Allround Wmo-consulent die gaat voor kwaliteit (32-36 uur)

Home > Bestuur > Vacatures > Allround Wmo-consulent die gaat voor kwaliteit (32-36 uur)

Allround Wmo-consulent die gaat voor kwaliteit (32-36 uur)

Ben jij betrokken en oplossingsgericht? Durft jij buiten de gebaande paden te treden om te komen tot de beste oplossing voor de cliënt? Wil jij je verder ontwikkelen binnen het sociaal domein en tegelijkertijd werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Ben je een echte aan- en doorpakker en herken je jezelf in onze kernwaarden: verbindend, ondernemend, aanspreekbaar en klantgericht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als Wmo-consulent ben je verantwoordelijk voor het behandelen van aanvragen omtrent maatschappelijke ondersteuning. Door breed uit te vragen bekijk/analyseer je de hulpvraag van inwoners op verschillende leefgebieden. Vervolgens beoordeel je wat er nodig is en breng je advies uit richting de inwoner. Je hanteert hierbij een ‘gekantelde’ (niet ‘voorzieningengerichte’) werkwijze. In de meeste gevallen vindt er een huisbezoek plaats om de situatie helder in kaart te brengen. Als consulent stel je een indicatie aan de hand van jouw bevindingen en je bent verantwoordelijk voor het (in teamverband) in behandeling nemen van hulpvragen op het brede terrein van maatschappelijke ondersteuning.

Wat maakt deze functie zo leuk

Het is een veelzijdige functie, waarbij je zowel binnen als buiten de organisatie veel verschillende contacten hebt en je onderdeel uitmaakt van een enthousiast team. Elke inwoner en elke situatie is anders en vereist een eigen aanpak, wat het werk boeiend en uitdagend maakt.

Wie ben jij

Je bent een klantgerichte consulent die gaat voor kwaliteit. Je gaat graag het gesprek aan met mensen en luistert naar hen. Je krijgt er energie van om mensen mee te nemen in hun eigen kunnen en hen zo verder te brengen. Je bent sterk oplossingsgericht en daar waar dit niet (meer) mogelijk is, zoek je de best passende hulp en ondersteuning.

Je bent planmatig sterk en werkt graag zelfstandig, zonder het teambelang uit het oog te verliezen. Daarnaast ben je analytisch en besluitvaardig en werk je proactief. Je bent empathisch en kunt omgaan met het spanningsveld tussen enerzijds individuele wensen en anderzijds de mogelijkheden die de Wmo biedt.

Wat heb jij verder in huis

  • Vereiste: minimaal 1 jaar werkervaring als Wmo-consulent, bij voorkeur in een gemeentelijke organisatie;
  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, kennis van de Wmo en goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Je maakt je nieuwe (toegangs)systemen snel eigen. Ervaring met GWS4All is een pre.

Wat bieden wij

We bieden een fijne werksfeer in een prachtig flexibel kantoorconcept aan de Vecht. Met 400 ondernemende collega’s werken we hard, open en integraal samen in een informele setting. Wij werken met en voor de samenleving, waarin iedereen tot zijn recht komt. Het maakt daarbij niet uit welke culturele achtergrond, geslacht, geaardheid, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft.

Stichtse Vecht biedt je een prima salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden (op de momenten dat de functie dat toelaat) en je kunt een budget van 17,05% van jouw salaris naar eigen wens inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof.

We zijn een lerende organisatie, erop gericht om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daar zijn ook allerlei mogelijkheden toe, doordat we diverse inhouse trainingen aanbieden en je externe opleidingen kan volgen. Uniek bij Stichtse Vecht is dat jij als medewerker volop de ruimte krijgt om mee te werken aan teamoverstijgende projecten en innovatie.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 3.929,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Je krijgt een aanstelling voor een jaar met de zekerheid van een vast dienstverband bij goed functioneren.

Over ons

Gemeente Stichtse Vecht is jong, nieuwsgierig, creatief, ondernemend en altijd in beweging. Want wat vandaag is, kan morgen geheel anders zijn. Als we samenwerken, kunnen we onze dromen voor de toekomst verwezenlijken. Spring met ons in het diepe en deel je plannen en ideeën.

Interesse

Heb je interesse? Stuur ons je cv en motivatie waarom jij denkt te passen bij onze organisatie en in de functie via het sollicitatieformulier.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum, maar sluit zodra wij de geschikte nieuwe collega hebben gevonden. Wacht daarom niet te lang met solliciteren. Je ontvangt van ons zo spoedig mogelijk reactie of we je uitnodigen op gesprek of niet.

Nu solliciteren

Vragen

Neem voor inhoudelijke informatie contact op met Joost Struijk, teammanager: (0346) 25 43 09 of Marjolein van Bemmelen (afwezig t/m 2 september), kwaliteitscoördinator: (0346) 25 41 05. Voor algemene vragen over de procedure kun je contact opnemen met Martijn van Driel, adviseur HRM & Recruitment: (0346) 25 44 24 (bereikbaar op ma, di, do, vr).

Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

RSS