze organisatie meer datagestuurd kunnen maken? Lees dan verder!

Wat ga je doen

Als data-analist help je bij het omzetten van data naar bruikbare informatieproducten (zoals visualisaties, dashboards en rapportages) doormiddel van data-analyse. Verder geef je advies over hoe de kwaliteit en beschikbaarheid van data verbeterd kunnen worden. Daarbij werk je nauw samen met de projectleider voor het programma Datagestuurd Werken, adviseurs binnen het team, beleidsmakers en applicatiebeheerders uit andere vak-teams (bijvoorbeeld: Dienstverlening, Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie & Duurzaamheid). Je verdiept je in complexe vraagstukken uit de organisatie en onderzoekt hoe je de organisatie kan ondersteunen om deze vragen op te lossen. Je zorgt dat informatieproducten overzichtelijk en helder zijn en ondersteunt collega’s om te werken met jouw informatieproducten.

Wat maakt deze functie zo leuk

Het is een veelzijdige functie, waar je niet alleen analyses uitvoert maar ook organisatiebreed advies en ondersteuning aan andere collega’s en teams geeft. Je werkt in een enthousiast en jong zelf-organiserend team en denkt ook mee over hoe we de organisatie meer ‘datagestuurd’ kunnen maken.

Wie ben je

 • Je houdt van uitdagingen, bent analytisch sterk en je hebt passie voor het oplossen van complexe data-vraagstukken;
 • Je bent een teamspeler, een goede en klantgerichte gesprekspartner voor de vakteams, je vraagt door, toont initiatief en bent communicatief vaardig;
 • Je spreekt zowel de taal van de business als van IT;
 • Je werkt zelfstandig en bent flexibel;
 • Je hebt oog voor detail en bent creatief in het bedenken van innovatieve oplossingen op het gebied van data.

Wat heb jij in huis

 • Minstens HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Bekend met verschillende databases (mySQL, Oracle DB) en met het schrijven van scripts om de gevraagde gegevens hieruit te halen;
 • Statistisch onderlegd en in staat om complexe data-analyses te vertalen naar behapbare informatie;
 • (Enigszins) ervaring met data-science en machine-learning technieken en wilt je hier verder in ontwikkelen;
 • Kennis en ervaring met programmeertalen zoals SQL, Python en/of R is een pre;
 • Ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is een pre.

Wat bieden wij

We bieden een fijne werksfeer in een prachtig flexibel kantoorconcept aan de Vecht. Met ongeveer 400 ondernemende collega’s werken we open en prettig samen in een informele setting.

We bieden je een prima salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans: we hebben voor iedere medewerker het zogenaamde IKB budget: een budget van 17,05 % van jouw salaris dat je zelf naar eigen wens kunt inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof.Bij gemeente Stichtse Vecht  is alles erop ingericht om flexibel en integraal te werken waarbij we allemaal voor onze klant werken: de inwoners en ondernemers van Stichtse Vecht. We zijn een lerende organisatie, erop gericht om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 4.225,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

Over ons

Gemeente Stichtse Vecht is jong, nieuwsgierig, creatief, ondernemend en altijd in beweging. Want wat vandaag is, kan morgen geheel anders zijn. Als we samenwerken, kunnen we onze dromen voor de toekomst verwezenlijken. Spring met ons in het diepe en deel je plannen en ideeën.

Interesse

Stuur je motivatie waarom jij denkt te passen bij onze organisatie en in de functie en je cv uiterlijk zondag 1 september 2019 naar ons toe via het online sollicitatieformulier.

Nu solliciteren

Vragen

Neem voor inhoudelijke informatie contact op met Lene Böhnke, projectleider Datagestuurd Werken via (0346) 25 43 92. Voor algemene vragen over de procedure kun je contact opnemen met Martijn van Driel, adviseur HRM & Recruitment: (0346) 25 42 48 (bereikbaar op ma, di, do, vr).

De vacature wordt intern als extern tegelijk opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op de functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

RSS