Adviseur Data en Business Intelligence (32-36 uur per week)

Home > Bestuur > Vacatures > Adviseur Data en Business Intelligence (32-36 uur per week)

Adviseur Data en Business Intelligence (32-36 uur per week)

Houd je van afwisseling en uitdaging in je werk, ben je analytisch sterk en heb je een passie voor het oplossen van complexe data-vraagstukken? Maak je graag deel uit van een jong en enthousiast team en zit jij bomvol ideeën over hoe wij onze organisatie meer datagestuurd kunnen maken? Lees dan verder!

Wat ga je doen

Als Adviseur Data en Business Intelligence ben jij de expert wat betreft de implementatie van BI in de organisatie. Je helpt bij het omzetten van data naar bruikbare informatieproducten (zoals visualisaties, dashboards en (management)rapportages). Daarbij werk je nauw samen met de data-analist, de projectleider van het programma Data-gestuurd Werken, adviseurs binnen het team, beleidsmakers en applicatiebeheerders uit andere vak-teams (bijvoorbeeld: Dienstverlening, Economie & Duurzaamheid en Sociaal Domein). Ook werk je samen met collega’s van Team Informatie & Automatisering aan BI managementprojecten. Verder verdiep je je in complexe vraagstukken uit de organisatie en onderzoek je hoe je de organisatie kan ondersteunen om deze vragen op te lossen. Denk hier bijvoorbeeld aan het gebruik van data voor een integraal omgevingsvisiebeleid of het ontwikkelen van een kernenmonitor. Je maakt hierbij ook gebruik van exploratieve beschrijvende data-analyses om de data te leren kennen en de vraag beter te kunnen beantwoorden. Je zorgt dat informatieproducten overzichtelijk en helder zijn en ondersteunt collega’s om te werken met jouw informatieproducten. Ook draag je bij aan de toepassing van Business Analytics op strategisch niveau.

Wat maakt deze functie zo leuk

Het is een veelzijdige functie, waarbij je niet alleen informatieproducten creëert, maar ook organisatie-breed advies en ondersteuning geeft op het gebied van data en business analytics. Je werkt in een enthousiast en jong zelf-organiserend data-team en werkt actief mee om de organisatie meer ‘datagestuurd’ te maken.

Wie ben je

 • Je houdt van uitdagingen, bent analytisch sterk en je hebt passie voor het oplossen van complexe data-vraagstukken;
 • Je bent een teamspeler, een goede en klantgerichte gesprekspartner voor de vakteams, je vraagt door, toont initiatief en bent communicatief-vaardig;
 • Je spreekt zowel de taal van de ‘business’ als van IT;
 • Je werkt zelfstandig;
 • Je hebt gevoel voor het ontwerpen van visualisaties en kan eenvoudig wisselen tussen verschillende informatieniveaus, van uitvoerend tot strategisch;
 • Jouw interesse gaat verder dan je dagelijkse taken en je vindt het spannend om vakteams, waar nodig te ondersteunen;
 • Je houdt er van om aan meerdere projecten tegelijkertijd projectmatig te werken.

Wat heb jij in huis

 • Minstens HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring met BI-tooling, zoals Microsoft Power BI, Cognos BI, Tableau en Dash;
 • (Basis)kennis van statistiek en je wilt je daarin verder ontwikkelen om (beschrijvende) analyses uit te kunnen voeren;
 • Bekend met verschillende databases (mySQL, Oracle DB) en met het schrijven van scripts om de gevraagde gegevens hieruit te halen is een pre;
 • Ervaring met Cognos BI versie 11.2 is een pre;
 • Ervaring met User Testing is een pre;
 • Ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is een pre.

Wat bieden wij

We bieden een fijne werksfeer in een prachtig flexibel kantoorconcept aan de Vecht. Met ongeveer 400 ondernemende collega’s werken we open en prettig samen in een informele setting.

We bieden je een prima salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans: we hebben voor iedere medewerker het zogenaamde IKB budget: een budget van 17,05 % van jouw salaris dat je zelf naar eigen wens kunt inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof.

Bij gemeente Stichtse Vecht  is alles erop ingericht om flexibel en integraal te werken waarbij we allemaal voor onze klant werken: de inwoners en ondernemers van Stichtse Vecht. We zijn een lerende organisatie, erop gericht om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 4.225,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

Over ons

Gemeente Stichtse Vecht is jong, nieuwsgierig, creatief, ondernemend en altijd in beweging. Want wat vandaag is, kan morgen geheel anders zijn. Als we samenwerken, kunnen we onze dromen voor de toekomst verwezenlijken. Spring met ons in het diepe en deel je plannen en ideeën.

Interesse

Stuur je motivatie waarom jij denkt te passen bij onze organisatie en in de functie en je cv uiterlijk zondag 1 september 2019 naar ons toe via het online sollicitatieformulier.

Nu solliciteren

Vragen

Neem voor inhoudelijke informatie contact op met Lene Böhnke, projectleider Datagestuurd Werken via (0346) 25 43 92. Voor algemene vragen over de procedure kun je contact opnemen met Martijn van Driel, adviseur HRM & Recruitment: (0346) 25 42 48 (bereikbaar op ma, di, do, vr).

De vacature wordt intern als extern tegelijk opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op de functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

RSS