Veiligheidsgesprek met bewoners op 20 februari

Home > Bestuur > Persberichten > Veiligheidsgesprek met bewoners op 20 februari

Veiligheidsgesprek met bewoners op 20 februari

7 februari 2019 - Burgemeester Yvonne van Mastrigt van gemeente Stichtse Vecht, de politie, brandweer en andere betrokkenen gaan met bewoners in gesprek over veiligheid. Iedereen die hierin interesse heeft, meer wil weten of zelf in gesprek wil met de politie en anderen, is van harte welkom op het Veiligheidsgesprek op 20 februari om 20:00 uur in het Niftarlake College, Pauwenkamp 151 in Maarssen.

De bijeenkomst begint met een kort plenair gedeelte waarin de nieuwste cijfers over veiligheid in Stichtse Vecht en het Integraal Veiligheidsplan worden toegelicht. Daarna is er alle gelegenheid om met elkaar en met experts in gesprek te gaan over een veilig Stichtse Vecht. Tijdens speeddates kunnen bewoners in gesprek met o.a. de burgemeester, de politiechef, brandweer, BOA’s.

Tijdens het Veiligheidsgesprek met politie, brandweer, raadsleden en alle organisaties en bewoners die zich betrokken voelen bij de veiligheid in Stichtse Vecht, worden de nieuwste veiligheidscijfers gepresenteerd. Deze cijfers geven aan hoeveel aangiftes er zijn gedaan, hoe de veiligheid zich ontwikkelt binnen onze gemeente en waar onze grootste uitdagingen zitten.

Naast de informatie die wordt gegeven, wil de burgemeester ook graag iets ontvangen. Zij vraagt bewoners wie of wat zij zou moeten bezoeken om meer te weten over de betrokkenheid van onze inwoners bij veiligheid. Dat kan gaan over een training zelfverdediging, een whatsapp-groep, een initiatief van winkeliers of juist iets heel anders. Mensen kunnen een korte beschrijving met gegevens tijdens de avond achterlaten. Van de voorbeelden en initiatieven die worden ingediend, zal de burgemeester er de komende tijd enkele bezoeken. 

Bezoekers voor het veiligheidsgesprek kunnen zich aanmelden via veiligheid@stichtsevecht.nl.

RSS